4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

10 tips voor een bezoek aan Sydney

Sydney is niet wat veel mensen denken de hoofdstad van Australië, want dat is Canberra. De stad is wel de oudste en grootste stad in Australië en heeft ook de grootste luchthaven van het land. De stad heeft een van de herkenbaarste skylines ter wereld en is voor vele ook hun favoriete stad. Het ligt aan een geweldige haven omringd door de Sydney Harbour Bridge en het wereldberoemde Sydney Opera House. De stad is pas in 1788 gesticht, maar de aboriginal geschiedenis van Sydney gaat wel 40.000 jaar terug. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van deze stad dan kun je terecht in het Australia Museum en het Museum of Sydney. Door een mediterraan klimaat is de stad het gehele jaar ideaal om te bezoeken.

Bezienswaardigheden Sydney

1. Sydney Opera House

Het Sydney Opera House is een gebouw voor de opera en andere muziek. Eigenlijk is de naam enigszins misleidend, aangezien door het woord opera de indruk ontstaat dat er alleen opera-voorstellingen worden gegeven. Dit is echter niet waar, want u kunt er ook terecht voor andere voorstellingen, bioscoop, hapje eten, etc. Bovendien worden er rondleidingen gegeven. Een evenementenkalender kunt u krijgen bij de inlichtingenbalie.

2. Sydney Harbour Bridge

De Sydney Harbour Bridge is een bekend symbool in Sydney en zorgt voor een verbinding tussen de zuidelijke stadskern met het woongebied in het noorden. Deze brug is ca. 1200 meter lang, heeft een spanwijdte van ruim 500 meter en de top van de boog ligt op 134 meter boven het water. De brug werd ontworpen met de bedoeling om 6000 auto’s per uur te verwerken, maar in de spits rijden er wel 15.000 auto’s per uur overheen. De Sydney Harbour Bridge wordt ook wel de kledinghanger genoemd. De bouw van de brug begon in 1923 en werd in 1932 voltooid.

3. Sydney Harbour Bridge Climb

Behalve het feit dat de brug voor een zeer nuttige verbinding tussen noord en zuid zorgt, is het tevens een toeristische attractie. Populair is hier namelijk het zogenaamde Sydney Bridge Climbing. Het beklimmen van de brug is ooit begonnen als een stunt van studenten, maar is nu een echt toeristisch uitje geworden in Sydney. Als u geen last van hoogtevrees en een goede conditie heeft, dan is het beklimmen van deze brug absoluut een aanrader. U kunt met een gids een tocht maken naar de top van de boog op een hoogte van 134 m boven het water. U wordt met kabels aan een veiligheidsrail vastgemaakt en vervolgens door ervaren gidsen naar het mooiste uitkijkpunt in Sydney begeleid.

4. Sydney Centrepoint Tower

De Sydney Centrepoint Tower is met een hoogte van 304 meter het hoogste bouwwerk van Sydney en de rest van Australië. Bovendien is het de op één na hoogste toren (de Sky Tower in Nieuw-Zeeland is de hoogste) van het zuidelijk halfrond. U kunt vanaf de toren genieten van een schitterend uitzicht en als het goed weer is kunt u de Blue Mountains zien.

5. Queen Victoria Building

Als u een liefhebber bent van winkelen, dan raden wij u aan eens een bezoek te brengen aan het Queen Victoria Building. Dit is een prachtig gerestaureerd gebouw waar meer dan 200 winkels zijn gevestigd. In 1998 werd het Queen Victoria Building in gebruik genomen als warenhuis. Vergeet niet te kijken naar de Koninklijke Klok. Deze klok open op ieder heel uur de luiken en dan komen er voorstellingen uit de Engelse geschiedenis naar buiten.

6. Powerhouse Museum

Het Powerhouse Museum is gevestigd in een oude elektriciteitscentrale die de trams aandreef in Sydney, vandaar ook de naam Powerhouse. Officieel is dit museum een museum voor industrie, maar het museum heeft het woord industrie nogal ruim opgevat. U vindt hier o.a. werkende stoommachines, prachtige collecties over de geschiedenis van de Australische popmuziek, treinen, sieraden, etc. en aan het plafond hangen vliegtuigen. Verder is een bioscoop en een restaurant met muurschilderingen van de Australische kunstenaar Ken Done.

7. Sydney Aquarium

Als u in Sydney bent dan kunt u eigenlijk een bezoekje aan het Sydney Aquarium niet overslaan. U loopt hier door een doorzichtige onderwatertunnel en om u heen ziet u o.a. haaien, palingen en pijlstaatroggen. In een andere onderwatertunnel ziet u zeehonden en zeeleeuwen. In het hoofdgebouw vindt u koraalbassins, een expositie over het Grote Barrièrerif en zoutwaterkrokodillen. Houd er rekening mee dat het Sydney Aquarium vooral in het weekend erg druk wordt bezocht.

8. Hyde Park Barracks

De Hyde Park Barracks was een project van de architect Francis Greenway. Deze barakken dienden vroeger als gevangenis. In het hoofdgebouw sliepen 600 mannen naast elkaar in hangmatten. Later werd het gebouw gebruikt voor de opvang van vrouwelijke immigranten. Daarnaast diende het gebouw als gerechtsgebouw. Nu is er een museum gevestigd waar u zich kunt verdiepen in het afschuwelijke verhaal van de donkere dagen uit de begintijd van de kolonisatie.

9. Mrs. Macquarie’s Point

Vanaf Mrs. Macquarie’s Point kunt u genieten van een schitterend uitzicht op het operagebouw en de brug. Elizabeth Macquarie (de vrouw van een van de gouverneurs van de nieuwe kolonie) zat hier vroeger regelmatig. Zij liet hier de rotsen uithakken en keek vanaf hier naar de schepen en de bouwwerkzaamheden die werden uitgevoerd in opdracht van haar echtgenoot.

10. Nieuwjaar in Sydney vieren

Sydney is een van de beste plaatsen om oudejaarsavond te vieren. Op deze dag loopt deze ‘s avonds langzaam vol met verlichte boten. Sydney is de feesthoofdstad van Australië en staat bekend om het Nieuwjaarfeest tijdens de jaarwisseling / oud en nieuw. Om middernacht gaat de brug bijna letterlijk in vlammen op als de beste vuurwerkshow ter wereld de hemel verlicht. Een gordijn van vuur valt 50 meter omlaag van de brug in het water. Vuurpijlen de sterrenregen de hemel in schieten. Zodra dit voorbij is gaan de toeschouwers uit hun dak. Het feest gaat door tot de zon weer opkomt.

Plaats een reactie