4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Menorca

Ben je gek op de Spaanse eilanden en ben je op zoek naar een adembenemende bestemming vol verborgen schatten en rustige hoekjes? Dan is het vakantie-eiland Menorca heel geschikt voor jou. In deze blog gaan we op ontdekkingsreis en bezoeken we 11 van de mooiste kustplaatsen van dit betoverende Spaanse eiland van de Balearen. Elk van deze badplaatsen biedt een unieke ervaring, van rustige vissersdorpjes tot levendige resortsteden. Deze plekken nodigen je uit om de rijke cultuur, adembenemende natuur en ontspannen levensstijl van dit paradijselijke eiland in de Middellandse Zee te ervaren. Ideaal dus voor een zorgeloze all inclusive vliegvakantie!

🏖️ Of je nu de voorkeur geeft aan de serene rust van Cala Morell, de charme van Arenal d’en Castell, de historische rijkdom van Mahón, de rust van Punta Prima, de levendigheid van Cala en Bosc, de culturele diepte van Ciutadella de Menorca, de gezinsvriendelijke atmosfeer van Cala Blanca, de natuurlijke schoonheid van Santo Tomas, de indrukwekkende inhammen van Cala En Porter, de gastronomische verwennerij van Fornells of de sportieve allure van S’Algar: Menorca heeft voor ieder wat wils.


Cala Morell

Gelegen aan de ruige noordwestelijke kust van Menorca, biedt Cala Morell een uitzonderlijke mix van natuurlijke schoonheid en historische charme. Dit idyllische dorp, bekend om zijn karakteristieke witte huisjes, nestelt zich boven een diepe baai, omgeven door kliffen. Het rotsachtige strand biedt perfecte omstandigheden voor snorkelen en zwemmen in de heldere turquoise wateren. In de nabijheid vind je de prehistorische necropolis van Cala Morell, een verzameling van 14 grotten die gebruikt werden als graven in de Bronstijd. Vlakbij ligt ook het pittoreske vissersdorpje Ciutadella, met zijn geplaveide straten en gotische kathedraal, voor een dagje cultuur. Voor de natuurliefhebbers ligt het natuurreservaat van s’Albufera des Grau op een korte rit, perfect voor wandelen en vogelspotten.


Arenal d’en Castell

Arenal d’en Castell is een levendige en populaire badplaats, gelegen aan de noordoostkust van Menorca. Het is beroemd om zijn hartvormige baai en gouden zandstrand dat zachtjes afloopt in de kalme, kristalheldere zee, ideaal voor gezinnen en watersportliefhebbers. Het resort zelf is goed uitgerust met winkels, bars en restaurants die lokale en internationale gerechten serveren. Voor golfenthousiasten biedt het nabijgelegen Golf Son Parc een uitstekende 18-holes baan met prachtige uitzichten. Voor een beetje avontuur kunt u de Camí de Cavalls wandelroute volgen, die rond het hele eiland loopt, met adembenemende uitzichten op de kust. Maak een uitstapje naar het nabijgelegen vissersdorpje Na Macaret voor een authentieke Menorcaanse ervaring.

🛫 Mooie hotels in deze omgeving:


Mahón

Mahón, of Maó zoals het lokaal bekend is, is de hoofdstad van Menorca en ligt aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Deze historische stad is een doolhof van smalle straatjes, gevuld met boetieks, markten en barokke en Georgische architectuur. Geniet van het uitzicht op de haven vanaf de vele terrassen of maak een boottocht voor een ander perspectief. Mis het eilandje Illa del Rei in de haven niet, met zijn voormalige militair ziekenhuis nu omgebouwd tot museum. Mahón is ook bekend om zijn productie van gin en kaas; bezoek de Xoriguer Gin Distillery en proef de lokale Mahón kaas. Op korte afstand vind je prachtige stranden zoals Sa Mesquida en Es Grau. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het nabijgelegen natuurpark S’Albufera des Grau, een paradijs voor natuurliefhebbers.


