4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 12 leukste excursies in Marmaris

Ga jij op vakantie naar Marmaris en wil je weten wat er allemaal te doen is? Lees deze blog dan goed door. Zelf ben ik in Marmaris geweest en heb veel verschillende excursies gedaan. Je kunt ze boeken bij de hotelreceptie, via de verkopers op de stranden en natuurlijk in de verschillende winkeltjes in de stad. Veel van deze dagtrips en uitstapjes vind je op verschillende plekken (soms voor verschillende prijzen) maar zijn vaak hetzelfde. Ik geef je in dit artikel een overzicht met de 12 populairste excursies voor het hele gezin die je veel tegen zal komen. Ideaal om je all inclusive verblijf in Marmaris extra speciaal en onvergetelijk te maken!

🏖️ Top 3 populaire all inclusive hotels in Marmaris:


Atlantis Waterpark

Atlantis Waterpark in Marmaris, dicht bij het prachtige Icmeler, is de perfecte locatie voor een dag vol plezier en ontspanning. Dit waterpark is toegankelijk via gratis hoteltransferservice met vijf verschillende ophaaltijden, waardoor bezoekers flexibel kunnen kiezen wanneer ze willen vertrekken. Eenmaal daar, biedt het park een diversiteit aan attracties die geschikt zijn voor alle leeftijden, waaronder diverse glijbanen, een golfslagbad, een minigolfbaan, kinderzwembaden, en eet- en drinkgelegenheden. Voor liefhebbers van zonnebaden zijn er voldoende ligbedden en parasols beschikbaar. De veiligheid van bezoekers wordt serieus genomen met opties zoals kluisjes voor persoonlijke bezittingen en een EHBO-ruimte met ervaren personeel. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er specifieke faciliteiten zoals flessen- en babyvoedingverwarmers, en veranderende voorzieningen voor baby’s. Het park is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur gedurende het zomerseizoen. Het biedt ook een privéstrand aan de prachtige kustlijn van Marmaris Longbeach. Extra activiteiten zoals de 18-holes minigolfbaan zijn tegen betaling beschikbaar en het park is uitgerust met ruime kleedkamers, douches en toiletten om comfort te garanderen. Met een reeks van acht unieke glijbanen en speelmogelijkheden zoals buizen, is Atlantis Waterpark in Marmaris een uitstekende keuze voor een dagje uit, waar zowel kinderen als volwassenen zich geen moment zullen vervelen.

Tip: bekijk ook andere populaire waterparken in Turkije.


Schildpaddenstrand Dalyan

De dagexcursie naar Schildpaddenstrand Dalyan vanuit Marmaris İcmeler is uniek. Je wordt opgehaald rond 8.30 uur bij je hotel en naar de haven van Marmaris gebracht waar een luxe dubbeldeksboot met moderne voorzieningen zoals douches, toiletten en ligbedden klaarstaat. Eenmaal aan boord, begint de vaartocht naar het idyllische Dalyan. De eerste stop is Kizilkum baai waar je 40 minuten kunt zwemmen in het smaragdgroene water en zonnebaden. In Dalyan aangekomen, wordt een heerlijke lunch geserveerd aan boord, waarna de verkenning van Schildpaddenstrand begint. Dit strand, ook bekend als İztuzu Beach, is een broedplaats voor de bedreigde Loggerhead-schildpadden en een van de mooiste Europese stranden. Vervolgens vaar je door de waterkanalen naar de indrukwekkende Lycische rotsgraven van Kaunos, beroemd om hun unieke steenhouwerij en diepe historische waarde. Na de fotostop bij de graven bezoek je de lokale modderbaden, bekend om hun huidverjongende effecten. De dag wordt afgesloten met een comfortabele terugrit naar je hotel, waarbij alle transfers en een BBQ-lunch zijn inbegrepen, net als toegangsprijzen en verzekering.

Tip: bekijk ook onze blog met de mooiste stranden van Turkije.


