4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Montenegro

Zie jij jezelf al liggen aan de zonovergoten kustlijn van Montenegro, waar de sprankelende Adriatische Zee een frisse duik mogelijk maakt? Deze blog neemt je mee op een betoverende reis langs 12 van de meest pittoreske badplaatsen van Montenegro. Of je nu een geschiedenisliefhebber, zonzoeker of actieve reiziger bent: deze kustplaatsen hebben allemaal wel iets unieks te bieden. Duik er samen met ons in en geniet van de ongeëvenaarde charme van Montenegro.

🏖️ Ontdek de allure van de oude stad van Kotor, waar geplaveide straten en middeleeuwse muren zich verstoppen in de schaduw van een torenhoge berg. Bewonder Budva’s levendige nachtleven en Becici’s bekroonde strand, ingeklemd tussen kristalhelder water en majestueuze heuvels. Vind sereniteit in de rustige baaien van Krašići en geniet van het moderne comfort van de luxueuze haven van Tivat. Ga op avontuur in de authentieke dorpjes Bar en Ulcinj, rijk aan cultuur en geschiedenis, of ontdek de ongerepte natuur rond Njivice en Sutomore. Tenslotte, verlies jezelf in de tijdloze schoonheid van Petrovac en Herceg-Novi, met hun adembenemende uitzichten en charmante oude steden.


Becici

Becici is een fascinerende juweel aan de Adriatische Zee. Bekend om zijn betoverende strand, dat als een van de mooiste in Europa wordt beschouwd, biedt het zachte kiezelstenen en kristalhelder water. Hier kunt u luieren in de zon of watersporten beoefenen. Becici heeft ook een moderne kant met zijn luxe resorts en restaurants waar zowel lokale als internationale gerechten worden geserveerd. Het wandelpad langs de kustlijn leidt u naar het schilderachtige Budva, bekend om zijn levendige nachtleven en historische oude stad. Dichtbij Becici vindt u ook het betoverende Sveti Stefan, een uniek eilanddorp dat nu een luxueus resort is. Voor de avontuurlijke reizigers worden er excursies aangeboden naar het Lovcen National Park en het Skadar meer, waar de natuurlijke schoonheid van Montenegro volop te zien is.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Bijela

Bijela, genesteld aan de Baai van Kotor, is een charmant, rustig vissersdorp dat een authentieke Montenegrijnse ervaring biedt. Zijn serene kiezelstranden, omlijst door pijnbomen, bieden een perfecte plek voor ontspanning en zonnebaden. Het langzaam tempo van het dorpsleven maakt het een idyllische locatie voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van grotere resorts. Voor de fijnproevers heeft Bijela een reeks visrestaurants die verse, lokaal gevangen vis serveren. Voor cultuurliefhebbers is een kort boottochtje naar de tegenoverliggende kant van de baai de middeleeuwse stad Perast, bekend om zijn iconische eilandkerken. Excursies naar Herceg Novi, beroemd om zijn bloeiende botanische tuinen, of de door UNESCO beschermde oude stad van Kotor, zijn ook goed te doen vanuit Bijela.

🛫 Mooi hotel in deze regio:


Budva

Budva, het bruisende hart van de Montenegrijnse Riviera, is een fascinerende mix van het oude en het moderne. De oude stad, met zijn smalle steegjes en Venetiaanse muren, staat vol met boetieks en cafés, terwijl het omliggende gebied bekend staat om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden zoals Mogren en Slovenska Plaža. Avontuurlijke zwemmers kunnen naar het eiland Sveti Nikola zwemmen of een boot nemen om te genieten van zijn afgelegen stranden. De nabijgelegen kustplaats Petrovac is een aanrader voor zijn kalme baai en het fort Kastio. Voor een authentieke lokale ervaring bezoekt u het dorpje Reževići met zijn traditionele stenen huizen. Excursies naar de adembenemende Tara-kloof en de hoge toppen van Durmitor National Park zijn populair vanuit Budva.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Rafailovici

Rafailovici is een charmant kustdorp aan de Budva Riviera, dat vooral bekend staat om zijn prachtige zandstrand en kristalheldere water, perfect voor gezinnen en liefhebbers van watersporten. Het dorp biedt een rustigere en meer ontspannen sfeer dan zijn bruisende buurman Budva, terwijl het toch dichtbij genoeg is voor een avondje uit. De promenade van Rafailovici, vol met sfeervolle cafés en zeevruchtenrestaurants, is een heerlijke plek om te genieten van de lokale keuken en het prachtige uitzicht. Het nabijgelegen Sveti Stefan, met zijn iconische eilandresort, en de verborgen baaien van Drobni Pijesak en Perazica Do zijn gemakkelijk te bereiken. Vanuit Rafailovici zijn er ook excursies naar het rustige Skadar meer en het dramatische Lovcen National Park, waarbij u de mogelijkheid heeft om het authentieke Montenegro te verkennen.


