4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive hotels met minigolf

All-inclusive hotels met midgetgolf voorzieningen bieden gasten een leuke en recreatieve activiteit tijdens hun verblijf. Deze resorts bieden een complete vakantie-ervaring, waarbij de overnachting, maaltijden (eten en drinken) en de vlucht + transfer zijn inbegrepen. Midgetgolf, ook wel minigolf genoemd, is een populaire (gezinsvriendelijke) activiteit die geschikt is voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Dergelijke hotels bevinden zich vaak in populaire vakantiebestemmingen en hebben prachtig aangelegde midgetgolfbanen met diverse obstakels en uitdagingen. De banen kunnen variëren van eenvoudige tot complexe ontwerpen, met thema’s en decoraties die bijdragen aan een leuke en verrassende ervaring. Bekijk ook onze blogs met voetbalresorts, en hotels met padelbaan!

 • Minigolf is geschikt voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, waardoor het een uitstekende activiteit is voor gezinnen om samen van te genieten tijdens hun vakantie.
 • Het biedt een leuk competitie-element zonder al te intensief te zijn. Het is een geweldige manier om gezonde rivaliteit te creëren en plezier te hebben met vrienden en familie.
 • Midgetgolf vereist geen speciale vaardigheden of uitrusting, wat het gemakkelijk maakt om te spelen tijdens je vakantie zonder al te veel voorbereiding of planning.
 • De banen hebben vaak unieke en fantasierijke thema’s, met diverse obstakels en uitdagingen. Dit draagt bij aan een boeiende en vermakelijke ervaring die zich onderscheidt van andere vakantieactiviteiten.

Top 10 resorts met midgetgolf

Dompel jezelf onder in onze selectie van de top 10 all-inclusive hotels met uitstekende midgetgolf faciliteiten voor een onvergetelijke vakantie vol plezier en ontspanning. Deze hotels bieden een geweldige mix van comfort, luxe en entertainment, waarbij o.a. minigolf wordt aangeboden als een gezinsvriendelijke en toegankelijke activiteit. Verken prachtig ontworpen banen met unieke thema’s en uitdagingen in de meest sfeervolle bestemmingen. Laat je inspireren door onze top 10 all-inclusive pareltjes waar plezier en ontspanning hand in hand gaan met minigolfavonturen.

 1. TUI Blue Palm Garden (Turkije – Turkse Rivièra – Side)
 2. Village Heights Golf Resort (Griekenland – Chersonissos)
 3. AluaSun Costa Park (Spanje – Costa del Sol – Torremolinos)
 4. Skanes Family Resort (Tunesië – Monastir – Skanes)
 5. Barcelo Maya Tropical & Colonial (Mexico – Quintana Roo – Puerto Aventuras)
 6. Jungle Aqua Park (Egypte – Rode Zee – Hurghada)
 7. Waterman Supetrus Resort (Kroatië – Brac – Supetar)
 8. Grand Bahia Principe Bavaro (Dominicaanse Republiek – San Juan – Punta Cana)
 9. Grand Palladium Sicilia Resort & Spa (Italië – Sicilië – Campofelice di Roccella)
 10. Aparthotel Alvor Baia (Portugal – Algarve – Alvor)

Wat is Midgetgolf?

Midgetgolf, ook wel bekend als minigolf, is een verkleinde versie van het traditionele golf. Het is ontworpen om op kleinere schaal gespeeld te worden en is toegankelijker voor een breed publiek, ongeacht leeftijd of ervaring. Midgetgolfbanen zijn vaak te vinden in vakantieoorden, pretparken, familie-entertainmentcentra en openbare parken. Hieronder vind je diverse aspecten van midgetgolfbanen die belangrijk zijn:

 • Ontwerp en thema’s: Midgetgolfbanen variëren in ontwerp en complexiteit, met creatieve thema’s en uitdagende obstakels die spelers vermaken en uitdagen. Thema’s kunnen variëren van piraten, jungle, sprookjes tot sciencefiction en nog veel meer.
 • Obstakels en hindernissen: Elke hole op een midgetgolfbaan bevat een reeks obstakels en hindernissen die spelers moeten overwinnen om de bal in de hole te krijgen. Enkele voorbeelden van obstakels zijn hellingen, tunnels, lussen, bewegende delen en waterpartijen.
 • Aantal holes: Een typische midgetgolfbaan heeft 9, 12 of 18 holes, afhankelijk van de beschikbare ruimte en het gekozen ontwerp. Elke hole heeft zijn eigen uitdagingen en moeilijkheidsgraad.
 • Speeloppervlak: Midgetgolfbanen hebben doorgaans een kunstmatig speeloppervlak, zoals kunstgras, beton of tapijt. Dit zorgt voor een consistent speelveld en maakt onderhoud eenvoudiger.
 • Scorekaarten: Net als bij normaal golf, houden spelers bij midgetgolf hun score bij op een scorekaart. Het doel is om de bal met zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. De speler met de laagste totale score wint het spel.
 • Benodigdheden: Om midgetgolf te spelen, heb je een golfclub (putter), een golfbal en een scorekaart nodig. Veel minigolflocaties bieden deze benodigdheden aan hun bezoekers aan. De benodigdheden kun je doorgaan lenen of huren bij het hotel-animatieteam of via de lobby.

