4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Jamaica

Als je op zoek bent naar een geweldige tropische ontsnapping, dan is het eiland Jamaica je volgende reisbestemming. Dit Caraïbische paradijs, beroemd om zijn reggae-beats, rijke cultuur en warme gastvrijheid, is ook de thuisbasis van enkele van de mooiste kustplaatsen ter wereld. Elke badplaats heeft zijn eigen unieke charme, verhalen en ervaringen om te delen. Dus ga mee op deze ontdekkingsreis want in deze blog zullen we de 11 mooiste kustplaatsen van Jamaica verkennen. Bereid je voor op een reis vol onvergetelijke avonturen, heerlijke smaken, prachtige uitzichten en de warme Jamaicaanse zon die je huid kust. Laten we deze reis beginnen, want Jamaica wacht op je!

🏖️ Duik in de levendige wereld van Kingston, de hoofdstad, waar je kunt dansen op de ritmes van Bob Marley. Verken de historische schatten van Falmouth en Lucea, of ga op avontuur in de ongerepte natuur rond Port Antonio en Morant Bay. Neem een duik in de ongerepte wateren van Runaway Bay, Orange Bay en de bruisende toeristische hotspots Montego Bay en Ocho Rios. Proef de authentieke Jamaicaanse jerk-kruiden in Negril, geniet van de serene charme van Savanna-la-Mar en ontdek de geheime juweeltjes van het rustige stadje Morant Bay.


Montego Bay

Montego Bay, of ‘MoBay’, is niet alleen de tweede stad van Jamaica, maar ook het kloppend hart van de toeristische sector van het eiland. Deze levendige stad, gelegen aan een prachtige baai aan de noordwestelijke kust, is een fascinerende mix van zonovergoten stranden, koloniale architectuur en een dynamische straatcultuur. Het beroemde Doctor’s Cave Beach is een must-see, bekend om zijn turquoise wateren en helende eigenschappen. Voor geschiedenisliefhebbers biedt de Rose Hall Great House een kijkje in het koloniale verleden van Jamaica, met spannende verhalen over de ‘Witte Heks van Rose Hall’. Voor natuur- en avontuurliefhebbers is er de nabijgelegen Martha Brae River, ideaal voor rafting trips. De Hip Strip is perfect voor winkelliefhebbers, met talloze boetieks en markten, terwijl het nachtleven van MoBay een onvergetelijke ervaring biedt. Montego Bay, met zijn mix van avontuur, cultuur en ontspanning, heeft voor elk wat wils.

🛫 All inclusive accommodaties in de buurt:


Negril

Negril, een juweeltje aan de westkust van Jamaica, is de perfecte bestemming voor liefhebbers van zon, zee en zand. Bekend om zijn Seven Mile Beach, een van de mooiste stranden ter wereld, biedt Negril een relaxte sfeer, ideaal voor strandliefhebbers en rustzoekers. De bruisende strandbars en restaurants bieden een scala aan lokale delicatessen en internationale gerechten. Voor avonturiers is er de iconische Negril Cliffs, een favoriete plek voor klifduiken, gevolgd door een adembenemende zonsondergang. Op korte afstand ligt het Kool Runnings Waterpark, een gezinsvriendelijk uitje met talloze waterglijbanen en -attracties. Maak een boottocht op de Negril Lagoon of bezoek het Negril Hills Golf Club voor een rondje golf in het paradijs.

🛫 All inclusive accommodaties in de buurt:


Runaway Bay

Gelegen aan de noordelijke kust van Jamaica, biedt Runaway Bay een uniek scala aan activiteiten en ervaringen, weg van de drukte van de grotere toeristische plekken. Runaway Bay is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers met zijn talloze onderwatergrotten en weelderige groene landschap. Duikliefhebbers worden aangetrokken tot de koraalriffen die zich uitstrekken van de kust, terwijl de geschiedenisliefhebbers zich kunnen verdiepen in de slavenopstand die plaatsvond in de nabijgelegen Seville Great House. De Green Grotto Caves, op korte afstand van Runaway Bay, is een populaire plek, met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten formaties. Voor golfliefhebbers heeft Runaway Bay een van de beste golfbanen van het eiland. De nabijgelegen Cardiff Hall Beach biedt ongerepte witte zandstranden en azuurblauwe wateren.