Njivice

Njivice is een klein vissersdorp gelegen aan de ongerepte oevers van de baai van Herceg Novi, een geheime schuilplaats voor degenen die op zoek zijn naar rust en een authentieke Montenegrijnse ervaring. De schilderachtige schoonheid van zijn kiezelstranden en het rustgevende geluid van de golven maken het tot een ideale plek voor een rustige vakantie. Hier kunt u genieten van verse zeevruchten in lokale familierestaurants met uitzicht op de Adriatische Zee. Op een steenworp afstand ligt het charmante stadje Herceg Novi, vol met kronkelende straatjes, historische forten en weelderige tuinen. Vanuit Njivice kunt u ook een boot nemen naar het monastieke eiland Ostrvo Cvijeca voor een spirituele ontsnapping. Excursies naar de indrukwekkende bergen van Orjen zijn ideaal voor wandel- en natuurliefhebbers.

🛫 Mooi hotel in deze regio:


Petrovac

Petrovac, een juweel aan de Montenegrijnse kust, is een populaire bestemming voor degenen die hunkeren naar zon, zee en historische charme. De hoofdattractie is het indrukwekkende zandstrand, omzoomd door olijf- en pijnbomen en historische Venetiaanse forten, waarvan er een, Kastio, uitkijkt over de baai. Aan de boulevard vind je gezellige cafés en restaurants met lokale delicatessen. Op een steenworp afstand van Petrovac liggen de stranden van Lucice en Buljarica, die meer rust en ontspanning bieden. Een boottocht naar de adembenemende Blauwe Grotten is een must voor de avontuurlijke bezoekers. De nabijgelegen dorpjes zoals Rezevici en Perazica Do bieden een authentieke blik op het lokale leven. Excursies naar het Skadar meer en de historische stad Bar zijn populaire dagtrips.

🛫 Mooie hotels in deze omgeving:


Sutomore

Sutomore, gelegen aan de zuidelijke kust van Montenegro, is beroemd om zijn levendige sfeer en lange, zandige strand, een van de weinige in de regio. Het bruisende nachtleven trekt jonge reizigers aan, terwijl families genieten van de warme, ondiepe wateren. Sutomore’s strandpromenade biedt een scala aan eetgelegenheden met lokale en internationale gerechten. Naast strandplezier biedt Sutomore ook historische charme met het nabijgelegen fort van Haj Nehaj op de heuveltop, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft. De directe omgeving heeft pittoreske plaatsjes zoals Bar, bekend om zijn oude olijfboom, en Virpazar, de toegangspoort tot het Skadar meer, het grootste meer op de Balkan. Voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijke ontsnapping, zijn er uitstapjes naar het Rumija gebergte.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Tivat

Tivat, gelegen aan de prachtige Baai van Kotor, is een stijlvolle en moderne kuststad die bekend staat om zijn luxe jachthaven Porto Montenegro, een van de meest exclusieve havens van de Adriatische Zee. De promenade van Tivat, gevuld met chique boetieks, galerieën en hoogwaardige restaurants, straalt een kosmopolitische sfeer uit. Maar Tivat biedt ook natuurschoon met het nabijgelegen zandstrand van Plavi Horizonti en het vogelreservaat Solila. Maak een korte boottocht naar het charmante eilandbloemeneiland of verken de historische stad Kotor, een UNESCO Werelderfgoed. Vanuit Tivat kunt u ook het unieke schiereiland Lustica bezoeken, bekend om zijn traditionele olijfgaarden en rustige stranden. Voor actieve reizigers zijn er mogelijkheden om te zeilen, duiken of wandelen in de omringende heuvels.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Ulcinj

Ulcinj, gelegen aan de uiterste zuidelijke kust van Montenegro, biedt een fascinerende mix van culturen en de langste zandstranden van het land. De historische oude stad, ooit een piratennest, is rijk aan Ottomaanse architectuur en biedt een adembenemend uitzicht op de Adriatische Zee vanaf zijn vestingmuren. De stad is omringd door de ongerepte stranden van Velika Plaža, ideaal voor zonnebaden en kitesurfen vanwege de sterke wind. Een korte rit naar het zuiden ligt Ada Bojana, een uniek riviereiland en paradijs voor vogelspotters en liefhebbers van natuurlijke schoonheid. Het nabijgelegen stadje Shas, met zijn middeleeuwse ruïnes, is een bijzondere archeologische site. Ulcinj dient ook als toegangspoort tot het prachtige Skadarmeer en de Prokletije bergen, ideaal voor trektochten.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Herceg-Novi

