4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

10 tips voor een rondreis naar Cuba

Kilometers witte zandstranden, kleine steden, opvallende architectuur, heldere blauwe wateren en de beste sigaren ter wereld zijn allemaal te vinden in het mooie land Cuba. In deze blog bespreken we de 10 redenen om een rondreis naar Cuba te boeken. Van rondleidingen van tabaks boerderijen naar wereld heritage sites naar Amerikaanse klassieke auto’s die u terugnemen naar de jaren ’50 zullen de bezoekers zich voelen alsof ze terug in de tijd zijn gekomen als ze binnenkomen in dit land. De mensen van Cuba zijn echt de schat van dit eiland met hun levendige cultuur, mooie creativiteit en gastvrijheid. Als u vaker naar Cuba gaat; Dan weet jij hoe geweldig het is en misschien zal dit artikel een aantal nieuwe dingen bevatten die u kan ontdekken. Voor de mensen die nog nooit op het eiland zijn geweest; maak je klaar om te ontdekken hoe geweldig dit land is.

1. Ga naar Cuba voordat iedereen dat gaat doen

Reizen naar Cuba wordt een stuk makkelijker ook voor Amerikanen toen de regering van Obama de relatie tussen Amerika en Cuba versterkten. De reisbeperkingen naar Cuba zijn de laatste tijd erg versoepeld. Hoewel de Amerikanen op dit moment nog steeds met een reisgroep moeten reizen, wordt verwacht dat ze in de toekomst dezelfde reisrechten zullen hebben als iedereen in het land. Wat betekent dit voor toerisme? Het betekent dat steeds meer toeristen dit magische eiland zullen ontdekken en alles wat het te bieden heeft. De tijd om naar Cuba te komen is nu, voor de menigte en voordat het land gedwongen wordt om hun cultuur te verliezen om de toeristen te behagen. Een deel van de charme van Cuba is het ontbreken van reusachtige hotels, overvolle stranden en ongerepte restaurants. Cuba staat voor authenticiteit, cultuur en vriendelijke mensen. Dus waarom bezoekt u Cuba niet dit jaar?

2. Geniet van de eiken gerijpte Rum

Een van de beroemdste producten die uit Cuba komt buiten tabak, is de zoete heerlijke Rum. Een land dat rijk was aan suikerriet, was het maar een kwestie van tijd voordat de Cubanen ontdekten dat de dikke zoete melasse; Een bijproduct van suikerriet kan worden gebruikt om rum te maken. Net als het land zelf is de geschiedenis van rum lang en onstuimig. In 1862 werd het Bacardi Rum Company gevormd en was het bijna honderd jaar de bekendste rum in Cuba; Dat is totdat de regering van Castro alle eigendom heeft aangegrepen en de familie in ballingschap gedwongen heeft. Vandaag is de populaire Havana Club overal op dit eiland te vinden, terwijl Bacardi nu uit Bermuda werkt. De Mojito, de Cuba Libre en de Daiquiri zijn allemaal ontstaan in dit land en kunnen bijna overal worden gevonden. Het vinden van de perfecte en beste is een uitdaging die veel bezoekers kiezen. Bezoeken aan het Havana Club Rum Museum en de Factory Bocoy zijn slechts een paar haltes op elke Rum tour. De oorspronkelijke Bacardi Rum Factory bestaat nog steeds in Santiago de Cuba en hoewel tours niet binnen zijn toegestaan, is het een bezoek waard op het grote terrein voor proeverijen en souvenirs. Het zou een zonde zijn om Cuba te verlaten zonder tenminste een paar soorten rums te proberen.

3. Ontdek het UNESCO historisch erfgoed

Cuba heeft negen UNESCO werelderfgoedplaatsen; Plaatsen die van bijzonder culturele of lichamelijke betekenis zijn en daarom beschermd en bewaard zijn. Dit kleine land beschikt over vele locaties en sommige van deze plaatsen zijn speciaal genoeg om bezoekers alleen maar voor dat te laten komen. Oude Havana en zijn vestingwerken staan bovenaan deze lijst met veel historische bezienswaardigheden, interessante architectuur en prive-restaurants op daken van herenhuizen. Het kasteel van San Pedro de la Roca in Santiago de Cuba is een van de meest complete en goed bewaarde Spaanse-Amerikaanse verdedigingsvestingen en een prachtig visueel fort dat de haven van Santiago beschermde. Het Nationaal Park Desembarco del Granma is uniek omdat het vernoemd is naar het jacht dat Castro en de anderen dragen om Fulgencio Batista omver te werpen. Het park beschikt over prachtige kliffen, watervallen en terrassen. De andere zes erfgoedplaatsen zijn net zo fascinerend en goed opgeleide reizigers zullen u helpen bij het vinden van een land dat een scala aan plekken biedt in zo’n klein gebied. Kom naar Cuba en ga verder met negen andere werelderfgoedplaatsen uit je bucketliyst!

