4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Mallorca

Wil jij graag meer weten over de mooiste stranden van het eiland Mallorca? Dit Spaanse eiland is een waar paradijs in de Middellandse Zee. In deze blog laten we je 14 van de meest adembenemende stranden van dit betoverende eiland zien. Of je nu op zoek bent naar een afgelegen baai omringd door ruige kliffen en kristalhelder water, een levendig strand vol activiteiten en voorzieningen, of een rustig, gezinsvriendelijk zandstrand; Mallorca heeft het allemaal.

🏖️ Je zult de diversiteit en unieke kenmerken van elke bestemming ontdekken, van het bruisende Playa de Palma tot het serene Caló des Moro, de spectaculaire schoonheid van Sa Calobra en het rustieke charme van Cala Llamp. We onthullen de lokale juweeltjes in de omgeving, zoals pittoreske dorpjes, levendige markten en indrukwekkende natuurparken. Er zijn op het eiland ook diverse luxe all inclusive resorts met een privé-strand.


Cala Millor

Cala Millor, een levendige parel aan de oostkust van Mallorca, schittert met haar gouden zandstranden die zich uitstrekken over 1,8 km, gekust door turquoise wateren. Deze badplaats is een favoriet onder gezinnen, dankzij de ondiepe wateren en talloze kindvriendelijke activiteiten. De boulevard aan het strand, bezaaid met charmante boetiekjes en restaurants, is perfect voor een ontspannende wandeling na een dag zonnebaden. Voor de avonturiers biedt het nabijgelegen natuurgebied Punta de n’Amer een wandeltocht naar een oud kasteel met een panoramisch uitzicht over de zee. In de nabijgelegen vissersdorpjes, zoals Cala Bona, vind je de authentieke sfeer van het eiland. Neem een zeiltocht langs de prachtige kustlijn voor een onvergetelijke ervaring.

🛫 Leuke accommodaties in deze regio:


Cala Llombards

Cala Llombards is een verborgen juweel aan de zuidoostkust van Mallorca, weg van de drukke toeristische gebieden. Dit afgelegen strand, ingeklemd tussen kliffen, is een oase van rust met zijn fijne witte zand en kristalhelder water. Ideaal voor snorkelen en zwemmen, de onderwaterwereld is hier even betoverend als het bovengrondse landschap. Op een steenworp afstand ligt het slaperige dorpje Cala Llombards, waar de tijd lijkt stil te staan. Vanuit Cala Llombards kan men de schilderachtige route naar de vuurtoren van Cap Ses Salines nemen, met een verbluffend uitzicht over de Middellandse Zee. Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen Caló des Moro, een nog kleinere, ongerepte baai.


Es Trenc

Es Trenc is een van de meest idyllische stranden van Mallorca, gelegen aan de zuidkust van het eiland. Dit ongerepte natuurparadijs strekt zich uit over bijna 3 km en wordt gekenmerkt door zacht, fijn zand en de kristalheldere, Caribisch blauwe wateren. Het is niet ontwikkeld met veel faciliteiten, waardoor het zijn natuurlijke schoonheid behoudt, maar ook betekent dat bezoekers hun eigen voorzieningen moeten meenemen. In de buurt van Es Trenc ligt het dorpje Colònia de Sant Jordi, vanwaar u boottochten kunt maken naar het nabijgelegen beschermde eiland Cabrera. Salobrar de Campos, net achter het strand, is een belangrijke wetlandhabitat waar vele vogelsoorten hun thuis vinden.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Playa de Alcúdia

Playa de Alcúdia, gelegen aan de noordoostkust van Mallorca, is het langste zandstrand van het eiland, dat zich uitstrekt over 7 kilometer. Met haar gouden zand en kalme, ondiepe wateren, is het de perfecte plek voor gezinnen en watersportliefhebbers. Het levendige gebied van Port d’Alcúdia biedt een scala aan voorzieningen, waaronder restaurants, bars en winkels, evenals een jachthaven waar je zeilboten kunt huren of boottochten kunt boeken. Het historische stadje Alcúdia, met zijn middeleeuwse muren en Romeinse ruïnes, ligt op korte rijafstand en biedt een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis van Mallorca. Ook het nabijgelegen S’Albufera natuurpark is een must-visit voor natuurliefhebbers, met zijn talrijke vogelsoorten en wandelroutes.

🛫 Leuke hotels in deze omgeving:


Cala Varques

Cala Varques, een van de laatste ongerepte parels van Mallorca, ligt verborgen aan de oostkust van het eiland. Dit onontwikkelde strand is alleen te voet bereikbaar via een pad door een dennenbos, waardoor het een avontuurlijke bestemming is voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het kristalheldere, turquoise water en het fijne witte zand vormen een onvergetelijk landschap, en de omringende kliffen zijn populair bij rotsklimmers. De afgelegen baai is ook geliefd bij snorkelaars en de omringende zeebodem zit vol leven. De nabijgelegen grotten, die te zwemmen zijn vanaf het strand, voegen een vleugje mysterie en avontuur toe aan de ervaring.


