4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

8 tips voor jouw komende reis naar natuurparken de Verenigde Staten

Ga jij binnenkort naar de Verenigde Staten? Dan ben je ongetwijfeld al overladen met informatie over wat je zoal in dit schitterende land kunt doen. Ten slotte is de keuze overweldigend. Geen enkel deel van de USA lijkt op elkaar. De schitterende westkust, met haar prachtige vergezichten over de oceaan, vuurrode rotsen en nationale parken als het Grand Canyon National Park, lijkt in niets op de meer stedelijke cultuur van de Amerikaanse oostkust. Om je alvast op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je die gelden voor ieder Amerikaans reisgebied. Doe er je voordeel mee! Tip: bekijk ook ons overzicht met de 10 mooiste steden van Amerika.

8 reistips voor bezoekjes aan natuurgebieden in de USA

 1. Zorg voor een goede verzekering
  Waarom? Omdat het Amerikaanse gezondheidsstelsel heel anders is ingericht dan het Nederlandse. Hoewel president Obama nadrukkelijk vecht voor de introductie van een meer Europees stelsel, is het nog altijd zo dat je eerst moet aftikken voor je geholpen wordt in een ziekenhuis. Tenzij je goed verzekerd bent, natuurlijk.
 2. Huur een auto of camper
  Veel landen zijn prima bezoekbaar met het openbaar vervoer of met alleen een rugzak op. Dit geldt niet voor de VS – Amerika kent een echte autocultuur. Huur daarom een auto bij een van de vele autoverhuurders. Tip: doe het alvast in Nederland, dat scheelt namelijk aanzienlijk.
 3. Boek campings, hotels en motels van tevoren
  Veel hotels en motels vragen een hoger tarief wanneer je alles op de bonnefooi boekt. Wanneer je gebruik maakt van reiswebsites als Booking en Expedia heb je veelal lagere kosten voor je onderkomen. Dit geldt helemaal voor populaire steden en regio’s zoals San Francisco, New York en Hawaii.
 4. Vermijd slechte wijken
  Helaas heeft Amerika ook steden die minder plezierig zijn om te bezoeken. Goede voorbeelden daarvan zijn Detroit, bepaalde delen van Los Angeles en zekere stadsdelen van St. Louis. Volg daarom altijd je instinct wanneer je reist naar de Verenigde Staten.
 5. Bezoek een Amerikaanse supermarkt
  De Amerikaanse supermarkten zijn een belevenis op zich. De grootte, de veelzijdigheid, de keuze: alles is anders dan hoe het er hier aan toe gaat. Neem nu de Wal Mart: er is bijna niets wat deze superstore niet verkoopt. Een aanrader!
 6. Reis ook buiten de gebaande paden
  Tuurlijk – de Walk Of Fame in Hollywood heeft zo zijn charme, evenals de Fisherman’s Wharf in San Francisco. Maar er valt zoveel meer te ontdekken. En soms vind je net dat park naar jouw smaak buiten de adviezen in de vele reisgidsen.
 7. Vergeet de Nederlandse portiegroottes
  Amerikaanse porties zijn enorm – voor zowel eten als drinken. Wat bij ons een ‘large’ is, is daar een ‘small’. Resultaat? Je loopt kans om jouw cola te ontvangen in een beker die zo groot is als een emmer. Hou er rekening mee!
 8. Denk aan de voorpret!
  Reizen is leuk, maar de voorpret kan net zo leuk zijn. Lees je daarom van tevoren goed in over de verschillende bestemmingen. Op verschillende online forums, zoals Alles Amerika en USA4ALL, worden dagelijks tips gewisseld. Het is ook leuk om lid te worden van diverse Facebook groepen. Dit is bijvoorbeeld een heel leuke groep met tips om te besparen op jouw reis naar de VS!

Bezoek de mooiste natuurparken

De Verenigde Staten heeft vele prachtige gebieden met een verscheidenheid aan landschappen, van uitgestrekte woestijnen tot majestueuze bergen en adembenemende kustlijnen. Hieronder staan enkele van de mooiste gebieden van de Verenigde Staten. Dit is natuurlijk maar een greep uit de vele prachtige gebieden die de USA te bieden heeft, er zijn nog veel meer mooie plekken om te ontdekken!

 1. Grand Canyon National Park, Arizona
 2. Yellowstone National Park, Wyoming
 3. Yosemite National Park, Californië
 4. Glacier National Park, Montana
 5. Hawaii Volcanoes National Park, Hawaï
 6. Acadia National Park, Maine
 7. Zion National Park, Utah
 8. Rocky Mountain National Park, Colorado
 9. Great Smoky Mountains National Park, Tennessee en North Carolina
 10. Cape Cod, Massachusetts

Wat kun je zien in de grote Amerikaanse natuurparken?

In de grote Amerikaanse natuurparken kun je een verscheidenheid aan flora en fauna zien. Trekkers kunnen beren, wolven, herten, bizons, berggeiten, coyotes, adelaars, bergleeuwen en andere wilde dieren spotten. Ook kun je prachtige watervallen, meren, rivieren, kloven en bergtoppen bewonderen. Er zijn ook verschillende beschermde habitats voor trekvogels, zoals meren, moerassen, bossen, kustgebieden en meer. Er zijn ook veel campingfaciliteiten voor degenen die langer willen blijven om het uitzicht te bewonderen en de prachtige omgeving te verkennen.

Moet je betalen voor toegang tot de natuurparken?

Ja, je moet meestal betalen voor toegang tot Amerikaanse nationale parken. De kosten variëren van park tot park, maar meestal bedragen ze tussen de $10 en $30 per persoon. Sommige parken bieden seizoenskaarten of gezinskaarten voor herhaalde toegang. Er zijn overkoepelende passen te koop waarmee je alle natuurgebieden kunt betreden. Het is aan te raden om dit voor vertrek te regelen.

Mag je overnachten in Amerikaanse natuurgebieden?

Ja, je mag doorgaans overnachten in Amerikaanse natuurparken. Er zijn verschillende accommodatie-opties beschikbaar, waaronder luxe campings, cabin-stijl accommodaties, hotels en lodges (doorgaans niet met een alles inclusief concept). Het is belangrijk om te weten dat elk park verschillende regels heeft voor toeristen die willen overnachten, dus het is belangrijk om deze regels te controleren voordat je een reservering maakt. Zeker als je met een eigen auto of camper een rondreis maakt is een goede voorbereiding het halve werk.

Plaats een reactie