4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

5 keer bijzonder overnachten in Peru

Ga je op vakantie naar Peru, dan maak je een reis door vervlogen tijden van de Inca’s, Spaanse kolonisten en Franciscaanse nonnen. Ook doorkruis je het ene waanzinnige landschapspanorama na het andere. Op de Incatrail steken de grillige bergtoppen van de Andes af tegen de horizon en grazen lama’s de hoogvlaktes kaal. Baan je een weg door de Colca Canyon en tuur over het Titicacameer. Hieronder hebben we een aantal bijzondere accommodaties geselecteerd, waardoor je je ook echt in historische sferen waant en op de mooiste plekjes in het natuurschoon slaapt. Dit is onze top 5 bijzondere overnachtingsplekken in Peru.


Peruaanse Posada

Je kunt eigenlijk niet in Peru zijn geweest zonder in een posada geslapen te hebben. Dit is een hotelletje of pension waar de eigenaar vaak zelf rondloopt als gastheer en waar je de typische Peruaanse sfeer vindt. Gelukkig ontkom je er ook bijna niet aan, want vooral in de steden Lima, Arequipa en Cusco vind je deze knusse hotelletjes terug. Vrolijk geverfde muren, knusse doorkijkjes en een bonte bloemenpatio – kenmerkend voor de echte Peruaanse stijl – ontbreken meestal niet.

Bubbelen bij je rivieroever lodge

Vanuit Arequipa kun je de behoorlijk spectaculaire Colcakloof opzoeken, die qua diepte niet onderdoet voor de Grand Canyon in Amerika. Aan de bedding van de rivier, die zich door de honderd kilometer lange vallei heen kronkelt, vind je een comfortabele lodge. De magische setting wordt compleet als je je langzaam in een thermale bron naast de lodge laat zakken terwijl je uitkijkt over de vallei, waar roofvogels boven de vlakte zweven op zoek naar een versnapering. Meer info over deze bijzondere lodges vind je hier.

Thuis op het Titicacameer

Als je terugdenkt aan jouw laatste reis, dan zijn het dikwijls de ontmoetingen met de lokale bevolking die je het meest bijbleven. Als je te gast bent bij een Peruaanse familie op een van de eilandjes op het Titicacameer, dan krijg je de kans om even echt onderdeel uit te maken van hun dagelijkse leven. Dit betekent ook dat je je verwachtingen wat betreft de luxe die we gewend zijn wellicht wat moet bijstellen: de meeste families hebben een huisje van klei en in de gastenkamer vind je een simpel bed met stromatras. Een gids overbrugt de taalbarrière voor je, mocht je Spaans niet toereikend zijn. De opbrengsten van je logeerpartij worden tussen de families op het eiland verdeeld en iedereen draagt zo een steentje bij aan de gemeenschap.

Klooster in de heilige Incavallei

Op de Inca- en Machu Picchu-route in Urubamba vind je een zestiende-eeuws klooster, dat gerenoveerd is en daardoor een prettig verblijf biedt tijdens al het reizen en de vele indrukken. In de kloostertuin met knusse patio’s kom je even helemaal tot rust. Er is zelfs een goed restaurant bij het klooster, waar je samen kunt natafelen bij een knisperende openhaard.

Koloniale casa

Heb je de posada-ervaring al op zak na je bezoek aan Lima en/of Arequipa, dan is het de moeite waard om in Cusco voor een andere bijzondere slaapplek te gaan. In verschillende koloniale gebouwen vlakbij de Plaza de Armas vind je zogenaamde Niños-hotels, opgezet door een Nederlandse eigenaar om kansarme Peruaanse kinderen te steunen. De hotels zijn smaakvol ingericht en bieden de nodige comfort. Door er te verblijven steun je met de opbrengsten al het kinderproject, maar als je interesse hebt, dan kun je de verschillende initiatieven ook bezoeken en een handje meehelpen. Tip: Wist je dat je vanuit Peru ook heel toffe rondreizen kunt maken door Brazilië en Chili?

Plaats een reactie