4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Aruba

Reis jij binnenkort naar Aruba, het zonnige Caribische paradijs? Dan wordt je omringd door eindeloze witte zandstranden, kristalhelder turquoise wateren en een warme tropische bries. In deze blog nemen we je mee op reis langs de 14 mooiste stranden van dit prachtige eiland, waar elke locatie zijn eigen unieke charme en karakter heeft (vergelijkbaar met Bonaire & Curaçao). Zet je zonnebril op, smeer wat zonnebrand, en bereid je voor om de veelzijdige en betoverende wereld van Aruba’s kusten te verkennen

🏖️ Van het levendige Palm Beach, bekend om zijn high-energy atmosfeer en veelzijdige recreatiemogelijkheden, tot het serene en rustige Malmok Beach, een ideale locatie voor snorkelen en duiken, Aruba biedt een breed scala aan strandervaringen. Of je nu de voorkeur geeft aan het verkennen van het kleurrijke zeeleven bij Tres Trapi, zonnebaden in de serene schoonheid van Manchebo Beach, of genieten van de lokale sfeer bij Rodger’s Beach, er is altijd een perfect strand dat wacht op jouw ontdekking. We nemen je mee op een spannende reis waar je zowel populaire als verborgen juweeltjes zult ontdekken, elk met zijn eigen unieke aantrekkingskracht en charme.


Palm Beach

Palm Beach, gelegen aan de bruisende westkust van Aruba, is een tropisch paradijs en de ultieme strandbestemming. Met zacht, wit zand en kristalhelder water dat in eindeloze blauwtinten varieert, is het ideaal voor zowel ontspanning als wateractiviteiten. U vindt er talrijke watersportfaciliteiten, van snorkelen tot kitesurfen. De levendige ‘strip’ van Palm Beach, een bruisende laan die zich uitstrekt langs het strand, is gevuld met hoogwaardige resorts, cocktailbars, gastronomische restaurants en winkelcentra. Nabijgelegen attracties zijn onder andere het Bubali Vogelreservaat en de California Vuurtoren. Ervaar de charme van de naburige vissersdorpjes en ontdek lokale culinaire hoogstandjes.

🛫 Populaire hotel in deze regio:


Mangel Halto Beach

Mangel Halto Beach is een verborgen juweeltje van Aruba, gelegen aan de zuidoostelijke kust van het eiland. Het is een perfecte toevluchtsoord voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Omzoomd door mangrovebossen, biedt dit afgelegen zandstrand een serene schoonheid en een rijk ecosysteem. Het heldere, kalme water is ideaal voor snorkelen en het verkennen van het rijke onderwaterleven, waaronder kleurrijke vissen en koraalriffen. Het uitzicht vanaf het strand op de uitgestrekte Caribische Zee is adembenemend. In de buurt bevindt zich het rustige dorpje Savaneta, waar bezoekers authentieke Arubaanse cultuur kunnen ervaren en genieten van heerlijke lokale gerechten. Mangel Halto Beach, minder commercieel dan andere stranden, biedt een rustige en unieke strandervaring.


Baby Beach

Baby Beach, gelegen aan de zuidoostelijke punt van Aruba in het schilderachtige stadje San Nicolas, is een paradijs voor gezinnen en snorkelliefhebbers. Het strand is beroemd om zijn veilige, ondiepe wateren die zachtjes overlopen in levendige blauwe tinten, waardoor het de perfecte plek is voor jonge kinderen om te spelen en voor beginners om te snorkelen. Het halvemaanvormige strand is omzoomd door fijn, poederachtig zand en rustieke palapas, die een uitnodigende sfeer creëren. San Nicolas, ook wel bekend als ‘Sunrise City’, staat bekend om zijn kleurrijke street art en het jaarlijkse Arubaanse carnaval, wat een extra culturele ervaring biedt voor bezoekers van Baby Beach. Mis ook zeker niet de unieke kans om de nabijgelegen Seroe Colorado vuurtoren te bezoeken voor een panoramisch uitzicht op de omringende landschappen.


Eagle Beach

Eagle Beach, gelegen ten noordwesten van Oranjestad, is een van Aruba’s meest gefotografeerde en geliefde stranden. Het wordt gekenmerkt door zijn brede zandstrand en het iconische beeld van de fofoti bomen, die met hun richting de zee wijzende takken een dramatisch contrast vormen tegen de turquoise horizon. De wateren van Eagle Beach zijn rustig en helder, perfect voor zwemmen of ontspannen in een drijvende ligstoel. Het strand is ook bekend als een nestelplaats voor schildpadden, een zeldzaam en opwindend schouwspel voor bezoekers in het seizoen. Een korte rit vanaf het strand brengt u naar het kleurrijke centrum van Oranjestad, met zijn fascinerende geschiedenis, architectuur en levendige markten. Voor de avontuurlijke bezoeker zijn er nabijgelegen excursies naar de Alto Vista Kapel of de historische Bushiribana goudmijnen.


