4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

6 x de beste surfcamps in Europa

Surfcamps zijn een geweldige manier om de perfecte golfslag te leren en de beste surfervaring te krijgen. Europa is een van de beste surfbestemmingen ter wereld en biedt een verscheidenheid aan surfcamps die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus. Er zijn surfcamps in Portugal, Spanje, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië en vele andere Europese landen. Deze georganiseerde reizen bieden surflessen, surfboard huur, accommodatie en vele andere services. Ze bieden ook vaak een gezellige omgeving waar surfers kunnen genieten van de lokale cultuur en bezienswaardigheden. Je kunt kiezen voor een all inclusive surfvakantie of een verblijf op basis van halfpension of logies & ontbijt. Er zijn volledig georganiseerde groepsreizen (hotel/camping + vliegticket) maar ook individuele camps waar je met eigen vervoer heen kunt rijden. In deze blog bespreken we 6 gave surfcamps!

Surfivor Surfcamp Esmoriz

Surfivor Surfcamp in Esmoriz is het tofste surfcamp in het noorden van Portugal! Niet alleen zit je pal aan het strand (slechts 50 meter lopen), er hangt ook een zeer relaxte sfeer waardoor je je meteen thuis voelt. Surfivor Surfcamp is perfect voor beginners, maar ook als stop voor de rondtrekkende, gevorderde surfer. Start de dag met een heerlijk ontbijt (bij je verblijf inbegrepen) en maak je klaar voor je eerste surflessen! Afhankelijk van het weer en de swell surf in de ochtend of in de middag. Naast surfen, maak je ook tripjes naar Porto, de lokale markt en als je geluk hebt, is er een Middeleeuws festival in de buurt. Op maandag kun je genieten van een heerlijke welkomstbarbecue. Tevens kun je 2 keer in de week deelnemen aan yogalessen. Eén van de grootste voordelen van Surfivor is dat er maar weinig surfers in de buurt zijn! Dat betekent dat je alle tijd en rust hebt om goed het surfen onder de knie te krijgen.

Surfkamp Vieux Boucau

Al jaren is Brunotti Surfcamp Vieux Boucau in Frankrijk een regelrecht succes. De surfspot aan de Atlantische Kust ligt tussen Moliets en Hossegor en biedt uitstekende golven. Het Brunotti Surfcamp Vieux Boucau heeft speciaal voor surfers tussen de 20 en 35 jaar een apart tentenkamp. Je kunt verschillende surfpakketten boeken bij Brunotti Surfcamp Vieux Boucau. Daarom is het een beetje lastig om uit te leggen hoe je surfvakantie er precies uit gaat zien. Ze bieden in ieder geval het volgende aan in de pakketten: surflessen, huur van een surfboard en yoga. Je kunt kiezen hoeveel lessen je neemt, dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen surfervaring. Indien je nog nooit hebt gesurft, legt een Nederlands sprekende instructeur je precies uit hoe je op je board moet staan! Gedurende de week huur je een surfboard (bij boekingsprijs inbegrepen). Heb je het een beetje koud in je zwembroek of bikini? Natuurlijk kun je dan een wetsuit huren. Naast het surfen kun je ook 2 groepslessen yoga volgen. Yoga helpt bij het herstel van je lichaam na een intensieve dag surfen, maar zorgt ook voor een flexibeler lijf. Op het surfcamp zelf is ook genoeg te beleven: er is een beachvolleybalnet, een bar met voldoende chillplekjes, het gebruik van skim- en bodyboards is gratis, de crew organiseert bijvoorbeeld cocktailavonden, barbecues en feestavonden. Ook kun je een trip maken naar Hossegor of Moliets om te winkelen of om daar te golven eens te checken. Tevens is Brunotti Surfcamp Vieux Boucau gelegen op een schone en nette camping (Les Sableres***) met goed sanitair, een campingwinkel en wasmachines.

Surfcamp Zarautz

Surfen, feesten, vrienden maken en vooral genieten! Dat is wat je doet op Surfblend Surfcamp Zarautz in Spanje. Deze camping heeft, naast natuurlijk slaaptenten, een overdekte bar, een chillruimte, een winkeltje en zelfs wifi. Van alle gemakken voorzien dus. Het surfcamp ligt op camping Talai Mendi en binnen een paar minuten lopen kun je de golven al zien in de surfbaai. Handig om te checken wanneer je het water in moet! Surflessen zijn niet inbegrepen in dit surfcamp. Mocht je het surfen nog onder de knie zien te krijgen, dan kun je lessen bijboeken. De crew zorgt elke avond voor een toffe activiteit, van Limbo-wedstrijdjes tot MovieNights. En je hebt geluk, want meestal zijn de drankjes gratis. Na een vermoeiende surfdag wil je natuurlijk lekker eten. Je kunt op dit surfcamp zelf koken, maar dat kun je ook de crew laten doen voor je (dit is op basis van halfpension, dus dat moet je bijboeken)! Zarautz is een leuk stadje, tussen de grotere steden San Sebastian en Bilbao in. Het stadscentrum van Zarautz kun je gewoon te voet bereiken en onderweg kom je een skatepark tegen. Tijd om je skills even bij te schaven. Het stadje heeft het langste strand van Baskenland en door de vorm van de baai rollen de golven er hartstikke mooi binnen. Dit geeft jou alle mogelijkheid om de beste surfride van je leven te maken! 

