4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Marokko

Breng jij binnenkort een bezoek aan Marokko? Dit is een land waar de Atlantische en Middellandse Zee elkaar ontmoeten en onvergetelijke badplaatsen tevoorschijn komen langs de kustlijn. Bereid je vakantie goed voor door je in deze blog te in te lezen in de top 12 badplaatsen van Marokko. In veel van deze regio’s vind je prachtige resorts en all inclusive hotels waar je onbezorgd vakantie kunt vieren.

Ontdek Essaouira, de stad van de wind, waar de cultuur, muziek en surf samenkomen. Proef de surfcultuur in Taghazout, bewonder de kosmopolitische glamour van Casablanca en ontdek de natuurlijke schoonheid van Kénitra. Reis naar het noorden en verken de charme van Tanger, Tétouan, Nador en Al Hoceima, waar de Middellandse Zee de kust omhelst. Laat je betoveren door de historische rijkdom van Safi, El Jadida en Rabat, en geniet van de traditionele kustsfeer. Of je nu op zoek bent naar rustige stranden, historische bezienswaardigheden of bruisende stadslevens, deze betoverende kustplaatsen bieden je een unieke kijk op het Marokkaanse leven.


Agadir

Agadir, met zijn gouden zandstranden en levendige kustpromenade, is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een mix van ontspanning en cultuur. Deze moderne stad, herbouwd na een aardbeving in 1960, is een oase van palmbomen, bloeiende tuinen en brede boulevards vol winkels, cafés en restaurants. Het strand van Agadir is een van de mooiste van Marokko, perfect voor zonnebaden, zwemmen en watersporten. Maar Agadir heeft meer te bieden dan alleen strandgenot. De Kasbah, een oude vesting op een heuvel met een adembenemend uitzicht op de stad en de oceaan, is een must-visit. Voor natuurliefhebbers is het Nationale Park Souss-Massa een kort ritje weg, waar je zeldzame vogelsoorten kunt spotten. Even een dagje waterpret? Je hebt hier ook heel leuke waterparken zoals DANIALAND. Hier vind je nog veel meer waterparken in Marokko!

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Essaouira

Essaouira, Marokko’s ultieme bohemien badplaats, is de perfecte mix van zon, zee en cultuur. De stad herbergt een adembenemende historische medina – een UNESCO Werelderfgoed – die een weerspiegeling is van de Arabische en Berberse erfgoed, omlijst met witte huizen en blauwe luiken. Surfenthousiastelingen worden aangetrokken door de betrouwbare winden die de stranden van Essaouira het hele jaar door overspoelen, ideaal voor windsurfen en kitesurfen. Nabij gelegen dorpjes zoals Diabat bieden een hippie-achtige ontsnapping met kamelen op het strand en eeuwenoude ruïnes. Een bezoek aan de lokale vissershaven is een must, waar je de vissersboten in volle actie kunt zien en verse zeevruchten kunt proeven. Tussen de bezienswaardigheden door, kun je heerlijk struinen over de lokale souks voor traditionele ambachten of je onderdompelen in de Gnawa-muziek, een diepgewortelde traditie in Essaouira.


Taghazout

Taghazout is een paradijs voor surfers en levensgenieters, gelegen aan de Atlantische kust van Marokko. Dit voormalige vissersdorpje is getransformeerd tot een internationaal surfmekka, dankzij de constante deining en surfspots zoals Anchor Point en Killer Point. Maar Taghazout heeft meer te bieden dan alleen golven. De relaxte sfeer en het bonte palet van kleurrijke gebouwen die uitkijken op de oceaan maken het tot een idyllische vakantiebestemming. Het nabijgelegen Paradise Valley, een betoverende kloof met natuurlijke zwembaden omgeven door palmbomen, is perfect voor een dagtrip. Verken de lokale markten in Agadir voor een smaak van traditionele Marokkaanse producten of trek naar het noorden naar Tamraght, een rustiger dorp met zijn eigen unieke surfstranden.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Casablanca

Casablanca, Marokko’s kosmopolitische metropool, schittert met een unieke mix van moderne flair en traditionele charme. Het is de thuishaven van de Hassan II-moskee, een architectonisch meesterwerk en de op twee na grootste moskee ter wereld. De Corniche, de bruisende boulevard van de stad, biedt een reeks chique strandclubs en restaurants, perfect om te ontspannen terwijl je het Atlantische panorama bewondert. Het nabijgelegen Ain Diab-strand is een populaire keuze voor gezinnen en zonaanbidders. Casablanca’s kunst-deco district, de Habous en de levendige centrale markt vormen een deel van de unieke culturele ervaring van de stad. Een dagtrip naar het nabijgelegen El Jadida, met zijn Portugese vestingstad, voegt een historisch element toe aan je reis.


