4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 5 all-inclusive bestemmingen op maximaal 3 uur vliegen

Met alle verlengde weekends voor de boeg, is er vast wel eens tijd om er even tussenuit te knijpen. En wat klinkt nu beter dan enkele dagen te genieten van de zuiderse zon? Droom alvast weg bij deze 5 zonnige bestemmingen op minder dan 3 vliegen van Schiphol. Perfect voor een weekje of weekendje naar de zon met je partner, vrienden of familie.


1. Sicilië (vliegtijd: 2 uur en 45 minuten)

all inclusive sicilie

Sicilië ligt iets ten zuiden van het Italiaanse vasteland. Het is een vakantiebestemming die nog niet heel bekend is bij Nederlandse toeristen. De meeste Nederlanders gaan in de zomer met de auto naar Toscane, Umbrië of de meren in het Noorden. Maar in slechts 2 uur en 45 minuten vlieg je naar de luchthavens Palermo of Catánia. Sicilië is een schitterend stukje van Italië (misschien ken je het wel uit The White Lotus, de populaire serie op HBO). Sicilië heeft een van de mooiste stranden van Italië. Met name bij strandplekken zoals Cefalu en Taormina is het echt adembenemend mooi. Daarnaast heeft Sicilië tal van prachtige historische bezienswaardigheden. Je vindt hier nog talloze Griekse tempels en oude theaters uit de Romeinse tijd. Last but not least: het eten is hier verrukkelijk. Wil je een keer écht authentiek Italiaans eten? Dan moet je in Sicilië zijn!

Een van de aantrekkelijkste punten aan Sicilië vinden wij de rust. Het zuidelijke stukje van Italië is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Daardoor kan je hier echt een rustige en authentieke Italiaanse vakantie beleven. Langs de kust vind je diverse all-inclusive resorts. Maar meer in het binnenland vind je allerlei geweldige dorpjes en stadjes waar je even een stap terugzet in de tijd!

Onze hoteltips voor Sicilië

  • Grand Palladium Sicilia Resort & Spa ***** in Campofelice Di Roccella: een superluxe 5-sterren all-inclusive hotel met een heerlijk restaurant, 4 zwembaden, en een heerlijke wellnesscentrum
  • VOI Baia di Tindari Resort **** in Cefalù: een heerlijk resort in een van de meest populaire badplaatsen van Sicilië. Voldoende vertier voor de kinderen met zwembaden en vlakbij een waterpark
  • Unahotels Naxos Beach **** in Giardini Naxos: vlakbij het gezellige plaatsje Giardini Naxos direct aan een gunstig privéstrand. Eventueel kan je kiezen voor superiorvilla’s (een soort luxe bungalows).

🛫 Alternatieve accommodaties:


2. Malta (vliegtijd: 3 uur)

Malta is het eiland bij uitstek wanneer je even nood hebt om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Dit rustig, pittoresk Europees Eiland, gelegen in de Middellandse zee tussen Italië en Griekenland, voorziet je van een ideale combinatie van zon en cultuur. Een minitrip naar Malta is zeker een aanrader, want je hebt slechts een paar dagen nodig om alle hoogtepunten van het eiland te zien. Bovendien sta je op een kleine 3 uur vliegen van Schiphol al in Malta.

Buiten een zonnig, mediterraan klimaat heeft Malta jou veel te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld om te flaneren tussen de vele kastelen, paleizen en burchten in Valletta, de hoofdstad van Malta? Of één van de mooiste Europese natuurlijke havens, namelijk Grand Harbour, te bezoeken? Tussendoor kan je even de Italiaanse sfeer opsnuiven op de terrassen en pleinen van deze zuiderse stad. Zet je liever een stapje in de wereld, ga dan naar de Maltese stad St. Julians, een levendige baai met veel uitgaansmogelijkheden zoals bars, discotheken en restaurants. Wil je de natuurlijke schoonheid van Malta ontdekken, trek er dan op uit met een bootje en vaar langs verschillende havens, baaien en kliffen. Een andere must do is een tocht met een vissersbootje in de betoverende Blue Grotto in het zuiden van Malta: zoals de naam al doet vermoeden, is dit een grot met prachtig, blauw water.

