4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 10 all inclusive hotels van Alua Hotels & Resorts

Alua Hotels & Resorts is een opkomende naam in de wereld van all-inclusive vakanties, met een focus op het creëren van authentieke en onvergetelijke ervaringen. Deze Spaanse hotelketen, opgericht in 2016, heeft in korte tijd een aanzienlijk netwerk van resorts opgebouwd. Het merendeel van de hotels bevindt zich in de meest geliefde vakantiegebieden van Spanje, waaronder de Balearen, de Canarische Eilanden en de Costa del Sol. Wat Alua Hotels & Resorts uniek maakt, is de inzet voor lokale beleving. In plaats van een generiek all-inclusive concept, streeft Alua ernaar om het lokale karakter en de cultuur van elke bestemming te integreren in hun dienstverlening. Hierdoor krijgen gasten niet alleen zon, zee en strand, maar ook een smaak van de lokale gebruiken en gastronomie. Daarnaast is Alua ook toegewijd aan duurzaamheid. Veel van hun resorts gebruiken energiebesparende maatregelen, en het bedrijf is actief betrokken bij lokale gemeenschappen door middel van verschillende sociale projecten. Als je op zoek bent naar een meer gepersonaliseerde all-inclusive ervaring, waarbij je de mogelijkheid hebt om de plaatselijke cultuur te verkennen zonder in te boeten op comfort en luxe, dan biedt Alua Hotels & Resorts een aantrekkelijke optie.

1. Alua Soul Alcudia Bay (Alcúdia)

Geniet in Alua Soul Alcudia Bay van het beste dat Alcúdia te bieden heeft. Dit hotel ligt op een steenworp afstand van de adembenemende stranden en biedt uitstekende voorzieningen, waaronder een zwembad, een spa en gastronomische eetgelegenheden. Verken de nabijgelegen historische binnenstad van Alcúdia met Romeinse ruïnes en geplaveide straten. Voor avonturiers zijn er zeilexcursies en wandeltochten in het nabijgelegen Tramuntana-gebergte. De lokale markt op dinsdag en zondag is een must-visit voor souvenirs.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Alua Helios Bay (Obzor)

Alua Helios Bay ligt in Obzor, een schilderachtig stadje aan de Zwarte Zee. Het hotel biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een wellnesscentrum, een kinderclub en een buitenzwembad. Het zachte zandstrand van Obzor ligt vlakbij, ideaal voor zonnebaden. Bezoek het nabijgelegen Irakli-strand, bekend om zijn ongerepte natuur. Excursies naar het historische Nessebar, een UNESCO-werelderfgoed, zijn gemakkelijk te regelen. Geniet van de lokale Bulgaarse keuken in nabijgelegen tavernes.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. AluaSoul Mallorca Resort (Cala d’Or)

Beleef een magisch verblijf in AluaSoul Mallorca Resort in het bruisende Cala d’Or. Ontspan in het uitnodigende zwembad of de spa, terwijl de avonden oplichten met live entertainment. Cala d’Or staat bekend om zijn schilderachtige baaien; bezoek Cala Gran of Cala Ferrera voor een duik. Avonturiers kunnen zeilen of de Caves of Drach verkennen, bekend om hun indrukwekkende stalactieten. Probeer lokale delicatessen zoals “sobrasada” in nabijgelegen restaurants.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Alua Illa De Menorca (S’Algar)

Ontdek Menorca’s charme bij Alua Illa De Menorca in S’Algar. Met moderne kamers, een verfrissend zwembad en een kinderclub, biedt het resort voor elk wat wils. S’Algar is een serene bestemming met kristalheldere wateren. Duikliefhebbers kunnen genieten van de onderwaterwereld, terwijl anderen de prehistorische nederzetting Talati de Dalt kunnen bezoeken. Mis de lokale gin, “Xoriguer”, niet, die traditioneel wordt gedronken met citroenlimonade.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Alua Gran Camp de Mar (Paguera)

Alua Gran Camp de Mar, gelegen in het kustplaatsje Paguera, biedt een ideale uitvalsbasis voor een zonovergoten vakantie. Gasten worden verwend met een zwembad met zeewater, een fitnesscentrum en directe toegang tot het strand. Het nabijgelegen natuurgebied Sa Dragonera is perfect voor wandelingen en vogelspotten. Het Tramuntana-gebergte biedt wandelroutes met panoramische uitzichten. Sluit de dag af met een traditionele “ensaimada” in een lokaal café.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. AluaSun Continental Park (Playa de Muro)

AluaSun Continental Park, gelegen in Playa de Muro, biedt je een perfecte combinatie van comfort en avontuur. Met een verleidelijk zwembad, speeltuin en sportfaciliteiten, zorgt het resort ervoor dat verveling onmogelijk is. Het strand van Playa de Muro, bekend om zijn fijne zand en kalme wateren, ligt op een steenworp afstand. Fiets door het nabijgelegen natuurpark S’Albufera of boek een boottocht om dolfijnen te spotten. Vergeet niet de lokale “pa amb oli” te proeven, een typisch Mallorcaans gerecht.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. AluaSoul Carolina (Cala Ratjada)

