4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Bonaire

Zoek jij naar reisinspiratie voor verre bestemminen? Vandaag voert onze reis ons naar de sprankelende wateren en het zachte zand van Bonaire, een idyllisch eiland in de zuidelijke Caraïben. Bekend om zijn ongerepte natuur en adembenemende onderwaterwereld, zal Bonaire je betoveren met zijn ongeëvenaarde schoonheid en serene atmosfeer.

🏖️ In deze blogpost nemen we je mee op een rondleiding langs de twaalf mooiste stranden die Bonaire te bieden heeft. Van de levendige sfeer van Eden Beach tot de rustige afzondering van 1000 Steps Beach, er is een plekje onder de zon voor elke strandliefhebber. Of je nu een fervent duiker bent, een geoefende snorkelaar of gewoon iemand die graag met een goed boek op het strand ligt, we hebben diverse stranden voor jou uitgekozen dat zeker voldoen aan je wensen.


Te Amo Beach

Te Amo Beach, gelegen nabij het hart van Kralendijk, is een hemelse retraite met parelwit zand dat zachtjes wegsmelt in een oceaan van vele tinten blauw. Omringd door rustige kalme wateren, is dit de perfecte locatie voor zowel snorkelaars als zwemmers. Direct naast de luchthaven, biedt deze locatie een uniek uitzicht op vliegtuigen die opstijgen en landen – een uniek fotomoment dat u niet wilt missen. Geen typische strandfaciliteiten hier, maar de ‘Kite City’ foodtruck die regelmatig het strand bezoekt, serveert de lekkerste visgerechten op het eiland. Te Amo Beach ligt ook naast ‘Donkey Beach’, een populair rustpunt voor de lokale ezelpopulatie, waardoor toeristen een kans krijgen om deze schattige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

🛫 Mooie hotels in deze omgeving:


Playa Chikitu

Playa Chikitu, gelegen in het zuiden van Bonaire binnen het beschermde Washington Slagbaai Nationaal Park, is een verborgen schat buiten de gebaande paden. Met haar geïsoleerde ligging, omringd door ongerepte natuur, biedt Playa Chikitu een authentieke ervaring. De robuuste golven en sterke stromingen maken dit strand minder geschikt voor zwemmen, maar het maakt indruk met zijn wilde, natuurlijke schoonheid. Het zand is een thuis voor zeeschildpadden die hier komen om hun eieren te leggen. Dus houd je camera bij de hand voor deze bijzondere ervaring! De omgeving biedt ook wandelroutes door de unieke cactusboslandschappen van Bonaire, met een overvloed aan inheemse flora en fauna. Bezoekers worden aangemoedigd om de hele dag door te brengen in het park, om de vele uitzichtpunten, snorkelplekken en andere stranden zoals Boca Slagbaai en Wayaka te verkennen.


Donkey Beach

Donkey Beach, een idyllisch stukje kust gelegen nabij Flamingo Airport, combineert de charme van een rustige strandlocatie met een opwindende lokale flair. Het heldere turquoise water en witte zand maken het tot een prachtig zwem- en zonnebadparadijs, ideaal voor reizigers op zoek naar ontspanning. Verwacht geen luxe voorzieningen, maar in plaats daarvan een ruw, ongerept paradijs. Wat Donkey Beach uniek maakt, is de nabijheid van lokale wilde dieren. Het is niet ongewoon om de aanwezigheid van nieuwsgierige ezels te bemerken die in de buurt rondzwerven, wat het strand zijn naam geeft. De nabijheid van de luchthaven geeft reizigers ook een unieke kans om vliegtuigen van dichtbij te zien landen en opstijgen. Vergeet niet de zonsondergang te bekijken vanaf dit punt, waar de vallende avondzon de hemel in vurige kleuren schildert.


No Name Beach

No Name Beach, gelegen op het ongerepte Klein Bonaire, een klein eilandje voor de kust van Bonaire, is een stukje paradijs. Toegankelijk via een korte watertaxirit, biedt deze plek een echt afgelegen gevoel. Met zijn hagelwitte zand en kristalhelder water is het een perfecte plek voor snorkelen en duiken, met een adembenemende verscheidenheid aan koraal en tropische vissen. Omdat het eiland onbewoond is, zijn er geen voorzieningen, dus vergeet niet om water, eten en zonnebrandcrème mee te nemen. Het enige teken van leven dat u hier tegenkomt, zijn de zeeschildpadden die het strand gebruiken om hun eieren te leggen. Met zijn ongerepte natuur en overvloedige onderwaterleven, biedt No Name Beach een onvergetelijke ervaring voor elke avontuurlijke reiziger.


