4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Mykonos

Mykonos, gelegen in de Egeïsche Zee, staat niet alleen bekend om zijn bruisende Griekse nachtleven en witgekalkte gebouwen, maar ook om zijn schitterende kustlijn. Als je de zilte zeebries al kunt voelen en de roep van het azuurblauwe water niet kunt weerstaan, dan is deze blog voor jou. Wij nemen je in dit artikel mee op een zonovergoten reis langs de 11 mooiste stranden die Mykonos te bieden heeft.

🏖️ Elk strand heeft zijn eigen unieke charme en sfeer, variërend van serene baaien omringd door natuurlijke schoonheid tot levendige hotspots waar het feest nooit stopt. Of je nu op zoek bent naar een rustig plekje om te ontspannen, een avontuurlijke duikervaring, of gewoon wilt genieten van de Mediterrane zon, deze stranden zullen je hart ongetwijfeld sneller doen kloppen. Hier begint je ultieme zomerse escapade. Wacht niet langer en boek jou all inclusive resort direct online!

Paraga Beach

Paraga Beach is een charmante mix van kosmopolitische flair en traditionele Cycladische sfeer. Dit halvemaanvormige strand is omzoomd door tamariskbomen en kristalhelder water, wat het een ideaal toevluchtsoord maakt voor zonaanbidders. Opmerkelijk is het samenkomen van twee stranden door een zandtong. Dichtbij vind je de Scorpion Beach Club, die een muzikale achtergrond biedt en internationale bezoekers aantrekt. Vlakbij ligt ook het hippe Paradise Beach, dat bekend staat om zijn strandfeesten. Voor de rustzoekers zijn er rustigere delen van Paraga te vinden. Er zijn tal van tavernes in de buurt waar je authentieke Griekse delicatessen kunt proeven.


Ornos Beach

Ornos Beach, gelegen in een beschutte baai, is een familievriendelijk strand met goudkleurig zand en kalme wateren, perfect voor zwemmen en paddleboarding. Het is zeer toegankelijk vanuit Mykonos-stad, wat het een populaire keuze maakt voor dagjesmensen. De kustlijn is bezaaid met ligbedden, parasols en eersteklas strandbars. De nabijgelegen nederzetting Ornos biedt een scala aan eetgelegenheden, winkels en boetiekjes. Bovendien kunnen bezoekers boottochten maken naar naburige stranden en eilanden direct vanuit Ornos.


Agios Sostis

Agios Sostis is voor degenen die de ongerepte kant van Mykonos willen ervaren. Zonder ligbedden, muziek of strandbars biedt dit uitgestrekte zandstrand een rustige ontsnapping aan het soms drukke eilandleven. Het water is diepblauw en de omgeving is wilder en ruiger dan de andere stranden. Het nabijgelegen traditionele taverne “Kiki’s” is een verborgen juweeltje, bekend om zijn gegrilde specialiteiten en het ontbreken van elektriciteit. Een bezoek in de vroege ochtend of late namiddag biedt een magische sfeer met minder drukte. De nabijgelegen Panormos baai is ook een bezoek waard voor een contrasterende ervaring.


Elia Beach

Elia is het langste zandstrand van Mykonos en een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid en moderne voorzieningen. Toeristen zijn dol op de brede strook fijn goudkleurig zand en het kristalheldere water. Watersportliefhebbers vinden hier een scala aan activiteiten, van windsurfen tot parasailen. Het strand heeft een gedeelte dat populair is bij de LGBT-gemeenschap, waardoor het divers en inclusief is. Op korte afstand bevinden zich enkele luxe resorts en restaurants die verse zeevruchten serveren. Voor een vleugje cultuur kan men een bezoek brengen aan het nabijgelegen traditionele dorp Ano Mera met zijn historische klooster.


Platis Gialos

Platis Gialos is een levendige kuststrook, bekend om zijn uitstekende voorzieningen en nabijheid tot andere beroemde stranden. Het goudkleurige zand en kalme wateren zijn ideaal voor gezinnen. De strandboulevard heeft een overvloed aan restaurants, cafes en winkels. Vanaf de kleine haven vertrekken regelmatig boten naar naburige stranden, waardoor het gemakkelijk is om strandhopping te doen. Je kunt natuurlijk ook naar andere eilanden gaan (eilandhoppen).


Psarou Beach

Psarou Beach, een favoriet onder de internationale elite, staat bekend om zijn glamoureuze sfeer. Het azuurblauwe water en het zachte zand worden omlijst door trendy beachclubs en luxueuze ligbedden. Nammos, een van de meest exclusieve strandclubs van het eiland, trekt beroemdheden en jetsetters aan. Hoewel het strand populair is, behoudt het een bepaald niveau van exclusiviteit. In de omgeving kunnen toeristen ook boetieks van wereldklasse vinden die de nieuwste modetrends aanbieden. Een dag in Psarou is een mix van ontspanning en high-end entertainment.


Panormos Beach

Panormos Beach, gelegen aan de noordkust van Mykonos, biedt een serene en enigszins afgelegen ervaring. Het strand wordt gekenmerkt door zijn zachte gouden zand en turquoise wateren, beschermd tegen de sterke Meltemi-winden. Panormos heeft een bohemien sfeer, met een chique beachclub, Principauté de Mykonos, waar bezoekers kunnen genieten van cocktails en culinaire hoogstandjes. Hoewel het strand minder druk is dan sommige zuidelijke tegenhangers, trekt het toch een stijlvol publiek aan. De omliggende heuvels, bezaaid met traditionele witgekalkte huizen, bieden een pittoreske achtergrond. Voor avonturiers is de nabijgelegen baai van Agios Sostis een must-visit.