Tres Trapi

Tres Trapi, letterlijk ‘drie trappen’ in het Papiaments, is een verborgen parel aan de noordwestkust van Aruba. Dit kleine zandstrand, vooral geliefd bij locals, is minder bekend bij toeristen en biedt een rustige, ongerepte sfeer. Het meest unieke aan Tres Trapi zijn de talrijke sterrenvissen die in het ondiepe, kristalheldere water leven. Bezoekers kunnen met snorkeluitrusting de wateren verkennen en de betoverende onderwaterwereld ontdekken. De omliggende omgeving is rustig en sereen, ver weg van de drukte van de meer populaire stranden. Toch ligt het op korte afstand van de hoofdstad Oranjestad (zie foto hierboven), waar men kan genieten van een levendige mix van cultuur, geschiedenis en lokale keuken.


Renaissance Island

Renaissance Island, een 40 hectare groot privé-eiland behorend bij het Renaissance Resort, is een luxe toevluchtsoord met twee prachtige stranden: Iguana Beach en Flamingo Beach. Het unieke aan dit eiland is de flamingokolonie die vrij rondloopt op Flamingo Beach, wat zorgt voor unieke foto-ops en close-up interacties met deze elegante vogels. Iguana Beach, meer gezinsvriendelijk, is perfect voor een rustige dag zwemmen en zonnebaden. De wateren rondom het eiland zijn helder en kalm, ideaal voor snorkelen. In de nabijheid ligt Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, met zijn koloniale Nederlandse architectuur, winkelstraten en lokale restaurants. De excursiemogelijkheden omvatten ook zeiltochten en duikavonturen.


Arashi Beach

Arashi Beach, gelegen aan de noordwestelijke punt van Aruba, dichtbij de California Vuurtoren, is een serene en ongerepte bestemming die een ontsnapping biedt uit de meer drukke gebieden van het eiland. Dit breed en wit zandstrand is omgeven door koraalformaties en helderblauw water, wat het tot een ideale plek maakt voor snorkelen en duiken. De kalme golven en het gebrek aan sterke stromingen maken het tevens een veilige optie voor gezinnen. De nabijheid van de California Vuurtoren biedt een unieke excursiemogelijkheid, waar bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op het eiland. Met weinig commerciële activiteit blijft Arashi Beach een rustig toevluchtsoord, maar is het nog steeds dichtbij de winkelcentra en restaurants van Palm Beach.

🛫 Populaire hotels in deze regio’s:


Boca Grandi

Boca Grandi, gelegen aan de ruige zuidoostelijke kust van Aruba, biedt een ongetemde en avontuurlijke strandervaring. Dit uitgestrekte, winderige strand is geliefd bij windsurfers en kitesurfers (zie bovenstaande foto) vanwege de constante passaatwinden en de uitdagende golven. Het wordt niet aanbevolen voor zwemmers vanwege de sterke stromingen, maar het onderscheidt zich door zijn afgelegenheid en ruige schoonheid. De nabijgelegen Seroe Colorado vuurtoren biedt een spectaculair uitzicht op de ruige kustlijn. Het strand ligt ook dicht bij het Nationaal Park Arikok, waar bezoekers kunnen genieten van wandelen, grot-exploratie en de natuurlijke schoonheid van Aruba. Het dichtstbijzijnde dorp, San Nicolas, biedt een kleurrijk cultureel panorama met zijn street art en traditionele carnavalsfeesten.


Druif Beach

Druif Beach, gelegen ten zuidwesten van Oranjestad, is een langgerekte strook van rust en sereniteit. Dit smalle, maar uitgestrekte strand wordt gekenmerkt door fijn wit zand, rustige wateren en laaghangende divi-divi bomen die natuurlijke schaduwplekken creëren. Dit maakt het ideaal voor gezinnen en stelletjes die op zoek zijn naar rustige zwem- en zonnebaadmogelijkheden. Omgeven door een aantal laagbouwresorts, biedt Druif Beach een minder drukke en toeristische ervaring vergeleken met sommige van de andere populaire stranden in Aruba. Dichtbij ligt het centrum van Oranjestad, waar reizigers kunnen genieten van winkelen, dineren en het ontdekken van Aruba’s rijke geschiedenis en cultuur. Ook in de buurt is het Bubali-vogelreservaat, een ideale plek voor vogelspotting.

🛫 Populaire hotels in deze regio:


Andicuri Beach

Andicuri Beach, genesteld aan de ruige oostkust van Aruba, is een bestemming voor avontuurlijke reizigers die verlangen naar een ongerepte, natuurlijke setting. Dit afgelegen, halvemaanvormige strand wordt omringd door indrukwekkende kalksteenkliffen en beschikt over grof zand en levendige, blauwe golven die een paradijs zijn voor bodyboarders. Vanwege de sterke stromingen wordt zwemmen hier echter niet aanbevolen. In de buurt bevindt zich de beroemde Natural Bridge, een van Aruba’s iconische natuurlijke wonderen. Het Arikok National Park, een hotspot voor wandelaars en natuurliefhebbers, ligt op korte rijafstand en biedt een scala aan lokale flora en fauna, historische sites en indrukwekkende landschappen. Bezoekers kunnen genieten van lokale snacks en drankjes bij de sporadisch aanwezige foodtrucks.