Bezoek Pamukkale

De dagtour vanuit Marmaris naar Pamukkale is een fascinerende uitstap waar je de adembenemende natuur en rijke geschiedenis van Turkije ontdekt. De excursie begint met een busreis vanuit je accommodatie in Marmaris naar Mugla, waar je geniet van een smakelijk open ontbijtbuffet in een lokaal restaurant. Vervolgens zet je de reis voort naar Pamukkale, bekend om zijn witte kalkterrassen die een natuurlijk wonder vormen. In Pamukkale verken je de oude stad Hierapolis, gebouwd boven thermale bronnen en beroemd om zijn ruïnes, waaronder het theater en de tempel van Apollo. Je gids, die Nederlands spreekt, verrijkt je bezoek met boeiende verhalen en feiten over deze historische plek. Daarnaast heb je de kans om te zwemmen in de antieke thermale baden, bekend als het Cleopatra-zwembad, waarvan het mineraalrijke water bekend staat om zijn helende eigenschappen. De lunch geniet je in een lokaal restaurant in Pamukkale, waarbij zowel het ontbijt als de lunch zijn inbegrepen in de tourprijs. De dag wordt afgerond met een bezoek aan een Onyx-workshop, waar je ziet hoe deze prachtige mineraalsteen wordt verwerkt. Tijdens de terugreis naar Marmaris, die rond 19:30 eindigt, kun je nagenieten van een dag vol indrukken. Vergeet niet comfortabele schoenen en kleding mee te nemen.


Ontdek de Blauwe Lagune in Fethiye

De dagtour naar de Blauwe Lagune in Fethiye vanuit Marmaris biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en avontuur. Deze goed georganiseerde excursie start met een busrit van twee uur vanuit Marmaris. De eerste stop is bij de wereldberoemde Blauwe Lagune, waar je kunt genieten van het kristalheldere water en het kiezelstrand, omgeven door imposante bergen die een adembenemend decor vormen. Hier heb je de mogelijkheid om te zwemmen, te zonnebaden of te paragliden voor een spectaculair uitzicht op de baai. Vervolgens bezoek je Saklikent Gorge, de langste en diepste kloof van Turkije en een van de langste in Europa. Na een smakelijke lunch in een lokaal restaurant ga je de kloof verkennen. Deze plek biedt een serene en indrukwekkende aanblik en is ideaal voor liefhebbers van natuur en fotografie. De tour is inclusief hoteltransfers, een airconditioned bus, een gids, en alle maaltijden. Paragliding is optioneel en niet bij de prijs inbegrepen. Zorg dat je comfortabele kleding draagt en vergeet je camera niet voor deze onvergetelijke dag. Na een volle dag vol indrukken brengt de bus je terug naar Marmaris rond 18:00 uur.

Tip: check ons overzicht als je meer mooie duikplekken in Turkije wil bekijken?


Piratenboottocht

De Piratenboottocht vanuit Marmaris en Icmeler is de perfecte keuze voor avontuurlijke gezinnen en vriendengroepen die op zoek zijn naar meer dan een standaard boottrip. De dag begint om 10:00 uur als je wordt opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht waar de prachtig ingerichte piratenboot klaar ligt. Aan boord wordt je verwelkomd door een enthousiast animatieteam dat zorgt voor een dag vol plezier en activiteiten voor alle leeftijden. Er zijn schuimfeesten, live animatieshows en diverse spelletjes die het piratenthema compleet maken. Voor de maaltijden geniet je van een open buffet met een ruime keuze uit vis, kip, pasta en salades, plus een assortiment van drankjes bij de bar, zowel alcoholisch als non-alcoholisch. Tijdens de tocht bezoek je enkele van de mooiste baaien zoals Bakla Buku Bay, waar je kunt zwemmen of meedoen aan een schattenjacht op het strand. Ook zijn er stops in afgelegen dorpjes waar je unieke souvenirs en lokale kruiden kunt kopen. De boot biedt ook comfort met faciliteiten zoals ligbedden voor wie gewoon wil zonnebaden. De tocht eindigt rond 16:00 uur als je terugkeert naar Marmaris. Deze piratenboottocht is niet alleen een kans om te genieten van de prachtige Middellandse Zee en haar kust, maar biedt ook een onvergetelijke dag vol plezier en avontuur voor het hele gezin.