Onze hoteltips voor Malta

  • Grand Hotel Excelsior ***** in Valletta: dit luxueuze vijfsterrenhotel met ruime en stijlvolle kamers, ligt vlakbij de 16de eeuwse vestingsmuur die Valletta omwalt.
  • The Westin Dragonara Resort ***** in St. Julian’s: dit resort is gelegen op een privéschiereiland aan de Maltese oostkust. Overdag ontspan je aan het zwembad, verken je het historische eiland of ga je duiken in het kristalheldere water van de Middellandse Zee.

🛫 Alternatieve accommodaties:


3. Mallorca (vliegtijd: 2 uur en 15 minuten)

De Middellandse Zee heeft nog een ander prachtig eiland te bieden voor een weekendje weg en dit op slechts dik 2 uur vliegen vanaf Amsterdam. Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een uitstekende keuze om voor enkele dagen wat zuiderse sfeer op te snuiven. Toeristen vertoeven vooral op dit Spaanse eiland om te genieten van zon, zee en strand. Maar ook natuurliefhebbers kunnen hier hun ogen de kost geven: zij kunnen de wijde wereld intrekken met een auto of scooter en langs de adembenemende, ongerepte natuur van Mallorca rijden. De mooiste natuur vind je in het noorden en het westen van dit eiland, met onder andere de imposante bergen van het Tramunta-gebergte.

Wat moet je zeker gezien hebben tijdens een bezoek van enkele dagen aan dit zonnige eiland? Palma, de grootste stad van Mallorca en mede de hoofdstad van de Balearen, is zeker een bezoekje waard. De mooiste bezienswaardigheid van de stad is de gotische Kathedraal La Seu, ook wel eens de Kathedraal van het Licht genoemd door z’n 61 gebrandschilderde ramen. Naast een gotische kathedraal, kan je hier ook de gotische burcht Bellver bezoeken. Bovendien is Palma een waar winkelparadijs, met zowel internationale als lokale winkels. Indien je even wil uitrusten na het shoppen, kan je een frisse cerveza drinken in één van de bars op Plaça Major, een plein in het hart van het winkelgebied. Naast een stadsbezoek aan Palma, kan je herbronnen op één van de 200 verschillende paradijselijke stranden en baaien van Mallorca, zoals Cala Llombards, Cala Varques of Palma Nova.

Onze hoteltips voor Mallorca

  • Vanity Hotel Suite & Spa **** in Cala Mesquida: Dit suitehotel is speciaal ontworpen om jouw zintuigen te strelen en is, dankzij de adults-only formule ideaal voor honeymooners en iedereen die een romantische relaxvakantie wil beleven.
  • S’Olivaret **** in Alaró: Dit authentieke landgoed is een ideale uitvalsbasis om het prachtige binnenland van Mallorca te ontdekken. De mediterrane keuken serveert dagverse ingrediënten en pure smaken, wat een absoluut genot is voor jouw smaakpapillen.

🛫 Alternatieve accommodaties:


4. Ibiza (vliegtijd: 2 uur en 35 minuten)

Wie houdt van een afwisselende vakantie, is in Ibiza aan het juiste adres. Dit eiland is niet enkel geschikt voor feestvierders, maar is ook zeer populair bij koppels en gezinnen met jonge kinderen. Deze kunnen zich onder andere uitleven op het strand van Sa Caleta, een gezinsvriendelijk strand ten oosten van Cala Jondal. Na het genieten van zon, zee en strand, kan je nog wat cultuur opsnuiven door een bezoekje te brengen aan het historisch culturele Werelderfgoed van Sa Caleta, een Fenicische nederzetting uit het einde van de 8ste eeuw voor Christus. Huur zeker ook eens een bootje en ontdek de talrijke prachtige baaien en azuurblauwe zee van Ibiza! Een andere populaire bezienswaardigheid is Es Vedra, een mysterieuze rots die gebruikt wordt als oriëntatiepunt. Sportievelingen kunnen deze rots beklimmen en afdalen, die ervaren wordt als een spirituele, inspirerende plaats. De lokale bewoners van Ibiza houden trouwens van heel lekker Spaans eten, waarvan toeristen ook kunnen genieten. Denk maar aan tapas, cava en sangria à volonté, een eiland voor levensgenieters dus!

