4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Hotels met luxe bedden en goede matrassen

Wil jij een all inclusive hotel boeken met goede bedden? Als je op reis gaat wil je natuurlijk wel lekker kunnen slapen. Een oud bed of een bed met slechte vering en ondersteuning zal daar niet aan bijdragen. Wanneer je specifiek zoekt naar goede bedden zoals een boxspring moet je eerst weten wat de verschillende soorten zijn. In deze blog bespreken we alles wat te maken heeft met goede hotelbedden en vertellen we welk soorten je allemaal kunt tegenkomen.

 • Zoek jij een goed single bed (enkel bed voor 1 persoon)? Zoek dan naar een kamer met een los boxspring bed voor extra comfort en slaapgemak.
 • Wil jij een double bed (dubbel bed voor 2 personen) boeken? Informeer dan naar kingsize bedden met een goed matras en een topper.
 • Het voordeel van een tweepersoons matras is dat je geen spleet in het midden van het bed hebt. Dit zorgt voor extra comfort. Indien er 2 enkele matrassen zijn is het handig dat er een bedframe rondom zit om wegschuiven van de matrassen te voorkomen.
 • Op de foto’s en in de hotelbeschrijving kun je meer informatie vinden over de hotelbedden. Een van de belangrijkste factoren is de leeftijd. Doorgezakte matrassen slapen slecht. Nieuwe matrassen zijn steviger en liggen doorgaans veel prettiger.
 • In warme landen kan het fijn zijn om een matras van koudschuim of veren te hebben zodat je lichaamstemperatuur goed kan worden afgevoerd.

Wat voor soorten bedden zijn er?

Als we kijken naar de verschillende type hotelkamers kunnen deze uitgerust worden met grofweg 5 soorten hotelbedden. De normale 2-persoonkamers bestaan doorgaans uit lattenbodembedden of boxsprings. De grotere suites over een luxe hemelbed. In de familiekamers kom je regelmatig slaapbanken (bedbanken) en hoogslapers en stapelbedden tegen.

 1. Boxspring bed: Een boxspring bed bestaat uit een verende box met daarbovenop een matras en eventueel een topmatras. Het is een comfortabel bed dat vaak wordt gebruikt in hotels en luxe slaapkamers.
 2. Bed met lattenbodem: Een bed met lattenbodem heeft een frame met daarin latten die het matras ondersteunen. Dit type bed biedt een stevige ondersteuning en goede ventilatie.
 3. Hemelbed: Een hemelbed heeft vier verticale palen met een frame erboven waar een doek overheen kan worden gespannen. Dit type bed is populair vanwege de romantische uitstraling.
 4. Slaapbanken: Een slaapbank is een multifunctioneel meubelstuk dat overdag kan worden gebruikt als bank en ‘s nachts kan worden uitgeklapt als bed.
 5. Hoogslapers: Een hoogslaper is een bed dat hoog boven de grond is geplaatst, vaak met ruimte eronder om spullen op te bergen of te werken.

Welke soorten matrassen zijn er?

De meeste hotelbedden zijn uitgerust met een standaard pocket-matras. Dit matras ligt heerlijk. Er zijn echter nog veel meer soorten matrassen die je kunt tegenkomen in je hotelkamer. Hieronder hebben we een selectie geplaatst van de meest voorkomende type hotel-matrassen:

 1. Pocketvering matras: Een pocketvering matras bestaat uit individueel verpakte pocketveren die zich afzonderlijk aanpassen aan de contouren van het lichaam. Dit type matras biedt een goede ondersteuning en ventilatie.
 2. Traagschuim matras: Een traagschuim matras past zich aan de vorm van het lichaam aan en biedt daardoor een uitstekende ondersteuning en drukverlaging. Dit type matras wordt vaak aanbevolen bij rugklachten.
 3. Latex matras: Een latex matras is gemaakt van natuurlijk rubber en biedt een goede ondersteuning en comfort. Dit type matras is duurzaam en hypoallergeen.
 4. Hybride matras: Een hybride matras combineert de eigenschappen van verschillende materialen, zoals pocketveren en traagschuim, voor een optimale ondersteuning en comfort.
 5. Bonell vering matras: Een Bonell vering matras heeft een open veringstructuur en biedt een stevige ondersteuning. Dit type matras is betaalbaar en duurzaam.

Welke soorten toppers zijn er?

