4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Beste hotels met eigen medische service & dokter/arts

Op vakantie gaan moet een ontspannen periode zijn. Je wilt lekker genieten op de reisbestemming, excursies plannen en plezier maken met je partner, vrienden of familie. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren. Het is dan wel prettig dat het hotel of resort beschikt over een medische service zoals een huisarts of connectie met een lokaal ziekenhuis. In deze blog bieden we overzicht met 12 hotels op unieke reisbestemmingen met een eigen medische dienst. Je kunt hier zorgeloos vakantie vieren in de wetenschap dat als er iets gebeurd je altijd snel en goed geholpen wordt. Het zijn stuk voor stuk vakantiebestemmingen met goede zorg in medische centrums en waar ziekenhuisopnames en behandelingen vergoed worden door Nederlandse zorgverzekeraars.

Medische hulp in het hotel & Medische services en assistentie van de touroperator

Als er iets gebeurt tijdens de reis zijn er 2 mogelijkheden. Je kunt medische ondersteuning aanvragen bij het hotel (indien aanwezig). Zoals bij griep, diarree, een beet/steek van een zeedier (kwallen/vissen) of andere veel voorkomende klachten. Daarnaast kun je bij ernstigere zaken altijd contact opnemen met de reisorganisatie. Deze hebben een eigen service-afdeling die je kan helpen/ondersteunen als er medische zaken spelen. Wanneer je wat ouder bent (seniorenreizen etc) kan er ook gekozen worden voor zorghotels waarbij er dagelijks verpleegkundige hulp aanwezig is voor voeding, verschonen, aankleden etc. In deze hotels zijn vaak ook rolstoelen, krukken, (invalide)toiletten en andere hulpmiddelen aanwezig. Tip: bekijk ook ons overzicht met beste hotels voor invaliden & rolstoelgebruikers.


Grand Park Royal Cozumel

In Cozumel, Mexico, staat het Grand Park Royal Cozumel hotel, direct aan zee en ideaal voor strandliefhebbers. Dit hotel biedt niet alleen een prachtig uitzicht en directe strandtoegang, maar ook belangrijke medische faciliteiten. Met een 24-uurs receptie, 342 kamers, en voorzieningen zoals Wi-Fi en een medische dienst, is het geruststellend voor elke reiziger. Het complex is rolstoelvriendelijk, inclusief aangepaste kamers en badkamers, wat aantoont dat toegankelijkheid hier serieus wordt genomen. Voor noodgevallen beschikt het hotel over een on-site medische dienst, wat een enorme plus is. Mocht er echter buiten het hotel medische hulp nodig zijn, dan is het goed om te weten dat Cozumel uitgerust is met meerdere medische faciliteiten en ziekenhuizen die bereikbaar zijn voor toeristen (zoals COSTAMED Playa del Carmen, AMERIMED Playa del Carmen Hospital en Hospiten Riviera Maya). Het is altijd verstandig om vooraf de noodnummers van het land (Mexico’s algemene noodnummer is 911) bij de hand te hebben. Lees direct meer over Grand Park Royal Cozumel.


Albatros Blu Spa Hurghada

Gelegen in Hurghada, dicht bij een privéstrand, biedt het Pickalbatros Blue Spa Resort een perfecte mix van ontspanning en toegang tot medische voorzieningen. Met 312 kamers en gelegen op slechts 5 km van een ziekenhuis, biedt dit resort een veilige omgeving voor elke gast. Het resort, dat 215 km van de luchthaven RMF en slechts 6 km van HRG ligt, faciliteert ook een pendeldienst, zodat je zorgeloos kunt reizen. Het resort beschikt over drie zoetwaterzwembaden, inclusief een kinderbad, en biedt gratis ligstoelen en parasols voor ultieme ontspanning. Het all-inclusive pakket omvat maaltijden en drankjes, waardoor je zorgeloos van je vakantie kunt genieten. Voor noodgevallen is er een medische dienst beschikbaar tegen betaling. Dit, samen met de nabijheid van de lokale Hurghada ziekenhuizen (El Salam Hospital, Red Sea Hospital en Royal Hospital Hurghada), zorgt ervoor dat je in veilige handen bent tijdens je verblijf. Lees direct meer over Albatros Blu Spa Hurghada.


