4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Tips voor een rondreis in Andalusië

Andalusië is een autonome gemeenschap van Spanje. De hoofdstad is Sevilla. Andalusië is veelzijdig qua stranden en qua cultuur. Van plan om te reizen in Andalusië? De informatie voor het rondreizen in deze Spaanse regio vind je in de deze blog! Reis naar de mooiste steden en regio’s zoals Málaga, Sevilla, Granada, Cádiz, Córdoba, Nerja en Ronda. Wil je een hotel boeken? Bekijk dan direct het actuele aanbod bij onze aangesloten reisorganisatie. Kijk hiervoor zeker even tussen het Fly & Drive aanbod. In deze blog nemen we je alvast mee op rondreis door Andalusië en bespreken we populaire bezienswaardigheden. Zo weet je wat de mooiste plekjes zijn die je zeker moet bezoeken.


Sevilla

Wie door Andalusië reist ontkomt niet aan Sevilla, de hoofdstad van deze schitterende Spaanse provincie. De stad heeft de grootste historische binnenstad van Europa met bezienswaardigheden als de kathedraal van Sevilla, het Alcazar en de Torre del Oro. Sevilla is ook de stad van de Flamenco, een gepassioneerde Spaanse dans. Zoals te verwachten valt, komt alles wat Andalusisch is samen in Sevilla. Het is de grootste stad van de regio en het heeft de beste tapasbars, festivals en het beste nachtleven. Het is ook een warme stad, met een gemiddelde jaartemperatuur van 18,6 graden Celsius. Dat maakt van Sevilla een van de warmste steden van Europa. In de zomer kan de temperatuur met gemak boven de 40 graden uitkomen en het voelt nog warmer aan met gevoelstemperaturen tot 50 graden Celsius Sevilla is een goed bereikbare stad met verbindingen naar andere steden in Spanje met bus of trein. Daarnaast is er een vliegveld dat vele internationale en locale vluchten biedt. Binnen de stad is een uitgebreid busnetwerk dat de uithoeken van de stad met elkaar verbindt. In het verleden was Sevilla een belangrijke stad van het Islamitische Spanje. Dat is nog terug te zien door veel Moorse architectuur. Vanaf de 16e eeuw kwam het katholicisme steeds sterker op in Sevilla. De stad wist sterk te profiteren van de handel met Amerika na de ontdekking in 1492. Het werd de belangrijkste haven tussen Amerika en Europa. Het werd hierdoor een van de meest ontwikkelde steden van Spanje. De stad had minder last van de Spaanse burgeroorlog dan steden als Madrid en Barcelona.

 1. Kathedraal van Sevilla – Een van de grootste kathedralen ter wereld, met een mix van gotische, renaissance en barokke architectuur. Het hoogtepunt is de Giralda-toren, oorspronkelijk gebouwd als een minaret voor een moskee, maar later omgebouwd tot een klokkentoren.
 2. Alcázar van Sevilla – Een indrukwekkend paleiscomplex uit de 14e eeuw, gebouwd in Mudéjar-stijl met prachtige tuinen en patio’s. Het was oorspronkelijk een fort en later de residentie van verschillende Spaanse koningen.
 3. Plaza de España – Een prachtig plein gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Het heeft een opvallende halfronde vorm met een kanaal dat er doorheen loopt en wordt omringd door gebouwen met prachtige keramische tegeldecoraties.
 4. Barrio Santa Cruz – Een charmante wijk in het oude centrum van Sevilla, vol met smalle straatjes, pleinen en kleurrijke huizen met balkons. Het is ook de thuisbasis van de oudste synagoge van Spanje en verschillende historische kerken.
 5. Metropol Parasol – Een modern architectonisch wonder dat bekend staat als de “paddestoel” van Sevilla. Het is gebouwd van hout en biedt een panoramisch uitzicht over de stad vanaf het dak.
 6. Casa de Pilatos – Een prachtig paleis uit de 16e eeuw met een mix van Mudéjar, gotische en renaissancestijlen. Het heeft prachtige binnenplaatsen, fonteinen en tuinen en is geopend voor het publiek als museum.

