4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Santorini

Als je aan Santorini denkt, komen meteen beelden naar boven van idyllische zonsondergangen, iconische blauwkoepelkerken en het onmiskenbare landschap van de caldera. Maar het eiland biedt nog een andere schat die je absoluut niet mag missen: zijn unieke stranden. Elk met een eigen verhaal, een eigen kleur, en een eigen vibe. In deze blog nemen we je mee op een zonovergoten reis langs de tien meest betoverende stranden van Santorini die je zeker moet toevoegen aan je bucketlist.

🏖️ Droom je van het liggen op rood vulkanisch zand of wil je een duik nemen vanaf indrukwekkende kliffen? Of misschien wil je loungen bij stijlvolle strandbars terwijl een DJ de soundtrack van je vakantie draait? Wat je ook zoekt, dit Griekse eiland heeft een strand dat past bij jouw vakantiewensen. Terwijl je deze blog leest, kun je bijna de zachte bries voelen, het zout op je huid proeven en de zon op je gezicht voelen schijnen. Bereid je voor om betoverd te worden door deze natuurlijke wonderen, terwijl we de geheimen van de mooiste kustlijnen van dit Cycladische paradijs onthullen.

Red Beach

Het Red Beach, beroemd om zijn opvallende roodbruine kliffen en donkerrode zand, is een van de meest gefotografeerde en herkenbare stranden van Santorini. Gelegen nabij het oude dorp Akrotiri, is het een must-visit voor iedereen die geïntrigeerd is door unieke geologische formaties. Terwijl de kustlijn hier niet extreem lang is, biedt het strand een intieme ervaring en is het perfect voor zonnebaden en zwemmen. De zee is glashelder en contrasteert prachtig met de rode tinten van het strand. In de nabije omgeving vind je het beroemde archeologische opgravingsterrein van Akrotiri – een Minoïsche Bronstijd stad. Aan te raden is om waterschoenen te dragen vanwege het grove zand en kiezels.


Kamari Beach

Kamari Beach, gelegen aan de oostelijke kust van het eiland, staat bekend om zijn zwarte vulkanische zand en kiezels. Dit maakt het niet alleen visueel verbluffend, maar ook een unieke ervaring voor de voeten! Flankeer het strand en je vindt een levendige boulevard met talloze restaurants, bars en winkeltjes. Kamari is ook beroemd om zijn openluchtbioscoop, een leuke avondactiviteit voor bezoekers. Het dorp Kamari zelf biedt een charmante mix van traditionele architectuur en moderne voorzieningen. Voor de avontuurlijke toerist ligt de oude stad Thera in de buurt, waar men de ruïnes van een oude stad kan verkennen.

🛏️ top Santorni all inclusive hotel:


Vlychada Beach

Vlychada, vaak aangeduid als het ‘Maanlandschapstrand’, heeft een indrukwekkende achtergrond van gelaagde zandsteenformaties (zie foto hierboven) die zijn gebeeldhouwd door natuurlijke elementen door de jaren heen. Het strand zelf is breed met fijn, grijs zand en wordt minder druk bezocht dan sommige van Santorini’s andere stranden, waardoor het een rustige sfeer behoudt. Aan het ene uiteinde van het strand bevindt zich de kleine haven van Vlychada, waar traditionele vissersboten naast luxe jachten liggen. Dit gebied staat ook bekend om zijn charmante visrestaurants. Niet ver van Vlychada ligt het Tomato Industrial Museum, een eerbetoon aan de bloeiende tomatenindustrie van het eiland in de vorige eeuw. Dit is een bijzondere excursie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de lokale geschiedenis.


Monolithos Beach

Monolithos Beach, gelegen aan de oostkust van Santorini, is een kindvriendelijk strand met fijn goudkleurig zand en ondiep water. Ideaal voor gezinnen, het heeft speeltuinen en volleybalvelden, waardoor het een levendige, maar toch ontspannen sfeer heeft. In de omgeving zijn er tal van traditionele tavernes die verse vis en lokale delicatessen serveren. Het strand ligt dicht bij de luchthaven, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor reizigers. Voor wie een rustiger plekje zoekt: een korte wandeling naar het noorden biedt meer afgelegen gebieden. De achterlanden van Monolithos zijn bezaaid met kleine kerkjes en traditionele huizen die een authentieke Griekse sfeer geven.


Perissa Beach

Perissa Beach, met zijn opvallende zwarte zand als gevolg van vulkanische activiteit, ligt aan de voet van de imposante Mesa Vouno-berg. De berg scheidt Perissa van Kamari en biedt een uniek landschap. Een bezoek aan de oude ruïnes van Thira bovenop Mesa Vouno is een must voor geschiedenisliefhebbers. Perissa zelf is een levendige badplaats met een scala aan watersportactiviteiten, van jetskiën tot duiken. Langs de kustlijn bevinden zich diverse bars, restaurants en strandclubs, ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar zowel ontspanning als entertainment.