Nestel je in de warmte van AluaSoul Carolina, gelegen in het bruisende Cala Ratjada. Het hotel beschikt over moderne voorzieningen zoals een spa, fitnessruimte en een infinity pool met zeezicht. Cala Ratjada, ooit een vissersdorp, heeft prachtige stranden zoals Cala Agulla en Cala Moll. Voor cultuurliefhebbers is het Sa Torre Cega-kasteel een aanrader. De plaatselijke haven biedt dagelijks verse zeevruchten, waar je van kunt genieten in de vele restaurants rondom.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

8. Alua Suites Fuerteventura (Corralejo)

Ervaar het beste van Fuerteventura in Alua Suites. Gelegen in Corralejo, biedt dit resort luxe suites, meerdere zwembaden en gastronomische eetervaringen. Corralejo staat bekend om zijn uitgestrekte duinen en kristalheldere wateren. Watersportliefhebbers kunnen windsurfen of duiken, terwijl anderen een bezoek kunnen brengen aan het nabijgelegen Lobos-eiland. De traditionele “gofio”, een Canarische lekkernij, is een must-try tijdens je verblijf.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

9. AluaSoul Menorca (Sant Lluís)

AluaSoul Menorca in Sant Lluís nodigt je uit om de rustige kant van Menorca te ontdekken. Dit volwassenen-only resort biedt een spa, fitnesscentrum en een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Sant Lluís, een charmant stadje, staat vol met historische architectuur en gezellige eetplekjes. Verken nabijgelegen stranden zoals Binibeca of bezoek het Fort Marlborough. Sluit je dagen af met een glas lokale “Pomada”, een mix van gin en citroenlimonade.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

10. Alua Boccaccio (Alcúdia)

Genesteld in het hart van Alcúdia, biedt Alua Boccaccio een ideale vakantie-uitvalsbasis. Met faciliteiten zoals een zwembad, kinderclub en fietsverhuur, is plezier gegarandeerd. Stap buiten om de levendige haven van Alcúdia te ontdekken of wandel langs de historische stadsmuren. Voor de actievelingen zijn er wandelroutes in het Tramuntana-gebergte. Geniet van de rijke culinaire traditie met lokale gerechten zoals “tumbet” in omliggende restaurants.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

Veelgestelde vragen over Alua Hotels & Resorts

#Informatie
HotelketenAlua Hotels & Resorts
Websitehttps://www.hyattinclusivecollection.com
Klantenservice+34912186256
Wat zijn de meest populaire all inclusive hotels?

De meest populaire resorts van Alua Hotels & Resorts liggen vooral in toeristische trekpleisters zoals Ibiza en Mallorca. AluaSoul Ibiza en AluaSun Torrenova op Mallorca zijn bijzonder geliefd. Deze resorts zijn populair vanwege hun eersteklas faciliteiten, waaronder zwembaden, spa’s en sportfaciliteiten. Het panoramische uitzicht op de zee en de hoogwaardige eet- en drinkopties zijn ook belangrijke trekkers die bijdragen aan hun populariteit.

In welke landen, gebieden en/of plaatsen zitten deze hotels?

Alua Hotels & Resorts is vooral actief in Spanje, met name in de Balearen en de Canarische Eilanden. Je vindt hun resorts in toeristische zwaartepunten zoals Mallorca, Ibiza, Fuerteventura en Tenerife. Ze hebben ook een aanwezigheid aan de Costa del Sol, wat hun bereik binnen de Spaanse toeristische sector verder vergroot.

Hoe worden de prijzen en hotelkamers beoordeeld?

Het prijsniveau van Alua Hotels & Resorts ligt in het midden tot hoge segment, afhankelijk van de locatie en het type accommodatie. Gasten waarderen de keten meestal hoog, en het bedrijf heeft goede beoordelingen voor zijn service, faciliteiten en gastronomische opties. Vooral de persoonlijke en authentieke ervaring die Alua biedt, krijgt veel lof.

Welke type reizigers bezoeken deze resorts?

Qua accommodatie zijn er diverse opties, van standaardkamers tot luxueuze suites. De kamers zijn modern ingericht en uitgerust met alle nodige voorzieningen. De keten trekt een gevarieerd publiek, van jonge koppels en vriendengroepen tot gezinnen en ouderen. De verscheidenheid aan faciliteiten en activiteiten maakt het een geschikte keuze voor verschillende soorten reizigers.

Welke restaurants & eetfaciliteiten worden geboden?

Alua Hotels & Resorts biedt een gevarieerd culinair landschap, inclusief internationale en lokale keukens. Je kunt verwachten dat er buffetrestaurants zijn, maar ook à-la-carte-opties en snackbars. Daarnaast zijn er meerdere bars, waaronder zwembadbars en loungebars, waar je kunt genieten van zowel lokale als internationale drankjes. De culinaire ervaring is ontworpen om aan diverse smaken en voorkeuren te voldoen, waardoor elke gast iets passends vindt.

Plaats een reactie