4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

5 tips voor een stedentrip naar Singapore

Een stedentrip naar Singapore ligt wellicht minder voor de hand dan een vakantie naar populaire Aziatische steden als Bangkok en Hong Kong. Toch is deze stad zeker de moeite waard. Doordat het land een oppervlakte heeft van slechts 716 km2 (vergelijkbaar met de Noordoostpolder) ligt alles dicht bij elkaar, en kan je in korte tijd veel van de stad zien. Singapore ligt op ongeveer 13 uur vliegen van Nederland, waardoor het een gewilde stopover bestemming is voor vakantiegangers onderweg naar Australië.

De stad Singapore is modern en erg schoon. Op het op straat gooien van een papiertje of eten/drinken in de metro staan hoge boetes. Dit klinkt misschien streng, maar hierdoor ziet de stad er op z’n best uit. De stad zelf is een mengeling van oudere gebouwen, nog uit de tijd dat Singapore een kolonie van Engeland was, en de modernste wolkenkrabbers. Sinds enkele jaren is de overheid bezig de stad groener en aangenamer te maken. Door de vele parken en groen in de stad, lijken de gebouwen op te gaan in de natuur, en is er in de stad ook nauwelijks last van smog.


Wat is er te doen in Singapore?

Singapore heeft voor iedereen wat te bieden. Zo vindt je er een grote variatie aan winkelcentra, waar elk groot modemerk wel een eigen winkel heeft. Zoveel zelfs dat veel mensen de stad alleen bezoeken om te winkelen. Ook voor ouders met (jonge) kinderen heeft het land veel te bieden. Op Sentosa Island vindt je meerdere attractie- en waterparken, waar kinderen zich uren kunnen vermaken. Toch staat Singapore nog steeds bekend om het lekkere eten. Door de verschillende culturen die je in Singapore vindt, heeft de stad een grote verscheidenheid aan restaurants. Lekker eten kan hier met elk budget, goedkoop in een van de Hawker Centres, of heel duur in een van de sterrenrestaurants.

Tijdens een korte stopover in Singapore kun je gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus, waarmee je in enkele uren een goed beeld krijgt van de stad. Wil je liever meer zien, dan kan je het beste meerdere dagen in de stad blijven. Door de korte afstanden en een modern metro-netwerk kan je in korte tijd het meeste van de stad zien. In de stad is Engels de belangrijkste taal, waardoor je je als toerist nergens zorgen hoeft te maken over de taal. Wel is Singapore een van de duurdere steden in Azië. Zeker voor mensen die Thailand of Bali gewend zijn zal het even schrikken zijn. Voor een eenvoudig hotel ben je al snel 100 euro per nacht kwijt.

In de stad vindt je een mengeling van culturen van over de hele wereld. Naast de, voornamelijke Aziatische, vaste inwoners werken er in de stad veel westerse expats voor de vele banken die Singapore rijk is. Dit maakt dat je je als toerist snel thuis voelt in Singapore, en je na je stedentrip waarschijnlijk snel een keer terug wil.


Clarke Quay & Boat Quay

Langs de Singapore River vindt je nog steeds de pakhuizen van vroeger. Dit deel van de stad bestaande uit Clarke Quay (aan de noordzijde van de rivier) en Boat Quay aan de zuidkant was vroeger het centrum van alle handel in Singapore. Tegenwoordig staat dit stadsdeel in het teken van eten, ontspanning en amusement.

Clarke Quay

Centraal in Clarke Quay staat het gelijknamige winkelcentrum. Van 12 uur ’s middags tot laat in de nacht kan je hier alle mogelijke ontspanning vinden, wat natuurlijk begint met shoppen in de vele winkels dit dit deel van Singapore rijk is. Verder vindt je er een (permanente) kermis met diverse attracties en zeer veel kroegjes, barretjes en hippe clubs. Wil je liever wat rustiger een drankje drinken? Langs het water vindt je over terrasjes, en geniet je ook nog eens van een uitzicht over de rivier en de wolkenkrabbers in het centrum.

Boat Quay

Dit deel van de rivier is wat traditioneler, en vaak ook goedkoper, dan het hippe Clarke Quay. Langs de hele weg vindt je aan het water niks anders dan restaurants. Werkelijk alle keukens ter wereld zijn er vertegenwoordigd. Alle restaurants hebben buiten op het terras grote menukaarten staan. Lijkt het eten je niks? Er is altijd wel een andere restaurant te vinden. De prijzen zijn hier zeer acceptabel (goedkoop is Singapore nergens), en dat het eten hier goed is blijkt wel uit de vele lokale zakenmensen die hier elke avond te vinden zijn. Een bezoekje kan je het beste in de avond plannen. De vele lichtjes zorgen in het donker voor een extra gezellige sfeer.


Holland Village

Holland Village ligt in het stadsdeel Queenstown in Singapore, en is een populaire uitgaansgelegenheid onder expats, jongeren en toeristen. Ondanks dat de naam misschien anders doet vermoeden is dit deel van Singapore niet vernoemd naar Nederland, maar naar de architect Hugh Holland. Holland Village staat vooral bekend vanwege de vele restaurants en barretjes. Elke avond stroomt het weer vol met bezoekers, die vrijwel allemaal alleen hierheen komen voor het eten en drinken. In de drukke avonduren worden de straten van Holland Village dan ook volledig afgesloten voor ander verkeer, waar de restauranthouders dankbaar gebruik van maken. De straten worden in de avond omgetoverd tot een groot terras.