🛫 All inclusive accommodaties in de buurt:


Ocho Rios

Ocho Rios, ooit een slaperig vissersdorp, is nu een bruisende toeristische hotspot aan de noordkust van Jamaica. Deze charmante stad, omgeven door regenwouden, rivieren en watervallen, is vooral bekend om de prachtige Dunn’s River Falls – een must voor elke bezoeker. Een unieke ervaring is de beklimming van deze watervallen, een opwindend avontuur dat je niet snel zult vergeten. In de nabije omgeving vind je ook Fern Gully, een prachtige tropische ravijn omgeven door honderden verschillende soorten varens. Het Mystic Mountain avonturenpark, met zijn kabelbaan, rodelbaan en zip-lijnen, biedt een onvergetelijk uitzicht op de kust. Voor culinaire fijnproevers is de ‘jerk’ kookkunst, typisch voor de streek, een ware delicatesse.

🛫 All inclusive accommodaties in de buurt:


Falmouth

Falmouth, gelegen aan de noordkust van Jamaica, is een van de best bewaarde geheimen van het eiland. Deze historische stad, gebouwd in de 18e eeuw, heeft enkele van de best bewaarde Georgische architectuur in het Caribisch gebied. Falmouth is ook het startpunt voor het bezoek aan de Luminous Lagoon, een unieke natuurlijke attractie waar bezoekers ‘s nachts kunnen zwemmen in een gloeiend bioluminescent water – een wonderbaarlijke ervaring. Het Albert George Shopping and Historical Centre is ideaal voor diegenen die willen shoppen en iets over de lokale geschiedenis willen leren. De nabijgelegen Martha Brae River is perfect voor een ontspannen bamboe-rafttocht, terwijl het Burwood Beach prachtige witte zandstranden en helder blauw water biedt.

🛫 All inclusive accommodaties in de buurt:


Port Antonio

Port Antonio, verscholen aan de noordoostelijke kust van Jamaica, is een verborgen paradijs dat rust en authenticiteit belooft, ver weg van de drukkere toeristische gebieden. Bekend als de ‘Jamaicaanse Riviera’ in de jaren 1940 en ’50, straalt deze charmante kuststad nog steeds een ouderwetse glamour uit. Genesteld tussen de Blue Mountains en de kristalheldere Caribische Zee, is Port Antonio een ware oase voor natuurliefhebbers. Een bezoek aan de prachtige Blue Lagoon, beroemd gemaakt in de film met dezelfde naam, is een must, net als een bamboe-rafttocht op de Rio Grande. Bezoek het Boston Beach voor heerlijke ‘jerk’ gerechten, terwijl de nabijgelegen Reach Falls een betoverende natuurlijke attractie biedt. Het ongerepte Frenchman’s Cove is perfect voor een rustige dag aan het strand.

Tip: wil je lekker luxe verblijven? Bekijk dan ook ons overzicht met de tofste swim-ups van Jamaica.


Kingston

Kingston, de levendige hoofdstad van Jamaica, gelegen aan de zuidoostelijke kust, biedt een diepgaande blik op de rijke cultuur en geschiedenis van het eiland. De stad is bekend om het Bob Marley Museum, de voormalige residentie van de reggaelegende, een must voor muziekliefhebbers. Het historische Port Royal, ooit het beruchte bolwerk van piraten, vertelt de verhalen van het koloniale verleden van Jamaica. Bezoek de levendige Coronation Market voor een authentieke ervaring, waar lokale boeren en ambachtslieden hun producten verkopen. Het nabijgelegen Blue Mountains National Park, thuisbasis van de wereldberoemde Blue Mountain koffie, is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. In Kingston vind je ook het Emancipation Park, een oase van rust in de stad, en Devon House, een historische herenwoning bekend om zijn ijs.


Lucea

Lucea, een pittoreske badplaats gelegen tussen Montego Bay en Negril, is een verborgen juweeltje aan de noordwestelijke kust van Jamaica. Het charmante stadje, genesteld in een prachtige natuurlijke haven, is een perfecte mix van historische gebouwen, mooie stranden en indrukwekkende natuurlijke attracties. Het Fort Charlotte, gebouwd in 1746, biedt een fascinerend inzicht in het koloniale verleden van Jamaica. De unieke Lucea Clock Tower, een herkenbaar symbool van de stad, is ook een bezoek waard. Voor natuurliefhebbers zijn er de Dolphin Cove en de Rhodes Hall Plantation, die een scala aan activiteiten bieden, van paardrijden tot zwemmen met dolfijnen. De lokale markt van Lucea is een levendige plek om te bezoeken, waar je lokale producten en handwerk kunt kopen. Met zijn authentieke Jamaicaanse charme, prachtige stranden en historische schatten, biedt Lucea een rustiger alternatief voor de drukkere toeristische centra.