Cadiz

Cadiz is een grote havenstad in Andalusië die volledig omgeven is door water. De stad is gebouwd op een schiereiland en dat maakt de verkeerssituatie in de stad lastig. De stad heeft maar één toegangsweg voor automobilisten. Als haven is de stad over zee makkelijker bereikbaar en heeft onder meer een veerdienst naar de Canarische eilanden. Door de ligging is de stad druk, maar de zee is nooit ver weg. En het zijn de mensen die stad maken. De gaditanos maken Cadiz dan ook speciaal. De inwoners van Cadiz zijn warm, geciviliseerd en open. Reizigers zullen dan ook geen probleem hebben om zich in Cadiz te vermaken in een van de vele bars of restaurants of op een van de vele pleinen die de stad rijk is. Cadiz heeft een rijke historie, want het werd al in 1100 voor Christus gesticht door kolonisten uit Tyrus die het Gadir, ofwel ommuurde stad, noemden. Het was de belangrijkste Fenicische stad op het Iberisch schiereiland. Onder het Romeinse rijk kreeg de stad de naam Gades en vanaf de 7e eeuw werd het een belangrijke doorvoerhaven voor de Moren. Vanaf 1492 was Cadiz de belangrijkste haven voor de handel met Midden-Amerika. Door de aanwezigheid van de zilvervloot in Cadiz werd de stad vele malen aangevallen door Engelsen en Nederlanders. Door de handel met Amerika werd Cadiz in de 18e eeuw een van de rijkste steden van Spanje met een grote progressieve middenklasse. Vanaf de 19e eeuw ging het snel bergafwaarts met Cadiz doordat Spanje veel van haar Amerikaanse koloniën verloor.

 1. Kathedraal van Cadiz – Een prachtige barokke kathedraal uit de 18e eeuw, gelegen in het hart van de oude stad van Cadiz. Het interieur van de kathedraal is adembenemend met prachtige schilderijen, beeldhouwwerken en een spectaculaire koepel.
 2. Castillo de San Sebastian – Een indrukwekkend kasteel uit de 18e eeuw dat zich op een eilandje voor de kust van Cadiz bevindt. Het kasteel is toegankelijk via een brug en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de zee.
 3. Playa de la Caleta – Een prachtig strand gelegen tussen twee kastelen in het hart van de stad. Het is een populaire plek voor zwemmen en zonnebaden en heeft een aantal uitstekende visrestaurants in de buurt.
 4. Torre Tavira – Een historische uitkijktoren uit de 18e eeuw, gelegen in het oude centrum van de stad. Het biedt een panoramisch uitzicht over de stad en heeft ook een camera obscura die bezoekers een unieke kijk biedt op de stad.
 5. Mercado Central de Abastos – Een levendige markt waar je lokale producten zoals vis, groenten en fruit kunt kopen. Het is een geweldige plek om de lokale keuken te proeven en om te genieten van de sfeer van de stad.
 6. Teatro Romano – Een indrukwekkend Romeins theater uit de 1e eeuw na Christus, gelegen in het historische centrum van Cadiz. Het theater is goed bewaard gebleven en biedt een fascinerende kijk op het oude Romeinse leven.