Verder vindt je er een aantal, vaak kleine, winkeltjes. Hoewel het een leuke aanvulling is op de vele eetgelegenheden, moet je niet verwachten hier uitgebreid te kunnen shoppen. De straten in Holland Village worden gedomineerd door restaurants. Wil je een bezoekje brengen aan Holland Village? Vooral op vrijdagavond en in het weekend is het er altijd gezellig druk. Zodra het donker begint te worden stromen de bezoekers toe, en klinkt er overal muziek. Door het enorme aanbod aan restaurants is reserveren niet nodig.


Singapore River Cruise

Kenmerkend voor Singapore is de rivier die dwars door de stad loopt, de Singapore River. Van de vele restaurants in Boat Quay tot de grote wolkenkrabbers die de stad rijk is, veel ervan liggen pal aan het water. Een cruise over de Singapore River mag bij een stedentrip zeker niet ontbreken. Vanaf het water zie je de stad van een hele andere kant, en op de boot worden leuke weetjes verteld over de geschiedenis van de stad en de vele bruggen die Singapore rijk is. Een rondvaart duurt ongeveer 40 minuten, en kost 25 SGD voor volwassenen en 15 SGD voor kinderen. Het beste kan je aan het begin van de avond een cruise maken. Dan komt de stad echt tot leven, en zorgen de vele lichtjes voor een romantische kijk op Singapore.


Singapore Zoo

De Singapore Zoo is een andere erg populaire attractie in Singapore. In deze dierentuin vindt je vele diersoorten, vogels en andere beestjes die in Zuidoost-Azië in het wild leven. Op dit moment leven er bijna 300 verschillende soorten dieren in de Zoo, waarvan 20% in het wild bedreigd wordt. De dierentuin ligt in het groene hart van de stad, aan de rand van her Upper Seletar Resevoir. Hierdoor gaan de dierenverblijven goed op in de omgeving, en leven de dieren in een zo natuurgetrouw mogelijke omgeving. Vooral voor bezoekers met een stopover in Singapore biedt de dierentuin een mooi voorproefje op de echte natuur in bijvoorbeeld Australië of Indonesië. Doordat de Singapore Zoo een flink eind van het centrum van de stad ligt, bereik je de dierentuin het makkelijkste per taxi. Een enkele reis vanaf het centrum kost je ongeveer 20 SGD, en duurt ongeveer een half uur. Uiteraard kan je ook kiezen voor het, goedkopere openbaar vervoer. De rode noord-zuid lijn brengt je in de buurt van de dierentuin, voor het laatste stukje moet je overstappen op de bus. Hiervoor heb je 2 opties: vanaf station Choa Chu Kang (NS4) pak je buslijn 937 of vanaf het Ang Mo Kio (NS16) station buslijn 138. De dierentuin is geopend van 8:30 en sluit om 18:00. Voor een entreekaartje betaal je 33 SGD voor volwassenen en 22 SGD voor kinderen.

Singapore Zoo Night Safari

Bijzonder aan de Singapore Zoo is de Night Safari, ’s werelds eerste dierentuin die alleen ’s nachts is geopend. Je vindt hier ongeveer 120 verschillende diersoorten, die voornamelijk ’s nachts actief zijn. De Safari opent om 19:15 en sluit om middernacht, en biedt een unieke kijk op de dieren die in de nacht leven. Een kaartje voor volwassenen kost 45 SGD, kinderen betalen 30 SGD. Door vooraf via internet kaartjes te bestellen kan je goedkoper uit zijn.


Winkelen in Singapore

Winkelen in Singapore is, zowel onder toeristen als de inwoners, een van de populairste bezigheden. De stad biedt een enorm aanbod aan winkels en winkelcentra. In tegen stelling tot veel andere landen in Azië is het kopen van namaakartikelen in Singapore verboden! Waar het vroeger de moeite waard was om electronica te kopen in Singapore, is het tegenwoordig vaak zelfs goedkoper om dit in Nederland via internet aan te schaffen. Wat wel de moeite waard kan zijn is het kopen van (merk)-kleding. Met name rond Orchard Road, dé winkelstraat van Singapore, vindt je een duizelingwekkend aanbod aan merk-boutiques. Elk groot modehuis is hier wel vertegenwoordigd, en bij slecht weer bezoek je gewoon een van de vele winkelcentra gelegen aan deze straat. Wie wil winkelen in Singapore moet zeker een bezoekje brengen aan ION Orchard, het meest luxueuze winkelcentrum van de stad. Doordat je hier op een plek werkelijk alles kan vinden, van merkkleding tot boeken, is een bezoekje ook erg geschikt wanneer je een stopover in Singapore hebt.

Orchard Road, Chinatown & Little India

Waar de winkels rond Orchard Road erg westers aan doen, vindt je in Little India echt typisch Aziatische winkels. Wanneer je niet beter weet zou je denken dat je in India bent beland. In de kleine, gekleurde winkeltjes vindt je van alles van kleding tot kruiden, en van exotische groenten tot sieraden. Doordat de prijzen hier lager liggen dan in de rest van de stad is Little India de plek om op zoek te gaan naar mooie, handgemaakte, sieraden. Ben je op zoek naar een leuke souvenir of een paar goedkope t-shirts? Dan is Chinatown de plek bij uitstek. Je vindt hier dezelfde souvenirs als in de rest van de stad, alleen dan voor een lagere prijs. Vooral in de avond, wanneer de markt echt tot leven komt, is er een erg gezellige sfeer op straat. Naast winkelen kan je in Chinatown ook lekker een hapje eten of drinken.

Plaats een reactie