Lac Bay

Lac Bay, gelegen aan de oostkust van Bonaire, is een waterparadijs met een ondiepe lagune omzoomd door mangrovebossen. Dit weelderige, groene landschap contrasteert prachtig met het azuurblauwe water, en biedt een unieke omgeving. Het is een van de beste plekken ter wereld voor windsurfen, dankzij de constante passaatwinden en ondiep, warm water. Er zijn surfshops en scholen voor alle niveaus, dus het is een ideale plek om de sport te leren of je vaardigheden te verbeteren. Het gebied is ook een belangrijke broedplaats voor zeegras dat zeeschildpadden aantrekt, wat snorkelen hier onvergetelijk maakt. Net ten noorden van het strand ligt het Lac Cai Restaurant, bekend om zijn verse zeevruchten en wekelijkse live muziek. Verken het nabijgelegen mangrovebos met een kajak of stand-up paddleboard om de biodiversiteit van Bonaire ten volle te waarderen.


Pink Beach

Pink Beach, gelegen aan de zuidwestkust van Bonaire, dankt zijn naam aan de zachtroze tinten die op het zand verschijnen door de mix van wit zand en geplet koraal. Dit uitgestrekte strand biedt een schilderachtig uitzicht met zijn turquoise wateren en een bijna constant briesje. Hoewel het niet zo beschut is als sommige andere stranden, maken de prachtige koraalriffen direct aan de kust het een ideale plek voor snorkelaars en duikers. Het zeeleven is hier bijzonder rijk en omvat veel tropische vissen en zeeschildpadden. In de buurt bevindt zich ook de historische Slavenhuisjes van Bonaire (zie foto hierboven), een aangrijpende herinnering aan de geschiedenis van het eiland. Tevens kun je naar het dorpje Belnem.


Sorobon

Sorobon Beach, gelegen aan de zuidoostkant van Bonaire in de Lac Bay, is een wereldberoemde locatie voor windsurfen. De constante, betrouwbare passaatwinden, gecombineerd met ondiepe, warme wateren, creëren de perfecte omstandigheden voor zowel beginners als ervaren surfers. Diverse surfshops en scholen staan klaar om u op het water te krijgen. Het strand zelf is een prachtige strook wit zand, begrensd door helder turkoois water en omzoomd door mangroven. Niet-surfers kunnen genieten van zwemmen, paddleboarden of gewoon relaxen in dit natuurlijke paradijs. Het Sorobon Beach Resort biedt comfortabele voorzieningen, inclusief verhuur van ligstoelen en een restaurant met uitzicht op de baai. Vergeet niet het nabijgelegen Cai, een bezoek te brengen voor een authentieke lokale lunch en kans op flamingo-sighting.


Playa Funchi

Playa Funchi, gelegen binnen de grenzen van het Washington Slagbaai Nationaal Park in het noorden van Bonaire, is een van de minst bezochte maar meest spectaculaire stranden van het eiland. Dit kiezelstrand is omgeven door ruige kliffen en vulkanische formaties, wat zorgt voor een dramatisch landschap. Zwemmen is hier misschien moeilijk vanwege de ruwe omstandigheden, maar de echte attractie is het snorkelen en duiken, met zijn heldere water en overvloedige zeeleven. Hagedissen, geiten en talloze vogels kunnen regelmatig worden gespot in de omgeving. Breng zeker een bezoek aan de nabijgelegen Salina Mathijs, een zoutpan waar je vaak flamingo’s kunt spotten (zie foto). Vergeet niet om water, zonnebrandcrème en snacks mee te nemen, want er zijn geen voorzieningen in de buurt.


Boca Slagbaai

Boca Slagbaai, gelegen in het noordwesten van Bonaire in het Washington Slagbaai Nationaal Park, is een schilderachtig en gevarieerd strandgebied. Het strand zelf is een mix van zand en kiezelstenen en wordt omringd door indrukwekkende kliffen. Vanwege de sterke stroming is het niet ideaal om te zwemmen, maar het is een perfecte plek om te snorkelen of te duiken. De koraalriffen zijn adembenemend en huisvesten een diversiteit aan zeeleven. Voor natuurliefhebbers, het nabijgelegen groene landschap is de thuisbasis van talrijke vogels, hagedissen en geiten. Het strand heeft een bezoekerscentrum met basisvoorzieningen zoals picknicktafels en toiletten. Een korte wandeling brengt u naar een oude plantagegebouw dat dienst doet als klein museum.