Cordoba

Cordoba is de hoofdstad van de provincie Cordoba in de Spaanse landstreek Andalusië. Op een tour door Andalusië mag je Cordoba eigenlijk niet overslaan. De stad heeft vele bezienswaardigheden zoals de Romeinse brug, de Torre de Calahorra en de botanische tuin. Toeristen kunnen zich hier makkelijk een paar dagen vermaken. Cordoba ligt in het noorden van Andalusië en is de derde stad van die landstreek. Het is de warmste stad van Europa en de temperatuur komt er verschillende maanden achter elkaar boven de 35 graden Celsius uit. Cordoba was ooit een van de grootste steden van de wereld, in de 10e eeuw. Het was toen de hoofdstad van het kalifaat van Cordoba. Uit die tijd zijn veel monumenten overgebleven. Het historisch centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Naast het historisch karakter van de stad, heeft het ook moderne attracties voor toeristen. De stad herbergt vele goede restaurants, mooie tavernes en een hip nachtleven. De beste tijd om Cordoba te bezoeken is van april tot juni, als het nog niet zo warm is en het nog mooi groen is in Cordoba. De stad is dan prachtig en op zijn best. Een van de grootste attracties in Cordoba is de Mezquita. Dat is een 1250 jaar oude moskee die met zijn 23.000 vierkante meter tot de grootste ter wereld behoort. De fundamenten van de moskee werden in de jaren ’30 van de vorige eeuw blootgelegd. Op de plek waar vroeger de moskee stond, staat nu een kerk. De minaret van de moskee doet nu nog steeds dienst als klokkentoren.

 1. Mezquita-Catedral de Cordoba – Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Spanje, de Mezquita-Catedral is een historische moskee die later werd omgebouwd tot kathedraal. Het interieur is een prachtig voorbeeld van islamitische en christelijke architectuur en bevat prachtige mozaïeken, gebeeldhouwde bogen en een hoge koepel.
 2. Alcázar de los Reyes Cristianos – Een prachtig paleis uit de 14e eeuw, gelegen in de oude stad van Cordoba. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een fort en later gebruikt als koninklijk paleis. Het heeft prachtige tuinen, patio’s en binnenplaatsen en biedt een adembenemend uitzicht over de stad.
 3. Judería – De oude Joodse wijk van Cordoba is een charmante en pittoreske buurt vol smalle straatjes, patio’s en kleurrijke bloemen. Het is ook de thuisbasis van de oudste synagoge van Spanje, de Synagoge van Cordoba, en een aantal historische kerken.
 4. Puente Romano – Een oude Romeinse brug die over de Guadalquivir-rivier loopt en de oude stad met de moderne wijk verbindt. Het is een prachtig gezicht, vooral ‘s avonds wanneer het verlicht is.
 5. Calleja de las Flores – Een smalle straat vol met bloemen, gelegen in de oude stad van Cordoba. Het is een populaire plek voor toeristen om foto’s te maken en te genieten van de sfeer van de stad.
 6. Palacio de Viana – Een prachtig paleis uit de 16e eeuw, met prachtige tuinen en binnenplaatsen. Het paleis heeft een mix van Mudéjar, gotische en renaissancestijlen en is open voor het publiek als museum.

Costa de Almeria

Een echt vakantieparadijs, dat is Costa de Almeria. Het is een typisch Spaanse landstreek die ook heel erg Spaans aanvoelt. Er worden veel tomaten en olijven in deze regio verbouwd en de siesta is er nog een goede gewoonte. Het is er ook veel te warm om geen middagdutje te doen. De Costa Almeria is al lange tijd een handelscentrum, in de geschiedenis onder meer voor de Grieken, Romeinen en Arabieren. De Costa Almeria ligt tussen de Costa del Sol en de Costa Blanca in, maar het is een veel rustiger gebied dan de twee buurcosta’s. De bekendste badplaatsen aan deze costa zijn Roquetas de Mar, Almerimar en Aguadulce. De stranden zijn er prachtig en meestal van zand of fijn grind. De kust kent 340 dagen zon per jaar en is dus erg zonzeker. De streek Almeria ligt in het zuidwesten van Spanje en is niet erg groot. Het gebied kent veel bergtoppen en valleien. Het heeft een kuststreek van 120 kilometer lang het geeft de bezoekende toerist mooie uitzichten. Cabo de Gata is van vulkanische oorsprong en is het meest bergachtige gedeelte van Almeria. De gemiddelde temperatuur in Almeria ligt rond de 19 graden Celsius. De winters zijn relatief mild en het gebied kent warme en droge zomers. Er zijn maar weinig grote plaatsen in de provincie Almeria. De kust is nog niet ontdekt door de hordes Nederlandse toeristen, maar er komen wel al veel Britse toeristen. De uitzichten kunnen nog wel eens bekend voorkomen omdat er veel zogenaamde Spaghetti Westerns in dit gebied zijn opgenomen. De Costa Almeria werd als filmlocatie gekozen omdat het veel overeenkomsten kent met het woestijnlandschap van het Wilde Westen van de Verenigde Staten. In Tabernas is een Mini-Hollywood gevestigd, daar kun je filmsets bezoeken en cowboy shows bekijken.