Tasia Maris Sands

Gelegen aan de zonovergoten kust van Cyprus, biedt het Tasia Maris Sands Adults Only hotel in Ayia Napa een exclusieve ontsnapping voor volwassenen, slechts een steenworp afstand van het strand. Na de renovatie in 2019, telt het hotel 83 kamers en is voorzien van moderne gemakken zoals gratis WiFi, een zwembad open van april tot november, en diverse eet- en drinkgelegenheden. Voor diegenen die gezondheid en veiligheid op prijs stellen, is het geruststellend te weten dat er een ziekenhuis op slechts 1 km afstand ligt en een goede kliniek in Engomi (CARE Medical Institute). Dit maakt snelle toegang tot medische zorg in geval van nood mogelijk. Het hotel biedt ook verschillende activiteiten zoals fitness, tafeltennis, en de mogelijkheid tot watersporten in de nabijheid, ideaal voor wie actief wil blijven tijdens de vakantie. Lees direct meer over Tasia Maris Sands.


Grand Mir Amor Hotel

Gelegen in Kemer, Turkije, biedt het Grand Mir Amor Hotel directe toegang tot het strand en een scala aan faciliteiten voor een ontspannen verblijf. Het hotel, met zijn meertalige personeel, biedt naast standaard voorzieningen zoals gratis WiFi en een 24-uurs receptie, ook specifieke diensten zoals een medische dienst en rolstoeltoegankelijke faciliteiten, waardoor het een goede keuze is voor gasten die belang hechten aan toegankelijkheid en gezondheidszorg. Op slechts 1 km afstand van het hotel vind je een ziekenhuis (Private Kemer Life Hospital), wat geruststellend is voor gasten die zich zorgen maken over medische noodgevallen. Bij grotere ingrepen kan je doorreizen naar Antalya naar het Lara Anatolia Private Hospital of Memorial Lara Tıp Merkezi. Lees direct meer over Grand Mir Amor Hotel.


Globales Palmanova Palace

Het Globales Palmanova Palace ligt in Palma Nova, Mallorca, op een ideale locatie vlak bij het zandstrand en dicht bij allerlei voorzieningen zoals winkels en uitgaansgelegenheden. Dit luxe hotel biedt 193 tweepersoonskamers verdeeld over 8 verdiepingen, toegankelijk via lift, en is uitgerust met moderne faciliteiten zoals airconditioning, Wi-Fi (tegen toeslag), en een balkon in de meeste kamers. Medisch gezien biedt het hotel een medische dienst aan, wat een geruststellende gedachte is voor elke reiziger die zich zorgen maakt over gezondheidskwesties tijdens hun verblijf. Voor noodgevallen is het goed om te weten dat er ziekenhuizen en medische centra in de omgeving zijn (Hospital General de Mallorca, Son Llàtzer Hospital en Hospital Sant Joan de Déu), met de dichtstbijzijnde luchthaven op slechts 21 km afstand. Lees direct meer over Globales Palmanova Palace.


Louis Imperial Beach

Het Louis Imperial Beach in Paphos ligt op een steenworp afstand van Pachyammos strand, met voorzieningen zoals ligstoelen en parasols. Dit familievriendelijke hotel biedt 239 kamers, verdeeld over vijf verdiepingen, met moderne gemakken zoals airconditioning, gratis WiFi en drie restaurants en bars. Voor gezondheidsbewuste reizigers biedt het hotel directe toegang tot medische diensten, met een ziekenhuis op slechts 6 km afstand (Iasis Private Hospital, Paphos General Hospital en Saint George Private Hospital), essentieel voor noodgevallen. Het resort biedt twee zoetwaterzwembaden, inclusief een kinderbad, sportfaciliteiten zoals fitness en tennis, en wellness-opties zoals een sauna en whirlpool, allemaal ontworpen om je verblijf zowel actief als ontspannend te maken. Lees direct meer over Louis Imperial Beach.


Cardor Holiday Complex

Het Cardor Holiday Complex in Qawra op Malta biedt een ongecompliceerde en comfortabele uitvalsbasis voor reizigers. Dit 3-sterren hotel staat centraal ten opzichte van lokale voorzieningen, op slechts 150 meter van winkels en restaurants, en dicht bij het strand. Met een buitenzwembad, gratis ligbedden en parasols (seizoensgebonden), en de optie om faciliteiten van een nabijgelegen hotel te gebruiken, biedt het voldoende voor een aangenaam verblijf. Medisch gezien is het belangrijk voor gasten om te weten dat er een ziekenhuis op ongeveer 6 km afstand ligt (het Good Samaritan Hospital) en verderop in Valletta meer ziekenhuizen zoals Sir Paul Boffa Hospital, St. Luke’s Hospital en Saint James Hospital. Voor noodgevallen in Malta is het algemene noodnummer 112. Lees direct meer over Cardor Holiday Complex.