Hadicurari Beach

Hadicurari Beach, ook bekend als ‘Fisherman’s Huts’, is een paradijs voor watersportliefhebbers aan de noordwestkust van Aruba. Dit zandstrand is beroemd om zijn uitstekende wind- en kite-surfomstandigheden, mede dankzij de betrouwbare passaatwinden. Het is de gastheer van de jaarlijkse Hi-Winds Pro Am Windsurfing Competition, een van de grootste evenementen in zijn soort in het Caribisch gebied. Ondanks de nadruk op watersporten, is het strand ook een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de turquoise wateren. Op korte afstand ligt Palm Beach, met zijn bruisende nachtleven, restaurants en winkelgebieden. Ook in de buurt is de California Lighthouse, een prachtige historische site met adembenemend uitzicht.


Rodger’s Beach

Rodger’s Beach, gelegen in het zuidoosten van Aruba nabij San Nicolas, is een rustig en pittoresk strand dat de lokale charme van Aruba in zijn puurste vorm biedt. De kalme, heldere wateren en het witte zand maken het ideaal voor zwemmen, snorkelen en zonnebaden. Kleurrijke vissersbootjes dobberen vaak vlak bij de kust, wat een schilderachtige sfeer creëert. In tegenstelling tot de drukkere stranden, biedt Rodger’s Beach een vredige en ontspannen omgeving, perfect voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte. De nabijgelegen stad San Nicolas, bekend om zijn levendige kunstscene, biedt een gevarieerde mix van culturele ervaringen, waaronder de wekelijkse Carubbian Festival. Bovendien is het beroemde Baby Beach slechts een korte rit verwijderd.


Manchebo Beach

Manchebo Beach, gelegen aan de westkust van Aruba, is een idyllisch toevluchtsoord voor bezoekers die op zoek zijn naar rust en sereniteit. Dit brede, poederzachte zandstrand wordt vaak gezien als een van de rustigste in Aruba, perfect voor loungen, yoga en ondiep zwemmen in de kalme, heldere wateren. Manchebo Beach is omgeven door een select aantal laagbouwresorts, die bijdragen aan de vredige en ontspannen sfeer. In de nabije omgeving bevindt zich het Alhambra Casino en Shopping Bazaar voor een beetje opwinding, en de charmante stad Oranjestad, met haar historische bezienswaardigheden en kleurrijke architectuur, ligt op slechts een korte rit verwijderd. De Bubali Bird Sanctuary, een paradijs voor vogelliefhebbers, ligt ook in de buurt.

🛫 Populaire hotel in deze regio:


Malmok Beach

Malmok Beach, gelegen aan de noordwestkust van Aruba, is een smalle strook zand omringd door koraalrotsen en helderblauw water. Deze kustlijn is vooral bekend als een premium locatie voor snorkelen en duiken, dankzij de overvloed aan kleurrijke koraalriffen en een diversiteit aan zeeleven. Het nabijgelegen scheepswrak van de Antilla, een Duits vrachtschip gezonken tijdens de Tweede Wereldoorlog, biedt een unieke duikervaring. Malmok Beach heeft geen voorzieningen en biedt een meer rustige en lokale sfeer vergeleken met de meer toeristische stranden. Het is niet ver van de California Lighthouse, een historisch monument dat panoramische uitzichten over het eiland biedt. In de buurt ligt ook de Tierra del Sol Golf Course voor golfenthousiasten.


Welke stranden zijn kindvriendelijk voor families?

Op het eiland zijn verschillende stranden die bijzonder kindvriendelijk zijn. Baby Beach, met zijn ondiepe wateren en rustige golven, is een perfecte keuze voor gezinnen met jonge kinderen. Palm Beach, met zijn ruime zandgebied en nabijgelegen voorzieningen, is ook ideaal voor kinderen. Eagle Beach, bekend om zijn brede zandstrook en kalme wateren, biedt een veilige en leuke omgeving voor kinderen om te spelen en zwemmen. Bij al deze stranden zijn er genoeg voorzieningen voor kinderen om te genieten van het zachte zand, de warme zon en het prachtige zeewater.

Welke baaien bieden mooie snorkelplekken en koraalriffen?

Voor snorkelliefhebbers is Aruba een waar paradijs. Tres Trapi, een kleine baai met kristalhelder water en talloze tropische vissen, is een van de favorieten. Mangel Halto Beach is ook fantastisch, met zijn kalme water en uitgebreide koraalriffen, ideaal voor snorkelen. Boca Catalina, een kleine, beschutte baai aan de noordwestkust, biedt uitstekende snorkelmogelijkheden met kleurrijk zeeleven. Tot slot mag je de scheepswrakken bij Malmok Beach niet missen, die een unieke snorkelervaring bieden.

Plaats een reactie