4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Lanzarote

Twijfel jij over een vakantie naar Lanzarote? Dat is echt niet nodig! Dit Spaanse eiland is een paradijselijke schat die bol staat van adembenemende stranden. Als je dacht dat Lanzarote alleen maar lavavelden en vulkanen te bieden had, dan heb je het mis. Het eiland heeft namelijk een diversiteit aan stranden die je zullen verbazen, van levendige (privé) resortstranden tot afgelegen baaien, van zandstranden met koraalkleurige schelpen tot aan stranden met zwart vulkanisch zand.

🏖️ In deze blog nemen we je mee op een tour langs 13 van de mooiste stranden die Lanzarote te bieden heeft. We duiken in de unieke kenmerken van elk strand en de nabijgelegen attracties, waardoor je meer inzicht krijgt in wat elke locatie zo bijzonder maakt. Of je nu een avontuurlijke surfer bent, op zoek naar de perfecte plek om te snorkelen, of je wilt gewoon relaxen op een van de rustige zandstranden, er is een geschikte plek aan de kust voor jou op deze magische Canarische eiland.



Playas del Papagayo

Playas del Papagayo, pareltjes aan Lanzarote’s zuidelijkste punt, zijn een waar toevluchtsoord voor strandliefhebbers. De afgescheiden witte zandstranden zijn omgeven door unieke vulkanische kliffen die een idyllisch decor vormen. Ze zijn een paradijs voor snorkelaars, met het kristalheldere, turquoise water dat een rijk onderwaterleven onthult. Bezoekers kunnen hier ontspannen, zwemmen, zonnebaden, en op ontdekkingstocht gaan naar nabijgelegen dorpen zoals Playa Blanca. Dit charmante kustplaatsje biedt lokale winkels, cafés en restaurants met heerlijke zeevruchten. De nabijheid van het indrukwekkende natuurgebied Los Ajaches maakt wandel- en fietstochten een populaire keuze. Uniek aan Papagayo is het gevoel van rust en afzondering, ondanks de populariteit. Vergeet niet, toegang is tol betaald, een kleine prijs voor een onvergetelijke ervaring van natuurschoon en serene rust.


Playa Blanca

Playa Blanca, de naam al een suggestie van haar charme, is een sprankelend wit zandstrand dat het kloppend hart vormt van de gelijknamige badplaats aan de zuidkant van Lanzarote. Een favoriet bij gezinnen, dankzij haar kalme, helderblauwe water en gemakkelijke toegang tot een overvloed aan voorzieningen. Het strand is omzoomd door de levendige Promenade, waar je kunt flaneren langs een eindeloze reeks restaurants, boetieks en barretjes. Bezoekers kunnen een dag op het strand combineren met een uitstapje naar de elegante Marina Rubicon, een haven vol luxe jachten, designwinkels en verfijnde eetgelegenheden. Voor avonturiers biedt de nabijheid van de adembenemende vulkanische landschappen van het Timanfaya National Park een onvergetelijke excursie.


El Golfo beach

El Golfo Beach, verscholen aan de westkust van Lanzarote, is geen typische strandbestemming. Deze ruige, vulkanische kustlijn is een must voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het bekendste kenmerk is de opvallende groene lagune, Lago Verde, gekleurd door algen die gedijen in de mineraalrijke wateren. Het strand zelf bestaat uit zwart vulkanisch zand, een scherp contrast met de schuimende golven van de Atlantische Oceaan. Het nabijgelegen dorp El Golfo staat bekend om zijn visrestaurants, die een welkome stop bieden na een wandeling langs de kustlijn. Hoewel zwemmen hier niet aangeraden wordt vanwege de sterke stromingen, biedt de omgeving unieke foto-opportunities, vooral bij zonsondergang wanneer de hemel spectaculair rood kleurt. Slechts een korte rit naar het noorden ligt het indrukwekkende Timanfaya National Park, ideaal voor een dagtocht.


Costa Tenguise beach

Costa Teguise, gelegen aan de oostkust van Lanzarote, is een levendige badplaats die bekend staat om haar brede selectie van gouden zandstranden. De kalme, heldere wateren zijn ideaal voor allerlei wateractiviteiten, van zwemmen tot windsurfen, waardoor het een populaire keuze is voor zowel ontspannende vakantiegangers als actieve sportliefhebbers. De strandpromenade is vol met restaurants, winkels en bars die zowel lokale als internationale delicatessen serveren. Bezoekers kunnen ook een uitstapje maken naar de lokale markt op Pueblo Marinero, een charmant plein ontworpen door de beroemde lokale kunstenaar César Manrique, perfect voor het oppikken van ambachtelijke souvenirs. Voor de avontuurlijke toeristen is het fascinerende vulkaanlandschap van Guanapay in Teguise, het oudste dorp van het eiland, een korte rit landinwaarts. Tip: vlakbij vind je ook een heel tof aquapark: Aquapark Costa Teguise. Bekijk ook onze blog met de mooiste aquaparken in Spanje.