4. De traditionele Cubaanse sigaren

Cuba wordt vaak het tabaksland genoemd, aangezien tabak al in verschillende regio’s van het eiland wordt geteeld en geoogst. Er valt niet over te discussiëren dat de beste sigaren ter wereld uit Cuba komen en zelfs als je geen roker bent, de drang om uit te vinden hoe en waarom deze sigaren zo goed zijn, is overweldigend. Het gebied van Pinar del Río is de thuisbasis van de beste tabaksplantages van het land; Ironisch genoeg is het gebied ook een van de top eco-toeristische attracties van Cuba. De 2 uur rijden van Havana naar Pinar del Rio zal het de moeite waard zijn als u een werkende tabaksplantage en puffer op een authentieke sigaar in Casa del Tabaco kunt bezichtigen; Een grote gastvrije sigarenwinkel met iets voor iedereen. Het bezoeken van een sigarenfabriek is een must en misschien is de beste plek om dit te doen in de stad Havana, waar de arbeiders die hun leven in deze fabrieken doorbrengen, elke sigaar perfect maken. Tobacco is en blijft een groot deel van de economie van Cuba en Cuba biedt de kans voor buitenstaanders om achter de schermen te zien hoe sigaren worden geproduceerd.

5. Tradities zoals muziek en kunst

Cubanen werden geboren om instrumenten te spelen en mooie kunst te creëren. Overal in het land is er een achtergrondgeluid dat u volgt, waar u ook heen gaat, elke dag van de week, op elk moment van de dag. Dat achtergrondgeluid is de muziek die zo gemakkelijk uit de lokale muzikanten stroomt die op elk moment, overal spelen. Van operahuizen naar salsa clubs naar jazz bars naar het muzikale trio op het strand; Cubanen houden van hun muziek. Cubanen houden van hun creativiteit, van de kleurrijke muurschilderingen en tegels op de huizen, aan de verkopers op de straten die hun schilderijen verkopen. Het is een gemeenschappelijke scene die ontvouwt als een schilder op een lokaal café staat en begint met het schilderen van het adembenemende landschap. De markten en winkels zijn vaak vol met plaatselijk geproduceerde kunst, vaak tegen een fractie van de kosten. Muziek, kunst, lachen en dansen zijn allemaal maar een deel van het leven hier op dit eiland.

6. Authentieke en bijzondere auto’s

Cubaanse straten zijn letterlijk gevuld met Amerikaanse stijlauto’s uit de jaren ’50. Als u van oude auto’s houdt, is Cuba de plek om te gaan, want het land is letterlijk een wagenmuseum. Terug in 1960, toen Fidel Castro de macht nam, werd er een embargo ingesteld om alle Amerikaanse invoer in Cuba te stoppen. Sindsdien hebben innovatieve Cubanen manieren gevonden om hun gewaardeerde Amerikaanse klassieke auto’s te houden. Het is hier waar men een reeks 1950’s cabrioletjes vindt die zijn gekrast, gestampt, geschilderd en samen gezet. Haal de kap van een Chevrolet op en je zou misschien een Russische ingebouwde motor vinden die de kracht biedt, een passerende Ford met een Buick grill aan de voorzijde; Niets van dit is buitengewoon. Er zijn geen junkyards in Cuba en alles wat ooit een rommel kon zijn, is in een auto iets bruikbaars geworden. De taxichauffeurs zijn trots op het feit dat hun vintage wielen er goed uitzien en de bezoekers zien vaak dat ze de trim en de spiegels zien schijnen voordat ze iemand ophalen. De kans om ongelooflijke foto’s te nemen en een rit te maken in een 1958 Oldsmobile cabriolet waarvan je dacht dat het niet meer bestond, is absoluut genoeg om Cuba dit jaar te bezoeken.

7. De vriendelijke Cubaanse bevolking

Bezoekers op dit eiland zeggen vaak dat de mensen van Cuba hun reis compleet maken; Van hun rechtvaardige vriendelijke natuur tot hun echte gastvrijheid is het moeilijk om dergelijke gastvrije inwoners te vinden. Cuba is uniek omdat het nog niet overschreden is met toeristen en daarom is de lokale bevolking zo bereid om open te zijn, eerlijk en echt blij om de toeristen te zien die hier komen. Vanuit het openen van hun huizen naar toeristen om hen bij te staan voor een traditionele zeevruchtenmaaltijd, zijn ze echt een van hun soort. Cuba is echt een samen smelting van verschillende culturen en rassen die allerlei verschillende kleuren en geloofsovertuigingen zonder oordeel aanvaarden en een uitstekend voorbeeld is van hoe culturele diversiteit kan werken. Door de hardheid die ze hebben gevoeld, blijven deze mensen nog steeds vriendelijk, hardwerkend en gastvrij. Ga naar Cuba en maak nieuwe vrienden, hoor over hun leven en land en ontmoet het hele gezin. Als je om een of andere gekke reden niet van de witte zandstranden houdt, de ongelooflijke muziek en de interessante architectuur; Zul je zeker verliefd worden op de mensen.