 1. Cabo de Gata – Een prachtig natuurpark met een ongerepte kustlijn, afgelegen stranden, kliffen en kristalhelder water. Het park is ook de thuisbasis van een breed scala aan flora en fauna, waaronder zeldzame vogelsoorten en beschermde planten.
 2. Alcazaba – Een imposant Moors fort gelegen in de stad Almeria. Het fort dateert uit de 10e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Het heeft een intrigerend netwerk van gangen en patio’s die de bezoekers kunnen verkennen.
 3. Playa de los Muertos – Een prachtig strand met kristalhelder water en omringd door rotsachtige kliffen. Het is een populaire plek om te zwemmen, snorkelen en zonnebaden.
 4. Parque Natural Sierra Maria-Los Velez – Een uitgestrekt natuurpark dat zich uitstrekt over de provincies Almeria en Granada. Het park heeft een indrukwekkend berglandschap en is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan flora en fauna.
 5. Castillo de San Juan de los Terreros – Een historisch fort uit de 18e eeuw dat zich op een heuveltop boven de stad San Juan de los Terreros bevindt. Het biedt een prachtig uitzicht over de kust en is een populaire plek om de zonsondergang te bekijken.
 6. Karst en Yesos de Sorbas Natural Area – Een spectaculair landschap van grotten en kalksteenformaties, gelegen in de buurt van het dorp Sorbas. Het is een populaire plek voor speleologie en avontuurlijke activiteiten zoals klimmen en abseilen.

🛫 Bekijk populaire all inclusive hotels aan de Costa de Almeria


Granada

Granada is een toeristische stad in het zuidoosten van Spanje in de landstreek Andalusië. De stad is vooral bekend om het Alhambra, maar kent ook andere toeristische attracties. De stad is gelegen aan de voet van de Sierra Nevada, een gebergte dat Andalusië in tweeën klieft. De stad heeft duidelijk haar wortels in de Moorse cultuur. Vandaag de dag is die nog voelbaar door de Noord-Afrikaanse immigranten. De bekendste trekpleister van Sevilla is het Alhambra. Dat is een groot Andalusisch paleis dat op de werelderfgoedlijst van het Unesco staat. Het werd al in de middeleeuwen gebouwd door de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada. Karel V wilde in 15e eeuw Granada tot de hoofdstad van het Habsburgse rijk maken en zag het Alhambra als een geschikt paleis. Om het Alhambra te bezoeken kunt u wel beter van te voren al tickets boeken. Het kan zijn dat het anders te druk is en u niet binnenkomt. Doordat Granada wat hoger ligt kunnen de verschillen tussen dag- en nachttemperatuur veel verschillen. In de zomer lopen de temperaturen overdag op tot boven de 35 graden, maar ’s nachts kan het afkoelen tot 12 graden. En als het in de winter ’s nachts vriest, kan de temperatuur overdag nog boven de twintig graden uitkomen. Naast het Alhambra zijn er natuurlijk nog meer attracties in Granada. Zo kan men er gratis tapas eten. Dat is eigenlijk ook de oorsprong van deze Spaanse barhapjes. Je bestelt iets te drinken en je krijgt er iets (kleins) te eten bij.