Tanger

Tanger, gelegen aan de ontmoetingsplaats van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, is een stad van fascinerende contrasten. Haar geschiedenis als internationale vrije zone heeft een kosmopolitisch karakter gecreëerd dat tot uiting komt in haar bruisende kunstscene, multiculturele architectuur en levendige souks. De oude medina, met haar labyrintische steegjes en kleurrijke markten, contrasteert scherp met de moderne Ville Nouvelle. Tanger’s stranden zijn een genot, van het stadsstrand langs de promenade tot het rustigere Achakar-strand, perfect voor zonsondergangen. Bezoek het nabijgelegen Hercules-grotten, vol legendes en met een prachtig uitzicht op de Straat van Gibraltar. De kuststad Asilah, met haar witgekalkte huizen en prachtige muurschilderingen, is een schilderachtig uitstapje. Tanger, met haar bohemien sfeer en culturele mengelmoes, biedt een betoverende mix van Noord-Afrikaanse, Europese en Berberse invloeden, waardoor het een must-see bestemming is voor de avontuurlijke reiziger.


Kénitra

Kénitra, gelegen aan de Atlantische kust van Marokko, biedt een authentieke ervaring ver weg van het massatoerisme. Deze opkomende badplaats is bekend om haar uitgestrekte zandstranden zoals Mehdia, een favoriet bij surfers en zonaanbidders, met charmante visrestaurants aan de kust. Het omringende Sebou natuurreservaat biedt een oase van rust en rijkdom aan vogelsoorten, ideaal voor natuurliefhebbers. In de stad zelf vind je het levendige Maamora Forest, het grootste kurkeikenbos van Marokko, perfect voor wandelingen en picknicks. Voor een uniek historisch inzicht, breng je een bezoek aan de nabijgelegen Romeinse ruïnes van Banasa, die de oude rijkdom van de regio onthullen. Het bruisende stadsleven van Rabat ligt op slechts een korte treinrit afstand, wat Kénitra tot een ideale uitvalsbasis maakt voor het verkennen van de omliggende regio.

Tip: wij hebben ook de mooiste swim-up kamers in Marokko uitgezocht. Hier heb je een eigen privé terras met een eigen of gedeeld zwembad voor de deur.


Tétouan

Tétouan, genesteld tussen de Rif-bergen en de Middellandse Zee, is een verborgen juweel van Marokko. Deze stad ademt Andalusische charme uit met zijn witgekalkte oude medina, een UNESCO Werelderfgoed site, gevuld met sierlijke mozaïeken en traditionele ambachtswinkels. Het is een rustiger alternatief voor de meer toeristische bestemmingen, maar biedt net zoveel rijke culturele ervaringen. Martil, op korte afstand, is een populaire badplaats met een lang, levendig strand en een breed scala aan zeevruchtenrestaurants. Bezoek voor een avontuurlijke dagtocht het natuurpark Talassemtane, met zijn unieke biodiversiteit en prachtige wandelroutes. Tétouan is ook de toegangspoort tot het adembenemende Rif-gebergte, een onvergetelijke bestemming voor trekkers en natuurliefhebbers.


Nador

Nador, genesteld aan de noordoostkust van Marokko aan de Mar Chica-lagune, biedt een authentieke en serene vakantie-ervaring. Het is een uitstekende plek voor natuurliefhebbers, met de lagune die dient als een belangrijk vogelreservaat en een plaats voor recreatieve wateractiviteiten. Nador is beroemd om zijn langgerekte, schone stranden zoals Plage de Mar Chica en Plage de Bni Chiker. Het stadscentrum is een mix van moderne gebouwen en traditionele marktstraten, waar je lokaal handwerk en smakelijke Marokkaanse lekkernijen kunt kopen. Voor een boeiende dagtrip, bezoek het nabijgelegen Rifgebergte met zijn pittoreske landschappen en wandelroutes, of de stad Melilla, een Spaanse enclave, voor een Europese flair. Nador’s ligging, dicht bij zowel de zee, bergen als de Sahara, maakt het een veelzijdige vakantiebestemming.


