4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 10 hotels aan de piste

Ben jij een echte wintersporter? Dan wil je natuurlijk maximaal genieten van je wintersport en geen tijd kwijt zijn aan dagelijkse autoritjes van je hotel naar de piste. Kies daarom een hotel direct bij de piste. Zeker voor groepen (en kinderen) is dit erg aan te bevelen omdat iedereen zo kan gaan en staan waar en wanneer hij wil. In deze blog bespreken we de voordelen van de ligging van deze accommodaties en geven we een overzicht van de mooiste piste-hotels in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Noorwegen.

  • Je hoeft niet met de auto naar het skigebied te rijden.
  • In het hotel lekker warm je kleding en schoenen aandoen.
  • Je skies of snowboard al onderbinden voordat je naar buiten gaat.
  • Direct de berg op en de eerste sneeuw meepakken op mooi geprepareerde pistes.
  • Overdag gemakkelijk pauzeren of even wat anders gaan doen.
  • Genieten van ontbijt, lunch en diner bij (volpension of all-inclusive).
  • Aan het einde van de dag alle spullen opslaan in de hal/schuur van het resort.

Verschillende pistes bij de accommodatie

Een resort gelegen langs de pist is ideaal voor elk type wintersporter. Skipistes zijn de verschillende routes die worden gebruikt om te skiën of snowboarden. Ze kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van het niveau van ervaring van een skiër of snowboarder. Gemakkelijke pistes (blauw) zijn bedoeld voor beginners die net beginnen met skiën of snowboarden. Ze hebben een kleine helling en hebben weinig obstakels of moeilijke bochten. Gevorderde pistes (rood) zijn voor wintersporters die al wat meer ervaring hebben. Ze hebben meer moeilijke bochten, hellingen en de gemiddelde snelheid ligt daar wat hoger. Expert pistes (zwart) zijn voor echt ervaren skiërs en snowboarders. Ze hebben zeer steile hellingen, hobbels en soms flinke slechte delen met veel ijs. Er zijn ook speciale kinderpistes (kinderweides) voor kinderen. Deze zijn niet zo steil, erg breed en bevatten veel bredere bochten. Ze zijn meestal vrij kort, zodat kinderen niet verdwalen. Ideaal dus als dit dicht bij je hotel gelegen is.

Hotel bij skilift

Wie wil nou niet vanuit zijn hotel de skilift in kunnen stappen? Dat bespaart tijd en is super gemakkelijk. Er zijn verschillende soorten skiliften die worden gebruikt om mensen naar de top van een berg te brengen, zodat ze kunnen skiën of snowboarden. De meest voorkomende zijn stoeltjesliften, sleepliften, gondelliften en kabelbanen. Stoeltjesliften is de meest populaire soort lift bij ski- en snowboardresorts. Ze zijn eenvoudig en voordelig en bieden een veilige manier om naar de top van de berg te komen. Sleepliften zijn meestal korter dan stoeltjesliften trekken snowboarders en skiers voort door middel van een stok of ronde schijf. Gondelliften zijn grotere liften die grote aantallen passagiers tegelijk kunnen vervoeren. Ze hebben cabines / gondels die passagiers naar de top van de berg vervoeren. Kabelbanen zijn lange, kabelbaanliften die de hele berg bedienen. Ze kunnen tot wel 50 personen tegelijk vervoeren. Als jij een hotel aan de skilift zoekt moet je vooraf goed kijken of bijvoorbeeld de skipas bij de prijs is inbegrepen.

Hotel Koh I Nor (Val Thorens, Franse Alpen, Frankrijk)

ski hotel Val Thorens aan de piste

Val Thorens, in de Franse Alpen, is een ideaal skigebied voor een geweldige wintersportvakantie. Het is het hoogste skigebied van Europa, met lange, uitgestrekte pistes die u uitnodigen om te genieten van de schoonheid van de Alpen. Het is ook een paradijs voor buitensporters, met talloze wandel- en mountainbikeroutes. In de omgeving vindt u ook oude steden zoals Albertville, Moutiers en Saint-Martin-de-Belleville, waar u kunt genieten van een rustige vakantie. Het skigebied van Val Thorens is een geweldige optie voor wintersportliefhebbers. Er zijn meer dan 150 km aan pistes, waaronder de beroemde “Three Valleys” en de “Belleville Valley”. Er zijn ook talloze off-piste mogelijkheden, waaronder het beroemde couloir des Grands Montets.



Hotel Vestlia Resort (Geilo, Buskerud, Noorwegen)

Hotel Vestlia Resort bij skiliften

Geilo is de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie in de Noorse natuur. Het is gelegen in het centrum van Noorwegen, aan de oevers van de Hallingdal-vallei. Geilo biedt een prachtig uitzicht op de bergen en is een paradijs voor buitensporters. Er zijn talloze wandel- en mountainbikeroutes, en in de winter biedt het niet alleen prachtig skiën, maar ook vele andere sneeuwsportactiviteiten. Het skigebied van Geilo is een van de meest populaire in Noorwegen. Er zijn meer dan 30 km aan pistes, waaronder de beroemde “Daleheia” en de meer uitdagende “Hurdal”. Er zijn ook veel off-piste mogelijkheden, waaronder het beroemde “Vestlia” en het “Vallentunvegen”.



