4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 13 mooiste excursies in Sharm El Sheikh

Heb jij een vakantie naar Sharm El Sheikh geboekt en wil je graag weten wat er allemaal te doen is in de omgeving? In deze blog heb ik voor jou de meest populaire excursies op een rij gezet. Deze dagtrips en familie-uitstapjes worden aangeboden door diverse bedrijven. Ze zijn te boeken via je hotelreceptie en toeroperator maar doorgaans ook via verkopers op het strand en in de shops in de winkelcentra. Lees online goed de reviews via bijv. Tripadvisor zodat je precies weet wat je van deze excursies in Sharm El Sheikh (een van de mooiste Egyptische badplaatsen) kunt verwachten.

🏖️ Top 3 populaire all inclusive hotels in Sharm El Sheikh:


Quad Safari in de woestijn

In Sharm El Sheikh biedt een quad safari een avontuurlijke excursie door de woestijnvlaktes van de Sinai. Je wordt comfortabel opgehaald bij je hotel, waarna je naar het quad centrum wordt gebracht. Hier krijg je een duidelijke uitleg over het besturen van de quad. De groepen worden bewust klein gehouden om massatoerisme te vermijden. Je kunt kiezen voor een rit in de middag of een schilderachtige tocht tijdens zonsondergang. Tijdens de rit maak je één tot twee stops bij de Bedoeïenen. Hier kun je ontspannen en genieten van een traditionele kop Arabische mintthee. Naast het quadrijden is er soms ook een half uur durende kamelentocht door dezelfde indrukwekkende zandvlaktes. Er is voldoende gelegenheid om foto’s te maken. Voor een meer persoonlijke ervaring kun je kiezen voor een privétrip tegen een kleine meerprijs. Een Nederlandssprekende gids is eveneens beschikbaar.

De excursie, inclusief quad en kamelentocht, kost vaak zo’n €38-€40 voor volwassenen en €15 voor kinderen (privé-excursie is €20 extra). Alles is inbegrepen: transfers, gids, en de Bedoeïenen thee.


Mini Cruises

Voor een onvergetelijke ervaring in Sharm El Sheikh, kies je voor een Mini Cruise naar Tiran Eiland of het Nationale Park Ras Mohamed. Je dag begint vroeg met een ophaalservice vanuit je hotel rond 07:30, waarna je naar het Domina Coral Bay duikcentrum gebracht wordt. Dit 5-sterren PADI duikcentrum staat onder Europees management en biedt snelle toegang tot de boot via hun eigen privéhaven, wat lange wachttijden bij de lokale haven uitsluit. Voor vertrek kun je nog genieten van een kopje koffie in het naastgelegen Italiaanse restaurantje of bar. Afhankelijk van de dag vaar je naar Tiran Eiland of Ras Mohamed. Ras Mohamed is bekend om zijn rijke onderwaterleven met duizenden exotische vissen en 150 soorten koralen. Tiran Eiland is beroemd om de grotere vissen zoals de Napoleonvis en biedt ook goede kansen om dolfijnen en schildpadden te spotten. Tijdens de cruise zijn er drie stops ingepland om te snorkelen, waarbij je begeleid wordt door een instructeur. Na de tweede snorkelstop is er een pauze voor een lunch, bestaande uit een warm open buffet met diverse Arabische gerechten. Drankjes zoals cola, fanta, koffie en thee zijn de hele dag gratis beschikbaar.

De cruises naar Tiran Eiland zijn vaak gepland op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag, terwijl de trips naar Ras Mohamed plaatsvinden op zondag, woensdag en vrijdag. De kosten voor volwassenen bedragen €35 en voor kinderen €25, inclusief transfers, drankjes, lunch, een entreefee van €5 voor Ras Mohamed en diensten van een Engelssprekende gids. Snorkeluitrusting is te huur bij het duikcentrum tegen een klein bedrag voor de hele dag.