Safi

Safi, gelegen aan de Atlantische kust van Marokko, is een stad met een rijke geschiedenis en een sterke culturele identiteit. Beroemd om zijn keramiek, biedt Safi’s Potters Quarter een fascinerende kijk in de traditionele ambachtelijke vaardigheden, met kleurrijke keramiek en gedetailleerd aardewerk dat ter plekke wordt vervaardigd. De historische medina is een doolhof van smalle steegjes, met de Portugese vesting en de Grote Moskee als hoogtepunten. De stad heeft ook een belangrijke vissershaven, waar je de dagelijkse drukte van de vissersboten kunt observeren en kunt genieten van verse zeevruchten. Het lokale strand van Safi, met zijn surfgolven en lange zandstrook, biedt ontspanning en wateractiviteiten. Voor een uitstapje, maak een dagtocht naar het nabijgelegen Oualidia, met zijn idyllische lagune en oesterboerderijen.


El Jadida

El Jadida, gelegen aan de Atlantische kust, is een sfeervolle stad die bekend staat om haar Portugese vestingwerken. Het unieke Cité Portugaise, een UNESCO Werelderfgoed site, onthult een fascinerende geschiedenis door zijn robuuste muren, bastions en de opmerkelijke ondergrondse cisterne. De stad biedt prachtige zandstranden, met Sidi Bouzid als meest geliefd voor zijn helderblauwe wateren en levendige strandcafés. Voor een unieke culturele ervaring, bezoek je de lokale vismarkt waar je de dagelijkse vangst kunt bewonderen. In de omgeving kun je Mazagan Beach & Golf Resort vinden, een luxe toevluchtsoord met een wereldklasse golfbaan. Het nabijgelegen Azemmour, met zijn rijke historie en charmante medina, is ook een aanrader.


Rabat

Rabat, de hoofdstad van Marokko, zit vol met historische charme en modern verfijning. De stad biedt een schat aan bezienswaardigheden, waaronder de majestueuze Hassan-toren, de schilderachtige Kasbah des Oudaias, en de bruisende Medina met zijn traditionele souks. De moderne wijk Agdal biedt chique boetieks en trendy cafés. Rabat’s kustlijn is net zo divers: de populaire stranden van Plage de Rabat en Plage de Temara zijn perfect voor een ontspannen dagje uit. In de buurt van de stad vind je de historische site van Chellah, waar Romeinse ruïnes en middeleeuwse monumenten harmonieus samenkomen. Maak ook een uitstapje naar het nabijgelegen Sale voor een rustiger, authentieker beeld van Marokkaanse leven.


Al Hoceima

Al Hoceima, gelegen aan de noordelijke kust van Marokko, is een idyllische plek voor strandliefhebbers en natuurexplorateurs. De stad heeft prachtige mediterrane stranden zoals Plage Quemado en Plage Tala Youssef, bekend om hun kristalheldere wateren en vredige sfeer. De stad zelf straalt een rustige, ontspannen sfeer uit, met heerlijke visrestaurants en een prachtig zicht op de Middellandse Zee. Op korte afstand ligt het Al Hoceima National Park, een natuurlijk paradijs met diverse flora, fauna en indrukwekkende kliffen. Ontdek de charmante Rif-bergdorpen zoals Bades en Torres de Alcala voor een authentieke lokale ervaring. Verder biedt de stad boottochten naar de nabijgelegen Maritieme Eilanden, waar u ongerepte stranden en zeeleven kunt ontdekken.


Welke badplaatsen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen?

Als je op zoek bent naar een familievriendelijke badplaats in Marokko, is Agadir een topkeuze. De stad heeft brede, veilige stranden en een ontspannen sfeer, ideaal voor gezinnen. Het is ook uitgerust met moderne voorzieningen, waaronder speeltuinen en waterparken. Een andere optie is Saidia, bekend als “De Blauwe Parel”, waar je prachtige zandstranden en rustige wateren vindt. Voor een combinatie van strand- en cultuurervaring, overweeg dan El Jadida. De stad heeft gezinsvriendelijke stranden en historische sites zoals de Portugese Cisterne.

Welke kustplaatsen bieden de mooiste stranden?

Als je op zoek bent naar de mooiste stranden in Marokko, begin dan in Essaouira, beroemd om zijn adembenemende gouden zand en turquoise wateren. Voor liefhebbers van zonsondergangen, is Taghazout een must-visit met zijn pittoreske stranden en surfspots. Plage Quemado in Al Hoceima, met zijn kristalheldere water en omringende kliffen, biedt een unieke schoonheid. Maar voor ongerepte, rustige stranden, neem een reis naar Nador. Dit minder bekende juweel biedt uitgestrekte zandstranden zoals Plage Cap de l’Eau, vaak onontdekt door de meeste toeristen.

Plaats een reactie