Ga naar Cleopatra Eiland

De Boottocht naar Cleopatra Eiland vanuit Marmaris is een must-do als je houdt van geschiedenis, natuur en een unieke strandervaring. De tocht start met een rit door het idyllische landschap naar het dorp Çamli, gevolgd door een zeiltocht vanaf de haven van Marmaris door de Golf van Gökova. Je vaart op een prachtige dubbeldeks boot en geniet onderweg van twee zwempauzes en een heerlijke barbecue lunch. Cleopatra Eiland, ook bekend als Sedir Eiland, is beroemd om zijn fijne gouden zand dat volgens legendes speciaal uit Noord-Afrika werd verscheept voor Cleopatra. Het eiland biedt naast zijn adembenemende stranden ook ruïnes van de oude stad Cedrae, waaronder een amfitheater en de Agora waar atletische festiviteiten plaatsvonden. Het unieke zand van het eiland, gevormd uit opgeloste zeeschelpen, is zo zeldzaam dat het beschermd wordt door de overheid; bezoekers mogen hier geen zand meenemen. Naast Cleopatra Eiland bezoek je ook andere prachtige locaties zoals Ince Kum en Laciver Koy, waar mogelijkheden zijn om te snorkelen en te duiken. De excursie biedt een perfecte combinatie van ontspanning, avontuur en culturele verrijking, ideaal voor een onvergetelijke vakantie.


Rafting Tours Marmaris

De Rafting Tour vanuit Marmaris is een avontuurlijke activiteit die je hart sneller laat kloppen! Deze populaire activiteit vindt plaats op de Dalaman-rivier, omgeven door de majestueuze bergen en dennenbossen van Marmaris, en biedt een perfect decor voor een opwindende dag. Na een korte rit vanuit Marmaris naar de rivier, begint je avontuur met een briefing en voorbereiding, gevolgd door een rit de bergen in naar de startlocatie van het raften. De raftingervaring duurt ongeveer drie uur, waarin je de krachtige stroomversnellingen van de rivier bedwingt samen met je team, dat meestal bestaat uit 8 tot 10 personen per vlot. Teamwerk is cruciaal, en je leert je mederafters snel kennen. Onderweg zijn er pauzes ingelast om even te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Naast het raften zijn er ook mogelijkheden voor cliff jumping en zwemmen tijdens deze tour. De dag wordt afgesloten met een heerlijke lunch in een lokaal restaurant, voordat je terugkeert naar je hotel in Marmaris rond 19:00 uur. De tour is inclusief hoteltransfers, ontbijt, lunch, drankjes, gids, verzekering, en alle benodigde uitrusting.


Quad & Buggy Safari Tours

De Quad & Buggy Safari Tour vanuit Marmaris en Icmeler is een ideale keuze voor avontuurlijke vakantiegangers die het Turkse platteland willen verkennen terwijl ze een dosis adrenaline ervaren. Deze drie uur durende excursie begint met een taxirit (vaak grote bussen) vanaf je hotel die je naar het startpunt brengt, slechts 15 kilometer ten noorden van Marmaris, waar je omringd bent door dichte dennenbossen en bergachtige landschappen. Je krijgt eerst een uitgebreide instructie over het veilig besturen van de quads, waarna je op de voertuigen stapt en het avontuur begint. Onder begeleiding van ervaren instructeurs race je over modderige paden, door rivierbeddingen en langs schilderachtige routes. De tour is zo opgezet dat zowel adrenalinejunkies als natuurliefhebbers op hun eigen tempo kunnen genieten. Veiligheid staat voorop; ervaren gidsen leiden de groep en zorgen dat iedereen comfortabel en veilig blijft. Na het avontuur kun je gebruikmaken van de faciliteiten om op te frissen, aangezien je hoogstwaarschijnlijk modderig en stoffig terugkomt. De tour omvat hoteltransfers, alle benodigde uitrusting en verzekering.


Geniet in een Turks badhuis (Traditionele Hamam)

Als je tijdens je verblijf in Marmaris even helemaal wilt ontspannen en je wilt onderdompelen in een diepe verwennerij, dan is de Turkse Badhuis Hamam excursie echt iets voor jou. Deze ervaring biedt niet alleen een kans om de stress van het dagelijks leven te ontsnappen, maar ook om jezelf te laten verwennen door professionals in een van de beste hamams in de stad. Je wordt vanaf je resort naar de hamam gebracht. Hier begin je met een sauna, gevolgd door een scrubmassage, een schuimmassage en een aromatherapiemassage van 25 minuten die al je zintuigen zal aanspreken. Deze behandelingen zijn bedoeld om je huid te verfrissen en te revitaliseren, waardoor je je schoon, fris en ontspannen voelt. Extra behandelingen zoals voettherapieën en hoofdmassages zijn ook beschikbaar om de ervaring compleet te maken. Hoewel drankjes en fooien niet inbegrepen zijn, zijn alle hoofdbehandelingen en hoteltransfers wel inbegrepen in de prijs. Dit Turkse bad biedt een unieke culturele ervaring waarbij je kunt genieten van de luxe van een echte Hamam-spa, omgeven door marmer en traditionele gastvrijheid, waardoor je je even een sultan waant in het oude Turkije.

