4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Mauritius

Ben jij een avontuurlijke reiziger en wil jij een vakantie boeken naar het betoverende Mauritius? Dit is echt een ware all inclusive parel in de Indische Oceaan. In deze blog neem ik je mee op een ontdekkingsreis door de mooiste 12 badplaatsen van dit eiland, elk met zijn eigen unieke charme en karakter. Deze bestemming is zeer geschikt voor familie met (jonge) kinderen maar ook voor ouderen. Het aanbod accommodaties is erg veelzijdig; je vindt er voordelige hotels en luxe resorts.

🏖️ Van de levendige straten en het sprankelende water van Grand Baie tot de rustgevende golven en historische charme van Mahebourg, er is iets voor elke smaak. Zonneer je op de ongerepte zandstranden van Belle Mare, duik in de kristalheldere wateren van Trou aux Biches, of test je adrenaline met extreme watersporten in Le Morne. Wil je ontsnappen aan de gebaande paden? Ontdek dan de ongerepte natuur van Saint Félix of de dramatische landschappen van Gris Gris. Ga je voor luxe, dan is het exclusieve Ile aux Cerfs jouw perfecte bestemming, terwijl Cap Malheureux je verrast met zijn postkaartwaardige uitzichten. Vergeet ook niet om te genieten van de authentieke Mauritiaanse cultuur in plaatsen zoals Péreybère en Pointe aux Piments. Elke bestemming heeft zijn eigen unieke flair, van de plaatselijke keuken tot kleurrijke festivals, en van historische bezienswaardigheden tot adembenemende natuur.


Trou aux Biches

Trou aux Biches is een idyllische badplaats in het noordwesten van Mauritius, bekend om zijn serene schoonheid en uitnodigende turquoise wateren. Dit pareltje combineert de charme van een rustig vissersdorpje met de verfijnde luxe van wereldklasse resorts. Het fijnkorrelige, gouden zandstrand strekt zich over kilometers uit, geflankeerd door wuivende palmbomen en kristalhelder water, ideaal voor snorkelen en duiken dankzij het bruisende koraalrif. Geniet van culinaire hoogstandjes in de plaatselijke restaurantjes die de unieke Creoolse, Indische en Franse keuken van Mauritius aanbieden. Dichtbij, in Triolet, vind je de grootste hindoe-tempel van het eiland, de Maheswarnath Mandir, vol kleur en geschiedenis. Probeer ook een zeiltocht naar de nabijgelegen eilanden, waar je nog meer exotische fauna en flora kunt ontdekken. Eventueel kun je ook een bezoek brengen aan Mont Choisy.

🛫 Mooiste accommodaties in deze regio:


Le Morne

Le Morne, gelegen op het zuidwestelijke puntje van Mauritius, is een toevluchtsoord met adembenemende landschappen en diepgaande geschiedenis. Deze regio is gedomineerd door de majestueuze Le Morne Brabant, een UNESCO-werelderfgoed, dat diende als schuilplaats voor gevluchte slaven in de 18e en 19e eeuw. Het kilometerslange zandstrand is ongerept en biedt een indrukwekkend uitzicht op de berg. Le Morne is een paradijs voor watersportliefhebbers – kitesurfen en windsurfen zijn er bijzonder populair dankzij de ideale windcondities. Verder staat de plek bekend om de ‘Underwater Waterfall’, een spectaculaire optische illusie te zien vanuit de lucht. Het nabijgelegen Black River Gorges National Park biedt uitgebreide wandelmogelijkheden door het inheemse bos en langs indrukwekkende watervallen.

🛫 Mooiste accommodaties in deze omgeving:


Point aux Piments

Point aux Piments, een schilderachtige badplaats aan de noordwestelijke kust van Mauritius, staat bekend om zijn rustige sfeer en fascinerende mariene biodiversiteit. De met palmbomen omzoomde stranden, het kristalheldere water en de warme zonsondergangen vormen een perfect decor voor ontspanning en romantiek. Dit dorp is ook de thuisbasis van het Mauritius Aquarium, waar bezoekers een scala aan kleurrijke tropische vissen, haaien en zeeschildpadden kunnen bewonderen. Voor avontuurlijke reizigers biedt het nabijgelegen Turtle Bay Marine Park uitstekende mogelijkheden voor snorkelen en duiken. Maak kennis met de lokale cultuur in het dorp Triolet, thuisbasis van de Maheswarnath Mandir, de grootste hindoe-tempel van Mauritius. Vergeet niet te genieten van de traditionele Mauritiaanse gerechten in de gezellige restaurants van het dorp.