Hotel Saint Charles (Val Cenis, Franse Alpen, Frankrijk)

wintersport Hotel Saint Charles direct bij de skipiste

Val Cenis is een prachtig skigebied in de Franse Alpen, dat zich uitstrekt over de grens met Italië. Het is een uitstekende bestemming voor een ontspannen wintersportvakantie, met rustige dorpen, traditionele restaurants en prachtige natuur. In de omgeving vindt u ook oude steden zoals Chambéry, Aiguebelle en Lanslebourg, waar u kunt genieten van een rustige vakantie. Het skigebied van Val Cenis is een echte wintersportbestemming. Er zijn meer dan 150 km aan pistes, waaronder de “Vanoise Express” en de “Lanslebourg”. Er zijn ook veel off-piste mogelijkheden, waaronder het beroemde couloir des Grands Montets.



Hotel Park Folgarida (Folgarida, Dolomieten, Italië)

Folgarida, in de Dolomieten, is een prachtige bestemming voor een ontspannen vakantie. Het is een mekka voor buitensporters, met talloze wandel- en mountainbikeroutes. In de omgeving vindt u ook oude steden zoals Trento, Verona en Bolzano, waar u kunt genieten van een rustig verblijf. Het skigebied van Folgarida, in de Dolomieten, is de perfecte bestemming voor wintersportliefhebbers. Er zijn meer dan 100 km aan pistes, waaronder de “Folgarida – Marilleva” en de “Folgarida – Madonna di Campiglio”. Er zijn ook veel off-piste mogelijkheden, waaronder het beroemde “Grolla – Passo del Tonale”. Als u op zoek bent naar een rustige, ontspannen vakantie met veel verschillende wintersportactiviteiten, is een verblijf in deze hotels de perfecte optie. Al deze hotels bieden kamers met uitzicht op de prachtige bergen, zodat u de schoonheid van de Alpen en de Dolomieten kunt bewonderen.



Hotel Der Kohlerhof (Fugen, Tirol, Oostenrijk)

Hotel Der Kohlerhof in Fugen, Tirol, Oostenrijk is de perfecte uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Het hotel ligt in een prachtige bergachtige omgeving, met vele bezienswaardigheden in de buurt. In de omgeving van Fugen vind je steden zoals Kufstein, Schwaz en Innsbruck. Er zijn tal van toeristische attracties in de buurt, waaronder de prachtige kasteelruïne Burg Ried, de prachtige middeleeuwse stad Rattenberg en het middeleeuwse klooster in Stams. In de buurt bevinden zich ook kuuroorden zoals Bad Häring en Bad Hofgastein. Er zijn ook veel skigebieden en skipistes in de buurt, zoals Söll, Westendorf, Kitzbühel en Wildschönau. Er zijn ook tal van andere activiteiten, zoals raften, klimmen, wandelen, mountainbiken, golfen en nog veel meer.



Hotel Araucaria (Plagne Centre, Franse Alpen, Frankrijk)

Hotel Araucaria in Plagne Centre, Franse Alpen, Frankrijk is de perfecte bestemming voor een wintervakantie. Er zijn tal van skigebieden en skipistes in de buurt, zoals La Plagne, Les Arcs en La Rosiere. Er zijn ook veel andere activiteiten, zoals snowboarden, langlaufen, snowtuben, sleeën en nog veel meer. Er zijn ook tal van bezienswaardigheden in de buurt, waaronder de prachtige kathedraal van Lausanne, het Chamonix-massief en het meer van Annecy. In de buurt bevinden zich ook vele steden, zoals Chamonix, Annecy en Genève.



Hotel Miravalle (Selva di val Gardena, Trentino, Italië)

Hotel Miravalle in Selva di Val Gardena, Trentino, Italie biedt een prachtige vakantiebestemming voor een actieve vakantie. Er zijn tal van bezienswaardigheden in de buurt, waaronder het middeleeuwse kasteel Castel Trostburg, de prachtige kerk van Santa Cristina en het prachtige meer Lago di Carezza. Er zijn ook tal van steden in de buurt, zoals Bozen, Meran en Trento. In de buurt bevinden zich ook vele skigebieden en skipistes, waaronder Val Gardena, Val di Fassa en Val di Fiemme. Er zijn ook tal van andere activiteiten, zoals klimmen, wandelen, mountainbiken, raften, golfen en nog veel meer.



