4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Tenerife

Als je droomt van eindeloze zonneschijn, adembenemende kustlijnen en een diversiteit aan zandsoorten, van goudkleurig tot diepzwart vulkanisch, dan is Tenerife jouw ultieme strandbestemming. Dit juweel van de Canarische Eilanden is niet alleen beroemd om zijn magische vulkaan, het Teide National Park, of zijn kleurrijke carnaval, maar ook om zijn exquise kustlijn die elk type reiziger iets te bieden heeft. Maak je klaar voor een geweldige reis naar dit Spaanse eiland en boek direct jouw hotel en arrangement via een van onze aangesloten reisorganisaties.

🏖️ Wil jij zonnebaden met een uitzicht op imposante kliffen of liever surfen op golven gevoed door Atlantische briesjes? Misschien zoek je een rustige, afgelegen baai, of een levendige kuststrook met alle voorzieningen binnen handbereik. Tenerife heeft het allemaal. In deze blog neem ik je mee op een avontuur langs de 12 mooiste stranden van dit eiland. Elk strand heeft zijn eigen unieke charme, verhaal & sfeer en zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Tip: bekijk ook ons overzicht met de mooiste natuurzwembaden op Tenerife.

Playa de Jardín

Gelegen in het noordelijke deel van Puerto de la Cruz, is Playa de Jardín een vulkanisch zwart zandstrand omgeven door kleurrijke botanische tuinen. Het strand strekt zich uit over een gebied van 1,5 km en is verdeeld in drie secties. Naast het betoverende zand trekt het strand bezoekers met zijn kalme golven en kristalhelder water. In de directe omgeving van Playa de Jardín bevindt zich het Loro Parque, een van de beroemdste dierenparken ter wereld. Een wandeling langs de boulevard biedt een scala aan restaurants, bars en winkels. Voor cultuurliefhebbers is het nabijgelegen Oude Stadscentrum van Puerto de la Cruz een must-visit.

🛏️ Beste hotels in deze regio:


Playa el Médano

Befaamd om zijn gouden zand en consistente wind, is Playa el Médano een paradijs voor windsurfers en kitesurfers. Gelegen in het vissersdorpje El Médano, biedt dit strand een levendige sfeer met tal van strandbars en muzikale evenementen. De Montaña Roja, een iconische rode berg, domineert de achtergrond en is een beschermd natuurreservaat. Hier kan je heerlijk wandelen en genieten van een panoramisch uitzicht. El Médano staat ook bekend om zijn jaarlijkse muziekfestival en de traditionele markt, waar je lokale producten en handwerk kunt kopen.

🛏️ Top hotel in deze plaats:


Playa del Duque

Als een van de meest exclusieve stranden van Tenerife, biedt Playa del Duque een mix van goudkleurig zand en helderblauw water. Gelegen in de luxe regio Costa Adeje, is dit strand omgeven door vijfsterrenhotels, chique boetieks en gastronomische restaurants. Het strand zelf is voorzien van alle voorzieningen, waaronder ligstoelen, parasols en watersportmogelijkheden (zoals op mijn foto hierboven uit juli 2023 te zien is). Voor diegenen die op zoek zijn naar een dagje cultuur, ligt La Caleta vlakbij, een traditioneel Canarisch vissersdorpje dat een authentieke ervaring biedt ver weg van de toeristische drukte. Hier kun je de lokale vissers bezig zien en proeven van verse zeevruchten in een van de vele restaurants aan de kust.

🛏️ Beste all inclusive hotels in deze regio:


Playa de las Teresitas

Gelegen op slechts 7 km van de hoofdstad Santa Cruz, is Playa de las Teresitas een van de weinige stranden op Tenerife met fijn, gouden zand, geïmporteerd uit de Sahara. Omzoomd met palmbomen en gesteund door het Anaga-gebergte, biedt dit 1,5 km lange strand een schilderachtige omgeving. Voor bezoekers is het een ideale plek om te zonnebaden en te zwemmen in de kalme, beschutte wateren dankzij de golfbrekers. In de nabijheid ligt het dorp San Andrés, een charmant vissersdorpje waar je kunt genieten van verse zeevruchten in lokale tavernes.


Playa de Las Gaviotas

Verborgen aan de noordoostelijke kust, is Playa de Las Gaviotas een afgelegen zwart zandstrand, geliefd bij naturisten. Dit rustige strand biedt een ontsnapping uit de drukte, met enkel het geluid van de golven en een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Hoewel faciliteiten beperkt zijn, voegt dit bij aan de ongerepte ervaring. Vanaf hier zijn er wandelpaden richting de nabijgelegen kliffen, die een panoramisch uitzicht op de kustlijn bieden.


Playa de San Juan

Dit kleine, pittoreske strand ligt aan de zuidwestelijke kust van Tenerife in het dorp San Juan. Playa de San Juan, met zijn kalme wateren en gouden zand, is ideaal voor gezinnen en biedt een serene omgeving voor ontspanning. De vissershaven van het dorp is een levendig middelpunt waar kleurrijke boten aanmeren en waar je vers gevangen vis kunt kopen. De promenade langs het strand is bezaaid met authentieke Spaanse cafés en restaurants, ideaal voor tapas en paella. Voor golfliefhebbers ligt de bekende Abama Golf Course op een steenworp afstand.


El Socorro

El Socorro, gelegen aan de noordkust van Tenerife in de gemeente Los Realejos, is een imposant zwart zandstrand dat vooral populair is bij surfers en bodyboarders vanwege de uitstekende golven. Met de kliffen op de achtergrond is dit strand een visuele traktatie. Het heeft ook de “Blauwe Vlag” onderscheiding gekregen, wat duidt op hoge kwaliteit en milieunormen. In de zomermaanden is het strand uitgerust met strandwachten voor de veiligheid. Jaarlijks vindt hier een internationaal bodyboarding kampioenschap plaats. Een korte rit of wandeling brengt je naar de dorpen van Los Realejos, waar je de Canarische architectuur en cultuur kunt ervaren.