Herceg-Novi, poort tot de adembenemende Baai van Kotor, is een stad vol charme en geschiedenis. Bekend als ‘de stad van de 1000 trappen’, biedt Herceg-Novi een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee vanaf zijn talrijke trappen en terrassen. De oude stad, een doolhof van smalle straatjes en pleinen, is bezaaid met historische forten en kerken uit verschillende tijdperken. Een wandeling langs de zee-georiënteerde promenade, de Pet Danica, is een must, met talloze cafés en restaurants om te genieten van de lokale keuken. In de omgeving, bezoek het vissersdorpje Rose of neem een boot naar het nabijgelegen Lustica-schiereiland met zijn afgelegen stranden en olijfgaarden. Vanuit Herceg-Novi zijn er dagtochten naar de mystieke Ostrog-klooster of het Orjen-gebergte voor wandelavonturen.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Bar

Bar, een belangrijke havenstad aan de zuidkust van Montenegro, is een fascinerende mix van modern leven en rijke geschiedenis. De levendige haven en de lange promenade, bezaaid met restaurants en winkels, bieden een hedendaagse sfeer, terwijl de oude stad Bar (Stari Bar) op de heuveltop een glimp biedt van het middeleeuwse Montenegro. Hier vindt u oude ruïnes, een oude olijfboom die wordt beschouwd als een van de oudste ter wereld, en traditionele ambachtelijke winkels. In de buurt is er het adembenemende strand van Sutomore, geliefd bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Bar is ook een uitstekend startpunt voor uitstapjes naar het majestueuze Skadar-meer, waar je kunt genieten van vogels spotten en wijnproeven.


Krašići

Krašići, genesteld op het schiereiland Lustica, is een verborgen juweeltje van Montenegro’s kustlijn. Dit vredige vissersdorp biedt een authentieke ervaring, ver weg van de drukte van de grotere toeristische hotspots. Het dorpsleven draait om de kristalheldere zee, kleine kiezelstranden en de traditionele lokale keuken. Langs de kustlijn van Krašići vind je talrijke betoverende baaitjes om te zwemmen en snorkelen. Ondanks zijn rustige karakter, biedt Krašići eenvoudige toegang tot grotere attracties. Neem een boottocht naar het beroemde Blauwe Grot, of verken de verborgen stranden en olijfgaarden van Lustica per fiets. Op korte afstand liggen de levendige stad Tivat en het charmante Kotor, beiden een must-visit voor hun unieke charme en cultureel erfgoed.


Welke stranden zijn aan te raden voor families met kinderen?

Voor families met kinderen zijn er tal van geweldige strandopties in Montenegro. In de levendige stad Budva vind je het zachte zandstrand Slovenska Plaža, ideaal voor kinderen met zijn ondiepe wateren en talrijke voorzieningen. Een andere topkeuze is het strand van Bečići, met zijn gouden zand en kristalheldere water. Het is ruim opgezet en veilig voor kinderen om te spelen. In de meer rustige plaats Petrovac, biedt de Lucice baai een beschutte inham, perfect voor families. Voor een echt unieke ervaring, bezoek je het langste zandstrand van de Adriatische Zee in Ulcinj, genaamd Velika Plaža, dat ondiepe wateren en zachte zand heeft, ideaal voor kleine kinderen.

Bij welke stranden & baaien kan je mooie snorkelen en duiken?

Duik- en snorkelliefhebbers worden aangetrokken door de kristalheldere wateren van Montenegro. De Blauwe Grot nabij Herceg Novi biedt een geweldige duikervaring, met het blauwe licht dat de grot vanuit het water verlicht. De baaien rond het Lustica-schiereiland, met name bij Krašići en Žanjic, zijn ook perfecte plekken om te snorkelen en de onderwaterwereld te ontdekken. In Budva vind je enkele duikcentra waar je de lokale scheepswrakken en riffen kunt verkennen. Voor de meer ervaren duikers is er de spectaculaire Poseidon Cave bij Bar, een onderwatergrot die alleen bereikbaar is bij laag tij.

Plaats een reactie