🛫 Hotels in deze omgeving:


Playa de las Conchas

Playa de las Conchas, gelegen op het afgelegen eiland La Graciosa ten noorden van Lanzarote, is een adembenemende schat. Het strand, met zijn helderwitte zand en azuurblauwe water, wordt beschermd door een indrukwekkende vulkanische kegel, Montaña Bermeja, waardoor het een rustige, bijna ongerepte sfeer heeft. Zwemmen is hier vanwege sterke stromingen vaak niet aan te raden, maar de pure schoonheid en rust maken het een must-see bestemming. Het eiland La Graciosa zelf, met haar zandstraten en gebrek aan geasfalteerde wegen, biedt een unieke kijk op het leven zonder de drukte van moderne technologie. De lokale dorpen, Caleta de Sebo en Pedro Barba, zijn gastvrij en relaxed, met enkele uitstekende visrestaurants. Bezoekers kunnen het eiland verkennen per fiets of te voet, genietend van de rustige natuurlijke omgeving.


Playa las Cucharas

Playa las Cucharas, gelegen in de bruisende badplaats Costa Teguise, is een echt mekka voor watersportliefhebbers. Het 640 meter lange gouden zandstrand, omzoomd door een levendige promenade, is een van de beste plekken op het eiland om te windsurfen, dankzij de betrouwbare passaatwinden. Hierdoor trekt het zowel professionele surfers als beginners aan, met talrijke surfscholen beschikbaar voor lessen. Voor gezinnen zijn er zwemvriendelijke zones en veel voorzieningen, waaronder ligstoelen, parasols en speelruimtes. Een wandeling langs de promenade biedt een scala aan restaurants en winkels, terwijl de wekelijkse markt in Pueblo Marinero een scala aan ambachtelijke producten biedt. Voor degenen die een uitstapje willen maken, liggen de fascinerende cactustuinen van Jardín de Cactus op slechts een korte rit afstand.

Tip: bekijk hier onze blog met de leukste swim-up kamers op Lanzarote!


Playa Grande

Playa Grande, ook bekend als Playa Blanca, is het grootste en meest levendige strand in Puerto del Carmen, het bruisende hart van Lanzarote’s zuidkust. Dit uitgestrekte, goudkleurige zandstrand is geliefd bij zowel gezinnen als jonge reizigers vanwege de mix van rustige wateren en een breed scala aan voorzieningen. De levendige Avenida de las Playas loopt parallel aan het strand, vol met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden die bijdragen aan een levendige sfeer, zowel overdag als ‘s nachts. Voor de actieve reizigers zijn er tal van watersportactiviteiten beschikbaar, zoals jetskiën, parasailen en paddleboarding. Bezoekers kunnen ook een veerboot nemen vanuit de nabijgelegen oude stadshaven naar het naburige eiland Fuerteventura voor een dagje uit.

🛫 Hotels in deze omgeving:


Playa de Famara

Playa de Famara, gelegen aan de ruige noordwestkust van Lanzarote, is een bestemming met een wild en ongetemd karakter. Dit uitgestrekte, goudkleurige zandstrand, omgeven door de imposante kliffen van het Famara-massief, is een paradijs voor surfers en natuurliefhebbers. De constante, sterke wind maakt het ideaal voor windsurfen en kitesurfen, terwijl de krachtige golven geliefd zijn bij surfers. Het pittoreske vissersdorpje Caleta de Famara, op korte loopafstand, biedt een selectie van surfwinkels, scholen en rustieke eetgelegenheden. Ondanks zijn populariteit, behoudt Playa de Famara een gevoel van rust en ruimte, waardoor het een perfecte plek is voor lange wandelingen en het bewonderen van de zonsondergang. Voor degenen die avontuurlijk zijn, biedt het nabijgelegen Parque Natural de las Nieves een prachtige gelegenheid om de unieke geologie en biodiversiteit van Lanzarote te ontdekken.


Playa Honda

Playa Honda, een minder bekend juweel aan de oostkust van Lanzarote, is een favoriet onder de locals en biedt bezoekers een authentieke eilandervaring. Dit brede, goudkleurige zandstrand is gezegend met kalme, heldere wateren, waardoor het ideaal is voor gezinnen en zwemliefhebbers. De zeepromenade, gevuld met een reeks van cafés, bars en winkels, is een aangename plek voor een wandeling of een ontspannen maaltijd. Op steenworp afstand van het strand ligt het grootste winkelcentrum van het eiland dat veel winkels en entertainmentopties biedt. Voor de luchtvaartenthousiasten is de nabijheid van de luchthaven van Lanzarote een unieke attractie, met ongeëvenaarde uitzichten op opstijgende en landende vliegtuigen. Ondanks zijn nabijheid van de drukke hoofdstad Arrecife, behoudt Playa Honda zijn ontspannen en rustige sfeer.