Sa Rápita

Sa Rápita, gelegen aan de zuidkust van Mallorca, biedt een serene ontsnapping uit de drukte van de meer toeristische delen van het eiland. Het uitgestrekte, ongerepte strand van fijn wit zand en rustige, azuurblauwe wateren maakt het een favoriete plek voor zowel locals als de meer avontuurlijke reizigers. Aan de boulevard van Sa Rápita vind je enkele uitstekende restaurants waar je de verse zeevruchten en lokale delicatessen kunt proeven. Het strand grenst aan het beschermde natuurgebied van Es Trenc, dat een paradijs is voor vogelspotters en wandelaars. In de omgeving liggen ook de traditionele dorpen Campos en Llucmajor, die beide een bezoek waard zijn. Sa Rápita is daarnaast een populaire startplaats voor zeilexcursies naar het prachtige eiland Cabrera.

Zoek je echt een bijzondere accommodatie? Bekijk hier ook de mooiste kamers met swim-up van Mallorca! Hier heb je een privé terras en duik je elke ochtend in jouw eigen zwembad!


Cala d’Or

Cala d’Or, een bruisende badplaats aan de zuidoostkust van Mallorca, onderscheidt zich met haar serie van pittoreske, kleine baaien, bekend om hun kristalheldere water en goudkleurig zand. Cala Gran, Cala Esmeralda en Cala Ferrera zijn enkele van de meest geliefde stranden hier. De naam, “Gouden Baai”, weerspiegelt niet alleen het uiterlijk van de stranden, maar ook de zonnige sfeer van de stad. Cala d’Or is ook de thuisbasis van een stijlvolle jachthaven, waar bezoekers een scala aan restaurants en winkels kunnen vinden, en zelfs een jacht kunnen huren om de nabijgelegen kustlijn te verkennen. Een korte rit naar het binnenland brengt je naar het charmante dorp Santanyí, bekend om zijn artistieke sfeer en historische architectuur.

🛫 Leuke hotels in deze regio:


Playa de Palma

Playa de Palma is een van de meest dynamische en bekende stranden van Mallorca, gelegen aan de zuidkust nabij de hoofdstad, Palma. Dit uitgestrekte, levendige strand, met meer dan 4 kilometer fijn gouden zand en kalme, ondiepe wateren, is perfect voor zonnebaden en watersporten. De levendige boulevard is een eindeloze reeks van bars, restaurants en winkels, en ‘s nachts komt het tot leven met een bruisend nachtleven. Binnen een korte afstand ligt het prachtige centrum van Palma, met zijn gotische kathedraal, koninklijk paleis en geplaveide straatjes vol met historie. Het nabijgelegen aquarium van Palma is een hit bij gezinnen. Playa de Palma is ook een startpunt voor fietsroutes, zoals de pittoreske rit langs de kust naar de vuurtoren van Cap Blanc.

🛫 Leuke hotels in deze omgeving:


Cala Pi

Cala Pi, gelegen aan de zuidkust van Mallorca, is een verborgen juweel omringd door steile kliffen die een prachtige natuurlijke haven creëren. Het kleine strand, toegankelijk via een stenen trap, wordt gekenmerkt door zijn fijne gouden zand en kalme, turquoise wateren, ideaal voor zwemmen en snorkelen. De naam komt van de pijnbomen die de omringende kliffen sieren, en draagt bij aan de rustige, natuurlijke sfeer. Het nabijgelegen dorp Cala Pi, met zijn pittoreske oude wachttoren, biedt een glimp van de geschiedenis van Mallorca. Voor avontuurlijke reizigers is een boottocht naar het beschermde natuurgebied van het eiland Cabrera een niet te missen ervaring. Een korte rit naar het binnenland brengt je naar de charmante stad Llucmajor, beroemd om zijn ambachtelijke markten.


Playa de Muro

Playa de Muro, gelegen aan de noordoostkust van Mallorca, is een uitgestrekt, gouden zandstrand dat zich over 6 kilometer uitstrekt en biedt bezoekers een serene ontsnapping aan de azuurblauwe Middellandse Zee. Het strand, bekend om zijn helder water en duinen, is verdeeld in vier secties, elk met zijn eigen unieke charme. Dichtbij vind je het levendige resort van Alcúdia met een overvloed aan restaurants, winkels en bars. De nabijgelegen S’Albufera, het grootste wetland van de Balearen, is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, bieden de Romeinse ruïnes van de oude stad Pollentia een fascinerend uitstapje. Playa de Muro biedt ook diverse watersportmogelijkheden, zoals zeilen, kitesurfen en paddleboarding.

