4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Bali

Bali, vaak aangeduid als het ‘Eiland der Goden’, is niet alleen een eiland – het is een droom. Als je denkt aan dit Indonesische paradijs, komen waarschijnlijk beelden van verlaten stranden, azuurblauw water en de geur van frangipani-bloemen in je op. Maar waar moet je beginnen op dit betoverende eiland vol verborgen juweeltjes en bruisende kustlijnen? In deze blog neem ik je mee op een onvergetelijke reis langs de 12 mooiste badplaatsen van Bali. Zo weet jij straks precies naar welke mooie stranden en plaatjes jij kunt reizen. Tip: lees ook onze suggesties voor een rondreis door Bali. Vind je Bali te duur? Bekijk dan ook Bali in Europa: 5 goedkope alternatieven voor tropische vakantie

🏖️ Als reiziger zoek je wellicht naar de perfecte combinatie van zon, zee en cultuur. Of misschien droom je van surfen op de wilde golven, jezelf onderdompelen in de lokale tradities of simpelweg ontspannen in een luxueus resort met een cocktail in de hand. Wat je wensen ook zijn, Bali’s kust heeft het allemaal. Van de iconische stranden in het zuiden tot de rustige baaien in het noorden; elk strand vertelt zijn eigen verhaal. Of je nu een solo-avonturier bent, een romantische reiziger of een gezin op zoek naar de ultieme vakantie-ervaring, er is een plekje in Bali dat roept: “Welkom thuis!”

Kuta

Kuta, ooit een rustig vissersdorpje, is nu een van de meest bekende en levendige badplaatsen van Bali. Vooral populair bij jongeren en surfers, staat Kuta bekend om zijn bruisende nachtleven en lange zandstranden. De Kuta Beach is een hotspot voor surfers, beginners en professionals. Je kunt er ook surflessen volgen als je de golven van Bali zelf wilt trotseren. Kuta heeft een breed scala aan accommodaties, van budgethostels tot luxe resorts. Het winkelcentrum Beachwalk is een moderne plek waar je internationale merken kunt shoppen en genieten van een maaltijd met uitzicht op zee. Kuta’s ligging nabij de luchthaven maakt het ook een gemakkelijke eerste stop voor veel toeristen. Voor een beetje cultuur en geschiedenis, bezoek het Bali Bombing Memorial, een sombere herinnering aan de tragische gebeurtenissen van 2002.

🛏️ Populair hotel in deze regio:


Sanur

In tegenstelling tot het bruisende Kuta, straalt Sanur een rustigere, relaxte sfeer uit. Het is een van de oudste badplaatsen van Bali en biedt een mix van traditionele charme en moderne voorzieningen. De kustlijn is bezaaid met kleurrijke vissersboten en het strand wordt beschermd door een rif, waardoor het water kalmer is en ideaal voor gezinnen met kinderen. De promenade langs het strand is een genot voor vroege vogels; de zonsopgang hier is simpelweg magisch. Sanur heeft ook enkele historische sites, zoals de Blanjong-tempel, die een oude stenen inscriptie herbergt. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er boottochten vanuit Sanur naar de nabijgelegen eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida, die prachtige duik- en snorkellocaties bieden.

🛏️ Populair hotel in deze regio:


Seminyak

Seminyak, ten noorden van Kuta, is de chique en stijlvolle neef van de Balinese kustplaatsen. Hier vind je designerboetieks, luxe spa’s, en toprestaurants waar internationale chefs heerlijke culinaire creaties serveren. Seminyak Beach is populair bij zowel surfers als zonaanbidders, en de strandclubs zoals Potato Head en Ku De Ta zijn de perfecte plekken om de dag door te brengen en te genieten van een zonsondergangcocktail. Accommodaties hier neigen naar het hogere segment, met tal van luxe villa’s en boetiekhotels. Ondanks de moderne flair behoudt Seminyak een zekere Balinese charme, met lokale tempels en kleurrijke ceremonies die regelmatig plaatsvinden. Voor wie de drukte van Seminyak wil ontsnappen, zijn de nabijgelegen plaatsjes Canggu en Umalas rustigere alternatieven met rijstvelden en een meer ontspannen sfeer.


Uluwatu

Gelegen op het zuidelijke schiereiland van Bali, staat Uluwatu bekend om zijn majestueuze kliffen en de beroemde Uluwatu-tempel, een van de zes belangrijkste tempels op Bali. Toeristen worden vooral getrokken door de Kecak-vuurdansvoorstellingen die tegen zonsondergang bij deze tempel worden opgevoerd, met de diepblauwe oceaan op de achtergrond. Uluwatu is ook een paradijs voor surfers, met enkele van de meest uitdagende golven van het eiland. Verwacht een meer relaxte sfeer vergeleken met de drukkere toeristische gebieden. Voor accommodatie vind je hier luxe klifresorts die adembenemende panoramische uitzichten op de oceaan bieden. Nabij Uluwatu ligt Padang Padang Beach, een verborgen juweeltje omringd door rotsen, populair gemaakt door de film “Eat, Pray, Love”.