Calaserena Village

Het Calaserena Village, een gezinsvriendelijk 3-sterren strandhotel buiten Geremeas, Sardinië, biedt een unieke all inclusive vakantie met directe strandtoegang. Dit uitgestrekte resort herbergt 350 kamers verdeeld over een hoofd- en bijgebouw, elk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Gasten kunnen genieten van moderne voorzieningen zoals airconditioning, gratis WiFi, en kamers met balkon, plus een scala aan eetgelegenheden waaronder twee restaurants en een strandbar. Voor gezinnen is er een kinderopvang en medische diensten zijn beschikbaar, wat een extra laag van geruststelling biedt. Het hotel ligt op 10 km van Geremeas’ centrum, met ziekenhuizen in Cagliari (Ospedale Marino, Hospital Binaghi, Armando Businco Oncology Hospital) binnen bereikbaarheid voor noodgevallen. Het lokale noodnummer in Italië is 112. Lees direct meer over Calaserena Village.


Blue Horizon Hotel

Gelegen op het serene Rhodos, Griekenland, biedt dit intieme 3-sterren hotel de perfecte setting voor ontspanning en avontuur. Met zijn vredige ambiance is het een ideale plek om te ontspannen na het verkennen van het eiland, bekend om zijn heerlijke wijn en kaas. Het hotel beschikt over een verfrissend zwembad en ligt op korte loopafstand van het strand, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel actieve dagen als relaxte momenten bij het water. Medische voorzieningen zijn essentieel voor elke reiziger en dus kan er een lokale dokter bij je op de hotelkamer komen. Het is nuttig om te weten dat in geval van nood, medische hulp beschikbaar is op het eiland (General Hospital in Rhodos stad en het National Health Center in Archangelos) met de dichtstbijzijnde luchthaven op slechts 3 km afstand. Voor noodgevallen is het Europese noodnummer 112 overal in Griekenland beschikbaar. Lees direct meer over Blue Horizon Hotel.


Catalonia Punta Cana

Het Catalonia Punta Cana, gelegen in een prachtig palmbomenlandschap aan een wit zandstrand, biedt luxe en rust in de Dominicaanse Republiek. Slechts 15 minuten van de luchthaven, maakt dit elegante resort met 711 suites, waaronder junior suites en volledige suites, indruk met zijn faciliteiten en diensten. Het resort is uitgerust met liften, Wi-Fi (tegen vergoeding), en voorzieningen voor rolstoelgebruikers, wat het toegankelijk maakt voor iedereen. Een medische dienst en hotelarts zijn beschikbaar voor gasten, wat een belangrijke overweging is voor de gezondheidsbewuste reiziger. In Punta Cana vind je het ziekenhuis Hospiten Bávaro. Het resort biedt veel activiteiten zoals tennis, fietsen, en watersporten, naast een fitnessstudio en wellnessopties zoals een spa en massagebehandelingen voor ontspanning na een actieve dag. Het lokale noodnummer hier is 911. Lees direct meer over Catalonia Punta Cana.


Iberostar Laguna Azul

Het Iberostar Laguna Azul in Varadero op Cuba biedt een vijfsterren all-inclusive ervaring perfect voor zowel zonliefhebbers als avontuurzoekers. Gelegen naast een adembenemend 20 km lang strand, biedt dit resort faciliteiten zoals ligbedden, parasols en handdoekenservice direct aan het strand. Met meer dan 800 kamers, variërend van standaard tot spa kamers met wellnessvoordelen, en suites tot familiekamers met tussendeuren, is er voor elk type reiziger een passende optie. Medisch gezien biedt Iberostar Laguna Azul een medische dienst voor noodgevallen, essentieel voor gasten die geruststelling zoeken betreffende gezondheidszorg tijdens hun verblijf. Lees direct meer over Iberostar Laguna Azul.


