4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegen naar Tunesië: Overzicht met 6 populaire vliegvelden in Tunesië

Tunesië is een populaire bestemming voor vliegvakanties vanuit Europa. De meeste vakantiegangers kiezen voor een all-inclusive pakket dat vluchten, hotelkamer, transfers en ook maaltijden en drankjes omvat. Er zijn tientallen mooie resorts aan de kust, zowel grootschalige als kleinschalige hotels. Je kunt deze resorts bereiken via verschillende luchthavens. Een vliegvakantie naar Tunesië boek je eenvoudig via alle grote Nederlandse reisorganisatie, waarbij je zelf de keuze hebt tussen veel type vluchten en luchtvaartmaatschappijen. In deze blog bieden we een overzicht met de 6 populairste airports van Tunesië. Zo kun jij je goed voorbereiden op een vakantie naar Noord-Afrika.

  • De luchthavens van Tunesië zijn goed ontwikkeld en bieden een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers. De grootste luchthaven is Tunis–Carthage International Airport, gevolgd door Djerba–Zarzis International Airport en Monastir Habib Bourguiba International Airport.
  • De all-inclusive hotels in Tunesië zijn van hoge kwaliteit en bieden meestal tal van faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants, bars en spa’s. Populaire all-inclusive hotels zijn onder meer El Mouradi Palace, Iberostar Averroes en Marhaba Royal Salem.
  • Tunesië heeft veel te bieden voor toeristen, van prachtige stranden tot rijke culturele en historische bezienswaardigheden. Bezoek de historische stad Carthago, de oude medina van Tunis of de prachtige oases van Tozeur. Voor de avonturiers zijn er ook excursies naar de Sahara-woestijn en kamelentochten beschikbaar.

6 grootste toeristische luchthavens van Tunesië

Tunesië is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld, dankzij de prachtige stranden, rijke cultuur en eeuwenoude geschiedenis. Als je van plan bent om naar Tunesië te reizen, is het handig om te weten welke luchthavens het meest gebruikt worden door toeristen. In dit overzicht zullen we de top 6 vliegvelden in Tunesië bespreken; Monastir, Tunis, Tabarka, Tozeur, Djerba en Sfax. Van elke luchthaven zullen we de unieke faciliteiten, all inclusive hotels in de buurt en toeristische steden en bezienswaardigheden in de omgeving beschrijven, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het plannen van jouw Tunesische vakantie.

Monastir International Airport

Monastir International Airport is een luchthaven gelegen in de stad Monastir in Tunesië. Het is een van de belangrijkste toegangspoorten voor toeristen die het land bezoeken en ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad Sousse. Het vliegveld is modern en beschikt over faciliteiten zoals winkels, restaurants, bars en geldautomaten. Het is ook bekend om zijn snelheid en efficiëntie bij het afhandelen van vluchten en passagiers. Er zijn verschillende all-inclusive hotels in de buurt van het vliegveld, waaronder het populaire Royal Thalassa Monastir en het Marhaba Palace Hotel. Deze hotels bieden alle comfort en faciliteiten voor een ontspannen vakantie, inclusief toegang tot privéstranden, zwembaden en restaurants. In de omgeving van Monastir zijn er verschillende toeristische steden en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Sousse, de op twee na grootste stad van Tunesië, staat bekend om zijn prachtige medina en historische forten. Daarnaast zijn er verschillende musea en kunstgalerijen om te verkennen. Andere nabijgelegen bezienswaardigheden zijn onder meer de Ribat van Monastir, een middeleeuws fort en klooster, en het beroemde El Djem-amfitheater, een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater dat dateert uit de 3e eeuw. Voor natuurliefhebbers is er het nationale park van Boukornine, een beschermd gebied met prachtige landschappen en wandelpaden. Lees verder over Monastir International Airport.