Tip: wie houdt van wellness en luxe moet zeker eens ons overzicht met mooiste swim-up hotelkamers in Turkije bekijken.


Zwemmen met Dolfijnen

Als je in Marmaris bent en op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring, dan is de “Zwem met Dolfijnen” tour een perfecte keuze. Deze activiteit biedt je de kans om direct contact te hebben met dolfijnen, die bekend staan om hun intelligentie en vriendelijke natuur. De tour begint met een ophaalservice bij je hotel, waarna je naar het Marmaris Dolphin Park wordt gebracht, gelegen op slechts een korte afstand van het stadscentrum. Tijdens deze ervaring krijg je de gelegenheid om 30 minuten te zwemmen en te spelen met de dolfijnen onder begeleiding van professionele trainers. Je leert over hun gedrag en hoe je veilig met hen kunt omgaan. De sessie omvat activiteiten zoals dolfijnen kussen, met ze dansen en zelfs een buikrit maken, waarbij je door het water wordt getrokken door een dolfijn. Veiligheid is van groot belang; zwemvesten zijn verplicht en het gebruik van zonnebrandcrème is verboden om de dolfijnen te beschermen. De tour is niet geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen onder de acht jaar en personen onder invloed van alcohol. Na afloop van de zwemsessie kun je foto’s en video’s kopen die tijdens de activiteit zijn gemaakt, waardoor dit een blijvende herinnering wordt aan je tijd in Marmaris.


Ontdek authentieke Turkse dorpen

De Dorpentocht vanuit Marmaris en Icmeler is een fascinerende excursie die je de kans biedt om het rustige en traditionele Turkse plattelandsleven te ervaren, ver weg van de bruisende vakantieresorts. Deze zeven uur durende tour voert je door de prachtige landschappen rondom Marmaris, langs dennenbossen, zandstranden, en pittoreske dorpen. Eerst bezoek je het beroemde Kizkumu-strand, ook wel bekend als Jezusstrand, waar een uniek natuurverschijnsel je in staat stelt om midden door de zee te wandelen op een zandbank. Vervolgens gaat de reis verder naar het dorp Bayir, bekend om zijn productie van dennenhoning. Hier proef je lokale honing en leer je meer over de Turkse gebruiken en cultuur. Na Bayir bezoek je de indrukwekkende Selale waterval, waar je tijd hebt om te ontspannen en te genieten van de natuur. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant waar je kunt genieten van een open buffet met traditionele Turkse gerechten, zij het dat drankjes niet zijn inbegrepen. De tour eindigt met een bezoek aan Turgut, waar je niet alleen een lokale moskee bezoekt en meer te weten komt over de Turkse religieuze praktijken, maar ook een tapijtschool waar je ziet hoe de beroemde Turkse tapijten worden geweven.


Bezoek Efeze

De dagtrip vanuit Marmaris naar Efeze (dicht bij de badplaats Kuşadası) is een diepgaande reis terug in de tijd naar een van de meest indrukwekkende oude steden van de wereld. De excursie begint vroeg met een comfortabele pick-up van je hotel, gevolgd door een gezellige rit met een korte pauze voor een heerlijk open ontbijtbuffet in Mugla. Vervolgens reis je naar Efeze, waar je de adembenemende oude ruïnes verkent, waaronder de Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen, en het Huis van de Maagd Maria, een belangrijk christelijk bedevaartsoord. Tijdens de tour krijg je gedetailleerde informatie over de rijke geschiedenis van Efeze van een professionele gids. Je bewondert de goed bewaarde monumenten zoals de Odeon, de Tempel van Hadrianus, de Celsius Bibliotheek en het Grote Theater. Na het verkennen van deze historische site geniet je van een open lunchbuffet in een nabijgelegen restaurant. De tour is inclusief comfortabele busreizen met airconditioning, hoteltransfers, twee maaltijden, en alle services van een deskundige gids, maar houd er rekening mee dat toegangsprijzen en drankjes niet zijn inbegrepen.

Plaats een reactie