4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

5 tips voor een rondreis in Thailand

Steeds meer reizigers en vakantiegangers vinden de weg naar misschien wel één van de mooiste landen ter wereld: Thailand. Dit Aziatische land heeft alles wat je je voorstelt van een Oosterse, exotische bestemming. En daarbij is het ook een vriendelijk land voor bezoekers, niet onbelangrijk als je zo ver van huis gaat. Dus als je ooit de wens hebt gehad om toch een keer zo’n verre reis naar de Oriënt te maken, maak dan een slimme keuze! Thailand heeft alles in huis wat je je in je dromen over Azië voorstelt en tegelijkertijd is het een land dat vakantiegangers welkom heet, op hun gemak stelt en er alles aan doet om uw vakantie tot een onvergetelijke ervaring te maken.


In het hart van Azië
Overweldigende natuur variërend van berglandschappen tot palmstranden; mooie, vriendelijke, glimlachende mensen met een lichtbruine huid, diep zwarte haren en bijzondere klederdrachten; olifanten, tijgers en apen; bijzondere bouwwerken en indrukwekkende tempels; de heerlijkste Thaise keuken. Dit land heeft het allemaal! Gelegen tussen Birma, Cambodja en Laos mag Thailand wel het hart van Azië genoemd worden. Het land is een koninkrijk met als huidige koning Rama IX Bhumibol Adulyadej. Veel mensen zullen het land nog kennen bij de oude naam “Siam”, maar sinds 1939 is de nieuwe naam in gebruik, wat zeer toepasselijk “vrij land” betekent. Gaat je mee op reis?

Tip: eventueel kun je ook je rondreis combineren en tijdens je vakantie doorreizen naar Bali. We hebben recent ook een blog geschreven met tips voor een rondreis in Bali!

Bangkok: van alle markten thuis

Je reis begint in Thailand vrijwel altijd in Bangkok, de hoofdstad en een metropool van hoge klasse. Je zult meteen al je ogen uitkijken en meteen het karakter van deze Aziatische stad leren kennen. De officiële naam van deze megastad is al even indrukwekkend en ongelofelijk als de stad zelf: “Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”. Hiermee de langste plaatsnaam ter wereld! Volgens Wikipedia betekent het zoveel als: “De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat gelijkt op de hemelse woonplaats waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.” Dit belooft wat! Ga op onderzoek uit in deze veelzijdige en toch enigszins mysterieuze stad.

Het uiterste Noorden: het lijkt bijna een ander land!

De tweede grote stad waar je zeker naar toe moet gaan is Chiang Mai! een plaats met een totaal andere sfeer dan de hoofdstad Bangkok. Gelegen in het Noorden was Chiang Mai lange tijd enigszins geïsoleerd en ontwikkelde daardoor een eigen sfeer en cultuur. Daarbij ligt Chiang Mai in sprookjesachtig prachtige natuur. Er is hier zoveel te beleven dat het niet overdreven is te stellen dat je hier rustig een week kunt doorbrengen.

Koh Tao: boven water en onder water betoverend

Wat heel leuk is, is dat het land ook nog een aantal fantastische eilanden rijk is. Ieder met een heel specifiek karakter en mogelijkheden. Zo is Koh Tao bekend bij vakantiegangers voor de duik- en snorkelmogelijkheden. Op dit kleine tropische eiland kun je eindelijk je droom om een duikbrevet te halen verwezenlijken!

Ervaar de drukte in Phuket

Het meest bekende Thaise eiland is ongetwijfeld Phuket. Het is misschien wel de belangrijkste bestemming van veel Westerse en Aziatische vakantiegangers. En niet voor niets! Het eiland heeft naast verbluffende natuur met rotsen en watervallen en een gigantisch strand nog veel meer te bieden. Het uitgaansleven van Phuket is wereldwijd beroemd, vooral in de stad Pattaya.

Bezoek het populaire Koh Samui

Maar er is nóg een heel populair Thais eiland: Koh Samui. Hagelwitte stranden en schitterende natuur, is één van de attracties van Koh Samui. Verlaten stranden en kristalhelder zeewater. Klinkt heel aanlokkelijk, vind je niet? Het mooie is dat niets aan dit eiland je teleur zal stellen. Je zult al je dromen over paradijselijke, tropische eilanden hier – zonder overdrijven – werkelijkheid zien worden.

Waar wacht je nog op?
Dit Thaise universum heeft werkelijk zo veel in haar mars en zoveel te bieden aan vakantiegangers, dat het bijna een wonder mag heten dat je nog niet geboekt hebt! Voor schappelijke prijzen qua reizen en onderkomen is dit paradijselijke land eigenlijk voor bijna iedereen wel haalbaar. Het fijne is ook dat je niet persé een backpacker hoeft te zijn om heerlijk vakantie te vieren en rond te reizen. Ga onderzoeken hoe je jouw Aziatische droom kunt verwezenlijken en bekijk alle mogelijkheden hieronder.

Plaats een reactie