Dagtrip naar Petra

Een dagtrip naar Petra vanuit Sharm El Sheikh biedt een fascinerende duik in de geschiedenis. Je wordt ‘s ochtends vroeg opgehaald bij je hotel en rijdt ongeveer 2,5 uur naar Taba. Vanaf daar neem je de ferry naar Aqaba, wat ongeveer 45 minuten duurt. Eenmaal aangekomen in Jordanië ontmoet je je gids en rijd je langs de indrukwekkende Wadi Rum, bekend om zijn adembenemende landschappen. Petra wordt ook wel de ‘verloren stad’ genoemd. Deze historische plek, beroemd om zijn uit rots gehouwen architectuur en waterkanalen, was ooit een bloeiend handelscentrum. De Nabateeërs, die er 2000 jaar geleden leefden, boden bescherming aan karavanen die waardevolle goederen zoals specerijen en zijde vervoerden. Je bezoekt Petra via de Al-siq, een smalle kloof die leidt naar de stad, waarna je de majestueuze gevels van de graftombes en tempels kunt bewonderen. Na het verkennen van Petra geniet je van een lunch in een lokaal restaurant in Jordanië, voordat je terugkeert naar Aqaba en vervolgens de Egyptische grens oversteekt om terug te keren naar Sharm El Sheikh.

Deze excursie kost doorgaans zo’n €190 per persoon en is beschikbaar op elke vrijdag en dinsdag, inclusief alle transfers en begeleiding door een deskundige gids.


Sint Catherina klooster en Mozesberg

Bezoek het Sint Catherina klooster en de Mozesberg voor een onvergetelijke ervaring. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de Mozesberg gebracht. Een goede conditie is vereist voor deze klim die ongeveer anderhalf tot twee uur duurt. Bovenop de berg geniet je van een adembenemende zonsopgang. Na deze ervaring daal je af voor een ontbijt en bezoek je het Sint Catherina klooster, het oudste christelijke bouwwerk van Egypte. Je ontdekt er de beroemde brandende struik uit de Bijbelverhalen, gelegen in een prachtig landschap van granietbergen op 1570 meter hoogte. Neem een vest of jas mee, want het kan fris worden. Een andere optie is de combinatie van het Sint Catherina klooster met een bezoek aan Dahab. Je vertrekt vroeg in de ochtend en na een rit van ongeveer anderhalf uur arriveer je bij het klooster, gevolgd door een bezoek aan het charmante stadje Dahab, gelegen aan de Golf van Akaba. Je geniet van een lunch met uitzicht op het water en hebt tijd om te winkelen.

Deze eerste excursie vindt plaats op woensdag, vrijdag en zondagnacht en kost €38 voor volwassenen en €30 voor kinderen, inclusief transfers, ontbijt en een Engelstalige gids. De 2e dagtrip is mogelijk op maandag, donderdag en zaterdag en kost €35 voor volwassenen en €25 voor kinderen, inclusief alle transfers, lunch en een Engelstalige gids.


Dagje waterpark (Cleo Park)

In Sharm El Sheikh is het Cleo Aqua Park een perfecte bestemming voor een dag vol waterpret voor de hele familie. Het park beschikt over twaalf grote waterglijbanen, waaronder de Twister, Freefall, Multi Slide, Kamikaze, Body Slide, Space Boat, Flying Boat, Space Hole, Black Hole, Child Slides, Rafting Slide en de Tsunami Slide. Voor de jongste bezoekers is er een speciaal kinderbad met leuke wateractiviteiten. Het Aqua Park biedt meer dan alleen glijbanen. Er zijn verschillende zwembaden en een animatieteam dat gedurende de dag leuke activiteiten organiseert. Voor een hapje eten kun je terecht bij één van de vele restaurants binnen het park, zoals een Chinees restaurant, een grillhuis, een Italiaans restaurant en een Egyptisch restaurant.

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €40 en voor kinderen €25. Dit is inclusief de transfers van en naar je hotel en het entreeticket voor het park.

Tip: je kunt ook een hotel met waterpark in Sharm El Sheikh boeken. De mooiste waterparken van Egypte vind je echter in Hurghada.