Playa de las Américas

Dit bruisende strandresort ligt aan de zuidwestelijke kust en is synoniem met entertainment en nachtleven op Tenerife. Het goudkleurige strand is omgeven door een levendige promenade vol restaurants, bars en winkels. Watersportactiviteiten, zoals jetskiën en paragliden, zijn hier volop beschikbaar. Na zonsondergang transformeert Playa de las Américas tot een nachtelijke hotspot met talloze clubs en bars. Het Siam Park waterpark en Piramide de Arona, een theater voor live-shows, bevinden zich vlakbij en zijn populaire attracties voor toeristen.

🛏️ Top all inclusive resorts in deze buurt:


Playa Benijo

Een van de meest fotogenieke stranden van Tenerife, Playa Benijo ligt aan de afgelegen noordoostelijke kust. Dit donkere, vulkanische zandstrand wordt omlijst door dramatische rotsformaties die uit de oceaan oprijzen. Vanwege zijn afgelegen ligging biedt het een serene ontsnapping van de drukte. De zonsondergangen hier zijn adembenemend en worden vaak vastgelegd door fotografen. Het nabijgelegen dorp Taganana biedt een blik in de traditionele Canarische levensstijl, met witgekalkte huizen en smalle straatjes. Wandelliefhebbers kunnen het Anaga-gebergte verkennen, een UNESCO-biosfeerreservaat met oude laurierbossen en schilderachtige uitzichten.


Los Gigantes

Dit strand, genesteld aan de westkust van Tenerife, is beroemd om zijn majestueuze kliffen die oprijzen tot 800 meter en die het strand zijn naam gaven: “De Reuzen”. Het kleine zwarte zandstrand biedt een schril contrast met deze kolossale rotsformaties, waardoor een uniek landschap ontstaat. Zwemmen met uitzicht op de kliffen is een onvergetelijke ervaring. De jachthaven van Los Gigantes is een startpunt voor veel boottochten waar je walvissen en dolfijnen kunt spotten. Het nabijgelegen dorp biedt gezellige eetgelegenheden en boetieks. Voor de avontuurlijken is de nabijgelegen Masca-kloof een populaire trekpleister voor wandelingen.

🛏️ Top all inclusive accommodaties in deze plaats:


Playa la Tejita

Dit is een van de langste natuurlijke stranden van Tenerife en ligt nabij El Médano. Het fijne gouden zand en het heldere water van Playa la Tejita maken het populair onder zowel locals als toeristen. Aan één kant wordt het strand begrensd door de opvallende Montaña Roja. Het strand is ook een favoriete plek voor windsurfers en naturisten. Dichtbij ligt het rustige dorpje El Médano, bekend om zijn bohemien sfeer en jaarlijkse kite-surf evenementen.

Zoek je een exclusief verblijf met veel privacy? Bekijk hier ook de mooiste kamers met swim-up van Tenerife!


Playa de las Vistas

Dit gouden zandstrand ligt tussen Los Cristianos en Playa de las Américas. Playa de las Vistas staat bekend om zijn rustige wateren, dankzij de kunstmatige golfbrekers, en is ideaal voor gezinnen. Het strand biedt tal van faciliteiten zoals ligstoelen, parasols en watersportactiviteiten. De fontein aan de promenade is een iconisch kenmerk en een populaire fotoplek. De levendige boulevard zit vol met restaurants, bars en winkels, waarbij de nabijgelegen havens van Los Cristianos dagelijkse veerdiensten naar naburige eilanden en dolfijnenkijktochten aanbieden.

🛏️ Beste all inclusive resorts in deze omgeving:


Onderzoek: Wat zijn de top 5 mooiste stranden van Tenerife?

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, biedt een veelzijdige mix van stranden. Playa de las Teresitas, dichtbij Santa Cruz, is bekend om zijn gouden zand en palmbomen. Playa del Duque in Costa Adeje straalt luxe uit met zijn chique boetieks en restaurants. Playa de los Gigantes is uniek met zijn indrukwekkende kliffen op de achtergrond. Playa Benijo, gelegen in het noorden, biedt een dramatisch landschap, ideaal voor zonsondergangen. Voor liefhebbers van natuurlijke schoonheid is Playa de la Tejita, een uitgestrekt zandstrand, een aanrader.

Welke kustgebieden op het eiland zijn kindvriendelijk?

Tenerife is gezegend met tal van kindvriendelijke zones. Costa Adeje is populair vanwege zijn resorts met kinderclubs en zwembaden. Playa de las Américas biedt tal van activiteiten, waaronder het Siam Park waterpark. Los Cristianos heeft een beschut strand en een levendige promenade, ideaal voor gezinnen. Bovendien biedt Puerto de la Cruz het Loro Parque, een wereldberoemde dierentuin die kinderen zeker zal fascineren.

Welke kustgebieden zijn geschikt voor snorkelen, duiken, surfen, watersporten etc?

Voor watersportliefhebbers heeft het Spaanse eiland veel te bieden. El Médano staat bekend als een paradijs voor windsurfers en kitesurfers vanwege de consistente winden. Playa de las Vistas en Playa de las Américas zijn populaire plekken voor jetskiën en paragliden. Voor duikers en snorkelaars bieden de wateren rond Los Cristianos en Las Galletas rijke onderwaterlandschappen met een verscheidenheid aan zeedieren. Los Gigantes is ook een geliefde plek voor duik- en boottochten, dankzij de diepe wateren en kliffen.

Plaats een reactie