4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 10 all inclusive hotels van Riu Hotels & Resorts

Riu Hotels & Resorts is een naam die synoniem staat voor all-inclusive luxe en comfort. Opgericht in 1953 op het Spaanse eiland Mallorca, heeft deze familiebedrijf zich ontwikkeld tot een van de grootste internationale hotelketens met meer dan 100 hotels in 19 landen. Als je je ooit hebt afgevraagd waar de naam “Riu” vandaan komt, het is eigenlijk een verwijzing naar de Riu-familie, de oprichters van het bedrijf. Een interessante ontwikkeling is de samenwerking met TUI Group, een van de grootste reisorganisaties ter wereld. Deze alliantie heeft de expansie van Riu Hotels & Resorts aanzienlijk versneld, vooral in exotische bestemmingen zoals de Caraïben en Afrika. Riu staat bekend om zijn zorgvuldig ontworpen resorts die naadloos opgaan in de lokale omgeving, of het nu gaat om een tropisch paradijs of een bruisende stad. Ze bieden veelal een scala aan activiteiten en entertainmentopties, van watersporten tot live muziek, waardoor er voor elk wat wils is. Duurzaamheid is een ander sterk punt. Riu neemt actief deel aan lokale gemeenschapsprojecten en streeft ernaar zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Als je op zoek bent naar een veelzijdige, comfortabele en sociaal verantwoorde reiservaring, dan zit je goed bij Riu Hotels & Resorts.

1. Riu Palace Boavista (Praia de Salinas)

Bij Riu Palace Boavista in Praia de Salinas geniet je direct van de uitgestrekte gouden stranden van Kaapverdië. Verken de kleurrijke lokale markten of ga snorkelen in de kristalheldere oceaan. Het hotel biedt uitstekende faciliteiten, waaronder spa-services, gastronomische restaurants en een ruim zwembad. Voor cultuurliefhebbers is een uitstapje naar het nabijgelegen Sal Rei een aanrader, een stad met een mix van koloniale architectuur en lokale charme.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Riu Jambo (Kendwa) 

Welkom in Riu Jambo, gelegen in het tropische paradijs van Kendwa, Zanzibar. Stap het witte zand op of duik in het turquoise water van de Indische Oceaan. Voor avonturiers is er de mogelijkheid om te duiken met kleurrijke koraalriffen als decor. Binnen het hotel kun je genieten van een scala aan restaurants, bars en live entertainment. In de omgeving vind je het historische Stone Town, bekend om zijn Swahili-architectuur en levendige markten.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Riu Palace Maldivas (Kedhigandu)

Riu Palace Maldivas in Kedhigandu is jouw toegangspoort tot het tropische wonderland van de Malediven. Overwater bungalows bieden een panoramisch uitzicht op het eindeloze blauw. Duik of snorkel tussen de levendige koraalriffen. Het hotel zelf biedt gastronomische eetgelegenheden en een uitnodigende spa. Een unieke attractie in de regio zijn de bioluminescente stranden, waar ‘s nachts het zand oplicht.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Riu Palace Palmeras (Playa del Inglés)

Gelegen in het bruisende Playa del Inglés op Gran Canaria, is Riu Palace Palmeras de ideale keuze voor zonzoekers. Het hotel ligt op korte loopafstand van het strand en de beroemde duinen van Maspalomas. Geniet van lokale Canarische gerechten in de hotelrestaurants en ontspan aan het zwembad. De omgeving heeft veel te bieden, zoals de historische stad Las Palmas en de pittoreske vissersdorpjes langs de kust.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Riu Madeira (Canico)

Riu Madeira, gelegen in Canico, is de perfecte uitvalsbasis om het betoverende eiland Madeira te ontdekken. Neem een verfrissende duik in het zwembad of verken de nabijgelegen kliffen en watervallen. Maak een dagtrip naar Funchal voor een mix van moderne voorzieningen en historische charme. Binnen de hotelmuren wachten comfortabele kamers, een scala aan eetgelegenheden en live entertainment.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Riu Palace Riviera Maya (Playa del Carmen)

In het hart van de Riviera Maya vind je Riu Palace Riviera Maya, gelegen aan de glinsterende kust van Playa del Carmen. Dit hotel biedt directe toegang tot het strand, perfect voor zonliefhebbers en watersporters. Verken nabijgelegen cenotes, natuurlijke zoetwaterpoelen, of breng een bezoek aan de indrukwekkende Mayaruïnes van Tulum. Binnen het resort geniet je van luxe spa-behandelingen, diverse culinaire opties en traditionele Mexicaanse entertainment.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Riu Palace Jamaica (Montego Bay)