Tunis–Carthage International Airport

Tunis–Carthage International Airport is de belangrijkste luchthaven van Tunesië en ligt op slechts 8 kilometer van de hoofdstad Tunis. De luchthaven heeft een moderne en schone uitstraling en biedt tal van faciliteiten voor reizigers, zoals restaurants, duty-free winkels en geldautomaten. Wat uniek is aan deze luchthaven is de aanwezigheid van een museum, het Musée de l’aviation, waar je alles kunt leren over de geschiedenis van de luchtvaart in Tunesië. In de omgeving van de luchthaven zijn er verschillende all-inclusive hotels beschikbaar, waaronder het populaire hotel El Mouradi Gammarth en Hotel Golden Tulip Carthage Tunis. Deze hotels bieden de beste faciliteiten en zijn perfect voor een ontspannen vakantie. De omgeving van Tunis heeft veel te bieden voor toeristen. Bezoek de historische stad Carthago, die bekend staat om zijn archeologische vindplaatsen, zoals de oude Romeinse haven en het amfitheater. Ook de medina van Tunis is de moeite waard om te bezoeken, met zijn kleurrijke straatjes, lokale markten en historische moskeeën. Andere populaire bezienswaardigheden zijn de Bardo-musea, die een van de grootste collecties Romeinse mozaïeken ter wereld bevatten, en de prachtige botanische tuin van Tunis, de Jardin d’Essai.


Tabarka–Aïn Draham International Airport

Tabarka–Aïn Draham International Airport is een kleine luchthaven in het noordwesten van Tunesië, in de buurt van de stad Tabarka. De luchthaven heeft een modern interieur en biedt de basisfaciliteiten voor reizigers, zoals restaurants en geldautomaten. Wat uniek is aan deze luchthaven is de nabijheid van het centrum van Tabarka en de vele prachtige stranden in de omgeving. In de buurt van de luchthaven zijn er verschillende all-inclusive hotels beschikbaar, waaronder Hotel Les Mimosas en het Iberostar Mehari Tabarka. Deze hotels bieden alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie, van toegang tot privéstranden tot heerlijke restaurants. Tabarka is een charmante stad met veel te zien en te doen. Bezoek de historische stadsmuren en de oude Genuese citadel. Verken de lokale markten en de haven, waar vissers hun vangst aan land brengen. Ook de nabijgelegen bergen zijn de moeite waard om te verkennen, met prachtige wandelpaden en een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Voor degenen die van golf houden, is er de Tabarka Golf Club, met een prachtig uitzicht op zee en een uitdagende 18-holesbaan.


Tozeur–Nefta International Airport

Tozeur–Nefta International Airport is een kleine luchthaven in het zuidwesten van Tunesië, in de buurt van de stad Tozeur. De luchthaven is modern en biedt alle basisfaciliteiten, zoals restaurants en geldautomaten. Wat deze luchthaven uniek maakt, is de nabijheid van de Sahara-woestijn en de vele adembenemende oases in de omgeving. In de buurt van de luchthaven zijn er verschillende all-inclusive hotels beschikbaar, zoals het populaire Hotel Dar Chraibi en het prachtige Ksar Rouge El Dorador. Deze hotels bieden alle comfort en faciliteiten voor een ontspannen vakantie, waaronder toegang tot privézwembaden en restaurants. Tozeur is een prachtige stad met veel te zien en te doen. Bezoek de historische medina en het museum van de Dar Cherait, waar je meer kunt leren over de cultuur en geschiedenis van de regio. Verken de omliggende oases, zoals de beroemde Oase van Chebika, Tamerza en Mides. Ga op een avontuurlijke kamelentocht door de woestijn en bewonder de prachtige zonsondergangen. Voor degenen die van film houden, is er de Star Wars-set in de buurt van Tozeur, waar je de beroemde Mos Espa-scène uit de film kunt bezoeken. Vergeet ook niet om een ​​bezoek te brengen aan de Chott El Djerid-zoutvlakte, de grootste zoutvlakte van Noord-Afrika.