Dagtrip naar Cairo

Voor een indrukwekkende dagtrip naar Cairo vanuit Sharm El Sheikh heb je twee opties: per bus of vliegtuig. Bij de busreis word je omstreeks middennacht opgehaald en na een reis van ongeveer 9 uur arriveer je in Cairo. Je bezoekt eerst het Egyptische museum vol schatten uit piramides en graftombes, gevolgd door de wereldberoemde piramides en de Sphinx. Optioneel kun je een boottocht op de Nijl maken voor 100 Egyptische ponden. De lunch geniet je met uitzicht op de Nijl, en je bezoekt ook een papyrus- en wierookmakerij. Als tijd het toelaat, verken je de oude bazaar van Cairo. Rond 23:00 ben je terug in je hotel. Volwassenen betalen €85 en kinderen €55, inclusief transfers, lunch, en een Engelstalige gids. De vliegreis biedt een snellere, 45 minuten durende, reis naar Cairo. Je programma omvat dezelfde bezienswaardigheden en activiteiten. Deze optie kost zo’n €200 per volwassene en is beschikbaar op maandag of donderdag. Bij beide opties is het aan te raden een ontbijtpakket bij je hotel aan te vragen en extra snacks en drankjes mee te nemen voor de terugreis. Voor de busreis zijn ook wc-papier of doekjes handig, aangezien de toiletten onderweg minder schoon kunnen zijn.


Dagtrip naar Luxor

Iedereen die een rondreis in Egypte maakt kiest ook altijd voor een dagexcursie naar Luxor. Dit is ook vanuit Sharm El Sheikh mogelijk met het vliegtuig. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel en naar het vliegveld gebracht voor een anderhalf uur durende vlucht naar Luxor. Eenmaal daar word je verwelkomd door een Engelstalige gids die je meeneemt naar enkele van de meest iconische plekken van het oude Egypte. De tour start met een bezoek aan de Vallei der Koningen, bekend om zijn grafkamers van farao’s, gevolgd door de indrukwekkende Tempel van Hatsjepsut en de statige Kolossen van Memnon. Rond het middaguur geniet je van een lunch aan de oevers van de Nijl, waarbij je kunt kiezen voor een optionele boottocht om het prachtige uitzicht vanaf het water te bewonderen. Na de lunch staat de Tempel van Karnak op het programma, een van de grootste religieuze bouwwerken in de wereld. De dag wordt afgesloten met een terugvlucht naar Sharm El Sheikh, waar je weer comfortabel naar je hotel wordt gebracht. De exacte kosten van deze excursie zijn op aanvraag, afhankelijk van de gewenste datum, maar de prijs is inclusief transfers, vliegtickets, entreetickets, lunch en de diensten van een gids. Reken op zo’n €220 per persoon.


Duikexcursies in Sharm El Sheikh

Voor iedereen die wil duiken in Sharm El Sheikh, of je nu beginner bent of een gecertificeerde duiker, zijn er uitstekende mogelijkheden. Als beginner kun je een introductieduik ervaren. Deze wordt aangeboden met een Nederlandstalige instructeur op aanvraag, ideaal voor Nederlandse vakantiegangers. Je krijgt uitleg aan boord en daarna begeleidt een PADI duikinstructeur je persoonlijk 1-op-1 in het water. Deze duiken zijn tot 6 meter diep voor maximale veiligheid en vinden plaats bij Tiran Eiland of bij lokale duiksites, omdat Ras Mohamed staatsbeschermd is voor introductieduiken. Hier kun je ook genieten van snorkelen tijdens de andere stops van de mini-cruise. Voor de gecertificeerde duikers zijn er dagelijkse trips naar Tiran Eiland of Ras Mohamed, waar je een of twee duiken kunt maken onder leiding van een PADI instructeur. Als je langer dan zes maanden niet gedoken hebt, vereist de regelgeving een opfrisduik en als het meer dan een jaar is, een Scuba Review. Kosten voor een introductieduik beginnen bij €55 voor volwassenen en €25 voor kinderen, inclusief transfers, duikuitrusting, verzekering, en eten en drinken aan boord. Gecertificeerde duikers betalen vanaf €55 voor één duik, inclusief soortgelijke voorzieningen. Uitrusting kan gehuurd worden voor €15 per dag. Dit alles maakt duiken in Sharm El Sheikh een fantastische keuze voor zowel beginners als ervaren duikers.