Riu Palace Jamaica in Montego Bay belooft een onvergetelijke Caribische ervaring. Luier aan het poederzachte zandstrand of waag je aan de diverse watersportmogelijkheden. Proef de rijke Jamaicaanse cultuur in de lokale gerechten van het hotel en geniet van reggae ritmes tijdens avondentertainment. Een uitstapje naar de Dunn’s River Falls is een must voor natuurliefhebbers, terwijl liefhebbers van geschiedenis het Rose Hall Great House kunnen bezoeken.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

8. Riu Astoria (Golden Sands)

Nestel je in de schoonheid van Bulgarije bij Riu Astoria in Golden Sands. Dit resort, omgeven door dichte bossen, ligt op een steenworp afstand van de Zwarte Zeekust. Verwen jezelf met lokale Bulgaarse delicatessen in het restaurant en laat de stress van je afglijden in de wellnessfaciliteiten. In de nabije omgeving kun je het Aladzha-klooster bezoeken, een historisch monument uitgehouwen in kliffen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

9. Riu Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

In het dynamische landschap van de VAE ligt Riu Dubai. Dit hotel is een oase van luxe te midden van indrukwekkende wolkenkrabbers. Geniet van het panoramische uitzicht op de skyline vanuit je kamer en proef de diverse keukens in de restaurants. Avonturiers kunnen een woestijnsafari ondernemen, terwijl shopaholics zich kunnen verliezen in de nabijgelegen Dubai Mall, ‘s werelds grootste winkelcentrum. Voor cultuur, bezoek het historische Dubai Creek en het Dubai Museum.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

10. Riu Baobab (Pointe-Sarène)

Laat je betoveren door de West-Afrikaanse charmes van Riu Baobab in Pointe-Sarène, Senegal. Hier, omgeven door baobabbomen, biedt het hotel een unieke mix van comfort en cultuur. Ontspan aan de Atlantische kust, duik in de Senegalese keuken en geniet van traditionele dansshows. In de omgeving kun je het roze meer, Lac Rose, bezoeken of het levendige Dakar verkennen, een stad rijk aan geschiedenis en hedendaagse kunst.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

Veelgestelde vragen over Riu Hotels & Resorts

#Informatie
HotelketenRiu Hotels & Resorts
Websitehttps://www.riu.com
Klantenservice+318004455005
Wat zijn de meest populaire all inclusive hotels?

Onder de vele hotels van Riu zijn er enkele die vaak als favorieten worden aangewezen. Het Riu Palace Aruba bijvoorbeeld, staat bekend om zijn luxe en oogverblindende locatie aan het strand. In Mexico is het Riu Cancun een hoogtepunt, met zijn spectaculaire uitzicht op de Caribische Zee. Voor diegenen die Europa willen verkennen, wordt het Riu Palace Maspalomas in Gran Canaria vaak aangeprezen vanwege de uitstekende faciliteiten en nabijheid tot de beroemde duinen.

In welke landen, gebieden en/of plaatsen zitten deze hotels?

Riu Hotels & Resorts is wereldwijd aanwezig met een sterke focus op vakantiebestemmingen. In Europa zijn ze vertegenwoordigd in landen zoals Spanje, Portugal en Turkije. In de Caraïben vind je Riu-hotels in Jamaica, de Dominicaanse Republiek en Aruba. Andere regio’s waar je ze kunt vinden, zijn Noord- en Zuid-Amerika, waaronder Mexico en Costa Rica, en zelfs in Marokko en Kaapverdië in Afrika.

Hoe worden de prijzen en hotelkamers beoordeeld?

Riu-hotels variëren in prijs afhankelijk van de bestemming en het type resort, maar ze vallen over het algemeen in het midden- tot hoogsegment. De algemene beoordelingen van gasten zijn doorgaans positief. Gasten prijzen vaak de service, het eten en de netheid, alsook de verscheidenheid aan activiteiten en voorzieningen die worden aangeboden.

Welke type reizigers bezoeken deze resorts?

De accommodaties bij Riu variëren van standaardkamers tot luxueuze suites. Je kunt opties vinden met balkons, uitzicht op zee of zelfs privézwembaden. Hierdoor zijn de hotels geschikt voor een divers publiek: van gezinnen en koppels tot zakenreizigers en groepen. Sommige resorts bieden zelfs ‘adults-only’ opties voor een meer serene sfeer.

Welke restaurants & eetfaciliteiten worden geboden?

Riu staat bekend om zijn uitgebreide culinaire aanbod. Buffetten met internationale en lokale keuzes zijn standaard, maar veel resorts bieden ook thema-avonden en à la carte opties, variërend van Italiaans tot Japans. Bars zijn ruim vertegenwoordigd, van strandbars tot chique loungebars, elk met een eigen sfeer en een uitgebreide drankenkaart.

Plaats een reactie