Jimbaran

Jimbaran was oorspronkelijk een slaperig vissersdorpje, maar heeft zich ontwikkeld tot een luxe vakantiebestemming. Het gouden zandstrand van Jimbaran Bay is perfect voor een rustige dag onder de zon. De echte ster van Jimbaran is echter het zeevruchtenfeest. Elke avond veranderen de randen van het strand in een bruisende eetmarkt, waar je vers gevangen vis en zeevruchten kunt kiezen die voor je worden gegrild. Dichtbij, op de hellingen die het strand overzien, bevinden zich enkele van Bali’s meest prestigieuze resorts. Als je in de buurt bent, mag een bezoek aan de traditionele markt van Jimbaran niet ontbreken, waar je een glimp kunt opvangen van het dagelijkse Balinese leven. Op de stranden rondom Jimbaran Beach kun je schildpadden spotten (zie foto hierboven).

🛏️ Populair hotel in deze regio:


Canggu

Canggu is het bohemien toevluchtsoord van Bali, geliefd bij expats, digitale nomaden en surfers. Het straalt een relaxte, artistieke sfeer uit met zijn eclectische mix van lokale warungs, hippe cafés, yoga retraites en muurschilderingen. Het gebied heeft donkere vulkanische zandstranden zoals Echo Beach en Batu Bolong, waar je niet alleen surfers zult vinden, maar ook strandbars waar je kunt relaxen en naar muziek kunt luisteren. De rijstvelden rondom Canggu bieden een rustieke charme en zijn ideaal voor een fietstocht. Terwijl Canggu steeds populairder wordt, behoudt het een evenwichtig gevoel tussen modern toerisme en traditioneel leven. Hier vind je geen grote winkelcentra, maar wel markten en boetieks die lokaal gemaakte producten verkopen. Canggu is ook een springplank naar het nabijgelegen Tanah Lot, een van de meest iconische zeetempels van Bali.


Lovina

Lovina, gelegen aan de noordkust van Bali, breekt weg van de zuidelijke drukte en biedt reizigers een meer serene ervaring. De zee is hier rustiger, waardoor het ideaal is voor zwemmen en snorkelen. Het meest opvallende kenmerk van Lovina is het zwarte vulkanische zand, wat een uniek contrast biedt met de turquoise wateren. Een must-do activiteit in Lovina is het spotten van dolfijnen bij zonsopgang (zie foto hierboven); boottochten die deze magische ervaring aanbieden, zijn gemakkelijk te regelen via lokale operators. Dichtbij Lovina bevinden zich de Banjar Hot Springs, waar bezoekers kunnen genieten van therapeutische warmwaterbaden te midden van weelderige tuinen. Het gebied biedt ook enkele traditionele markten en tempels voor diegenen die de Balinese cultuur willen verkennen.


Padangbai

Padangbai is zowel een schilderachtige kustplaats als een belangrijke haven voor veerboten die naar Lombok en de Gili-eilanden varen. Hoewel het vaak wordt overgeslagen door degenen die snel doorreizen, heeft Padangbai enkele prachtige verborgen stranden zoals Blue Lagoon en Bias Tugel. Deze afgelegen baaien zijn perfect voor snorkelen, met kleurrijke koraalriffen op een steenworp afstand van het strand. Padangbai heeft ook een charmante mix van dorpse sfeer en toeristische voorzieningen. Duikers zullen dol zijn op Padangbai vanwege de nabijheid van duikspots zoals Tepekong en Mimpang. Voor cultuurliefhebbers staat de historische Pura Silayukti-tempel, waar ooit een beroemde Balinese priester verbleef, in het centrum van het dorp.

Tip: wil je in stijl op Bali verblijven? Bekijk hier dan ook onze blog met de mooiste swim-up kamers van Bali!


Nusa Dua

Dit is een enclave van luxe aan de zuidoostkust van Bali. Met eersteklas resorts, golfbanen en een afgeschermde strandstrook is Nusa Dua ontworpen voor een exclusieve vakantie-ervaring. De stranden, zoals Geger en Mengiat, worden beschermd door een koraalrif, wat resulteert in kalme, lichtgolvende wateren – perfect voor gezinnen en rustige zwembeurten. Voor cultuurliefhebbers heeft het Bali Collection winkelcentrum een scala aan winkels en restaurants, terwijl het nabijgelegen Museum Pasifika kunst en artefacten uit de hele Stille Oceaan-regio tentoonstelt. Nusa Dua is ook de thuisbasis van het Water Blow, een natuurlijke blowhole waar bezoekers de kracht van de natuur kunnen aanschouwen terwijl golven tegen de rotsen slaan en de lucht in worden gespoten.