🛫 Mooiste accommodaties in deze omgeving:


Flic en Flac

Flic en Flac, gelegen aan de westkust van Mauritius, is een dynamische badplaats die bekend staat om zijn langgerekte witte zandstrand, dat zich uitstrekt over bijna 4 kilometer. Dit is een van de beste plekken op het eiland voor watersporten, vooral duiken en snorkelen, met de Tamarin Bay dichtbij voor diegenen die dolfijnen willen spotten. De plaatselijke restaurants en bars bieden een levendige avondatmosfeer en culinaire ervaringen variërend van lokale Creoolse specialiteiten tot internationale gerechten. Dichtbij ligt het Casela Nature Park, een avonturenparadijs met safari’s, quadtochten en zip-lining, ideaal voor gezinnen en adrenalinejunkies. Flic en Flac is de perfecte mix van ontspannende stranddagen en spannende activiteiten, waar de levendige Mauritiaanse cultuur samenkomt met het adembenemende landschap.

🛫 Mooiste accommodaties in deze omgeving:


Cap Mal-Heureux

Cap Malheureux, gelegen op het meest noordelijke puntje van Mauritius, is een charmant vissersdorp dat een serene en authentieke sfeer uitstraalt. De naam, die ‘ongelukkige kaap’ betekent, contrasteert met het adembenemende landschap dat het biedt, met het schilderachtige uitzicht op de noordelijke eilanden en de glinsterende Indische Oceaan. De iconische rode daken van de Notre Dame Auxiliatrice kerk (zie foto hierboven) zijn een must-see, met een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de Franse koloniale tijd. De kleine, maar levendige gemeenschap van Cap Malheureux is gespecialiseerd in visserij, dus mis zeker niet de kans om de verse zeevruchten te proberen in de lokale eettentjes. De nabijgelegen dorpjes Grand Gaube en Pereybere bieden extra strandopties en watersportactiviteiten. Cap Malheureux belichaamt een rustige en rustieke Mauritiaanse ervaring, weg van de drukte van de grotere all inclusive resorts.

🛫 Mooie hotels in deze omgeving:


Belle Mare

Belle Mare, gelegen aan de oostkust van Mauritius, is een toevluchtsoord voor reizigers op zoek naar rust en luxe. Het staat bekend om zijn ongerepte witte zandstranden die worden omgeven door een levendig koraalrif, ideaal voor snorkelen en diepzeeduiken. De sprankelende lagune is adembenemend en biedt volop mogelijkheden voor watersportactiviteiten. Luxe resorts en spa’s vullen de kustlijn aan, waardoor Belle Mare een geweldige keuze is voor reizigers die op zoek zijn naar een verwennerij. Een unieke attractie in de buurt is de Waterpark Leisure Village, leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het nabijgelegen dorp Centre de Flacq, waar je een levendige markt vindt met lokale lekkernijen, ambachten en textiel.

🛫 Mooiste hotels in deze omgeving:


Grand Baie

Grand Baie, gelegen aan de noordkust van Mauritius, is een bruisende en levendige badplaats, bekend als het hart van het Mauritiaanse nachtleven. Het heeft een uitgebreide selectie aan bars, restaurants en clubs die een bruisende avondsfeer bieden. Overdag kunnen bezoekers genieten van de prachtige turquoise baai, perfect voor watersporten zoals zeilen, windsurfen en onderwaterwandelen. De Grand Baie Bazaar is een must-visit voor souvenirs, lokale ambachten en exotische kruiden. Op een korte rit van Grand Baie ligt het Pamplemousses Botanical Garden, een historische site vol met zeldzame tropische flora. Voor de avontuurlijke reizigers zijn er speedboot excursies naar de prachtige noordelijke eilanden, waaronder het Coin de Mire en Île Plate.

🛫 Mooiste resorts in deze regio:


Péreybère

Péreybère, genesteld tussen Grand Baie en Cap Malheureux aan de noordkust van Mauritius, is een geliefd toevluchtsoord voor zowel locals als toeristen. Het strand van Péreybère, bekend om zijn ondiepe, kristalheldere wateren, is perfect voor zwemmen en snorkelen, met een overvloed aan kleurrijke zeedieren. De regio heeft een levendige sfeer met tal van restaurants en bars die zowel lokale als internationale keukens aanbieden. Bezoek zeker de lokale markt voor verse producten en ambachtelijke lekkernijen. Voor de avontuurlijke reizigers zijn er verschillende watersporten beschikbaar, van kajakken tot duiken. Dichtbij ligt het dorp Cap Malheureux, met zijn kenmerkende rode daken kerk en adembenemende uitzicht op de noordelijke eilanden.


