4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Zuid-Frankrijk

In deze blog nemen we je mee op reis langs de mooiste kustplaatsen van Frankrijk. Elk van deze 12 parels aan de Franse kust heeft zijn unieke charme en karakter, klaar om ontdekt te worden. Van de gouden stranden van de Côte d’Azur tot de ruige schoonheid van de Atlantische kust, deze plaatsen zijn meer dan alleen zon, zee en zand. Tip: bekijk ook onze blog met de mooist stranden van Frankrijk.

🏖️ Beeld jezelf in, wandelend door de smalle straatjes van Nice, de kunstwerken bewonderend in het Picasso Museum in Antibes, of ontspannend op de zandstranden van Saint-Raphaël. Stel je voor hoe je de historische schatten van Marseille verkent, de schildpadden in Agde bewondert, of geniet van de betoverende uitzichten in Le Barcarès. Elk van deze bestemmingen belooft je een unieke ervaring, of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur, gastronomie, of gewoon een perfecte plek om te ontspannen. Je vind er een mooie mix van campings, hotels en luxe all inclusive resorts.


Nice

Nice, de kroonjuweel van de Franse Rivièra, betovert bezoekers met zijn kleurrijke oude stad, exotische tuinen en levendige markten. Het prominente kenmerk is de Promenade des Anglais, een prachtige boulevard waar toeristen flaneren met uitzicht op de azuurblauwe Middellandse Zee. Nice heeft zowel kiezelstranden als privézandstranden, elk met hun unieke charme. Nabijgelegen dorpen zoals Èze en Saint-Paul-de-Vence bieden pittoreske uitstapjes. Vanuit Nice kunnen toeristen ook de glamoureuze steden Cannes en Monaco bezoeken. Voor kunstliefhebbers is het Musée Matisse, gevestigd in een 17e-eeuws Genuese villa, een must.


Argelès-sur-Mer

Argelès-sur-Mer, genesteld in het hart van de Catalaanse kust, biedt een mix van zandstranden en rotsachtige kreken, tegen de achtergrond van de majestueuze Pyreneeën. De zeven kilometer lange zandkust wordt geflankeerd door een charmante dennenbos promenade, perfect voor ontspannen wandelingen. Niet te missen is het levendige, historische stadscentrum met traditionele Catalaanse markten. Voor natuurliefhebbers ligt het Massif des Albères, ideaal voor wandeltochten, net aan de rand van de stad. In de buurt van Argelès-sur-Mer ligt het pittoreske kustdorpjes Saint-Cypriën en Collioure, geliefd bij kunstenaars als Matisse en Picasso. Hier proef je de authentieke sfeer van de Franse Middellandse Zeekust. Een uitstapje naar het nabijgelegen Perpignan of Montpellier, met zijn middeleeuwse charme, biedt een diepe duik in de rijke geschiedenis van de regio.


Cannes

Cannes, wereldwijd bekend om zijn prestigieuze filmfestival, straalt glamour en luxe uit. Maar er is meer dan het rood tapijt. De oude wijk Le Suquet, met zijn geplaveide straatjes en panoramisch uitzicht, biedt een charmant contrast met de glanzende jachten in de haven. De markt Forville is een feest voor de zintuigen met zijn verse producten en lokale delicatessen. Cannes’ zandstranden, zowel privé als openbaar, zijn perfect voor een dagje zonnen. Maak een boottocht naar de Îles de Lérins, een rustige ontsnapping van de stadse drukte. Antibes, met zijn oude stad en Picasso Museum, en Grasse, de parfumhoofdstad van de wereld, zijn gemakkelijk bereikbaar voor dagtochten.


Toulon

Toulon, genesteld aan de Franse Rivièra, heeft een rijk maritiem erfgoed en is een verrassende schat voor de reiziger. De imposante marinehaven biedt een indrukwekkend uitzicht op oorlogsschepen en jachten. Mont Faron domineert de stad, bereikbaar met een schilderachtige kabelbaan, biedt een panoramisch uitzicht op de stad en de kustlijn. Het oude stadscentrum, met zijn kronkelende straatjes en levendige markt Cours Lafayette, is een lust voor het oog. Voor strandliefhebbers biedt het nabijgelegen schiereiland Giens prachtige zandstranden en helder water. De eilanden van Hyères, waaronder Porquerolles, zijn gemakkelijk bereikbaar met de boot voor dagtochten. Een korte rit brengt je naar de levendige haven van Cassis of de indrukwekkende Calanques.


