4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive Vakantie Maart 2023

Zeg vaarwel tegen de koude wintermaanden en verwelkom de warme zonnestralen in maart! Na de koude februari maand in Nederland ben je vast toe aan wat warmte en vitamine D. Gelukkig zijn er genoeg warme bestemmingen binnen en buiten Europa waar je kunt genieten van de zon. Of je nu op zoek bent naar witte zandstranden, kleurrijke cultuur gewoon wilt relaxen aan het zwembad van een heerlijk all-inclusive resort: wij hebben voor jou de beste tips voor de winterzon. En omdat we weten dat keuzes maken lastig kan zijn, hebben we een lijst samengesteld met de meest populaire zonbestemmingen in maart 2024. Dus pak je koffer en vertrek naar een van deze prachtige bestemmingen voor een onvergetelijke zonvakantie! Zie ook het actuele reisaanbod van D-Reizen voor meer tips en inspiratie.

Waar schijnt de zon in Maart?

In de maand maart 2023 start de lente. Dat betekent dat de temperaturen beginnen te stijgen. In Europa is het in de maand maart vaak nog wat aan de koude kant voor een zonbestemming. Uitzonderingen zijn de Canarische Eilanden, het Zuiden van Spanje, Italië en Frankrijk. Hieronder vind je alvast 5 aangename zonbestemmingen voor de maand maart zowel binnen als buiten Europa.

  1. Egypte: Egypte ligt in Noord-Afrika, aan de Middellandse Zee, en heeft in maart gemiddelde temperaturen van 22 graden. De zeewatertemperatuur is aangenaam met 18 graden. Egypte is een populaire winterzonbestemming in maart vanwege de culturele hotspots en de prachtige duikmogelijkheden die je hier hebt. De meest luxe resorts in Egypte hebben zelfs een eigen huisrif.
  2. Kaapverdië: Kaapverdië ligt in West-Afrika en heeft gemiddelde temperaturen van 25 graden in maart. De zeewatertemperatuur is aangenaam met 20 graden. Kaapverdië is populair vanwege de vele mooie stranden en de luxe resorts. In het land is verder niet heel veel te doen, dus met name geschikt als je van plan bent lekker te ontspannen!
  3. Mexico: Mexico ligt in Centraal-Amerika en heeft in maart gemiddelde temperaturen van 25 graden. De zeewatertemperatuur is aangenaam met 22 graden. Mexico is een populaire bestemming vanwege de exotische cultuur, maar ook vanwege de heerlijke stranden en de magische onderwaterwereld.
  4. Zuid-Afrika: Zuid-Afrika ligt in het zuidelijkste deel van Afrika en heeft gemiddelde temperaturen van 22 graden in maart. De zeewatertemperatuur is aangenaam met 19 graden. Met name aan de oostkant is het heerlijk toeven. Zuid-Afrika is populair vanwege de vele wildparken, de prachtige stranden en de vele cultuur ervaringen. Het weer in Kaapstad is kan eigenlijk alle kanen op gaan.
  5. Cyprus: Cyprus ligt in het zuidoosten van Europa en heeft in maart gemiddelde temperaturen van 19 graden. De zeewatertemperatuur is aangenaam met 17 graden. Cyprus is een populaire winterzonbestemming vanwege de vele mooie stranden en een aangenaam zonnetje. Wil je het iets warmer? Dan is het verstandig om iets verder te vliegen .

Top 6 mooiste zonbestemmingen in Maart

Inspiratie nodig voor een heerlijke zonnige all-inclusive vakantie in maart 2023? Wij hebben 6 geweldige zonnige bestemmingen voor jou uitgelicht. Hieronder vind je meer informatie over de bestemmingen inclusief de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren en de watertemperatuur. Bekijk ook onze all-inclusive tips voor de maand april.

