4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Lesbos

Wanneer je denkt aan een idyllische Griekse reis, denk dan aan Lesbos. Dit juweel in de Egeïsche Zee biedt veel meer dan alleen olijfgaarden en ouzo; het herbergt enkele van de meest verleidelijke kustplaatsen die wachten om door jou ontdekt te worden. Droom je van gouden zandstranden die worden omzoomd door het sprankelende blauw van de zee? Of misschien ben je op zoek naar verborgen baaitjes, weg van de gebaande paden? In deze blog neem ik je mee op een reis door de negen mooiste badplaatsen van Lesbos.

🏖️ Stel je voor dat je flaneert over de levendige boulevards van Eresos, duikt in de kristalheldere wateren van Tarti, of de zon ziet ondergaan vanuit een gezellig café in Molyvos. Elke badplaats heeft zijn eigen unieke charme, van de rustige oevers van Anaxos tot de historische allure van Petra. Of je nu een avonturier, een romanticus, een cultuurliefhebber of een gezin met kinderen bent, er is een plekje aan de kust van Lesbos dat roept om door jou verkend te worden.

Plomari

Plomari, gelegen in het zuiden van Lesbos, staat vooral bekend om zijn authentieke sfeer en als de ouzo-hoofdstad van de wereld. Het stadje heeft geplaveide straatjes, traditionele stenen huizen en een levendige haven die de kleurrijke vissersboten verwelkomt. De Agios Isidoros en Melinda stranden zijn populaire trekpleisters voor toeristen. De eerste is gekenmerkt door zijn kiezelstenen en helder water, terwijl Melinda een meer relaxte vibe heeft met zijn zachte zand. Dichtbij Plomari ligt het Barbayannis Ouzo Museum, waar bezoekers meer kunnen leren over het ouzo-productieproces. Voor degenen die op zoek zijn naar avontuur, bieden de omliggende heuvels prachtige wandelroutes met een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee.


Mytilini

Als hoofdstad en grootste stad van Lesbos, is Mytilini een mix van geschiedenis, cultuur en moderne levendigheid. De stad biedt een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw voor Christus. Hier vinden we het kasteel van Mytilini, een majestueuze vesting die uitkijkt over de stad en de zee. De levendige haven is een geweldige plek om de lokale keuken te proeven in een van de vele tavernes. In de stad zijn er ook verschillende musea, zoals het Archeologisch Museum en het Teriade Museum met moderne Griekse kunst. Buiten Mytilini zijn er prachtige stranden zoals Tsamakia en Kratigos, ideaal voor een middagje zonnebaden en zwemmen.


Sigri

Sigri is een rustig vissersdorp aan de westkust van Lesbos. Dit afgelegen oord wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke schoonheid en de indrukwekkende ‘Versteende Woud’, een UNESCO-werelderfgoed. Het is een natuurlijk fenomeen waar, miljoenen jaren geleden, vulkaanuitbarstingen bomen in steen hebben veranderd. Er is een museum gewijd aan dit woud dat zeker een bezoek waard is. Sigri heeft ook mooie stranden zoals Faneromeni en Sigri Beach, met rustig water, ideaal voor gezinnen. Daarnaast heeft het dorp een charmante kleine haven waar je vers gevangen vis kunt proeven in lokale tavernes. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er ook boottochten beschikbaar naar nabijgelegen eilanden en afgelegen stranden.


Mithymna (ook bekend als Molyvos)

Mithymna, vaak Molyvos genoemd, is een pittoresk stadje in het noorden van Lesbos, beroemd om zijn historische kasteel dat majestueus uitkijkt over de stad. De geplaveide straatjes, oude stenen huizen en bloeiende bougainvilles dragen bij aan zijn onmiskenbare charme. De haven van Mithymna is een bruisend centrum van activiteit waar toeristen en locals samenkomen voor verse vis en zeevruchten. Voor strandliefhebbers is er het Molyvos-strand, een prachtige strook van kiezelstenen en kristalhelder water. Net buiten Mithymna ligt het dorpje Petra, dat zijn eigen historische kerk op een heuvel heeft. Dagtrips naar de heetwaterbronnen van Eftalou zijn ook populair onder toeristen.

🛏️ Populair hotel in de regio:


Skala Eresou

Skala Eresou is een oase voor kunstenaars, dichters en vrije geesten, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het staat bekend als de geboorteplaats van de dichteres Sappho. Het brede zandstrand van Skala Eresou is perfect voor zonnebaden en wateractiviteiten. De strandpromenade is bezaaid met schilderachtige cafés, tavernes en winkeltjes. Nabijgelegen ligt het bergdorpje Eresos, waar je een glimp kunt opvangen van het traditionele Griekse leven. Voor natuurliefhebbers is het wetland van Skala Eresou een must-visit, bekend om zijn biodiversiteit en als broedplaats voor zeldzame vogels.