Dag naar de Wellness

Voor een ontspannende ervaring in Sharm El Sheikh kun je kiezen voor een bezoek aan een Turks badhuis of een zoutgrot. Beide bieden unieke wellnesservaringen die je niet wilt missen. In het Turks badhuis begin je de dag met een bezoek aan de sauna, waar stoom de poriën van je huid opent. Vervolgens kun je kiezen voor een traditionele doek of je eigen badkleding voor het Turkse bad. Daarna volgt een scrubbehandeling op de scrubtafel, waar alle dode huidcellen worden verwijderd, waardoor je huid zijdezacht aanvoelt. De ervaring eindigt met een ontspannende sessie in de jacuzzi. Deze excursie is dagelijks beschikbaar en kost €38 per persoon, inclusief transfers vanaf het hotel en begeleiding door een Engelstalige gids. De zoutgrot biedt een andere vorm van ontspanning, waarbij je wordt omringd door muren en vloeren gemaakt van natuurlijk zout uit de Siwa-oase en de Dode Zee. Dit zout staat bekend om zijn hoge concentratie aan gezondheids- en schoonheidsbevorderende mineralen. Een sessie in de zoutgrot helpt je lichaam te ontspannen en ondersteunt je zenuwstelsel, luchtwegen en bloedsomloop. Naast de therapeutische ervaring is er een winkel waar je zoutproducten kunt kopen die lokaal zijn vervaardigd.

Tip: ben je gek op ontspannen? Boek dan een een hotel met swim-up kamer in Egypte. Bij veel van deze exclusieve all inclusive hotels is een eigen wellness in het resort aanwezig.


Bedoeïenenavonden

Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring in Sharm El Sheikh, dan zijn de Bedouin Nights excursies perfect. Kies bijvoorbeeld voor de ‘4 in 1 Bedouin Night’ of de ‘5 in 1 Bedouin Night’ (elke organisator noemt het weer anders). Bij beide excursies word je rond 16:00 uur opgehaald bij je hotel en naar de woestijn gebracht. Eenmaal daar, begint je avontuur met een kamelenrit naar het Bedoeïenenkamp, waar je kunt genieten van de rustgevende natuur en het prachtige landschap. In het kamp krijg je verse Bedoeïenenthee, geserveerd met kruiden uit de bergen, en kun je zien hoe traditioneel Egyptisch platbrood wordt gemaakt. Het diner bestaat vaak uit een open buffet met Egyptische gerechten, terwijl je geniet van een Arabische show met onder andere buikdanseressen. Na het diner is er een sterrenkijk sessie, waarbij de gids uitleg geeft over de sterrenhemel.

Het verschil tussen de twee excursies zit in de ‘5 in 1 Bedouin Night’, waarbij je ook een stukje met de quad rijdt, wat een extra dosis avontuur toevoegt aan de ervaring. De ‘4 in 1’ excursie kost €45 voor volwassenen en €35 voor kinderen en is beschikbaar op dinsdag en vrijdag. De ‘5 in 1’ excursie kost €65 voor volwassenen en €35 voor kinderen, beschikbaar op dinsdag, donderdag en zaterdag.


Uitstapje naar Castle Zahman

Een dagtrip naar Castle Zahman, met tussenstops in Dahab en Nuweiba, is een echte aanrader voor liefhebbers van cultuur. Je dag begint rond 08:30 uur wanneer je wordt opgehaald bij je hotel en met de auto vertrekt richting Dahab. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht op het Sinai gebergte. In Dahab, bekend om zijn hippie-achtige vibe en kleurrijke boulevard, heb je de kans om door sfeervolle straatjes te wandelen en lokale winkeltjes te verkennen (hier in de buurt vind je ook het bekende Blue Hole, zie foto hierboven). Vervolgens rijdt je door naar Nuweiba waar je stopt bij een eco lodge voor een authentiek glas bedoeïenen thee, met uitzicht op het water. Daarna vervolg je de reis naar Castle Zahman, strategisch gelegen op een rots met adembenemend uitzicht over de zee. Het kasteel herbergt een 5-sterren restaurant, erkend door het ministerie van toerisme, waar je kunt genieten van traditioneel gestoofde gerechten zoals kip, kalkoen, vlees en lam, die urenlang op steen gegaard worden.