 1. Alhambra – Het beroemdste monument van Granada en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Spanje. De Alhambra is een spectaculair Moors paleis en fort met prachtige tuinen, binnenplaatsen en fonteinen. Het paleis bevat ook vele architectonische hoogtepunten, zoals de Sala de los Abencerrajes en de Patio de los Leones.
 2. Generalife – Een prachtige tuin en paleiscomplex gelegen op de heuvel van de Alhambra. Het Generalife biedt een prachtig uitzicht op de stad Granada en is beroemd om zijn prachtige fonteinen, bloembedden en patio’s.
 3. De kathedraal van Granada – Een indrukwekkend gotisch gebouw dat dateert uit de 16e eeuw. De kathedraal is het op één na grootste religieuze gebouw van Spanje en bevat vele kunstwerken en architecturale hoogtepunten, zoals het graf van de beroemde koningin Isabella I van Castilië.
 4. De wijk Albaicín – Een historische en sfeervolle wijk in het oude centrum van Granada. Het is beroemd om zijn smalle straatjes, oude huizen en prachtige uitzichten op de Alhambra en de stad.
 5. Mirador de San Nicolas – Een beroemd uitzichtpunt met een spectaculair uitzicht op de Alhambra en de stad Granada. Het is een populaire plek voor toeristen en lokale bewoners om te genieten van de zonsondergang en traditionele flamenco-optredens.
 6. Het Cartuja-klooster – Een prachtig klooster uit de 16e eeuw, gelegen in een rustige buitenwijk van Granada. Het klooster heeft een indrukwekkende barokke gevel en een rijke geschiedenis, en herbergt ook een museum van religieuze kunst.

Costa del Sol

Hoewel Andalusië erg vermaard is om haar culturele erfgoed is het ook de regio waar de Costa del Sol ligt. De Spaanse zonnekust beslaat een kuststrook van 300 kilometer aan de Middellandse Zee tussen Gibraltar en Almeria. De Costa del Sol is erg populair bij Nederlandse vakantiegangers en werd door de Zangeres Zonder Naam bezongen in het lied Costa del Sol. Torremolinos is een van de bekendste badplaatsen aan de Costa del Sol. Zoals veel andere plaatsen aan de Spaanse costa was Torremolinos ooit een klein vissersplaatsje. Torremolinos komt van Torre (toren) en molinos (molen). Het dorpje groeide uit tot het eerste grote oord voor massatoerisme aan de Costa del Sol. Andere grote badplaatsen aan de Costa del Sol zijn Fuengirola, Marbella, Mijas en Estepona. Het gebied heeft afwisselend fraaie stranden en mooie bergen. Door de bergen die achter de kuststrook liggen heeft de Costa del Sol een erg warm klimaat dat erg in trek is bij de toeristen. 325 dagen per jaar schijnt er de zon en er valt bijna nooit regen. Ook in de winter is het weer aangenaam aan deze kust. Daarom wonen veel Engelse, Nederlandse en Duitse overwinteraars in deze regio. Wie het strand zat is, kan volop genieten van de culturele attracties die Andalusie te bieden heeft. Zo zijn er de Witte dorpen en de steden Granada, Sevilla, Malaga en Cordoba. De regio heeft een rijke geschiedenis en is afwisselend overheerst door Romeinen, Moren en Fransen. Deze hebben allemaal hun cultuur achtergelaten aan de Spaanse Costa.