🛏️ Populair hotels in deze regio:


Nusa Ceningan

Nestelend tussen Nusa Lembongan en Nusa Penida, is Nusa Ceningan het kleinste van de drie zustereilanden, maar straalt het een onvergelijkbare charme uit. Verbonden met Nusa Lembongan door een iconische gele brug, die alleen door voetgangers en scooters kan worden overgestoken, is Ceningan vooral bekend om zijn dramatische kliffen en de Blue Lagoon, een levendige turkooizen baai waar durfal-toeristen van kliffen duiken. Voor een unieke ervaring kunnen bezoekers zeewierboerderijen verkennen, een traditionele industrie op het eiland. Hoewel het eiland compact is, zijn er genoeg afgelegen stranden, zoals Secret Beach, om in alle rust te ontspannen. Accommodaties variëren van eenvoudige bungalows tot chiquere resorts, en veel bieden panoramische uitzichten op de omliggende zee. Nusa Ceningan is het perfecte toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar een rustig paradijs met een vleugje avontuur.


Nusa Penida

Dit is het grootste van de drie zustereilanden voor de zuidoostkust van Bali en staat bekend om zijn ruige landschap en dramatische kliffen. Kelingking Beach is misschien wel het meest iconische beeld van Nusa Penida, met een T-Rex-vormige klif die uitkijkt over het turquoise water. Toeristen zijn ook vaak gefascineerd door de natuurlijke zwembaden van Angel’s Billabong en het nabijgelegen Broken Beach. Duiken en snorkelen zijn hier populair, met kristalhelder water en een rijk zeeleven, waaronder de kans om de gracieuze manta roggen in hun natuurlijke habitat te zien bij Manta Point. Een bezoek aan de Goa Giri Putri-tempel, een grote grottempel, biedt zowel spirituele ervaringen als spectaculaire uitzichten.


Nusa Lembongan

Minder ruig dan Nusa Penida, maar net zo boeiend, is Nusa Lembongan een mix van witte zandstranden, heldere blauwe wateren en mangrovebossen. Mushroom Bay en Dream Beach zijn populaire plekken voor zonnebaden en zwemmen. De Devil’s Tears, een rotsachtige uitloper, biedt een spectaculaire show van crashende golven en waterexplosies. Lembongan is ook bekend om zijn zeewierkwekerijen en de rustieke sfeer die ze uitstralen. Het eiland heeft tal van duikscholen en duikplekken, waaronder Crystal Bay, dat bekend staat om zijn helderheid en diversiteit aan zeeleven.


Wat zijn de mooiste stranden van Bali?

Bali, vaak het ‘Eiland van de Goden’ genoemd, is gezegend met een reeks adembenemende stranden. Seminyak Beach staat bekend om zijn gouden zand en prachtige zonsondergangen, terwijl Kuta Beach geliefd is bij feestgangers. Voor een rustigere ervaring is Sanur Beach ideaal met zijn kalme wateren en schilderachtige kustlijn. Padang Padang en Uluwatu zijn magische plekken voor surfers en bieden dramatische kliffen en verborgen baaien. Liefhebbers van uniek natuurschoon moeten beslist naar Lovina voor zijn zwarte zand of naar de Pink Beach op het nabijgelegen eiland Lombok voor zijn zeldzame roze kustlijn.

Welke kustgebieden zijn geschikt voor snorkelen, duiken, surfen, watersporten etc?

Voor duik- en snorkelliefhebbers zijn Amed, Menjangan Island en de omgeving van Nusa Penida onmisbaar. Deze plaatsen zijn beroemd om hun kleurrijke koraalriffen en divers zeeleven. Surfers geven de voorkeur aan Uluwatu, Canggu en Keramas vanwege de indrukwekkende golven en uitdagende breaks. Voor andere watersporten, zoals jetskiën, parasailen of bananenboottochten, zijn de wateren rond Tanjung Benoa de go-to plek. Hier kunnen avonturiers de zee op een aantal opwindende manieren verkennen

Welke gebieden op het eiland zijn kindvriendelijk?

Voor families met kinderen zijn plaatsen zoals Nusa Dua en Sanur ideaal. Ze bieden beschermde stranden met kalme wateren en tal van kindvriendelijke resorts. Ubud, ver weg van de kust, is een cultureel centrum met activiteiten zoals de Monkey Forest en talrijke kunstworkshops. Waterbom in Kuta is een gigantisch waterpark dat uren plezier biedt voor zowel kinderen als volwassenen. Bali Safari & Marine Park in Gianyar biedt ook een educatief en vermakelijk dagje uit voor het hele gezin.

Plaats een reactie