Tip: wil je doorreizen? Dan kun je ook eilanden als Jamaica en de Dominicaanse republiek bezoeken tijdens je Cubaanse rondreis.

8. De bijzondere architectuur

Er is niets saais te zeggen over de architectuur in Cuba, omdat het een verscheidenheid aan stijlen, kleuren, ideeën en achtergronden met zich mee brengt. In de vroege 16e eeuw namen de Spaanse kolonisten hun stijl van architectuur aan om het klimaat en de levensstijl van Cuba aan te passen. Het creëren van grote overdekte porches, metalen balkjes over raamkozijnen om de wind in te laten en glazen panelen van meerdere kleuren boven de deuropeningen om het zonlicht te verspreiden. In de 19e eeuw werd de neoklassieke uitstraling naar Cuba gebracht en in het hele eiland zullen de bezoekers sporen van deze stijl vinden in colonnaded avenues, overdekte auditoria en gouden bladmozaïeken. Elektrische architectuur kwam in de jaren 1920 tot leven met Art Deco-constructies, sprookjespaleizen en mockhuizen. Waar u ook op Cuba reist, welke steden u ook bezoekt, Zult u zeker een getuige zijn van meer dan één type architectuur en dat is de schoonheid van dit land. Onderworpen aan de ogen van de kunstenaar; Deze mix van stijlen maakt Cuba wat het vandaag is.

9. De unieke kleine dorpen & steden

We kennen allemaal de grotere steden van Cuba; Havana, Varadero, Holguin, Santiago de Cuba enzovoort maar hoe zit het met de kleinere minder bekende verborgen juweeltjes van Cuba? Beckoning bezoekers naar het eiland zijn dergelijke steden als Trinidad en Baracoa. Trinidad is een foto perfecte stad met koloniale stijl pastelarchitectuur, rustige geplaveide straten en stadspleinen. Er zijn fascinerende musea, discotheken op elke hoek; Zelfs een in een grot en pop-up pizza winkels die voor een uur voor lunch openen en dan afsluiten. De prachtige paleizen, het witte zandstrand een paar kilometer verderop en het heldere water maken dit kleine stad een waar edelsteen van Cuba. Baracoa aan de andere kant is de donkere kant van Cuba, het is afgelegen locatie aan de zuidoostelijke kust langs Guantanamo Bay, over een bergketen tropisch regenwoud en onder een kronkelende weg maakt het nogal moeilijk te bereiken. De omliggende heuvels, fantastische watervallen, zwarte kustlijn en zwart zandstrand zorgen voor een geweldige setting. Heerlijk eten, drinken, dansen, kajakken en trekking vindt u hier waar de lucht heet is en de zee onstuimiger is. Stap uit de comfortzone van de typische toeristische gebieden en ontdek wat de echte Cuba te bieden heeft.

10. Kilometers lange witte stranden

Cuba is de thuisbasis van meer dan 300 stranden die verspreid zijn over de Noord-Atlantische Oceaan en de zuidelijke Caribische kustlijn met eindeloze kilometers van zacht wit zand en adembenemend uitzicht op de oceaan. Ga naar Guardalavaca; Cuba’s mooiste vakantiegebied vol met weelderige tropische vegetatie, fonkelend wit zand en turquoise wateren. De kustlijn is hier bezaaid met zwemstranden en perfecte zwemwater. In Cayo Jutías ontsnappen van het toeristische gebied en sturen langs zandstranden met drijfhoutbeeldjes op weg naar Starfish Beach. Hier worden bezoekers getrakteerd op enorme, verbrande oranje gekleurde zeesterren in de ondiepe wateren. Voor de bezoekers die op zoek zijn naar een beetje koloniale cultuur met hun zon en zand; Trinidad is de perfecte bestemming en Playa Ancon is het prachtig grote witte zandstrand dat hier ligt. Dit strand is ideaal om te duiken, ontspannen en als uitvalsbasis om de stad te verkennen. Voor serieuze duikers die op zoek zijn naar een strand dat rust en talrijke duikplekken biedt; Maria La Gorda Beach, gelegen op het schiereiland Guanahacabibes, is waar u naar toe wilt gaan. Met de grootste kolonie zwart koraal, de rijkste biodiversiteit

Plaats een reactie