Gris Gris

Gris Gris, gelegen aan de zuidkust van Mauritius, is een opmerkelijke bestemming en verschilt van de typische witte zandstranden van het eiland. Hier vind je dramatische kliffen en krachtige golven, aangezien er geen beschermd koraalrif is zoals op andere locaties in Mauritius. De grillige schoonheid van Gris Gris wordt het beste ervaren vanaf het uitkijkpunt boven de kliffen, waar je de golven tegen de rotsen ziet slaan. In de buurt ligt de beroemde Roche qui Pleure, waar golven tegen de kliffen spatten en het lijkt alsof de rots huilt. Gris Gris is ook de toegangspoort tot de weelderige bossen en plantages van het zuiden, waaronder de Vanilla Nature Park, waar je kunt genieten van een wandeling tussen de reuzenschildpadden (zie bovenstaande foto).


Mahebourg

Mahebourg, gelegen aan de zuidoostkust van Mauritius, is een charmant en historisch stadje dat zijn naam ontleent aan de beroemde Franse gouverneur Mahé de La Bourdonnais. Het is een van de weinige plaatsen op het eiland die zijn oude-wereld charme heeft behouden, met straten vol kleurrijke Creoolse huizen en levendige markten. De Mahebourg Waterfront is een favoriete plek voor wandelingen, terwijl de Mahebourg Market de perfecte plaats is om de lokale keuken te ontdekken en souvenirs te kopen. In de omgeving bevindt zich het National History Museum, dat inzicht biedt in de maritieme geschiedenis van Mauritius, inclusief de beroemde zeeslag van Vieux Grand Port. De nabijgelegen Blue Bay Marine Park is een must voor snorkelaars met zijn prachtige koraalrif en diverse onderwaterleven. Tip: om de omgeving te verkennen kun je hier ook een motor of scooter huren.

🛫 Mooi resort in deze regio:


Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs is een adembenemend privé-eiland aan de oostkust van Mauritius en is een van de meest populaire bestemmingen van het land. Het staat bekend om zijn spectaculaire witte zandstranden, warme turquoise wateren en weelderige vegetatie. Hier kunnen toeristen genieten van een verscheidenheid aan watersporten, waaronder snorkelen, parasailen, en onderwaterwandelen. Het eiland heeft ook een van de mooiste golfbanen ter wereld, ontworpen door de beroemde golfer Bernhard Langer. Bezoekers kunnen genieten van een heerlijke lunch in een van de vele strandrestaurants of een ontspannende dag doorbrengen in de luxueuze spa-faciliteiten. Hoewel het eiland op zichzelf al een paradijs is, kunnen toeristen ook excursies maken naar nabijgelegen vissersdorpen voor een authentieke Mauritiaanse ervaring.


St. Félix

Saint Félix, gelegen aan de zuidkust van Mauritius, biedt een vredige ontsnapping van de drukke toeristische centra. Het is een rustig kustplaatsje, bekend om zijn prachtige, ongerepte stranden en een oase van natuurlijke schoonheid. Hoewel zwemmen hier niet altijd mogelijk is vanwege sterke stromingen, zijn de kustlandschappen adembenemend en perfect voor een rustige wandeling waarbij je veel dieren tegen kunt komen. In de buurt van Saint Félix is de Tea Route, een fascinerende excursie die je meeneemt door de theeplantages van Bois Chéri, de historische Saint Aubin Colonial House, en de Vanille Nature Park, een tropische tuin vol met reuzenschildpadden, apen en krokodillen.


Welke kustplaatsen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen?

Voor gezinnen met kinderen zijn Trou aux Biches en Belle Mare uitstekende keuzes. Trou aux Biches biedt een veilig, ondiep strand met helder water, ideaal voor kinderen om te zwemmen en te snorkelen. Belle Mare, aan de andere kant, heeft kalme, heldere wateren en een breed zandstrand waar kinderen vrij kunnen spelen. Flic en Flac is ook gezinsvriendelijk, met tal van activiteiten en uitstapjes in de omgeving. Ten slotte is Grand Baie ideaal voor oudere kinderen die geïnteresseerd zijn in watersporten zoals windsurfen en waterskiën.

Welke badplaatsen bieden mogelijkheden voor snorkelen en duiken?

Voor de onderwaterenthousiastelingen biedt Mauritius tal van opties. Trou aux Biches en Grand Baie staan bekend om hun heldere wateren en rijke onderwaterleven, waardoor ze perfect zijn voor snorkelen en duiken. Péreybère, met zijn diepe, kristalheldere wateren, is ook een fantastische keuze voor duiken. Daarnaast is Ile aux Cerfs beroemd om zijn snorkel- en duikexcursies, met kleurrijke koraalriffen en een scala aan zeeleven. Vergeet niet om je onderwatercamera mee te nemen voor een onvergetelijke duikervaring in deze prachtige Mauritiaanse badplaatsen.

Plaats een reactie