🛫 Leuke resorts in deze omgeving:


Sa Calobra

Sa Calobra, genesteld aan de noordwestkust van Mallorca, is een van de meest unieke en indrukwekkende stranden van het eiland. Dit kiezelstrand is alleen bereikbaar via een kronkelende bergweg of met de boot, wat bijdraagt aan zijn afgelegen charme. De turquoise wateren zijn omgeven door dramatische, steile kliffen en een fascinerende natuurlijke tunnel leidt bezoekers naar de nabijgelegen Torrent de Pareis, een prachtige kloof die eindigt bij de zee. Sa Calobra is niet alleen een paradijs voor zwemmers en zonaanbidders, maar ook voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het pittoreske nabijgelegen dorpje Fornalutx, bekend als het “prettigste dorp van Spanje”, en het charmante havenstadje Port de Sóller, zijn beide een bezoek waard.


Cala Llamp

Cala Llamp, een afgelegen baai aan de westkust van Mallorca, nabij het stadje Port d’Andratx, biedt een rustige en exclusieve ontsnapping. Hoewel er geen traditioneel zandstrand is, maken de kristalheldere wateren en de rotsachtige kustlijn het een unieke en populaire plek voor snorkelen en zonnebaden. Het Gran Folies Beach Club, gelegen aan de rand van de baai, biedt bezoekers luxe voorzieningen, zoals een zwembad, restaurant en toegang tot de zee via trappen die in de rotsen zijn uitgehouwen. Port d’Andratx zelf, bekend om zijn luxe jachthaven en stijlvolle boetieks, ligt op slechts een korte rit. Voor natuurliefhebbers is het nabijgelegen natuurpark Sa Dragonera, een eiland met prachtige wandelpaden en een rijk dierenleven, zeker een bezoek waard.


Caló des Moro

Caló des Moro is een van de meest spectaculaire en ongerepte stranden van Mallorca, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland. De kleine, afgelegen baai wordt omgeven door steile kliffen bedekt met pijnbomen en struikgewas, wat een gevoel van wildernis en afzondering creëert. Het smaragdgroene water is kristalhelder en ideaal voor snorkelen. Door de beperkte omvang en het gebrek aan voorzieningen is het een rustige en ontspannende plek, ideaal voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. In de omgeving is het stadje Santanyí een bezoek waard, met zijn traditionele architectuur en bruisende markt vol lokale producten. De Mondragó Natuurpark, op slechts een korte rit van Caló des Moro, is een beschermd gebied met prachtige stranden en wandelpaden, waardoor het een ideale aanvulling is op je bezoek.


Portals Vells

Portals Vells, ook bekend als ‘Three Finger Bay’, is een verzameling van drie kleine baaien aan de zuidwestkust van Mallorca. De zachte gouden zandstranden en kalme, kristalheldere wateren maken het een favoriete plek voor gezinnen en jachtbezitters. De grootste baai is bijzonder uniek met een eeuwenoude grot die is uitgehouwen met religieuze taferelen. De omliggende bossen bieden prachtige wandelroutes met adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee. De nabijgelegen stad Sol de Mallorca heeft charmante cafés en restaurants, terwijl het levendige Portals Nous bekend staat om zijn luxe jachthaven en exclusieve boetieks. Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan de mysterieuze ‘Torre de Cala en Fornells’, een verdedigingstoren uit de 16e eeuw, een must.


Welke stranden zijn geschikt voor gezinnen met kinderen?

Als je met je gezin naar Mallorca reist, zijn er een aantal stranden die uitstekend geschikt zijn voor kinderen. Playa de Alcúdia is een populaire keuze met zijn kalme, ondiepe wateren en talrijke voorzieningen. Playa de Muro biedt eveneens gezinsvriendelijke faciliteiten en is een geweldige plek voor watersporten. Cala d’Or, met zijn gouden zand en kristalheldere wateren, is ideaal voor zandkastelen bouwen en snorkelen. De kleine baai van Cala Pi is ook een prachtige, veilige plek voor kinderen om te zwemmen. Elk van deze stranden biedt een geweldige mix van plezier, veiligheid en gemak voor het hele gezin.

Welke stranden zijn heel rustig en afgelegen?

Als je op zoek bent naar rust en afzondering, heeft Mallorca ook iets voor jou. Cala Varques, omringd door bossen en toegankelijk via een wandeling, biedt een rustige ontsnapping. Caló des Moro, verscholen tussen hoge kliffen, is een idyllisch toevluchtsoord. Sa Calobra, een uniek strand met turquoise water omringd door dramatische rotsformaties, biedt een serene atmosfeer. Ten slotte is Cala Llamp, een kiezelstrand verscholen in een diepe inham, ook een perfecte plek voor een rustige dag in de zon.

Bij welke baaien kan je goed snorkelen of duiken?

Voor liefhebbers van snorkelen en duiken heeft Mallorca verschillende baaien met kristalhelder water en een rijke onderwaterwereld. Cala Llombards, met zijn kalme wateren, is perfect om te snorkelen en een overvloed aan zeeleven te observeren. Cala Varques is ook een topkeuze, met onderwatergrotten die het ontdekken waard zijn. Cala d’Or is geliefd om zijn heldere, turquoise wateren, ideaal voor snorkelaars. Voor duikers biedt Portals Vells een unieke duikervaring met scheepswrakken op de zeebodem.

Plaats een reactie