 1. Puerto Banus – Een luxe jachthaven in Marbella, bekend om zijn indrukwekkende jachten en luxe winkels. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking om te genieten van het uitzicht op de haven, te winkelen en te dineren in een van de vele restaurants en bars.
 2. De stranden van Costa del Sol – De kustlijn van Costa del Sol staat bekend om zijn prachtige stranden, variërend van brede zandstranden tot kleine baaien omgeven door rotsen. Enkele van de populairste stranden zijn Playa del Palo, Playa del Cristo en Playa de la Malagueta.
 3. Het historische centrum van Malaga – Malaga is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur. Het historische centrum van Malaga heeft vele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Malaga, het Romeinse theater, het Picasso-museum en het Alcazaba-fort.
 4. Mijas Pueblo – Een charmant wit dorpje gelegen op een heuvel met uitzicht op de kust van de Costa del Sol. Mijas Pueblo is beroemd om zijn smalle straatjes, witgekalkte huizen en adembenemende uitzichten op de kust.
 5. Het kasteel van Gibralfaro – Een Moors kasteel dat dateert uit de 10e eeuw en gelegen is op een heuveltop boven Malaga. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op de stad en de kustlijn en is een populaire plek om de zonsondergang te bekijken.
 6. Selwo Aventura – Een wildpark dat zich uitstrekt over 100 hectare aan de Costa del Sol. Selwo Aventura is de thuisbasis van een breed scala aan dieren, waaronder leeuwen, olifanten, giraffen en apen. Het park biedt ook verschillende avontuurlijke activiteiten, zoals ziplining en een boomtopavontuur.

🛫 Bekijk populaire all inclusive hotels aan de Costa del Sol


Tarifa

Tarifa is een plaats aan de zuidkust van Spanje in de landstreek Andalusië. Tarifa is gelegen aan de Costa de la Luz en de straat van Gibraltar. Het ligt zo’n 14 kilometer van Marokko verwijderd en ’s nachts kun je het Afrikaanse continent zien. Omdat het in Tarifa bijna altijd hard waait is de plaats erg geliefd bij surfers. Maar niet alleen surfers komen in Tarifa aan hun trekken ook vogelliefhebbers kunnen er hun ogen uitkijken. Er zijn veel roofvogels en ooievaars die de straat van Gibraltar oversteken. Daarnaast is de plaats bekend vanwege de mogelijkheden om walvissen en dolfijnen te spotten. Er is in Tarifa de mogelijkheid om over te steken naar Afrika en wel met de veerboot naar Tanger. Door de nabijheid zijn er ook veel Afrikanen die proberen om de Europese Unie binnen te komen langs de kust van Tarifa. Doordat er veel surfers in Tarifa komen heeft de kustplaats een heel andere sfeer dan andere Spaanse kustplaatsen. Tarifa is dan ook een erg rustige en aantrekkelijke badplaats voor mensen die willen ontspannen. Surfers komen af op de harde wind die de kusten van Tarifa aantrekkelijk maakt om te surfen, maar mensen die op het strand willen liggen kunnen wel veel last hebben van diezelfde harde wind. Maar het is prima relaxen in Tarifa, de plaats combineert het beste uit het Spaanse en Europese nachtleven. U kunt er de hele nacht doorfeesten, maar ook op tijd naar bed. Doordat Tarifa veel jonge bezoekers heeft, is de cultuur ook jong. Hierdoor vindt u naast Spaanse Tapasbars ook Sushi-restaurants en fruitbarren. De stad Tarifa is makkelijk bereikbaar vanaf Sevilla, Cadiz of Malaga met de bus.

 1. Castillo de Guzmán el Bueno – Een middeleeuws kasteel dat zich bevindt op een heuvel in het centrum van Tarifa. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht over de stad en de Straat van Gibraltar en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw.
 2. Playa de Los Lances – Een prachtig zandstrand dat zich uitstrekt over enkele kilometers en wordt beschouwd als een van de beste stranden in Andalusië. Het strand is populair onder windsurfers en kitesurfers vanwege de gunstige windomstandigheden.
 3. Mirador del Estrecho – Een uitkijkpunt dat zich bevindt op een heuvel buiten Tarifa. Het biedt een panoramisch uitzicht op de Straat van Gibraltar en de kustlijnen van Spanje en Marokko. Het is een geweldige plek om de zonsondergang te bekijken.
 4. Isla de Las Palomas – Een klein eiland gelegen aan de ingang van de haven van Tarifa. Het is de thuisbasis van een vuurtoren en biedt prachtige uitzichten op de kustlijn en de zee. Het is ook een populaire plek om te snorkelen en te duiken.
 5. Kitesurf- en windsurfscholen – Tarifa staat bekend om zijn geweldige windomstandigheden en is een populaire bestemming voor kitesurfers en windsurfers. Er zijn verschillende scholen in Tarifa waar je lessen kunt nemen en materiaal kunt huren.
 6. Puerta de Jerez – Een historische poort die dateert uit de 16e eeuw en zich bevindt in het centrum van Tarifa. Het is een van de weinige overgebleven overblijfselen van de ommuurde stad en biedt een prachtig voorbeeld van de Andalusische architectuur.