Regels en wedstrijden

Minigolf is een eenvoudig en toegankelijk spel, maar er zijn enkele basisregels die spelers dienen te volgen, ook op vakantie. Deze basisregels zorgen voor een eerlijk en plezierig spel voor alle vakantiegangers. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat minigolf een ontspannen en recreatieve activiteit is. Zeker als je met kinderen speelt is het belangrijk goed de tijd te nemen en vrij om te gaan met de regels van het spel.

 • Volgorde van spelen: Spelers bepalen de volgorde van spelen door te tossen of op een andere willekeurige manier. In een groep wordt de volgorde gehandhaafd gedurende het hele spel.
 • Beginnen bij de tee: Elke hole op een minigolfbaan heeft een startgebied, ook wel de “tee” genoemd. Spelers beginnen hun eerste slag vanuit dit gebied.
 • Slagen: Spelers slaan om beurten en proberen de bal met zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Na het voltooien van een hole, noteert elke speler zijn of haar score op een scorekaart.
 • Bal buiten het speelveld: Als de bal buiten het speelveld terechtkomt, moet de speler de bal opnieuw plaatsen op de plek waar deze het speelveld verliet, met een straf van één slag.
 • Bal tegen een obstakel: Als de bal tegen een obstakel, rand of muur komt te liggen, mag de speler de bal tot op twee clublengtes van het obstakel verplaatsen zonder straf. De bal moet echter niet dichter bij de hole worden geplaatst.
 • Maximaal aantal slagen: Om het spel soepel te laten verlopen, wordt er vaak een maximaal aantal slagen per hole ingesteld, meestal 5, 6 of 7. Als een speler dit maximum bereikt zonder de bal in de hole te krijgen, noteert hij of zij het maximale aantal slagen plus één op de scorekaart.
 • Winnaar: De winnaar is de speler met de laagste totale score na het voltooien van alle holes op de baan. Bij een gelijkspel kunnen spelers extra holes spelen of een andere methode gebruiken om de winnaar te bepalen.

Bron: Wil je meer informatie over deze sport, de regels, benodigdheden of nationale en internationale competities? Bekijk dan de website van de World Minigolf Sport Federation of de Nederlandse Minigolf Bond.


Wat heb je nodig om minigolf te spelen?

Om minigolf te spelen, heb je een aantal basisbenodigdheden nodig: een putter (golfclub speciaal voor minigolf), een gekleurde golfbal en een scorekaart om de scores bij te houden. Comfortabele kleding en schoenen zijn ook aanbevolen, maar je kunt natuurlijk ook in je zwembad of badpak/bikini spelen (in warme vakantiebestemmingen). De meeste minigolflocaties bieden alle benodigde spullen aan, zodat je zonder zorgen kunt genieten van het spel. In het hotel kun je informeren bij de receptie of het animatieteam waar de spullen te huren of lenen zijn. Soms moet je hiervoor borg betalen of je all inclusive bandje laten zien.

Is dit een kindvriendelijk spel?

Midgetgolf is heel erg geschikt voor (jonge) kinderen. Het is een echte familie-activiteit die kinderen van alle leeftijden kunnen spelen en waarderen. Minigolfen is eenvoudig, vereist geen speciale vaardigheden en biedt een leuke ontspannen manier om tijd door te brengen met het gezin. Kinderen kunnen hun motorische vaardigheden en sportiviteit ontwikkelen terwijl ze genieten van een vriendschappelijke competitie. Als de baan zich op het resort bevind hoeft je hiervoor niet ver te rijden en kun je soms zelfs meerdere keren tijdens je vakantie en potje spelen.

In welke vakantielanden is dit spel populair?

Minigolf is een populaire activiteit in veel vakantielanden, vooral in landen die gericht zijn op toerisme en een levendige sportcultuur. Enkele van de meest populaire vakantielanden waar minigolf veel wordt gespeeld, zijn Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije. Andere landen waar het populair is, zijn Duitsland, Nederland, België en Scandinavische landen zoals Zweden en Noorwegen. Over het algemeen is minigolf een populaire activiteit op veel vakantiebestemmingen over de hele wereld en biedt het een leuke en ontspannende manier om te genieten van vrije tijd en vakantieplezier. We zien daarom ook in bijvoorbeeld Amerika, Jamaica, Cuba, Dominicaanse Republiek, Egypte, Tunesië en Marokko diverse hotels opkomen die deze sportfaciliteiten aanbieden.

Plaats een reactie