Hotel Almhof (Galtur, Tirol, Oostenrijk)

Hotel Almhof in Galtur, Tirol, Oostenrijk is de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Er zijn tal van bezienswaardigheden in de buurt, waaronder het prachtige kasteel van Kufstein, de prachtige kerk van Stams en het meer van Achensee. Er zijn ook veel steden in de buurt, zoals Innsbruck, Schwaz en Kitzbühel. Er zijn ook tal van skigebieden en skipistes in de buurt, zoals Ischgl, Galtür, Kitzbühel en Axamer Lizum. Er zijn ook tal van andere activiteiten, zoals raften, klimmen, wandelen, mountainbiken, golfen en nog veel meer.



Hotel Waldhotel Willingen (Willingen, Sauerland, Duitsland)

Bent u op zoek naar een ontspannen vakantie vol met outdooractiviteiten in de prachtige natuur? Dan is Hotel Waldhotel Willingen het perfecte vakantiebestemming voor u. Gelegen in het Sauerland, in het noorden van Duitsland, kunt u hier genieten van een rustige omgeving met prachtige uitzichten. In de buurt van Hotel Waldhotel Willingen kunt u genieten van diverse bezienswaardigheden, zoals het Museum Willemeen, het Kletterwald, het Aqua Magica en de Ettelsbergse kabelbaan. U kunt ook de steden Kassel, Marburg, Paderborn en Bad Wildungen bezoeken, die allemaal in de buurt liggen. Voor skiërs is Willingen de perfecte winterbestemming. Er zijn verschillende skigebieden in de omgeving, waaronder het skigebied Winterberg en het skigebied Ettelsberg. Er zijn meer dan 100 skipistes voor alle niveaus, waaronder een snowpark en een rodelbaan. Er zijn ook veel andere winteractiviteiten in de omgeving, zoals langlaufen, wandelen, schaatsen, rodelen en snowtuben.



Hotel COOEE Alpin Bad Kleinkirchheim (Bad Kleinkirchheim, Karinthie, Oostenrijk)

Hotel COOEE Alpin Bad Kleinkirchheim is een prachtige vakantiebestemming gelegen in Karinthie, Oostenrijk. Dit hotel ligt in een rustige omgeving in het Nationaal Park Nockberge en biedt een adembenemend uitzicht over de bergen. In de omgeving van dit hotel zijn er veel bezienswaardigheden te zien, waaronder het kasteel Burgruine Ehrenfels, de watervallen van Stainz, het openluchtmuseum Murtal, het klooster St. Paul en het kasteel Fürstenburg. Er zijn ook diverse steden in de buurt, waaronder St. Veit an der Glan, Klagenfurt en Villach. De skigebieden van Bad Kleinkirchheim en het skigebied Turracher Höhe bieden een verscheidenheid aan skipistes voor alle niveaus. Er zijn ook verschillende andere winteractiviteiten, zoals sneeuwschoenwandelen, langlaufen en paragliding. Het hotel biedt ook toeristische vakantie informatie voor de omgeving, zoals kaarten van de omgeving, informatie over lokale attracties, evenementen en bezienswaardigheden. Er zijn ook tal van restaurants, winkels, bars en cafés in de omgeving waar u kunt genieten van heerlijke gerechten en regionale specialiteiten.


Waarom bij de piste overnachten?

Heel veel wintersportplaatsen zijn erg gezellig. Je kunt er voor kiezen om buiten het dorp te verblijven in bijvoorbeeld een chalet of huisje, maar kunt ook een hotel, resort, appartement of aparthotel boeken in het centrum. Hier is elke dag wel iets te beleven. Overdag staat alles in het teken van skien, maar ‘s avonds kun je naar een bar/restaurant, gaan bowlen, zwemmen of een andere leuke activiteit doen zonder dat je hiervoor reistijd kwijt bent.

Is het duur om hier te verblijven?

De prijs van je vakantieverblijf is sterk afhankelijk van het land, de regio, het specifieke skigebied en de periode waarin je gaat reizen. In het hoogseizoen zijn hotels aan de piste een stuk duurder dan in het voorseizoen (laagseizoen). Je kunt besparen op de kosten door bijvoorbeeld een hotel op de berg te kiezen in plaats van laag in het dal. Het verzorgingstype (logies & ontbijt, halfpension, volpension of all inclusive) heeft ook veel effect op de prijs natuurlijk). Doorgaans bieden dit type accommodatie alleen een overnachting met ontbijt aan, of halfpension. Overdag kun je dan eten/lunchen op de piste.

Heb ik een skipas nodig?

Als jij een wintersportvakantie boekt bij een Nederlandse reisorganisatie dan zijn de skipassen soms inclusief. Als deze pasjes voor de skiliften zijn inbegrepen staat dit er duidelijk bij vermeld (soms kan je ze als extra service toevoegen aan de boeking). Skipassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, afhankelijk van de locatie waar je naartoe gaat en hoe vaak / hoe lang je van plan bent te skiën. Sommige passen geven toegang tot één lift, terwijl andere toegang geven tot verschillende liften. Er zijn ook skipassen die je toegang geven tot alle locaties in een bepaald skigebied. Je kunt dan echt de hele dag op verschillende bergen afdalingen pakken.

Plaats een reactie