Perivolos Beach

Aangrenzend aan Perissa, strekt Perivolos zich uit met een eindeloze strook van datzelfde hypnotiserende zwarte zand. Wat Perivolos echter onderscheidt, zijn de stijlvolle strandbars en clubs die een kosmopolitische sfeer bieden. Hier vind je hippe muziek, zwembaden en lounges die vaak worden bezocht door DJ’s en artiesten uit de hele wereld. Perivolos is de plek voor toeristen die op zoek zijn naar een levendige stranddag, gevolgd door een bruisende nacht. Het dorp biedt ook uitstekende eetgelegenheden, van gourmetrestaurants tot traditionele Griekse tavernes, waardoor het een favoriet is bij zowel de jongere generatie als gezinnen.


Eros Beach

Eros Beach, verscholen in een afgelegen baai in het zuiden van Santorini, is de belichaming van rust en romantiek. Het strand is genoemd naar Eros, de Griekse god van de liefde, en dat is niet zonder reden. Met zijn grove grijskleurige zand en kristalheldere wateren biedt het een intieme sfeer, ideaal voor stelletjes. In de buurt ligt het rustige dorp Vlychada, waar je traditionele Griekse gerechten kunt proeven. Voor de avonturiers is er een pad dat langs de kustlijn leidt, perfect voor een romantische wandeling tijdens zonsondergang.


Kambia Beach

Kambia Beach, gelegen tussen White Beach en Red Beach, is een rustige enclave weg van de drukte. Het biedt een mix van wit en rood zand, omringd door indrukwekkende kliffen. Hoewel het strand minder voorzieningen heeft dan sommige andere, is de sereniteit die het biedt ongeëvenaard. Dichtbij ligt Akrotiri, bekend om zijn historische opgravingen, een interessant uitje voor geschiedenisliefhebbers.


Katharos Beach

Net buiten het bruisende dorp Oia ligt Katharos Beach, een verborgen juweeltje. Dit rustige, ongerepte strand is omringd door indrukwekkende rotsformaties en biedt een adembenemend uitzicht op de zonsondergang. Het kiezelstrand en het heldere water maken het ideaal om te snorkelen. Hoewel het strand beperkte faciliteiten heeft, zorgt de nabijheid van Oia voor gemakkelijke toegang tot voorzieningen en uitstekende eetgelegenheden.


Caldera Beach

Caldera Beach, gelegen in Akrotiri, is een van de weinige stranden van waaruit je een direct uitzicht hebt op de caldera van Santorini. Met zijn zwart zand en rustige wateren is het een ideale plek voor een ontspannen dag. Vanaf hier kun je gemakkelijk de vuurtoren van Akrotiri bezoeken, een populaire plek voor zonsondergangsobservatie. Ook het eerder genoemde archeologische terrein van Akrotiri is dichtbij, waardoor Caldera Beach zowel voor relaxte strandgangers als cultuurliefhebbers aantrekkelijk is.


Wat zijn de mooiste stranden van Santorini?

Santorini, bekend om zijn adembenemende zonsondergangen en unieke geologie, biedt veel indrukwekkende stranden. Red Beach, met zijn kenmerkende rode kliffen en zand, biedt een dramatisch landschap dat je nergens anders vindt. Kamari en Perissa, met hun zwarte vulkanische zand, trekken jaarlijks vele toeristen. Voor wie op zoek is naar rust, zijn Vlychada en Eros Beach ideale keuzes, met hun opvallende rotsformaties en rustige sfeer. Katharos Beach, dichtbij het pittoreske Oia, biedt een rustige ontsnapping met een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Welke kustgebieden op het eiland zijn kindvriendelijk?

Santorini, hoewel vaak geassocieerd met romantische uitjes, heeft ook kindvriendelijke gebieden. Kamari en Monolithos zijn ideaal voor gezinnen dankzij hun ondiepe wateren en voorzieningen zoals speeltuinen. Perissa Beach beschikt over diverse watersportactiviteiten die kinderen aanspreken. Fira, de hoofdstad, heeft autovrije gebieden, waardoor het veiliger is voor gezinnen met jonge kinderen om te wandelen. Verschillende lokale musea, zoals het Prehistorisch Museum in Fira, zijn educatief en boeiend voor kinderen.

Welke kustgebieden zijn geschikt voor snorkelen, duiken, surfen, watersporten etc?

Voor watersportliefhebbers is Santorini een paradijs. Perissa en Kamari zijn populair voor jetskiën, parasailen en windsurfen dankzij de gunstige windcondities. Perivolos staat bekend om zijn stijlvolle strandbars en watersportfaciliteiten, van paddleboarding tot duiken. Voor duikliefhebbers zijn er verschillende duikcentra verspreid over het eiland, met fascinerende duikplekken zoals de caldera, vulkanische formaties en zelfs enkele scheepswrakken. Oia en Akrotiri zijn ook populaire duiklocaties, met zicht op unieke vulkanische rotsformaties onder water.

Plaats een reactie