Sagres Natura Surfcamp

Bij Sagres Natura Surfcamp in Portugal beleef je een surfvakantie zoals hij moet zijn: ongedwongen, een lekker bed om in te slapen, veel vrienden maken en vooral erg veel surfen op fantastische golven. Een typische dag bij Sagres Naturua Surfcamp begint om 8.30 uur met een heerlijk, groot ontbijt (zelfs met pannenkoeken!). Je kunt dan meteen een lunchpakketje maken. Als iedereen voldoende energie heeft opgedaan, ga je op zoek naar de beste surfspot van de dag. Je krijgt een eigen surfboard en wetsuit die je je hele verblijf gebruikt. Op basis van je surfervaring word je onderverdeeld in groepen. En dan: surfen! Je surft 2 keer 2 uur op een dag. Je luncht op het strand en aan het einde van de dag kun je nog even chillen op het strand. Rond 18.00 uur ga je weer terug naar het surfcamp. Tijd voor een warme douche of heerlijke relaxen in de jacuzzi (je leest het goed!) in de tuin. Eén keer per week is er een heerlijke barbecue met lokale producten; dit is echt een feestje. De rest van je verblijf kun je zelf koken in de uitgebreide keuken of een hapje eten in het centrum van Sagres, dat op slechts 5 minuten lopen verwijderd is. Wat de nacht je brengt, bepaal je helemaal zelf! Maar wees gewaarschuwd: de volgende dag wachten de golven weer op je. Naast een jacuzzi heeft het surfcamp een tafeltennistafel, een balansboard en een echte surfshop. Gasten van het surfcamp krijgen een flinke korting op hun aankopen in de surfshop!

Surfcamp Moliets

Krijg je maar geen genoeg van het strand en de zee? Dan is Surfblend Surfcamp Moliets in Frankrijk jouw surfcamp, want deze camping bevindt zich letterlijk tussen de duinen! Het camp staat op de camping Saint Martin en 1 ding is zeker: je gaat er verliefd op worden. Naast de slaaptenten vind je op Surfblend Surfcamp Moliets een bar, een volleybalveld, een eettent, heel veel plekjes om te chillen en een keuken. Elke avond zorgt de crew voor een activiteit (met vaak gratis drinken!), zoal een cocktailavond of movienight. Dit programma is natuurlijk compleet vrijwillig, want op jouw surfvakantie moet je helemaal niks. Ook tof: er is een skateramp in het kamp! Je kunt zelf koken op dit surfcamp, maar als je op basis van halfpension boekt, kookt de crew de lekkerste maaltijden voor je! Best handig, want dan hoef je je voor het ontbijt en diner geen zorgen te maken over je boodschappen. Daarnaast kun je ook nog surflessen nemen. Mocht je het eigenlijk nog niet zo goed kunnen of het is al een flinke tijd geleden dat je hebt gesurft, dan is dit een aanrader! Moliets is inmiddels een zeer bekende surfspot in het zuiden van Frankrijk. Binnen 2 minuten lopen ben je in het centrum van deze leuke stad met voldoende surfshops. Moliets is dan wel bekend bij veel surfers, dankzij het uitgestrekte strand heb je toch weinig last van drukte in de zee. Dit maakt Moliets perfect voor beginners, maar wees gerust: ook ervaren surfers kunnen hier helemaal losgaan. Kortom, let’s go surfing!

San Vincente De La Barquera

Het surfcamp in San Vincente de la Barquera (Spanje) is misschien wel het mooiste surfcamp van FlowTrack. En dat heeft alles te maken met de ligging en het uitzicht; vanuit de camping El Rodero kijk je precies op de baai van Oyambre beach. De sfeer in dit surfcamp is top, omdat het één van de weinig camps in de buurt is. Daardoor voel je de hechte band onder de surfers! De relaxte Spaanse sfeer viert hoogtij in dit surfcamp; niets hoeft, alles mag. Daarnaast voel je je al snel thuis doordat het surfcamp ruimte heeft voor maximaal 50 personen, zo ken je iedereen dus vrij snel! Na het surfen kun je je energiepeil weer opkrikken met een heerlijke maaltijd. Je mag zelf koken in de compleet uitgeruste keuken, maar als je op basis van halfpension boekt, maakt de crew van San Vincente de la Barquera voor je klaar wat je maar wil. Ook is bij halfpension een gevarieerd ontbijt inbegrepen. In Spanje houden ze wel van een feestje, dus maak je klaar voor heel wat nachtuurtjes. Daarnaast kun je natuurlijk meedoen aan de cocktailnight of aan het nightcanyoning. Elke week organiseert de crew namelijk een leuke activiteit.

Plaats een reactie