Punta prima

Punta Prima, gelegen in het zuidoosten van Menorca, is een van de oudste en meest geliefde badplaatsen van het eiland. Het biedt een prachtig wit zandstrand dat langzaam afloopt in de azuurblauwe zee, ideaal voor gezinnen en watersportliefhebbers. Je vindt er tal van restaurants en bars langs de promenade met uitzicht op de vuurtoren van het nabijgelegen eilandje Illa de l’Aire. Punta Prima is ook een ideale uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Het is slechts een korte rit naar de historische hoofdstad Mahón met zijn beroemde haven en lokale markten. Voor de avontuurlijke reizigers biedt de nabijgelegen Camí de Cavalls, een oud pad dat het hele eiland omsluit, de mogelijkheid om te wandelen, fietsen of paardrijden terwijl je geniet van het prachtige landschap.

🛫 Mooie hotels in deze omgeving:


Cala en Bosc

Cala en Bosc is een bruisende badplaats aan de westkust van Menorca, geliefd om zijn levendige sfeer en uitgebreide faciliteiten. Het heeft een klein, maar pittoresk strand met helderblauw water, omringd door pijnbomen. De jachthaven, met zijn breed scala aan bars en restaurants, vormt het kloppend hart van de stad, waar je heerlijke lokale en internationale gerechten kunt proeven. Voor de avonturiers is er het nabijgelegen Aquarock Waterpark, een must voor gezinnen met kinderen. Bezoek ook de historische stad Ciutadella, op slechts een korte rit afstand, met zijn prachtige oude stad en charmante haven. Voor natuurliefhebbers is het nabijgelegen natuurgebied van Cala en Bosc een echte traktatie, met wandelpaden die door de dichte bossen en langs de rotsachtige kustlijn slingeren.


Ciutadella de Menorca

Ciutadella de Menorca, ooit de hoofdstad van Menorca, is een betoverende stad vol historie en charme. De oude stad met zijn smalle middeleeuwse straatjes, paleizen, kerken en forten, weerspiegelt de rijke geschiedenis van het eiland. Mis de prachtige gotische kathedraal en de levendige markt niet. De haven van Ciutadella, omzoomd met een breed scala aan restaurants, is de perfecte plek om te genieten van verse zeevruchten en de lokale keuken. Dichtbij vind je enkele van de mooiste stranden van Menorca, zoals Cala en Turqueta en Cala Macarella. Voor cultuurliefhebbers zijn er de nabijgelegen prehistorische nederzettingen van Naveta des Tudons en Torre d’en Galmés. Ciutadella biedt ook gemakkelijke toegang tot het prachtige natuurgebied van s’Albufera des Grau. Een bezoek aan Ciutadella is een reis door de tijd, een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Cala Blanca

Cala Blanca, aan de westkust van Menorca, is een rustige badplaats met een ontspannen sfeer. Haar zandstrand ligt in een kleine baai met helder, ondiep water, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en snorkelliefhebbers. Het kustplaatsje heeft een selectie van restaurants en winkels, evenals een prachtige promenade die ideaal is voor avondwandelingen terwijl je geniet van de zonsondergang. Op slechts een korte afstand ligt de historische stad Ciutadella, waar je kunt dwalen door de oude straten en de lokale keuken kunt proeven in de havenrestaurants. Natuurliefhebbers zullen de nabijgelegen Camí de Cavalls waarderen, een historisch pad dat het eiland omringt en adembenemende landschappen biedt. Verken ook de prehistorische monumenten in de buurt, zoals Naveta des Tudons.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Santo Tomas

Santo Tomas, gelegen aan de zuidkust van Menorca, is een rustige badplaats die perfect is voor een ontspannen uitje. Het langgerekte zandstrand, omgeven door duinen en pijnbomen, is ideaal om te zonnebaden en zwemmen in de heldere, kalme zee. Het resort heeft een goede selectie van restaurants en winkels, allemaal op loopafstand. Santo Tomas is ook de poort tot de prachtige Camí de Cavalls, een oud wandelpad dat de hele kustlijn van Menorca omcirkelt, met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Op een steenworp afstand ligt het authentieke Menorcaanse dorp Es Migjorn Gran, beroemd om zijn traditionele feesten en muziek. En slechts een korte rit naar het noorden brengt je naar Monte Toro, het hoogste punt van Menorca, met een spectaculair panoramisch uitzicht over het hele eiland.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Cala En Porter