Saint-Tropez

Saint-Tropez, de speeltuin van beroemdheden en kunstenaars, is synoniem met glamour en levendigheid. De iconische oude haven, vol met glanzende jachten, is omgeven door pastelkleurige huizen en levendige terrassen. De oude stad, La Ponche, herinnert aan het vissersdorpverleden, met kronkelende straatjes en zonovergoten pleinen. Voor strandliefhebbers biedt Pampelonne Beach met zijn trendy clubs en kristalhelder water een onvergetelijke ervaring. Het Annonciade Museum herbergt werken van avant-garde kunstenaars die ooit de stad bewoonden, zoals Matisse en Derain. Net buiten Saint-Tropez ligt het pittoreske dorpje Gassin, met prachtige uitzichten over de wijnstokken en de Middellandse Zee. Ook niet te missen zijn de dagtrips naar de lavendelvelden van Grimaud of de bossen van Maures.


Agde

Agde, gelegen aan de monding van de rivier de Hérault, is een van de oudste steden van Frankrijk, gesticht door de Grieken rond 600 voor Christus. De stad, gebouwd van lokale vulkanische steen, heeft een unieke donkere glans die contrasteert met de omringende stranden. Het oude stadscentrum is een labyrint van kronkelende straatjes, waar het standbeeld van de godin Diana en de Saint-Étienne-kathedraal indruk maken. Cap d’Agde, op korte afstand, biedt een modern vakantieoord met uitgestrekte zandstranden, een levendige jachthaven en een wereldberoemd naturistenresort. Ontdek het nabijgelegen Canal du Midi, een UNESCO Werelderfgoed, of ga fietsen in het adembenemende Massif de la Clape. Voor een smaak van het traditionele Franse leven is een bezoek aan Pézenas, met zijn historische herenhuizen en kunstnijverheid, een must. Je kunt ook een stranddag plannen bij het prachtige kustplaatsje Valras-Plage dat op zo’n 25 minuten rijden afstand ligt.


Menton

Menton, vaak omschreven als ‘de parel van Frankrijk’, is een idyllische badplaats aan de Franse Rivièra, vlak bij de Italiaanse grens. Met zijn kleurrijke oude stad, tropische vegetatie en een mild microklimaat, heeft Menton een bijzondere charme. De prachtige stranden van fijn grind, zoals Plage des Sablettes, bieden een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. De exotische botanische tuinen, zoals de Serre de la Madone, laten zeldzame planten zien. De Basiliek van Saint-Michel-Archange en het Jean Cocteau Museum zijn hoogtepunten van cultuur. Menton is ook beroemd om zijn citroenen, die in februari worden gevierd met een levendig Citroenfestival. De nabijheid van Menton tot het vorstendom Monaco en de Italiaanse Riviera maakt het tot een ideale uitvalsbasis voor grensoverschrijdende uitstapjes.


Le Barcarès

Le Barcarès is een uitnodigende badplaats aan de Middellandse Zeekust van Frankrijk, beroemd om zijn uitgestrekte zandstranden en levendige wateractiviteiten. De moderne jachthaven, Port de Leucate, trekt zeilliefhebbers aan, terwijl windsurfers en kitesurfers profiteren van de betrouwbare winden. Le Barcarès behoudt een vleugje nostalgie met het historische schip, de Lydia, dat permanent op het strand is gestrand en fungeert als een uniek monument en culturele locatie. De omgeving is bezaaid met traditionele vissersdorpen, zoals Leucate Village, dat bekend staat om zijn oesters. Maak een uitstapje naar het nabijgelegen Perpignan voor een rijke Catalaanse geschiedenis en cultuur. De schilderachtige omgeving van de Corbières wijnregio is ook een korte rit verwijderd.


Antibes

Antibes, gelegen tussen Nice en Cannes, is een charmante kuststad aan de Franse Rivièra. Het oude stadsgedeelte, omsloten door 16e-eeuwse muren, staat vol met smalle straatjes, bloeiende bloemen en lokale markten. Het Picasso Museum, gevestigd in het majestueuze Grimaldi kasteel, huisvest een indrukwekkende collectie werken van de kunstenaar. De stad beschikt over zandstranden en de luxueuze jachthaven Port Vauban, een van de grootste in Europa. Antibes heeft ook het beschermde natuurgebied Cap d’Antibes, waar wandelaars kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de zee en de rijke mediterrane vegetatie. Het nabijgelegen Juan-les-Pins is beroemd om zijn jaarlijkse Jazz à Juan festival en levendige nachtleven.