Deze vakantiebestemming staat natuurlijk ook bekend als feesteiland en als eiland waar de jetset graag vertoeft. Naast Mallorca maakt Ibiza deel uit van de Balearen. In slechts 2 uur tijd sta je met het vliegtuig op dit feestelijke eiland, waar jouw party-weekend kan beginnen. Men zegt weleens dat Ibiza dé partybestemming is waar je dag en nacht kan feesten en waar je tenminste eens in je leven naartoe moet geweest zijn. Populaire clubs zoals Pacha, Amnesia Ibiza en Space Ibiza klinken je waarschijnlijk al bekend in de oren. Bovendien zou er een soort magische sfeer rondhangen, eentje die je nergens anders vindt. Snel naar het eiland dus om deze te ontdekken!

Onze hoteltips voor Ibiza

  • Hard Rock Hotel Ibiza ***** in Playa d’en Bossa: Het enige echte Hard Rock Hotel op Ibiza, stelt geen enkele muziekliefhebber teleur. Muziek staat hier overal centraal en regelmatig kan er genoten worden van live optredens in het hotel.
  • Aguas de Ibiza Lifestyle & Spa ***** in St. Eularia del Rio: Dit trendy ecohotel aan de rand van de jachthaven van Santa Eularia is de ideale uitvalsbasis om het bruisende Ibiza te verkennen. Op het dakterras kan er ‘s avonds genoten worden van Japanse en mediterrane gerechtjes, waarna je kan genieten van heerlijke cocktails in de trendy loungebar.

🛫 Alternatieve accommodaties:


5. Algarve, Portugal (vliegtijd: 2 uur en 45 minuten)

algarve 2 uur 45 minuten vakantie

De Algarve, het gebied helemaal in het zuiden van Portugal, biedt voor elke persoon wat wils. Na ongeveer 2 uur en 3 kwartier vanaf Amsterdam, kan jouw vakantie beginnen. De Algarve is een fantastische plek voor wandelaars. Wandel hier van klif naar klif en geniet op talloze plekken van een adembenemend uitzicht. Indien je het geluk hebt om de volle maan te zien, maak dan zeker eens een avondwandeling langs het strand. Als het volle maan is, krijgt de kust van de Algarve namelijk een bijzondere, rustieke en betoverende uitstraling. Ben je op zoek naar een meer unieke manier om het gebied te verkennen, huur dan een kajak en verken het zuiden van Portugal aan de andere kant van de rotsen. Ook voor waterratten is de Algarve een uitstekende bestemming. Deze kunnen al snorkelend de mooie onderwaterwereld verkennen in het heldere water van de Atlantische Oceaan. Of wat dacht je om je eens al surfend uit te leven op de hoge golven aan de westkust, een plaats waar surfers van alle kanten van Europa zich verzamelen.

Ook culinair is deze streek een pareltje. Door zijn ligging aan de Atlantische Oceaan, zijn hier talrijke visrestaurants te vinden waar je lekkere en verse visgerechten kunt proeven. Van kleine schelpen tot een enorme kreeft of zeebaars, je kan jouw smaakpapillen hier zeker verwennen. Geniet ook eens van een romantisch diner bij zonsondergang in één van de strandrestaurants. Van een jetlag zul je geen last hebben!

Onze hoteltips voor de Algarve

  • Cascade ***** in Lagos: In dit rustig gelegen resort in Moorse stijl verblijf je op een unieke locatie vlakbij het historische Lagos, op een klif bij de Ponta da Piedade, een indrukwekkend grottencomplex bij de oceaan.
  • Vila Vita Parc ***** in Armação de Pera / Porches: In Vila Vita Parc, één van de Leading Hotels of the World, ontdek je de Algarve vanuit een exclusief kader. Zowel professionele golfers als families met kinderen beleven een zorgeloze vakantie in dit subtropisch groen domein.

🛫 Alternatieve accommodaties:

Plaats een reactie