Cala En Porter, gelegen aan de zuidkust van Menorca, is een favoriet onder vakantiegangers. De belangrijkste trekpleister is het prachtige zandstrand, genesteld in een diepe, rotsachtige inham met kristalhelder water, perfect voor zwemmen en snorkelen. De stad zelf biedt een scala aan restaurants, bars en winkels. Een van de hoogtepunten is de Cova d’en Xoroi, een natuurlijke grot omgebouwd tot een unieke bar en nachtclub, biedt onvergetelijke zonsondergangen en uitzicht op zee. De nabijgelegen archeologische site van Torralba d’en Salord biedt inzicht in Menorca’s oude geschiedenis. Voor natuurliefhebbers, het Albufera des Grau Natuurpark is een korte rit weg.


Fornells

Fornells, gelegen aan de noordkust van Menorca, is een charmant vissersdorp bekend om zijn traditionele witgekalkte huizen en natuurlijke schoonheid. De diepe, beschutte baai is perfect voor watersporten zoals zeilen, kajakken en windsurfen. Het hoogtepunt van Fornells is de culinaire traditie, met veel uitstekende restaurants die de beroemde Menorcaanse kreeftenstoofpot serveren. Op loopafstand vind je de spectaculaire vuurtoren van Cap de Cavalleria en het nabijgelegen ecomuseum. Een korte rit naar het oosten brengt je naar het S’Albufera des Grau natuurpark, een paradijs voor vogelliefhebbers. Wandelaars en fietsers kunnen het prachtige landschap van de Camí de Cavalls, een historisch pad dat de hele kustlijn van Menorca omcirkelt, verkennen.

Zoek je echt een tof verblijf? Bekijk hier ook de mooiste kamers met swim-up van Menorca! Ook voor gezinnen zijn er heel toffe accommodaties met een (eigen) zwembad voor de deur!


S’Algar

S’Algar, gelegen aan de zuidoostkust van Menorca, is een rustig en goed onderhouden resort, ideaal voor diegenen die een ontspannende vakantie aan zee zoeken. Hoewel er geen strand is, biedt S’Algar een uitstekende zeezwemzone met helder, blauw water, ideaal voor snorkelen en duiken. Het resort staat bekend om zijn uitstekende sportfaciliteiten, waaronder tennisbanen, een bowlingbaan en duikcentrum. Een aangename wandeling langs de kust brengt je naar de vuurtoren van Punta Prima, met prachtig uitzicht op zee. Een korte rit naar het binnenland brengt je naar het charmante dorpje Sant Lluís, met zijn traditionele witgekalkte huizen en levendige markt. Voor natuurliefhebbers is het nabijgelegen Albufera des Grau natuurpark een must-visit.

🛫 Mooie hotels in deze omgeving:


Welke kustplaatsen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen?

Als je een gezinsvriendelijke vakantie op Menorca plant, overweeg dan plaatsen als Cala’n Bosch en Arenal d’en Castell. Beide toeristische hotspots hebben prachtige, kindvriendelijke stranden met ondiep water en tal van voorzieningen bij de resorts. Bovendien zijn ze diverse activiteiten voor kinderen te vinden zoals minigolf en waterparken. Het charmante stadje Ciutadella, met zijn historische bezienswaardigheden, is ook een geweldige optie voor een familie-uitstapje.

Welke badplaatsen bieden mooie stranden om te snorkelen en duiken?

Als je van snorkelen en duiken houdt, zijn Cala Galdana en Cala en Porter jouw ideale bestemmingen op Menorca. Cala Galdana’s turquoise wateren en gevarieerde zeeleven maken het perfect voor onderwaterexploratie. Cala en Porter, aan de andere kant, heeft fascinerende onderwatergrotten die duikers zeker zullen boeien. Fornells, aan de noordkust, is een andere topkeuze met zijn beschermde baai, ideaal voor beginners.

Plaats een reactie