Skala Kalloni

Centraal gelegen op het eiland is Skala Kalloni een rustige vissersplaats die bekend staat om zijn zoutpannen en als vogelspotlocatie (zie foto hierboven). De ondiepe baai van Kalloni is rijk aan vis, wat het een paradijs maakt voor zowel vogels als vissers. Skala Kalloni’s zandstranden zijn ideaal voor gezinnen, en de kalme wateren zijn perfect voor een ontspannende duik. Het dorp is ook beroemd om zijn sardines, en een jaarlijks sardinefestival viert deze lekkernij. In de nabijheid van Skala Kalloni kunnen toeristen het Kalloni-zoutpannenpark bezoeken of een trip maken naar het klooster van Limonas.


Petra

Het kustplaatsje Petra is een van de meest pittoreske en charmante dorpen van Lesbos. De naam ‘Petra’ betekent ‘steen’ in het Grieks, en het dorp is vernoemd naar de imposante rots in het centrum, waar bovenop de kerk van Panagia Glykofilousa (Maagd Maria van de zoete kus) troont. Bezoekers kunnen de 114 traptreden beklimmen voor een adembenemend uitzicht op de omgeving. Petra heeft een levendige boulevard met kleurrijke tavernes en boetieks. Het lange zandstrand is ideaal voor zonnebaden en zwemmen, en watersportliefhebbers zullen ook niet teleurgesteld zijn. Iets verderop ligt het pittoreske dorpje Lafionas, waar je traditionele architectuur en enkele verborgen cafés kunt ontdekken.


Anaxos

Anaxos, gelegen tussen Petra en Skoutaros, heeft een ontspannen sfeer en een prachtig lang zandstrand, omzoomd door tamarisken voor natuurlijke schaduw. Het is een ideale locatie voor gezinnen en degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. De zee is hier helder en rustig, perfect voor snorkelen en andere wateractiviteiten. Langs de kustlijn vind je diverse restaurants en cafés die verse vis en lokale specialiteiten serveren. Voor de cultuurliefhebber zijn er in de omgeving enkele oude kerken en ruïnes te verkennen, zoals de ruïnes van een oude tempel op de heuvel boven het dorp.

🛏️ Populair hotel in de regio:


Haramida

Haramida is een minder bekende parel aan de zuidkust van Lesbos, een perfecte locatie voor reizigers die de drukte willen vermijden. Het strand hier is een mix van zand en kiezels, met turquoise wateren die glinsteren onder de mediterrane zon. Naast ontspannen op het strand, kunnen bezoekers genieten van traditionele gerechten in de lokale tavernes die vers gevangen vis serveren. Net achter het dorp ligt een schilderachtige vallei met olijfbomen, perfect voor wandelingen of fietstochten. Haramida is ook gunstig gelegen nabij de hoofdstad Mytilini, waardoor dagtrips voor meer stedelijke ervaringen en cultuur gemakkelijk zijn.


Wat zijn de mooiste stranden van Lesbos?

Lesbos, gezegend met een gevarieerde kustlijn, biedt enkele van de mooiste stranden in Griekenland. Eresos Beach is een breed zandstrand dat populair is bij zonliefhebbers en wordt omgeven door een levendige boulevard. Petra Beach, met zijn gouden zand en kalme wateren, biedt een idyllisch uitzicht met een iconische rots als achtergrond. Vatera Beach is een van de langste op het eiland en is perfect voor lange wandelingen. Skala Kalloni’s zandige oevers zijn ideaal voor gezinnen, terwijl Molyvos Beach fascineert met kiezelstenen en het uitzicht op het historische kasteel. Tot slot is Anaxos Beach een verborgen juweeltje, perfect voor een rustige zwemdag.

Welke gebieden op het eiland zijn kindvriendelijk?

Lesbos is een gezinsvriendelijke bestemming met veel gebieden die ideaal zijn voor kinderen. Skala Kalloni, met zijn ondiepe wateren en zandstranden, is perfect voor jonge zwemmers. Petra biedt diverse kindvriendelijke activiteiten zoals paardrijden en minigolf. Anaxos, met zijn speeltuinen en rustige strand, is ook een hit onder gezinnen. Molyvos heeft een charmant kasteel dat kinderen graag verkennen, terwijl het Versteende Woud bij Sigri een boeiende educatieve stop is voor jonge ontdekkingsreizigers.

Welke kustgebieden zijn geschikt voor snorkelen, duiken, surfen, watersporten etc?

Voor watersportliefhebbers biedt Lesbos diverse uitdagende en opwindende locaties. Eresos en Sigri zijn toplocaties voor windsurfen vanwege de krachtige winden. Snorkelaars en duikers worden aangetrokken door de heldere wateren rond Tarti en Petra, waar kleurrijke zeeleven en wrakken te ontdekken zijn. Skala Eresou staat bekend om zijn watersportfaciliteiten, waaronder jetskiën en kajakken. Duikers kunnen ook de onderwatergrotten bij Agios Isidoros verkennen of deelnemen aan georganiseerde duiktochten vanuit Plomari.

Plaats een reactie