Paradise Beach

Als epicentrum van het nachtleven van Mykonos, staat Paradise Beach bekend om zijn bruisende energie en eindeloze feesten. Overdag zonnen bezoekers onder de zon, maar zodra de avond valt, verandert het strand in een dansvloer met beroemde DJ’s. Dichtbij ligt de wereldberoemde Cavo Paradiso club, een bastion van het nachtleven van het eiland. Naast het feesten, biedt het strand kristalhelder water en een scala aan watersportactiviteiten. Dit strand is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een levendige en energieke atmosfeer.


Tourlos Beach

Net ten noorden van Mykonos-stad ligt Tourlos Beach, een rustig toevluchtsoord weg van de drukte. Hoewel kleiner en minder bekend, biedt dit zandstrand een rustige ambiance, ideaal voor degenen die willen ontspannen en tot rust willen komen. Het uitzicht op de jachthaven en de voorbijvarende luxe jachten voegen een vleugje glamour toe. In de buurt is de nieuwe haven van Mykonos, waar veerboten en cruiseschepen aanmeren. Dit biedt reizigers de mogelijkheid om naburige eilanden te verkennen of gewoon te genieten van het prachtige uitzicht op zee. Het strand heeft een aantal tavernes waar vers gevangen vis op het menu staat.


Kalafatis Beach

Kalafatis Beach, gelegen aan de oostkust van Mykonos, is een paradijs voor watersportliefhebbers. Dankzij de consistente wind is het een populaire locatie voor windsurfen, kitesurfen en duiken. Het ruime zandstrand, omgeven door heuvels en rotsformaties, heeft een ongerepte schoonheid en een relaxte sfeer. Er zijn diverse uitstekende visrestaurants en tavernes langs de kust waar bezoekers kunnen genieten van verse zeevruchten met uitzicht op de Egeïsche Zee. Voor degenen die een avontuurlijke uitstap willen maken, is er de mogelijkheid tot het huren van een bootje om de nabijgelegen kleinere baaien en grotten te verkennen. Kalafatis biedt een mix van actie en ontspanning in een authentieke Cycladische setting.


Ftelia Beach

Ftelia Beach, aan de noordelijke kust, is een oase voor de bohemiens en liefhebbers van natuurlijke schoonheid. Beroemd om zijn archeologische vindplaats, wordt gezegd dat het strand de thuisbasis was van de oude neolithische nederzetting van Ftelia. De Meltemi-wind maakt het strand populair bij windsurfers. Het is minder druk dan de zuidelijke stranden, waardoor het een rustige plek is om te ontspannen en te genieten van het landschap. Er zijn enkele trendy beachclubs en restaurants, zoals de bekende Alemagou Beach Bar, waar een mix van traditionele en moderne elementen voor een unieke sfeer zorgt. Ftelia biedt een combinatie van historisch belang, sportieve activiteiten en hedendaagse genoegens.


Wat zijn de mooiste stranden van Mykonos?

Mykonos, een parel van de Cycladen, herbergt talloze adembenemende stranden. Elia Beach is geliefd om zijn uitgestrekte gouden zand en helderblauw water, terwijl Psarou Beach bekend staat om zijn glamoureuze sfeer en luxe beachclubs. Paradise Beach en Super Paradise zijn berucht om hun levendige feesten en DJ-sets. Agios Sostis biedt een rustigere sfeer met ongerepte schoonheid, en Panormos combineert bohemien charme met natuurlijke pracht. Ornos en Platis Gialos zijn beide gezinsvriendelijk en hebben uitstekende faciliteiten.

Welke gebieden op het eiland zijn kindvriendelijk?

Ornos Beach is perfect voor families met zijn kalme wateren en nabijheid tot voorzieningen. Platis Gialos heeft eveneens kalme wateren en diverse restaurants en winkels aan de kustlijn. Kalafatis Beach, met ruimte voor kinderen om te spelen en watersportfaciliteiten, is een andere goede keuze. Agios Stefanos biedt een rustige sfeer met ondiep water, ideaal voor jonge zwemmers. Bovendien heeft Mykonos-stad verkeersvrije gebieden en pittoreske straatjes waar families comfortabel kunnen wandelen en verkennen.

Welke kustgebieden zijn geschikt voor snorkelen, duiken, surfen, watersporten etc?

Voor liefhebbers van watersporten is het eiland een droom. Kalafatis Beach is ideaal voor windsurfen en kitesurfen, dankzij de sterke winden. Ftelia Beach is ook geliefd bij windsurfers. Duikliefhebbers kunnen terecht bij Paradise Beach en Kalafatis, waar duikscholen excursies aanbieden naar nabijgelegen wrakken en riffen. Snorkelaars zullen de kristalheldere wateren van Agios Sostis en Elia Beach waarderen. Psarou en Paraga bieden een scala aan watersportactiviteiten, van jetskiën tot paddleboarding. De kustlijn biedt activiteiten voor alle niveaus van avontuur. Tip: bekijk ook ons overzicht met surfcamps.

Plaats een reactie