Savanna-la-Mar

Savanna-la-Mar, lokaal bekend als Sav-la-Mar, is een historisch stadje aan de zuidwestelijke kust van Jamaica. Hoewel het misschien minder bekend is dan andere Jamaicaanse bestemmingen, biedt Sav-la-Mar een authentieke blik op het dagelijkse leven in Jamaica, weg van de drukte van het toerisme. Het Peter Tosh Monument, ter ere van de reggaelegende, is een must-see voor muziekliefhebbers. De nabijgelegen Parottee Bay biedt een prachtig uitzicht op de Caribische Zee, terwijl het Great Morass natuurreservaat een toevluchtsoord is voor verschillende vogelsoorten. De lokale markt van Sav-la-Mar is een bruisende plek waar je vers fruit, groenten en Jamaicaanse delicatessen kunt proeven. Voor strandliefhebbers is het nabijgelegen Bluefields Beach, met zijn prachtige witte zand en turkoois water, een ideale bestemming.


Morant Bay

Morant Bay, een historische kustplaats gelegen in het oostelijke deel van Jamaica, is rijk aan cultuur en geschiedenis. Deze stad is de plek van de Morant Bay Rebellion in 1865, een cruciale gebeurtenis in de Jamaicaanse geschiedenis, gedenktekend door het indrukwekkende standbeeld van nationale held Paul Bogle. Morant Bay is omringd door ongerepte stranden zoals Prospect Beach, waar de rustige sfeer ideaal is voor ontspanning. De Botanische Tuin Bath, niet ver van de stad, is een oase van tropische flora, ook bekend om zijn helende mineraalbronnen. Dichtbij ligt Judgement Cliff, een natuurlijk monument met een boeiend verhaal, terwijl de Caves of St. Thomas fascinerende ondergrondse ontdekkingen beloven. De markt van Morant Bay is een levendige plek om lokaal fruit, groenten en ambachten te verkennen.


Orange Bay

Orange Bay, een rustig kustplaatsje gelegen aan de noordwestelijke kust van Jamaica, is een idyllisch toevluchtsoord weg van de meer toeristische gebieden. Deze serene bestemming biedt kilometers ongerepte stranden, waar de Caribische Zee samensmelt met de gouden zandstranden, een perfecte plek voor zonaanbidders. Orange Bay is ook bekend om zijn vruchtbare grond, en de lokale boerenmarkt is een levendige plaats waar bezoekers verse groenten, fruit en andere regionale specialiteiten kunnen proeven. Niet ver weg ligt de historische Rhodes Hall Plantation, die inzicht biedt in het verleden van het eiland en een kans om paard te rijden langs de kustlijn. Voor natuurliefhebbers is het nabijgelegen Negril Royal Palm Reserve, met zijn mangroven en moerassen, een must-see.


Wat is er zo uniek aan Jamaicaanse plaatsen?

Jamaicaanse plaatsen zijn unieke parels in de Caribische zee. Ze combineren een betoverend landschap – van bergen en watervallen tot gouden stranden en turkoois water – met een rijke geschiedenis en levendige (muzikale) cultuur. Je proeft er de authentieke Jamaicaanse keuken, danst op het ritme van reggae en ervaart de warme gastvrijheid van de lokale mensen (zowel in restaurants & barretjes als gewoon op straat). Elk stadje heeft zijn eigen unieke charme en sfeer, variërend van bruisende all inclusive resort-steden tot serene, ongerepte dorpjes.

Wat zijn de grootste steden op het eiland?

Kingston, de hoofdstad en grootste stad met de meeste inwoners, is het culturele hart, rijk aan geschiedenis en het epicentrum van reggae. Montego Bay, lokaal bekend als MoBay, is de tweede stad van het eiland, beroemd om zijn prachtige stranden en levendige nachtleven. Andere grote steden zijn Portmore, een buitenwijk van Kingston, en Spanish Town, een historische stad met indrukwekkende koloniale architectuur.

Plaats een reactie