4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Rondreizen door Mozambique: bezoek deze 9 bezienswaardigheden

Bij een vakantie in Mozambique kun je de typische Afrikaanse attracties verwachten, zoals een safari op de savanne. Maar daarnaast kent dit land prachtige stranden en koraalriffen in de Indische oceaan. Naast de typisch Afrikaanse landschappen, steden met drukke markten en een overweldigende natuur, kent Mozambique een kustlijn van maar liefst 2500 km lang. Het maakt Mozambique tot een prima bestemming voor een combinatie van een Afrikaanse safari en watersporten. Hieronder een greep uit de meest interessante steden en gebieden voor een rondreis in Mozambique.

Banhine National Park

Als onderdeel van het nieuw te formeren Great Limpopo Transfrontier Conservation Area, dat zich uitstrekt over een deel van Zuid-Afrika (inclusief Kruger), Zimbabwe en Mozambique, wordt Banhine in toenemende mate een goede locatie voor een Safari. In de burgeroorlog, die in 1992 eindigde, is veel van het wild in het park gedood. Maar de populatie impala’s kudu’s, struisvogels, leeuwen, luipaarden en ander wild groeit ieder jaar.

Bazaruto Archipelago

Met 4 grote en meerdere kleine eilanden is Bazaruto een goede plek om te genieten van de Indische Oceaan en het koraal. Er zijn hier dolfijnen, haaien en walvissen te zien, evenals vele soorten zeevogels en kleurrijke vissen. Maar ook op de eilanden zelf is genoeg te zien. Zoetwater krokodillen, antilopen, samango apen en flamingo’s, om maar wat te noemen. Activiteiten als duiken, maar ook ruiterreizen (paardrijden) en vogelspot tours zijn hier dan ook zeer populair.

Gorongosa National Park

Ook van het wild in dit park was weinig meer over. Maar herintroductie uit Kruger van buffels, olifanten, waterbokken, leeuwen, enzovoorts hebben de wildstand bijna weer op het oude niveau gebracht. Maar Gorongosa bezoek je ook vooral voor de nijlpaarden en krokodillen in de rivier en het uitgebreide vogelbestand.

Inhaca eiland voor de actieveling

Inhaca, voor de kust in het zuiden bij Maputo, heeft een prachtig Maritiem Biologisch museum. Daarnaast is dit ook een goede locatie om te duiken of snorkelen, maar ook windsurfen en kayaken. Voeg daar Mountain biken en parasailen aan toe, en dat maakt dit een perfecte bestemming voor de actievelingen onder ons.

Portugese cultuur in Inhambane

Op een schiereiland met uitzicht op zee, leeft in het stadje Inhambane een stukje Portugees koloniale cultuur voort. Mooie restaurantjes en monumenten, zoals de onze lieve vrouwenkerk geven een relaxte sfeer. Een hele leuke plek dus om even tot rust te komen.

Maputo

Maputo is de hoofdstad, en nog getekend door de armoede veroorzaakt door de lange burgeroorlog. Toch is het een prima startpunt voor een vakantie in Mozambique. De stad oogt vriendelijk en relaxed, en ook veilig. Op straat wordt je minder lastig gevallen dan bijvoorbeeld in Nairobi of andere grote Afrikaanse steden. Breng een bezoekje aan de Janeta markt of het Nucleo Arte Centre voor kunst van de locals. En plan van hieruit een bezoek aan bijvoorbeeld het Maputo National Reserve, voor wat meer wildspotten.

Ilha de Mocambique

Oftewel Mozambique eiland, ligt in het noorden van Mozambique, en is via een vaste brug verbonden met het vastenland. Het was vroeger een belangrijke handelspost, en is nu een beetje spookachtig sinds de Portugezen het verlaten hebben. Intrigerend is een tocht van het zuiden, waar de locale bevolking in rieten hutjes leeft, naar de verlaten en vervallen koloniale gebouwen in het noorden.

Prachtige landschappen in Niassa reserve

Niassa, in het Noorden van Mozambique, is een van de spectaculairste en grootste parken in Afrika. Het kent de hoogste wildconcentratie van de parken in Mozambique, en prachtige landschappen. Je kunt hier prachtige dieren bekijken en genieten van de mooie natuur (bomen, planten en landschappen).

Pemba, en de Quirimbas Archipel

In het Noorden van Mozambique is Pemba, en de vandaar te bereiken Quirimbas Archipel, de bestemming om te duiken en snorkelen. Ook hier weer fantastische koraalriffen, maar ook veel vogels en vissen. Pemba kent bovendien een leuke markt, waar kunst, handwerk, en zilverwaren kunnen worden gekocht.


Bonustip: bezoek de mooie stranden & all-inclusive beach resorts

Mozambique heeft enkele van de mooiste stranden van Afrika. De stranden zijn bekend om hun verfrissende blauwe wateren, heldere hemel, fijn wit zand en weelderige palmbomen. Veel van deze stranden zijn nog niet ontdekt door massatoerisme, waardoor ze nog steeds ongerept en rustig zijn. Hierdoor zijn ze populair bij toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen en rustige vakantie aan het strand. Een aantal populaire strandbestemmingen in Mozambique zijn onder andere het Bazaruto Archipel, dat bekend staat om zijn heldere blauwe wateren en uitstekende duiken en snorkelmogelijkheden, en de Quirimbas Archipel, dat bekend staat om zijn verlaten eilanden en ongerepte stranden. Andere populaire strandbestemmingen zijn Tofo Beach, Vilankulo en Praia do Tofo. Naast het genieten van de natuur en het strandleven, bieden deze bestemmingen ook activiteiten zoals duiken, snorkelen, kajakken en vissen. Er zijn ook een aantal luxe resorts en hotels beschikbaar voor degenen die op zoek zijn naar een comfortabele accommodatie. Al met al zijn de stranden van Mozambique een prachtige bestemming voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en avontuur aan het strand. Eventueel kun je ook doorreizen naar Zanzibar of Gambia.


Wat voor klimaat heeft Mozambique?

Mozambique heeft een tropisch klimaat, met warme temperaturen en hoge luchtvochtigheid het hele jaar door. Het grootste deel van het land heeft twee regenseizoenen, van oktober tot mei en van februari tot april. In deze periode valt er veel regen en kunnen er overstromingen optreden. De zuidelijke en zuidoostelijke kustgebieden van Mozambique zijn meestal iets droger dan het binnenland.

Welke vliegvelden zijn beschikbaar?

Maputo International Airport, ook bekend als Maputo International Airport, is de grootste en belangrijkste luchthaven van Mozambique. Het ligt ongeveer 10 km ten noorden van Maputo, de hoofdstad van Mozambique. De luchthaven biedt vluchten naar verschillende bestemmingen binnen en buiten Mozambique, waaronder Johannesburg, Kaapstad, Dar es Salaam en Dubai (VAE). De Nampula International Airport is de tweede grootste luchthaven van Mozambique en ligt in de stad Nampula. Het biedt verbindingen naar verschillende bestemmingen in Mozambique, evenals naar andere landen in de regio, zoals Malawi en Zambia. Naast deze twee belangrijke luchthavens zijn er nog meer kleinere luchthavens in Mozambique, waaronder luchthavens in de steden Beira, Tete en Pemba. Deze luchthavens bieden vluchten naar andere steden binnen Mozambique en naar naburige landen.

Plaats een reactie