Djerba–Zarzis International Airport

Djerba–Zarzis International Airport is een van de belangrijkste luchthavens van Tunesië en ligt in het zuidoosten van het land, op het eiland Djerba. De luchthaven is modern en biedt alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals restaurants, winkels en geldautomaten. Wat deze luchthaven uniek maakt, is de nabijheid van de prachtige stranden en historische bezienswaardigheden op het eiland. In de buurt van de luchthaven zijn er verschillende all-inclusive hotels beschikbaar, waaronder het populaire Radisson Blu Palace Resort & Thalasso en het gezinsvriendelijke Hotel Djerba Holiday Beach. Deze hotels bieden alle faciliteiten voor een ontspannen vakantie, waaronder privéstranden en zwembaden. Djerba is een prachtig eiland met veel te zien en te doen. Bezoek de historische medina van Houmt Souk en de beroemde El Ghriba-synagoge. Verken de omliggende dorpen en bewonder de lokale ambachten, zoals het maken van tapijten en het vlechten van manden. Ook de vele prachtige stranden zijn de moeite waard om te bezoeken, zoals het populaire Sidi Mahres-strand. Voor degenen die van avontuur houden, is er de mogelijkheid om een ​​kamelenrit te maken door de Sahara-woestijn of om te kitesurfen op de nabijgelegen lagune van Djerba.


Sfax-Thyna International Airport

Sfax-Thyna International Airport is een luchthaven gelegen in het zuidoosten van Tunesië, in de buurt van de stad Sfax. De luchthaven biedt basisfaciliteiten zoals restaurants, winkels en geldautomaten, maar is kleiner in vergelijking met andere luchthavens in het land. Het is de tweede grootste luchthaven van Tunesië en biedt voornamelijk binnenlandse vluchten. In de buurt van de luchthaven zijn er verschillende hotels beschikbaar, waaronder het moderne Hotel Borj Dhiafa en het luxe Hotel Les Oliviers Palace. Deze hotels bieden alle comfort en faciliteiten voor een aangenaam verblijf. Sfax is een historische stad met veel bezienswaardigheden, zoals de Medina van Sfax, een UNESCO-werelderfgoed, en de kasbah van Sfax, een oud fort. In de omgeving van Sfax vind je ook prachtige stranden, zoals het populaire Plage de Chaffar en het prachtige Plage de Mahares. Voor degenen die van avontuur houden, is er de mogelijkheid om de nabijgelegen Kerkennah-eilanden te verkennen, een ongerept en ongerept paradijs. Daarnaast kun je de oude stad El Djem bezoeken, waar je het op twee na grootste Romeinse amfitheater ter wereld vindt.


Hoe lang is het vliegen naar Tunesië?

De vluchttijd naar Tunesië hangt af van de locatie van waaruit je vliegt en de gekozen luchtvaartmaatschappij en route. Vanuit Amsterdam Schiphol duurt een directe vlucht naar Tunis ongeveer 2 uur en 40 minuten. Als je vanuit Dusseldorf vertrekt, duurt een directe vlucht naar Tunis ongeveer 3 uur. Houd er rekening mee dat de vliegtijd kan variëren afhankelijk van factoren zoals weersomstandigheden en vluchtvertragingen. Het is altijd raadzaam om de vluchttijden te controleren bij de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau waar u boekt.

Wat zijn de toegangseisen bij de douane in Tunesië voor Nederlandse toeristen

Om Tunesië als Nederlandse toerist binnen te komen, heb je een geldig paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is na aankomst in Tunesië. Een visum is niet vereist voor een verblijf van maximaal 90 dagen als toerist. Bij aankomst moeten toeristen een immigratiekaart invullen en deze bij zich dragen totdat ze het land verlaten. Verder kan de douane bij binnenkomst ook vragen om bewijs van voldoende financiële middelen en/of een retourticket. Het is altijd verstandig om de meest actuele informatie te controleren bij de Tunesische ambassade in Nederland of bij het reisbureau waar je boekt.

Plaats een reactie