Maart is de maand waarin de lente begint en het weer in Nederland vaak nog onvoorspelbaar is. Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen waar het al heerlijk warm is in deze maand. In veel landen wordt Carnaval gevierd, een kleurrijk en uitbundig feest vol muziek en dans. Ook vindt in maart St. Patrick’s Day plaats, een Iers feest dat wereldwijd gevierd wordt. Voor natuurliefhebbers is maart een mooie maand om te reizen, omdat veel bloemen en bomen in bloei staan. Kortom, maart is een uitstekende maand om eropuit te trekken en te genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. In maart begint de zomer op het zuidelijk halfrond, waardoor landen in bijvoorbeeld Zuid-Amerika, Afrika en Australië al zomerse temperaturen kunnen hebben. Enkele landen waar het in maart al zomer is:


Wat zijn mooie bestemmingen voor een rondreis in maart?

Populaire bestemmingen voor een rondreis in maart zijn Vietnam (prachtige natuur, indrukwekkende tempels en bruisende steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh City) en Marokko. In maart zijn de temperaturen in Marokko aangenaam en is de natuur op haar mooist. Hier verken je de indrukwekkende koningssteden zoals Marrakesh en Fes, bezoek de prachtige woestijn en geniet van heerlijk eten in de vele souks. Een ander populair land voor een rondreis in maart is Peru omdat het regenseizoen net voorbij is. Je kunt hier onder andere de oude Inca-stad Machu Picchu bezoeken, het Titicacameer verkennen en de prachtige natuur van de Amazone ontdekken.
In maart is het in Australië nog warm genoeg om te genieten van het strand en de natuur. Bezoek bijvoorbeeld het Great Barrier Reef, de steden Sydney en Melbourne en de Outback. Een laatste tip voor een rondreis in maart is Zuid-Afrika. Je geniet hier dan van heel aangenaam weer. Maak een safari in het Kruger National Park, bezoek Kaapstad en de Tafelberg en ontdek de wijnregio rondom Stellenbosch.

Wat zijn mooie stedentrips in deze periode?

Populaire bestemmingen voor een citytrip in maart zijn: Brussel: historisch, cultureel en culinair centrum van België met vele bezienswaardigheden en chocolade. Aswan: Oud-Egyptische stad, bekend om tempels, markten en prachtige Nijlcruises. Washington: Amerikaanse hoofdstad, vol met monumenten, musea en politieke geschiedenis. Bangkok: Hoofdstad van Thailand, levendig, kleurrijk en vol met tempels en heerlijk eten. Athene: Eeuwenoude Griekse stad met de Akropolis, het Parthenon en rijke geschiedenis. Edinburgh: Schotse stad met middeleeuwse straten, kastelen en beroemde festivals. Hongkong: Aziatische metropool, beroemd om de skyline, het eten, winkelen en veelzijdigheid.

Waar is het warm in maart?

Egypte is een populaire bestemming voor zonzoekers in maart. In de kustgebieden zoals Hurghada en Sharm-el-Sheikh is het gemiddeld rond de 25 graden en de zeewatertemperatuur is ongeveer 22 graden. Op Curacao is het ook heerlijk vertoeven in maart met temperaturen rond de 30 graden en een zeewatertemperatuur van 27 graden. De Kaapverdische eilanden hebben in maart een gemiddelde temperatuur van rond de 26 graden en de zeewatertemperatuur is ongeveer 24 graden. Op de Canarische Eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife is het gemiddeld 22 graden in maart en de zeewatertemperatuur is rond de 20 graden. In Mexico is het heerlijk warm in maart met temperaturen tussen de 25 en 30 graden en een zeewatertemperatuur van ongeveer 26 graden. Tot slot is Dubai ook een aangename bestemming in maart met temperaturen van rond de 28 graden en een zeewatertemperatuur van ongeveer 24 graden.

Waar is het warm in maart in Europa?

In maart begint het weer in Europa langzaam op te warmen, maar er zijn nog niet veel bestemmingen waar het al echt warm is. Enkele plekken waar het al aangenaam warm kan zijn in maart zijn de Canarische Eilanden, Madeira en Cyprus. Gemiddeld genomen is het in deze gebieden zo’n 20 graden. Andere plekken waar het iets warmer kan zijn dan in Nederland in maart zijn de Algarve in Portugal en de kustgebieden van Zuid-Spanje. Hier ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 tot 18 graden Celsius.