Deze volledige dagexcursie, beschikbaar op vrijdag en zaterdag, kost €115 per volwassene en is inclusief privévervoer met chauffeur vanuit het hotel, frisdrank tijdens de rit, een warme lunch en begeleiding door een Nederlandse privégids. Vergeet niet extra geld mee te nemen voor drankjes in het kasteel Zaman en Dahab, waar ook alcoholische dranken beschikbaar zijn.


Dagtrip naar El Tur

Een excursie naar El Tur, het Sint George klooster en Hamam Mousa is een must voor geschiedenisliefhebbers. Je wordt rond 09:00 uur opgehaald bij je hotel en rijdt ongeveer een uur naar El Tur. Hier bezoek je als eerste het Sint George klooster, dat grenst aan de oude haven. Dit klooster huisvest nog steeds Grieks-orthodoxe monniken en speelt een belangrijke rol als spirituele plek voor orthodoxe christenen in Egypte. El Tur wordt in de Bijbel genoemd als Elim, bekend om de zeventig palmen en twaalf waterbronnen die Mozes en zijn volk tegenkwamen. Je kunt de archeologische vondsten bewonderen, waaronder de stoffelijke resten van de Heilige Gregorius van Raitho, die de oude kerk van St. George bouwde. Na het kloosterbezoek ga je naar Hamam Mousa, een warmwaterbron met therapeutische eigenschappen, ideaal voor huidaandoeningen en artritis dankzij het hoge gehalte aan magnesium, natrium en zwavel. De legende vertelt dat Mozes hier een wonder verrichtte waardoor het water gezegend werd. Na het baden kun je genieten van een wandeling door de tuin en een lunch in de stad waar je typisch Egyptisch eten proeft. De dag eindigt met een rit door de oude stad en een bezoek aan de rustige boulevard.

Je keert in de namiddag terug naar het hotel. De excursie kost zo’n €100 per volwassene en is inclusief transfers, entreetickets, een warme lunch, drankjes en begeleiding door een privégids.


Zwemmen met dolfijnen (+ dolfijnen kijken)

Als je in Sharm El Sheikh bent, is zwemmen met dolfijnen een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar een privézwembad gebracht waar je een half uur met de dolfijnen kunt zwemmen op prachtige muziek. Deze interactie met de intelligente en vriendelijke dolfijnen biedt een unieke kans om dichtbij deze prachtige dieren te komen. De kosten voor deze ervaring zijn €120 voor een half uur. Voor twee personen, die elk 15 minuten zwemmen, bedragen de kosten €145. Naast het zwembad zijn er ook mogelijkheden om met dolfijnen in de open zee te zwemmen, zoals in Hurghada bij Dolphin House. Dit is een boottocht van een uur vanaf de haven waar je met een grote kans (90%) kunt snorkelen en spelen met de dolfijnen. Je zult ook kleurrijke vissen en koralen zien tijdens deze trip, waarbij lunch aan boord wordt geserveerd. In Sharm El Sheikh zelf kun je alleen in het Dolphina Delphinarium met dolfijnen zwemmen, waar naast het zwemmen ook een dolfijnenshow van 45 minuten is. Dit delphinarium ligt op ongeveer 20 km van de luchthaven. Tijdens snorkeltrips naar Tiran Island of Ras Mohammed National Park is er een kleinere kans (20%) om dolfijnen in het wild te zien. Deze excursies geven een prachtig beeld van het onderwaterleven in de Rode Zee en de kans om deze fascinerende dieren in hun natuurlijke habitat te ontmoeten.

Plaats een reactie