Fréjus

Fréjus, een historische stad aan de Côte d’Azur, combineert de charme van de oudheid met de schoonheid van de Middellandse Zee. Het rijke Romeinse erfgoed wordt weerspiegeld in de ruïnes van het amfitheater, aquaduct en de stadspoort, Porte des Gaules. De kathedraal van Fréjus, met zijn prachtige klooster en doopkapel, is een must-see. Op korte afstand liggen uitgestrekte zandstranden, en het natuurgebied Esterel, met zijn rode rotsformaties, biedt fantastische wandelroutes. De levendige jachthaven van Port-Fréjus is een perfecte plek voor een ontspannen wandeling. Het nabijgelegen Saint-Raphaël biedt extra strandmogelijkheden en watersporten. Bezoek ook het unieke Village des Tortues, een opvangcentrum voor schildpadden.


Saint-Raphaël

Saint-Raphaël, gelegen aan de Franse Rivièra tussen Cannes en Saint-Tropez, is een bruisende badplaats met vijf zandstranden, charmante baaien en indrukwekkende rode rotsformaties. De stad biedt een combinatie van natuur, geschiedenis en mediterrane levensstijl. Verken de geplaveide straatjes van de oude stad, bezoek de kleurrijke markt of ontdek de 12e-eeuwse kerk van San Rafeu. De Corniche d’Or, een schilderachtige kustroute, leidt naar het Esterel-gebergte, een paradijs voor wandelaars en fietsers. De jachthaven is de perfecte plek voor een avondwandeling of om te genieten van de zeevruchten in een van de vele restaurants. De nabijgelegen Iles d’Hyères en de onderwaterwereld van de Middellandse Zee bieden geweldige mogelijkheden voor duikers.


Marseille

Marseille, de oudste stad van Frankrijk, ligt aan de Middellandse Zeekust en combineert een rijke historie met een bruisend stedelijk leven. De stad heeft een scala aan culturele bezienswaardigheden, waaronder de iconische Basilique Notre-Dame de la Garde, die een adembenemend uitzicht op de stad biedt, en het indrukwekkende MuCEM, een museum gewijd aan de mediterrane beschavingen. Het sfeervolle oude havengebied, Vieux-Port, is omzoomd met levendige cafés en visrestaurants. Calanques National Park, aan de rand van de stad, biedt idyllische inhammen en kristalhelder water, ideaal voor wandelen en kajakken. Bezoekers kunnen ook de eilanden Château d’If en Frioul verkennen. De multiculturele buurten en de levendige kunstscene maken Marseille uniek en boeiend.


Welke Franse badplaatsen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen?

Voor gezinnen met kinderen zijn er tal van kindvriendelijke kustplaatsen in Frankrijk. Argelès-sur-Mer is bijzonder geliefd dankzij het lange zandstrand en de kinderactiviteiten. In Saint-Raphaël zijn er veilige stranden en veel familie-excursies. Agde, met het bekende waterpark Aqualand, is ook een hit bij de kleintjes. Fréjus biedt gezinsvriendelijke resorts en uitgebreide sportfaciliteiten. Ten slotte is Le Barcarès een ideale gezinsbestemming met zijn kalme wateren, speeltuinen en fietspaden. Elke plek heeft iets unieks te bieden voor een onvergetelijke gezinsvakantie.

Wat zijn de meest exclusieve kustplaatsen met leuke boulevards?

Voor een vleugje glamour en exclusiviteit zijn de Franse Rivièra steden ongeëvenaard. In Saint-Tropez vind je luxe boetieks en stijlvolle terrassen langs de befaamde boulevard. Cannes, wereldberoemd om zijn filmfestival, heeft de chique Boulevard de la Croisette met prestigieuze hotels en winkels. In Nice kun je flaneren langs de Promenade des Anglais met haar elegante Belle Époque-gebouwen. Antibes, met zijn luxe jachthaven en de oude stad vol charme, biedt een mix van historie en glamour.

Plaats een reactie