Bajo de los Sables

Bajo de los Sables, gelegen op het serene eiland La Graciosa, is een verborgen juweeltje voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige en authentieke strandervaring. Dit uitgestrekte, ongerepte zandstrand biedt een prachtig uitzicht op de turquoise Atlantische Oceaan en het dramatische landschap van Lanzarote op de achtergrond. Door zijn afgelegen locatie is het een ideale plek voor rustige picknicks, zonnebaden en zwemmen in de rustige wateren. In de omgeving ligt het kleine vissersdorpje Caleta de Sebo, waar je kunt genieten van de lokale keuken en een glimp kunt opvangen van het rustige eilandleven. Bezoekers kunnen het eiland verkennen op de fiets of te voet, en de veerboot vanuit Orzola op Lanzarote maakt dit een haalbaar en lonend dagje uit.


Playa de Flamingo

Playa de Flamingo is een charmant strand gelegen in het populaire resort van Playa Blanca aan de zuidelijke punt van Lanzarote. Het wordt gekenmerkt door zijn fijne, witte zand en kalme, kristalheldere wateren dankzij de kunstmatige golfbrekers, waardoor het een perfecte keuze is voor gezinnen met jonge kinderen. Op een steenworp afstand van het strand is de bruisende promenade, vol met een scala aan winkels, restaurants en bars. De nabijgelegen Rubicon Marina, een stijlvolle jachthaven vol met luxe boten, boetieks en eetgelegenheden, is een must-visit. Voor de avontuurlijke bezoekers biedt de veerbootdienst naar Fuerteventura de kans om een extra eiland te ontdekken.

🛫 Hotels in deze omgeving:


Playa del Charco Verde

Playa del Charco Verde, ook bekend als ‘Green Lagoon Beach’, is een geheime parel aan de zuidwestkust van Lanzarote. Dit afgelegen, zwarte zandstrand, ingeklemd tussen torenhoge kliffen en een glinsterende lagune, is een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Het unieke groenblauwe water van de lagune, gecreëerd door algen die gedijen in het vulkanische landschap, biedt een opvallend contrast met het zwarte zand. Het is een ideale plek voor rustige zwemmen en snorkelen, met talrijke vissoorten die in de lagune leven. Vlakbij ligt het kleine dorp El Golfo, bekend om zijn visrestaurants. Avontuurlijke reizigers kunnen de nabijgelegen nationale parken Timanfaya en Los Volcanes verkennen, waar ze kunnen wandelen tussen vulkanische kraters en lavavelden.


Playa de Montaña Bermeja

Playa de Montaña Bermeja, gelegen aan de zuidkust van Lanzarote, is een spectaculaire bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Dit ruige, vulkanische strand, dat wordt gekenmerkt door zijn indrukwekkende roodachtige tinten, is een product van de nabijgelegen Bermeja-vulkaan. Het heldere blauwe water en de zeldzame zwarte zandstranden creëren een indrukwekkend contrast met het roodachtige landschap, waardoor het een uitstekende locatie is voor fotografie. Hoewel het niet ideaal is om te zwemmen vanwege de sterke stromingen, is het een perfecte plek voor een rustige picknick en om te genieten van de ruige schoonheid van Lanzarote. Voor een unieke ervaring, probeer een wandeling naar de top van Montaña Bermeja, vanwaar je adembenemende uitzichten hebt op het omliggende landschap.


Welke stranden zijn heel geschikt voor kinderen (gezinnen)?

Voor gezinnen is Playa Blanca een ideale keuze met haar kalme, heldere wateren en nabijheid tot een scala aan voorzieningen, waaronder winkels en restaurants. Playa de Flamingo, ook in Playa Blanca, is eveneens een favoriet onder families dankzij de beschermde wateren en fijne zand. Playa Honda is nog een geweldige optie, met een lange strook goudkleurig zand en kalme wateren. Deze locaties zijn perfect voor kinderen om veilig te zwemmen en zandkastelen te bouwen. Bovendien zijn deze stranden makkelijk toegankelijk en hebben ze voldoende faciliteiten, waardoor ze ideaal zijn voor een zorgeloze familiedag uit.

Welke kustgebieden hebben goede mogelijkheden voor snorkelen en duiken?

Voor de onderwateravonturiers is het gebied rond Playas del Papagayo perfect voor snorkelen, met zijn heldere wateren en rijke onderwaterwereld. Het is een waar paradijs voor het observeren van kleurrijke vissen en andere zeedieren. Costa Teguise, met zijn verscheidenheid aan duikscholen en beschutte baaien, is een uitstekende keuze voor duikers van alle niveaus. Hier kun je grotduiken, wrakduiken en nachtduiken beleven. Voor een unieke ervaring, verken de onderwaterwereld rond Playa de la Barrilla in Puerto del Carmen, die bekend staat om zijn fascinerende vulkanische rotsformaties en levendige zeeleven. Deze plaatsen bieden je een adembenemend uitzicht op het onderwaterlandschap van Lanzarote.

Plaats een reactie