4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De beste tips voor een stedentrip in Hamburg

Een stedentrip naar Duitsland. De meeste Nederlanders zullen eerder aan Keulen, München of Berlijn denken, maar in het noorden van Duitsland is nog een mooie stad te vinden namelijk; Hamburg! Deze hippe stad bevind zich in de gelijknamige staat Hamburg en heeft 1,77 miljoen inwoners, het is daarmee de tweede stad van Duitsland. De metropool Hamburg heeft zo een 4,4 miljoen inwoners. Hamburg is vroeger lid geweest van de Hanze, wat in de tijden van de Middeleeuwen de belangrijkste handelsorganisatie van Noord-Europa was, lokaal staat ze dan ook bekend als de Vrije en Hanzestad Hamburg. Tip: zie ook onze tips voor een all-inclusive reis naar Duitsland!

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden

Het eerste wat je op zal vallen is de grandeur van de stad. Het moge duidelijk zijn, deze stad is vroeger een zeer belangrijk lid geweest van de Hanze en heeft daar ook veel aan verdiend. Nu nog is het een plek van rijkdom, er wonen gemiddeld 1700 miljonairs en de straten zijn dan ook vergeven van de dure auto´s. Na een aantal dagen in Hamburg te zijn geweest zul je dan ook niet meer omkijken van een dure Ferrari of Porsche die voorbij komt scheuren. Naast de mooie auto’s heeft de jetset van de stad ook nog hele mooie huizen. Naast het Alstermeer vind je werkelijk de grootste huizen die, eerlijk gezegd, meer aan paleizen doen denken. Rondom het meer vind je verder nog vele prachtige woonwijken, zoals Harvestehude, met alleen maar herenhuizen. Voor je verblijf zijn er uiteraard genoeg hotels en hostels te vinden, of huur bijvoorbeeld een gezellig vakantiehuis!


Ontdek de binnenstad van Hamburg

De binnenstad is erg mooi en heeft een luxe uitstraling. Centraal staat het Rathaus (stadhuis) met haar grote marktplein. De binnenstad ligt vol met kanalen en zijn er meer dan 2300 bruggen te vinden over de kanalen. Rondom een groot deel van de kanalen ligt de Speicherstad. Hier staan de bekende bakstenen pakhuizen die zo uniek zijn voor Hamburg. In een van de oude pakhuizen is de Joop van den Ende Theater Academy te vinden. Vlak om het Rathaus vind je vele winkelmogelijkheden en velen vinden het dan ook een waar shoppingwalhalla. Voor de dure en speciale merken kun je op en rond de Neuer Wall terecht. De overige merken vind je voornamelijk in de Münckebergstraße of veelal in de koopcentra die meer aan de Bijenkorf zoals in Amsterdam doen denken.Verder is een bezoekje aan de St. Nikolai kerk leuk om te doen, aangezien je tot 82 meter hoogte met de lift kan, om zo een prachtig uitzicht over de stad te hebben. De kerk, waarvan alleen de toren nog overeind staat, is in de Tweede Wereldoorlog verwoest en niet meer herbouwd ter nagedachtenis aan dat wat gebeurd is. Het is aan te raden om een stadstour te nemen met een tourbus, om zo langs alle mooie plekken te komen.

Schanzenviertel: de culturele wijk

Het Schanzenviertel is de culturele wijk van Hamburg. Het is wellicht wat alternatief (links georiënteerd) in het eerste opzicht, maar er heerst een bijzondere sfeer. Je vind er vele kleine aparte boetiekjes en ook voor een lekkere lunch of diner kun je er prima terecht. De wijk staat vol met kleine restaurantjes, cafés en kroegen. Voor een gezellig avondje in de Kneipe (kroeg) kun je zeker in goed in deze wijk terecht.

St. Pauli

In St. Pauli staat de Reeperbahn centraal, ook wel bekend als de Kitz. Dit is hét uitgaansgebied van Hamburg en kent dan ook vele kroegjes, discotheken en grote clubs. Op de Reeperbahn kun je tot in de vroege uurtjes stappen. Bekend zijn Club Hamburg, Club Halo en Moondoo. Naast de Reeperbahn bevind zich ook drie maal per jaar een aantal weken de “dom”. Dit is een zeer grote kermis, inclusief achtbanen en grootse attracties, wat zeker garant staat voor een leuke dagje uit.

De haven van Hamburg

Hamburg was vroeger een belangrijke havenplaats en die trend heeft zich net als in Rotterdam doorgezet tot aan de dag van vandaag. De haven van Hamburg is erg groot en is na Rotterdam de grootste van Europa. In en rondom de haven zijn dan ook genoeg dingen te zien. De meeste mensen pakken de metro en stappen uit op halte Landungsbrücke. Deze ligt recht aan de haven vlak bij de Portugese wijk. De Landungsbrücke was ooit de poort tot de Nieuwe-Wereld, vele mensen stapten hier op de boot naar Amerika om te emigreren. Zomers meren er vele cruiseschepen aan en ook zijn er veelal grote zijlschepen te vinden. Ieder jaar vind er in het tweede weekend van Mei de Hafengeburtstag plaats. Dit is een 4 dagen durend festival die de geboorte van de haven viert en is zeker een bezoekje waard mocht je er rond die tijd zijn! Daarnaast is op iedere zondag ochtend vanaf een uur of 5 de vismarkt in de haven te vinden, vele toeristen maken een bezoekje aan deze grote markt. Daarnaast is in het marktgebouw een gezellige bezienswaardigheid. Hier komen nog veel mensen die uit zijn geweest op de Reeperbahn om wat te eten, genieten van de live bandjes of nog even na te borrelen.

Even tot rust komen in de stadsparken

Naast de drukte vind je ook veel rust. De stad heeft een aantal prachtige parken die zeker een bezoekje waard zijn, zoals het park Planten un Blomen (lokaal dialect voor planten en bloemen) en het Alsterpark. Het Alsterpark bevind zich rond het Alstermeer, die een centrale rol speelt in de stad. Rondom het meertje vind je vele hippe tentjes, waar het op mooie zomerse dagen vooral telt om zien en gezien te worden. Daarnaast zijn er ook een aantal parken, zoals het innocentia park, waar gebarbecued mag worden. Je moet dan ook niet raar op te kijken wanneer de lokale bevolking al om een uur of 2 massaal met de barbecue naar de parken trekt.

Plaats een reactie