Een bed topper, ook wel bekend als een matrastopper, is een dunne laag schuim, latex of vezels die bovenop een matras wordt geplaatst voor extra comfort en ondersteuning. De meeste normale hotelbedden beschikken niet over zo’n extra topper (enkel de wat exclusievere premium hotels en luxere kamertypes). Er zijn verschillende soorten bed toppers beschikbaar. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende types:

 1. Traagschuim topper: Deze topper is gemaakt van traagschuim, ook bekend als memory foam. Dit type topper past zich aan de contouren van je lichaam aan en biedt hierdoor een uitstekende drukverlaging en ondersteuning.
 2. Latex topper: Deze topper is gemaakt van natuurlijk latex. Het biedt een veerkrachtige en comfortabele ondersteuning die zich aanpast aan de vorm van je lichaam.
 3. Vezel topper: Deze topper is gemaakt van synthetische vezels of natuurlijke vezels zoals katoen. Het biedt een zachte en comfortabele laag bovenop het matras en is vaak wasbaar en onderhoudsvriendelijk.
 4. Veren topper: Deze topper is gevuld met veren voor een zachte en veerkrachtige ondersteuning. Dit type topper biedt een goede ventilatie en kan helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur tijdens het slapen.
 5. Gel topper: Deze topper is gevuld met gel voor extra verkoeling en ondersteuning. Het is een goede optie voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen.

Welke hotels hebben goede bedden?

Voor geld is alles te koop, wordt wel eens gezegd. In dit geval is dat ook zeker het geval. De duurdere hotels hebben gemiddeld gezien betere bedden dan de budget-resort. Dat kan natuurlijk ook niet anders. Als je kiest voor een 4 sterren accommodatie kun je er over het algemeen van uitgaan dat de bedden dik in orde zijn. Kies je voor een 2 of 3 sterren accommodatie dan kun je verwachten dat de bedden en matrassen kleiner en gedateerder zijn. Je kunt ook specifiek zoeken naar hotels met hoge beoordelingen.

Hoe herken ik resort met goede slaapfaciliteiten?

Het beste antwoord op deze vraag is de reviews van de hotels online te bekijken. Het beste advies wordt gegeven door vakantiegangers die voor jou op reis zijn gegaan en de hotelkamers hebben gecheckt en proefgeslapen hebben. Zoek specifiek naar informatie over de schoonmaak, hygiëne van matrassen en de staat van de bedden. Je kunt ook de website van het hotel bekijken en zoeken naar foto’s van de hotelkamers en de inrichting. Op die manier weet je wat je kunt verwachten. Soms kan een kamerupgrade ervoor zorgen dat je een ander type bed krijgt.

Wordt het beddengoed dagelijks verwisseld?

Wanneer je in een all inclusive hotel verblijft is het heel normaal dat er elke dag op de kamer wordt schoongemaakt. Vaak kun je daarbij zelf aangeven door middel van een bordje of kaartje of je schoon beddengoed wilt hebben. Vroeger was het normaal om dat om de dag te laten verwisselen. Vanwege het milieu en vanuit een duurzaam oogpunt wordt deze termijn steeds verder verruimd naar bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week. Verantwoord reizen wordt steeds populairder.

Wat is het verschil tussen 2 enkele bedden en een tweepersoons bed (Twin v.s Double room)?

Wie een all inclusive vakantie boekt zal standaard worden ondergebracht in een 2-persoons kamer. Deze zijn uitgerust met 2 losse single bedden voor 1 persoon (die je aan elkaar kunt schuiven of los van elkaar kunt plaatsen, ook wel een twin-bed genoemd) of 1 groot kingsize bed voor 2 personen (met 1 groot matras). Je ontvangt daarbij ook passend beddengoed. 2 keer een overtrek voor 1 persoon voor een twinkamer, of 1 groot overtrek voor een 2 persoons kingsize bed.

Wat zijn gangbare afmetingen voor de bedden?

Een eenpersoonsbed heeft standaard een afmeting van 80×200 of 90×200. Voor langere mensen is er een 90×210 of 90×220 variant beschikbaar. De meeste hotels bieden standaard tweepersoonsbedden aan in de maten 160×210 of 180×210. De echter grote hemelbedden en kingsize varianten gaan tot maar liefst 200×210 of 200×220. Je zie dat de standaard maten per land kunnen varieren. Zo zijn mensen in Nederland gemiddeld langer dan in Zuid-Europa. In Amerika zijn de standaard bedmaten ook groter dan in bijvoorbeeld India, Indonesië en Thailand.

Plaats een reactie