Bachelor Beach

Bachelor Beach, een klein maar betoverend strand, ligt aan de zuidwestkust van Bonaire, op slechts een paar minuten rijden van het vliegveld. Ondanks de nabijheid van de stad biedt het strand een gevoel van afzondering. De entree is een stenen trap die leidt naar een klein zandstrand met overhangende rotsen die natuurlijke schaduw bieden. Het is een ideale plek voor een rustige picknick of een dagje zonnebaden. Maar de ware magie van Bachelor Beach ligt onder de oppervlakte. Het kalme, kristalheldere water is perfect voor snorkelen en duiken, met een overvloed aan kleurrijk zeeleven op een steenworp afstand van de kust. Op korte afstand rijden vind je ook de zoutpannen van Bonaire, waar je flamingo’s kunt spotten, en de historische slavenhutten, wat een interessant uitstapje kan zijn.


Eden Beach

Eden Beach, gelegen aan de westkust van Bonaire, is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het biedt een brede strook wit zand omzoomd door palmbomen, wat zorgt voor een idyllische Caribische sfeer. Het heldere, kalme water maakt het een uitstekende plek voor zwemmen, snorkelen en duiken, met een prachtig koraalrif op slechts een korte zwemafstand van de kust. Eden Beach is ook de thuisbasis van het gelijknamige resort dat een breed scala aan voorzieningen biedt, waaronder een bar en restaurant, een zwembad en ligstoelen. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang. Bovendien ligt het op slechts een paar minuten rijden van Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, waardoor het een handige uitvalsbasis is voor het verkennen van de lokale cultuur en keuken.


1000 Steps Beach

1000 Steps Beach, zo genoemd vanwege de lange kalkstenen trap die naar het strand leidt (hoewel het eigenlijk maar ongeveer 67 treden zijn), is een verborgen parel aan de westkust van Bonaire. Het smalle witte kiezelstrand wordt omlijst door torenhoge kliffen en azuurblauw water, wat een adembenemend uitzicht biedt. Deze afgelegen plek is perfect voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte. Het kristalheldere water biedt enkele van de beste snorkel- en duikplekken op het eiland, met een ongelooflijke verscheidenheid aan zeeleven en prachtige koraalformaties. Schildpadden worden vaak gespot in het gebied. Houd er rekening mee dat er geen faciliteiten op het strand zijn, dus neem water en zonnebrandcrème mee.


Wat zijn de meest kindvriendelijke stranden?

Als je met je gezin reist, zijn Lac Bay en Sorobon Beach de perfecte kindvriendelijke stranden op Bonaire. Beide hebben ondiep, rustig en helder water waar kinderen veilig kunnen zwemmen en spelen. Sorobon Beach biedt ook tal van voorzieningen zoals speeltuinen en verhuur van watersportuitrusting. Eden Beach is ook een goede optie, met een zwembad en andere voorzieningen direct aan het strand. Vergeet niet om voldoende zonnebrandcrème en zwemvesten voor de kleintjes mee te nemen voor een zorgeloze stranddag.

Welke kusten / baaien bieden mogelijkheden voor snorkelen en duiken?

Als je op zoek bent naar de beste snorkel- en duiklocaties op Bonaire, zul je versteld staan van de vele opties. 1000 Steps Beach is een uitstekende keuze, met zijn heldere water en rijke onderwaterwereld, waaronder prachtige koraalformaties en een diversiteit aan zeeleven. Te Amo Beach en Donkey Beach, beide dichtbij de luchthaven, bieden ook spectaculaire duik- en snorkelmogelijkheden. Lac Bay, beroemd om zijn kalme wateren, is ideaal voor beginners. Voor iets meer avontuurlijk, overweeg dan No Name Beach op Klein Bonaire, een onbewoond eiland vlak voor de kust. Hier kun je zwemmen tussen zeeschildpadden en talloze tropische vissen.

Bij welke beaches kan ik het beste (wind)surfen en kitesurfen?

Als je van (wind)surfen of kitesurfen houdt, is Bonaire de perfecte bestemming. Lac Bay is zonder twijfel het beste strand voor windsurfen. De baai is ondiep, warm, en de passaatwinden zorgen het hele jaar door voor perfecte surfomstandigheden. Verschillende surfshops, zoals Jibe City en Bonaire Windsurf Place, verhuren apparatuur en bieden lessen aan voor alle niveaus. Voor kitesurfers is Atlantis Beach de place to be. Gelegen aan de zuidwestkust, staat het bekend om zijn sterke en betrouwbare winden. Kiteboarding Bonaire biedt er lessen en uitrusting aan. Let op, door het aanwezige koraal en de krachtige wind is deze sport op Bonaire alleen geschikt voor ervaren kitesurfers of onder begeleiding van een professional.

Plaats een reactie