Sunrise Blue Magic Resort

Het Sunrise Blue Magic Resort in Obzor in Bulgarije biedt een all-inclusive ervaring direct aan een privé zandstrand. Met 250 kamers, verdeeld over 7 verdiepingen, is dit resort perfect voor zowel ontspanning als avontuur. Gasten genieten van gratis ligstoelen en parasols op het strand en kunnen verfrissing vinden in het zoetwater zwembad met een apart kindergedeelte. Het resort ligt dicht bij Obzor en binnen bereikbare afstand van Varna en Burgas, waardoor het een goede uitvalsbasis vormt om de regio te verkennen. Medische diensten zijn beschikbaar tegen betaling, wat belangrijk is voor gasten die waarde hechten aan toegang tot gezondheidszorg. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis (Viva Clinic) ligt op ongeveer 35 km afstand, met luchthavens in Varna en Burgas binnen 65 km, wat de toegankelijkheid voor reizigers vergroot. Lees direct meer over Sunrise Blue Magic Resort.


Welke Europese landen bieden goede medische zorg?

De meeste Zuid-Europese landen bieden goede medische hulp die vergelijkbaar zijn met Nederland. Denk dan aan bijvoorbeeld Spanje, Kroatië, Bulgarije, Portugal, Malta, Griekenland, Italië en Turkije. Dit is ook een van de reden dat veel senioren hier bijvoorbeeld overwinteren. Andere populaire all inclusive vakantiebestemmingen zoals Tunesië, Cyprus en Egypte hebben in de basis degelijke zorgvoorzieningen. Hulp in deze landen komt snel op gang, de ziekenhuizen zijn professioneel en ambulances zijn doorgaans snel ter plaatse.

Welke verre bestemmingen hebben goede huisartsen & ziekenhuizen?

Als we specifiek kijken naar verre buitenlandse all inclusive reisbestemmingen dan bieden landen als Cuba, Dominicaanse Republiek, Zuid-Afrika en Mexico voldoende voorzieningen voor een veilige behandeling indien er tijdens de vakantie problemen ontstaan. Wanneer het vooraf al heel duidelijk is dat er medische zorg nodig is (planbaar) raden we je aan om dichter bij huis te blijven.

Kan er ook een dokter op de hotelkamer komen?

In veel landen kan een dokter bij het resort komen. Soms is het hotel zo groot dat ze een eigen EHBO-specialist / hoteldokter in dienst hebben. Een externe arts die op locatie komt (een artsbezoek in de hotelsuite) stelt je vaak ook voor extra onkosten. Wanneer er ernstige zaken spelen kan het wellicht beter zijn om direct naar een lokaal ziekenhuis te gaan.

Is buitenlandse zorg in het hotel altijd meeverzekerd?

Afhankelijk van je zorgverzekering of reisverzekering zijn bepaalde kosten wel of niet verzekerd. Wanneer je een behandelijk ondergaat is het handig om vooraf af te stemmen met je verzekeraar of je polis goed door te lezen. De reisverzekering heeft vaak een medische module waarbij je de kosten vergoed krijgt tot een vergelijkbaar bedrag wat de desbetreffende behandeling in Nederland zou kosten. Een zorgverzekering kan ook een buitenlandmodule hebben waarbij je gedekt bent voor kosten zoals ongevallendekking en repatriëring etc. Wij raden altijd aan om contact te onderhouden met een Nederlandse huisarts of specialist indien je in een buitenlands ziekenhuis ligt.

Wat moet ik lokaal bellen in geval van nood?

Overal in Europa is het nationale noodnummer 112. Je kunt dit gewoon met mobiele telefoon bellen. In heel veel andere landen geldt 112 ook als internationaal alarmnummer voor medische zorg. Voor politie of brandweer hebben ze vaak andere snelnummers. In Turkije bel je 112, in Egypte 123, in Tunesië 190, in Marokko 190, in Cuba 104, in Jamaica 110, in de Dominicaanse Republiek en Mexico is het 911 (Amerikaanse standaard noodnummer).

Wat zijn de noodnummers van de populaire touroperators?

Veel reisorganisaties hebben een eigen noodnummer. Je moet altijd het noodnummer van jouw touroperator bellen (de uitvoerende reisorganisatie, dus niet het reisbureau). Het noodnummer is te vinden op je reisbescheiden (boekingsbevestiging / reisvouchers). Soms vind je daar ook het nummer van de lokale reisleider. Je kunt ook laagdrempelig WhatsApp contact leggen of via Instagram, Twitter (X) and Facebook Messenger 24/7 een verzoek doen. Heb je acuut hulp nodig? Dan kan je ook altijd 24/7 het contactcenter van NederlandWereldwijd bellen op +31 247 247 247. Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 6 82 38 77 96.

Plaats een reactie