Sierra Nevada

Naast zon, zee, strand en cultuur heeft Andalusie ook een schitterend berglandschap te bieden. De Sierra Nevada is de een na hoogste bergketen in Europa met 16 bergtoppen boven de 3000 meter. De Mulhacen is met zijn 3482 meter de hoogste berg van Spanje. Sierra Nevada betekent besneeuwde bergketen in het Spaans. Een gedeelte van de Sierra Nevada is ondergebracht in een nationaal park: Parque Nacional Sierra Nevada. Het park heeft alle kenmerken van een hooggebergte, het kent een afwisselende vegetatie door de klimaatschommelingen. Er zijn meer dan 2100 plantensoorten te vinden van dichtbegroeide bossen tot kleinere alpenplanten. In de Sierra Nevada is ook een skigebied te vinden met de naam Solynieve (zon en sneeuw). Die ligt op de flanken van de berg Pico Veleta. Deze berg is bijzonder omdat er een weg naar de top van de berg loopt, dit is de hoogste weg van Europa. Een skivakantie in Solynieve kan gecombineerd worden met en zonvakantie aan de Costa del Sol of een van de andere kustplaatsen die Andalusië rijk is. Naast skien is wandelen een populaire bezigheid in de Sierra Nevada en een enkeling waagt zich op de fiets over deze bergketen. De Alpujarra is een bekend wandelgebied, maar ook de andere kant van de bergketen is geschikt voor wandelingen. In de zomer is de Mulhacen redelijk makkelijk te beklimmen, omdat de meeste sneeuw dan gesmolten is. Het is mogelijk om in de Sierra Nevada meerdaagse tochten te maken. Er wordt dan overnacht in berghutten. De dichtstbijzijnde grote stad is Granada dat aan de voet van de Sierra Nevada ligt en schitterend uitkijkt over dit gebergte.

 1. Mulhacén – Dit is de hoogste berg in Spanje en is gelegen in de Sierra Nevada. Het is een populaire bestemming voor bergbeklimmers en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien.
 2. Alhambra – Dit is een van de meest populaire attracties in Granada, maar het is ook gelegen aan de voet van de Sierra Nevada. Het is een 13e-eeuws paleis en fort dat werd gebouwd door de Moorse heersers van Granada. Het is een UNESCO-werelderfgoed en een prachtig voorbeeld van de islamitische architectuur.
 3. La Alpujarra – Dit is een schilderachtige bergketen in de Sierra Nevada. Het gebied is beroemd om zijn traditionele witte dorpen, charmante bergpaden en adembenemende uitzichten op de omliggende bergen en valleien.
 4. Laguna de las Yeguas – Dit is een natuurlijke bergmeer gelegen op een hoogte van meer dan 3.000 meter boven zeeniveau. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de vallei.
 5. Sierra Nevada National Park – Dit is het grootste nationale park van Spanje en omvat de hele Sierra Nevada-bergketen. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, skiërs en bergbeklimmers vanwege de verschillende activiteiten die hier mogelijk zijn.
 6. Pico Veleta – Dit is de op een na hoogste berg in de Sierra Nevada en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de vallei. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en bergbeklimmers vanwege de uitdagende paden en het adembenemende uitzicht vanaf de top.

Plaats een reactie